DEN DÄR SKÖNA KÄNSLAN NI VET OCH FÖRVÄNTNINGAR

Lite julpiffat hemma i salongen! Alltså i mellanrummet i våra tre rum i fil i vardagsrummet. Tänk förresten att lite ljuvlig polkagrisamaryllis och barr kan göra jul i ett helt rum? Less is more, det behövs inte massa tomtar och glitter för den där julkänslan ni vet:) (Även om det kan vara superchramigt det också så klart!)

.

Bonjour alla finingar!

.

Åh jag fick lite bassning av några av er för att jag julstressar er! ABSOLUT inte min mening så klart! Det blir alltid jul ändå varje år som ni påpekar och allt behöver inte alls vara perfekt. Huvudsaken att man är nöjd och glad på sin jul och att man främst tänker på barnen och deras upplevelse  – sen får den ju vara hur den än är:)

.

Jag tror att man har med sig det där lite hemifrån, det där hur man vill och önskar att julen ska vara. Jag har ju världens bästa bullmamma och när jag var liten så var det alltid riktigt sådan idyllisk jul hemma på gården som hon och papsen fixade och donade inför. Det var alltid jul hos oss i vår gamla Komministergård i kyrkbyn och sen i Villa Solsätern i stan (Hittade faktiskt gammal bild på huvudbyggnaden där vi bodde på gården här och Solsätern känner ju många av er till pga urfint hus på hemnet) Hela familjen samlades varje år och precis allt fanns på julbordet (förutom bruna bönor och ägghalvor – det har vi aldrig någonsin haft) som mamma hade lagat i hela veckan innan och all mat smakade himmelskt. Det var sprillans nystädat överallt och tvättat och manglat och renbäddat och nyskottat och jag tyckte det var såå mysigt. Brasa i  de stora öppna spisarna och klassisk julmusik  och tända ljus och massor med juliga blommor (förutom julstjärnor – de ogillade mamma också haha) Nej det var ingen typisk 80-talsjul hos oss, förutom Kalle Ankamåstet då, utan en mer klassisk tidlös jul och det var alltid samma. Det var VÅR jul. Och nu känner jag att jag vill fortsätta med det där hemma hos mig Få till det så där mysigt och lika år efter år. Mamma och svärmor fixar alltid sillen och Jansson och resten gör vi och klart man kan bli lite stressad av att allt ska vara så där perfekt, så är det ju. Men det där går också i arv, mamma var alltid galet stressad och svettig varenda varenda jul men när gästerna kom – aaaah. Då blev hon julharmonisk hon med:)

.

Så snälla blir inte stressad av mitt snickelisnack om julen och mina ”måsten”!  Jag har ju den stora förmånen att välja mina arbetstider och det är ju världens fördel så klart men ni ska tro att det är inte bara en peace of cake det heller det här med ha eget. Jag vill ju att mina företag ska gå bra de också och allt ska funka och mina uppdragsgivare (och ni!) ska vara nöjda. Då kan man inte pausa och ta ledigt hur som helst. Sen har jag fyra barn varav ett småbarn och det vet ni ju att det är mycket med det. Plus att jag har ett ganska stort hushåll som jag sköter till största delen själv så det tar ju också lite tid varenda dag. Gaaah. PLUS att jag ska skapa den mest ultimata magiska drömjulen också! (Skoja:)

.

.

Nu – ta hand om krasslig två-åring här!

.

KRAM

.

.

.

 

16 kommentarer till “DEN DÄR SKÖNA KÄNSLAN NI VET OCH FÖRVÄNTNINGAR

  1. Arbetar du med någonting förutom bloggen? Tänkte eftersom du skrev ”mina företag”😊

  2. Tycker du är fantastisk⭐️En ren inspirations källa….Bry dig inte om alla trista människor som bara ska klaga!Fortsätt med det du gör..för det gör du bra!En God jul kram från mig Martina

  3. Jag gillar oxå din blogg grymt mycket, du ger en härlig inspiration! Hoppas lillkillen snart är pigg igen. God jul o gott nytt år till er ❄️

  4. Så fint 🙂 Ja man vil jo ha det meste iorden til jul, så tror mange kjenner seg igjen…synd at denne førjulstiden går så altfor fort, er så mye man ønsker å gjøre, men jul blir det uansett.

  5. Nej, jag blir inte stressad av ditt prat om julen, uppskattar och njuter av dina vackra inlägg här. Var och en gör på sitt sätt men jag kan bara konstatera att det är en annan tid nu. Min mamma och min mormor var hemmafruar och hade all tid i världen att fixa julen och allt det där mysiga som vi kanske alla vill ha innerst inne. Kan tycka lite synd om alla som stressar hit och tid och försöker hinna med att få till allt innan jul. Julen (eller julefriden) får så att säga inte riktigt plats i samhället idag tyvärr.

  6. Hej Petra. Njuter så av dina bilder från ditt vackra hem,så smakfullt inrett så klockorna stannar🤗Klickade hem de snygga svarta byxorna och svarta toppen med knyt i ryggen,det du visade från Lindex häromdagen och även örhängena du visade till…så snyggt. Önskar dej & familjen en riktigt God Jul. Kram/Marie

  7. Tack för all inspo du levererar! För dem som inte uppskattar din inställning så finns det andrabloggare som uppfyller andra önskemål!

  8. Philia.
    Kan du please si hvor jeg kan få tak i den store mørke sebra puten!? Leter og leter men finner ikke😢😢 Elsker bloggen din! Fulgt deg fra starten og helt avhengig!

    1. Kudden (puten) kommer från finska Artek, tror jag. Jag har i alla fall en därifrån som ser väldigt lik ut. De är så fina med klassisk design.

  9. Jag blir allt annat än stressad! Jag känner inspiration, lugn och harmoni blandat med intensivt småbarnsliv 😉
    Tack för du bjuder på dig själv och delar med dig av stort och smått.

  10. Mig stressar du inte heller! Läste mest och tyckte synd om dig som var så stressad att allt skulle hinnas i tid att du tom tänkte att bara inte barnen blir sjuka de närmsta dagarna. Tror inte det viktigaste för barnens minnen är ett välstädat hus med dignande julbord utan tiden vi avsätter för att vara med dem innan och under julen. tror du har helt rätt i att det beror hur vi haft det i vår barndom. Min mamma var precis som din, det fixades i massor men min man har fått mig att tagga ner i fixandet. Tycker inte heller om massa tomtepynt men för minstingens skull sätter vi upp det några dagar för jag vill att hon ska få förknippa julen med tomtar och att vi sätter ut dem tillsammans i huset, inte bara att vi har min vuxna julinredning. Sen åker tomtarna snabbt ner efter julafton. 🙂 njut av julen och hoppas din lille mår bra snart igen!!

  11. Jag blir stressad (inte enbart av dig, utan av allt och alla).
    Det ska glöggminglas i november innan advent, adventsljustakarna åker upp innan advent, julgranen ska in tidigt. Det ska bakas och fixas tidigt. Nu rear butikerna ut ljusslingor, stakar, stjärnor, glögg och allt som hör julen till. På juldagen åker granen ut, stakarna ner och det piffas för nyår.
    Jag är föräldraledig så jag hinner fixa och pyssla. Men alla som jobbar heltid hela tiden, hur hinner de?

    Tolka mig rätt, jag är en del av allt detta. Men jag undrar hur blev det såhär?
    Känns som att ”man ska” fira jul innan julen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg