MEN NU SÅ – NU KÖR VI EN NYSTART (IGEN)

.

Jo ni vet ju kanske att jag aldrig avger några nyårslöften eller skriver listor och har massa nya mål osv. Not my cup of thé alls, gillar inte sånt man bestämt att man måste hålla. Men något som jag verkligen känner vid varenda nytt år är att jag vill ta tag i träningen och må bättre och det är väl ett typ av mål. En nystart. För av någon anledning så börjar allt det där sacka i oktober varje år och eskalerar sen över julen då jag inte rör mig alls nästan. Vill kunna äta a l l t men inte för mycket av något och det gör jag alltid i december. Herreguud vad jag har unnat mig och moffat i mig choklad nu de senaste veckorna tex. Nästan varje kväll om jag ska vara ärlig… Och så ingen motion på det – kroppen är inte direkt överglad på mig just nu. Men det där är ju bara att ändra på pronto och det har jag börjat med nu (Igen!:)

.

.

.

Tränat idag! Bara löpning i trettio minuter med det var såå skönt.

.

Finns inget som slår att känna sig stark och ha bra kondis tycker jag. Jag är typ beroende av den där sköna känslan. Har inte så mycket att göra med kilon och så utan mer hur kroppen känns. Att den är tight och orkar och så och det är den inte nu.

..

.

Just do it – det är korrekt det! Mitt bästa är ju att springa ute med det är ju inte riktigt säsong för det så jag tänker köra på gymmet. Finns ju löpband där också och så mycket fokus på styrka. Och kaanske pass. Är inget stort fan av gruppträning men jag kanske ska ge det en chans.? Så många människor som grupptränar kan ju inte fel. Så nu undrar jag – vad är den roligaste, effektivaste och mest optimala gruppträningen? Jag menar inte Zumba och sånt utan lite mer hardcore. Vill ha muskler igen och det snabbt. Sen så ska jag sluta trycka i mig sötsaker varje kväll och äta mycket mer grönt till maten och dricka mycket mer vatten (Är verkligen USEL på att dricka vatten – hur kan det vara så himla svårt att få in rutin på det??) Göra sånt vanligt som de flesta normala människor gör. Men inga dieter och absolut inga förbud, livet är för kort för att inte unna sig också:)

.

.

(För den som undrar så kommer min top, linne, tights och löparskor från Nike men det är nog ganska uppenbart)

.

.

Ha en fin kväll alla så ses vi imorgon!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

24 thoughts on “MEN NU SÅ – NU KÖR VI EN NYSTART (IGEN)

 1. Om jag måste vara inne på gymmet så kör jag alla former av HIT pass (high intensity) 25 min effektiv träning det är snuskjobbigt men väldigt effektivt, både styrka och kondition. Om du gillar att springa ute, prova Icebugs. Funkar hur bra som helst.

  1. Håller helt med dig! Body Pump är helt klart min favorit! Man går igenom hela kroppen på en timme och det känns efteråt kan jag säga! Extra plus för peppig musik som gör att man orkar de sista lyften!

 2. Jag tycker att Friskis och svettis har otroligt bra pass. Jag kör skivstång intervall, 60 min med bara styrka och man går igenom hela kroppen, sen 15 stenhård intervall träning. Sen cirkel fys är också super bra

  1. Jag med, sedan tre år och det är det bästa! 45 år och har aldrig varit starkare (inte stryketränat tidigare iofs)

 3. Crossfit! Det skulle jag välja alla dagar i veckan. Aldrig varit så vältränad, känt mig så stark och mått så bra som nu. Korta pass och inte den”gruppträningskänslan” som andra typer av pass ger. Finns några alternativ i småstaden 🙂

 4. Boxningsträning, alltså i grupp typ cirkelträning där man slår mot varandra! Såå bra musik, hårt och snabbt och ROOOLIGT!!!! U will love it!!!
  /Maria

 5. Allt handlar väl om kontinuitet snarare än quick fix och kosten såklart. Jag tror inte body pump ger speciellt mycket när det kommer till muskler. I så fall ska du nog testa crossfit eller vanlig styrketräning. Kolla in Olga, hon förespråkar styrketräning framför allt annat. Jag vet inte men om man kör 30 minuter hemma 4 dagar i veckan med armhävningar, squats mm så kommer det hända en hel del med kroppen bara det. Finns en uppsjö med pass på nätet om man har svårt att komma på något själv.

 6. Hej!
  Har läst här så länge men kommer mig aldrig för att skriva något! Men nu!
  Det var så spot on det här inlägget! Precis samma för mig! Så skönt på ett vis att alla helger är över så man kan sluta äta!

  Vill samtidigt passa på att tacka för en jättefin blogg!

  Kram Emma

 7. Tänkt skriva flera gånger men aldrig kommit till skott! Känns lite som man tjuvkikar när man bara tittar in då och då utan att skriva något! Men idag händer det!! Jag vill skicka en riktig energiboost till dig! Snyggare fyrabarns mamma,+40 får man leta efter!! Du inspirerar helt klart mig, annars skulle jag ju inte tjuvkika på vad du har för dig!!
  Jag sätter inte heller mål eller löften inför kommande år, men jag önskar att vi mammor åtminstone kan hjälpas åt att stötta, stärka och vägleda våra barn och ibland andra som inte vet hur man ska vara mot andra! Våga fortsätta stå för den du är Petra och fortsätt med din fina blogg! Vi är många som läser, känner igen oss men som inte alltid lämnar avtryck!

 8. Hej,
  Gillar du hög intensitet och att utmana dig själv så är HIT min absoluta rekommendation. Crossfit är ju också grymt kul men kräver ofta att du tränar på ett crossfit-ställe. Tror du kommer att gilla bägge träningsformerna jättemycket.
  Och visst mår man så mycket bättre när man tränar.
  Lycka till!

 9. Kolla om någon anläggning kör procedos gruppträningklass PE one… 3D träning när den är som bäst😍 kanske har du sett mattorna som används med siffror på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *