MITT LIV 2005

.

Yes nu är vi och jag hemma i Småstaden igen! Granen och julen är utslängd och vardagen är tillbaka och det när ju ganska skönt faktiskt eller hur:) Skatterna börjar inte föris/skola förrän imorgon så riktig vanlig dag har det ju inte varit utan vi har mest varit hemma för det är, åter igen, oväder och blåst och usch och fy ute. Har passat på att verkligen storstäda och tvättar typ allt. Ni vet alla kuddar och täcken och sängkläder osv så nu doftar det tvättmedel i hela huset – underbart. Älskar verkligen känslan av att ha r e n t i varje vrå, blir typ lyckligast då! Är ni likadana bloggisar?:)

.

.

.

Papsen skickade över en fil med ett gammalt reportage (tror det var Plaza) som jag tänkte jag bjuder på denna tisdag! Åh det känns så himla nostalgiskt men också så sorgset att se det igen. Ett reportage som gjordes 2005 då jag var plötsligt ensamstående sedan några månader tillbaka med två småbarn (Lolo den lilla busiga sönöten var 1 år) Det kanske syns på mig att jag inte mådde hundra? Hade inte ens brytt mig om att fixa till mig inför fotograferingen utan var verkligen vardag och typ osminkad och det var en fotografvän till examannen som önskade att göra reportaget. Jag var såå smal minns jag. Smal och olycklig och orolig och kände mig så ensam. Visste inte alls hur framtiden skulle bli och jag visste ju att jag nog så småningom inte kunde bo kvar själv i det där underbara lilla huset – Villa Ekebo (Bodde kvar ett år till efter att reportaget gjordes)  En pärla från sekelskiftet som jag till väldigt stor del renoverade själv (Huset var i mer eller mindre ursprungsskick när jag och min exman köpte det. Hade haft en familj som ägare som aldrig renoverat så det var extremt mycket att göra) Jag älskade verkligen det där huset och den charmiga gamla trädgården och området vi bodde i och grannarna och ja allt. På bilden syns vår jakthund Ralph som min fd man fick vårdnaden över sen

 

….

..

Hallen på övervåningen och Trulles pojkrum och liten bild från Lolo´s gula barnkammare (Visste inte att jag väntade en flicka och kunde inte vänta att fixa iordning när jag var gravid) Alltså jag tycker det fortfarande är ganska fint! På hallvägarna hade jag valt en sån där svalt  lite grå-rosa färg som jag minns att jag tokgillade.

..

.

.

Sovrummet hade jag låtit tapetsera med Designers Guildtapeter i guld/grått/vitt och alla golv på övervåningen var vitmålade precis som nu. Koftan och klänningen på kakelugnen var mina allra första By Malena Birgerplagg förresten! Gillade visst det märket redan då:) Minns att jag störde mig på att det i reportaget såg ut som att jag hade en r ö d båt i sovrummet haha (Den stod ju i Trulles fönster och vilka fönster sen. Gaaah. Handblåsta och ojämna och glittriga)

.

.

.

Ett kök renoverat 2002. Det  var EXTREMT inne med ek som ni kanske minns. Alla skulle ha ek! Var ändå sansad och valde bara ekskivor. Och så var det som ni ser ganska mycket grått, precis som idag:)

.

.

.

Och mycket mycket vitt. På den här tiden var det inte riktigt hett än med så här mycket vitt men jag hade en mycket modern och dansk inredningsbok – Nordljus – som jag avgudade kommer jag ihåg. I den var det hur mycket snygg vit inrednings som helst och jag villa ha samma. Är fortfarande till mycket en ”vit” person när det gäller inredning.

.

 

Det var då och det det! Ja fy vilken mardröm det var för 14 år sedan och vilken t u r att allt ju blev så otroligt bra sen (Träffade H bara några månader efter att den där texten skrevs) Bättre än någonsin blev det.

.

.

Ha nu en mysig kväll nu mina raringar! GLAD att just ni kikar in<3

.

.

KRAM

.

.

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “MITT LIV 2005

 1. Kul inlägg! Kanske du kan göra ett liknande o berätta om lgh du skaffade sedan. Skulle vara kul att höra hur du tänkte om materialvalen o färgerna tilk den . ✊️

 2. Vad roligt att få se hur du bodde förut!
  Önskar att jag själv hade dokumenterat alla ställen jag bott på.

 3. Gokväll, vad kul att läsa dagens inlägg! Det vore jättekul att läsa om tidigare episoder i ditt liv och vart du bott. Du skriver ju så himla roligt!
  Kram

 4. Vilka fina bilder 🙂 En av mina största drömmar är att en dag kunna bo i ett hus.

  Det gör nästan lite ont i hjärtat att läsa om när ni blev själva, tur att du träffade H och fick två fina barn till 🙂

 5. Modigt och strongt av dig att orka medverka i ett hemma hos reportage då livet just hade tagit en omtumlande vändning för dig. 🌸

 6. Wow så fint, helt enkelt som en dröm. Hemmet då, resten var ju hemskt att behöva gå igenom! Du såg verkligen varken trött eller mager ut utan lika söt och fräsch som alltid! Så roligt att få se från den tiden!
  Kram från Anna i Skåne

 7. Vilket fint inlägg och starkt att dela med dig av det som var en tung period för dig. Även om ingen av oss läsare kan veta/känna exakt vad du kände då så har vi nog alla gått igenom tuffare perioder i våra liv som gör att vi kan känna igen oss/relatera i det du skriver. Det som är tungt och svårt gör oss inte alltid starkare så som många säger, men det ger oss livserfarenheter som gör oss klokare och mer mänskliga.
  Tack för ett fint inlägg.
  💛

 8. Intressant att få läsa om dina tankar kring inredning för 10 år sen! Undrar vad som hände med dina äldre arvegodsmöbler? Har du sparat dem eller sålt? Har en del själv och blir då sentimental över gamla möbler.

  1. De har jag sålt/låtit exman ta. Är också svag för gamla möbler men dessa var ju målade och inte i sånt där fint original skick

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *