FREDAG & JOBB & VÅRFEELINGS

.

Här sitter jag och jobbar idag medans yrvädret far runt i vardagsrummet strax intill. Jag fakturerar och styr upp nya samarbeten och det i mitt kontor som numera är placerat efter väggen som det brukar se ut (förut stod skrivbordet mitt i rummet och lite som en ”receptionen”) Vivelvinden lyckades nämligen välta hela stora Mac-skärmen för några veckor sen och det vara bara tur att den höll och det viktigaste – att Maurits inte gjorde illa sig. Usch vad man ska behöva oroa sig och tänka på allt hela tiden med såna små barn! Finns ju farligheter typ överallt hemma om man tänker efter (Kom ihåg att jag såg Natascha Peyre ha en sån ”att-se-alla-faror-för-barn-person” i sitt hem i LA i Hollywoodfruar och hon tyckte ju att allt mer eller mindre var en dödsfälla för småttingar. Hu)

.

.

.

Har strösslas ut lite våriga buketter här och där i trettiotalsvillan! Så himla härligt. Men visst känns det som hopp om vår och ljuuuset redan? Jajaja det är typ 10 minus ute jag vet men det är sol idag (och hjälp så smutsiga förnstrerna är btw) och ljust ute när jag hämtar på föris numera och d e t är fantastiskt skönt. Snart bloggisar är det plötsligt februari och den månaden är ju så kort och sen väntar mars och då, då  är det våår..

.

.

 

.

(Skrivbord Asplund, kontorsstol Vitra, lampa Bestlite, matta Sleepo, vas Newport och tavlor stor från Arteme och liten Newport)

.

Vid senaste renoveringen lät vi ju våra fantastiska snickare göra riktiga paneler i hallen. Inget halvdant gjort där inte och de är så fina. Viktigt när man låter göra snickerijobb att det är folk med koll som kommer. Träet måste vara torrt, annars krymper det och det blir tråkiga sprickor. Och det ska inte missbrukas latexfog (sånt som halvdana snickare tar till när det blir fula skarvar och snett och fel) för latexfog rör sig och blir fult och spricker med tiden. Inga riktiga hantverkare håller på det där och det är sånt man lär sig med tiden att ha koll på. Golvlisterna är extra höga så de fick vi specialbeställa så de skulle bli lika originalen vi har på övervåningen och så är det klassiska ”klossar” vid alla dörrar.

.

.

.

Elementskydden här hemma är ju också gjorda av snickarna och så gjorde de tillhörande riktigt djupa fönsterbrädor då de höll på. Så fint. Vill ha samma på övervåningen också.

.

Nu ska jag ta en snabb promenad ner på stan här! Det är ju freedag som sagt och det behöver shoppas lite smått och gott inför helgen. Ikväll ska vi bort till några vänner och det ska bli såå himla mysigt:)

.

.

Ha en riktigt fin soolig fredag nu raringar!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “FREDAG & JOBB & VÅRFEELINGS

 1. Ni har det himla fint i ert hem. En undran, är det inte oskönt att inte ha en vägg bakom stolen? Jag är superkänslig mot sånt hahha. Gillar inte att sitta i soffan som vetter mot våran matplats i öppen planlösning, men superharmoniskt i den delen av soffan som står mot väggen.
  Det där med latex och annat kan nog många ggr bero på att gamla hus oftast inte har en enda rak vinkel väl?

  1. Tack! Nä, jag tycker det är luftigt och skönt:) Jo det är svårt så klart med sneda gamla hus och latex kan så klart användas till viss del. Men det är ju klart bättre att såga lite mer exakt än att dra en bred sträng latexfog som sen efterhand torkar och sjunker ihop och blir ful

 2. Åh så himla fint. Älskar dina inlägg om inredning och dina bilder från ert vackra hem. Precis i min smak 👍🏻😍

 3. Det är intressant när du skriver om hur ni valt när ni renoverat och så men det blir osmakligt när du pratar ner yrkesmänniskor som om de vore sämre och underförstått ’billiga’. Latexfogar behövs ibland framförallt i gamla hus där varken golv, tak eller väggar går i räta linjer och det behöver inte omedelbart betyda att hantverkarna har varit finsnickarna. Min farbror jobbar med finsnickeri på båtar och där räknas varje millimeter men inte ens där kan allt bli perfekt.

  1. Finns massor med arbetande inom finsnickerieyrket/byggeri/måleri/plattsättare osv som inte har rätt kunskap,noggrannhet och eller öga för det vackra och talang, precis som inom alla yrken. Jag och min familj har haft ex antal snickare och skillnaden kan verkligen vara enorm. Nej det kan inte blir helt perfekt alltid men det ska bli nästan intill när man betalar mycket pengar för att få det som man vill ha det. Slarv och fusk gillas inte inom något yrke men jag tror att många är väldigt okunniga själva när det gäller snickeri och tror att det ska vara lite skarvat, snett, latexkluddigt. Det ska det inte. Kunde man bygga hållbart och vackert och genomtänkt på 20-30-talet så kan man det idag. Latexfog kan och ska användas i nödfall, inte överallt och hela tiden (som jag har upplevt flera ggr) Jag beundrar och respekterar verkligen duktiga hantverkare. De är typ mina idoler:)

   1. Ja håller helt och hållet med dig! Vi har haft en snickare som slarvat med vårt kök och gjort ett riktigt måndagsexemplar. Allt är snett och inte platsbyggt som vi kom överens om :/ Han har skarvat i fula skarvar med latexfog osv. Om du såg hur det ser ut och hur halvfärdigt han lämnat allting skulle du få en chock! Vi har reklamerat och vill häva köpet men han vill ha sina 100000 kr, blir väl rättegång snart! Man ska välja rätt från början för att undvika tråkigheter. Nu har vi hittat andra duktiga snickare som är värda vart enda öre!

 4. Stolen är designad av Eames och är från deras Aluminum Group serie. Skrev ett projektarbete om den på en kurs i Stilhistoria. Intressant och med mer tanke bakom än vad man först kanske tror om en stol. För övrigt inspirerade denna till gjutna säten till t.ex. flygplatser. 🙂

 5. Det är ju verkligen hur vackert som helst med sån panel och man ser verkligen att det är riktigt välgjort hos er. Jag gjorde nästan exakt likadant i vår långsmala hall, på ena sidan, på andra sidan har vi trappan och jag skippade att göra likadant där. Hur enkelt som helst var det hur som helst men gör stor skillnad.
  Till nåt helt annat, köpt min fösta viskosmatta och jag undrar hur känslig den är egentligen? Du har ju flera stycken och jag undrar om de fått några fläckar, isf av vad och hur ser fläckarna ut? Har hört att de inte ens tål vatten och jag har rullat ut vår i tv-rummet, där det äts frulle, fredagsmys mm. Har ju hund också, som gärna kliar sig i baken över mattorna dessutom haha, fräscht 😉
  Vill ju att barnen ska fortsätta mysa där med frukost och annat men vill ju inte att mattan ska förstöras ändå.

  Ha en go lördag snygging!

  1. Hallå raring!

   Jo de är jättekänsliga för ALL väta. Blir fläckar även av vatten som inte går bort tyvärr. På mörk matta blir de ljusa fläckar och det kan även dra åt gult på ljusa viskosmattor. Så inget vätskespill någonsin alltså – annars är det kört (Vi har ju också i vardagsrummet nere men där man inte får ha med sig dricka. Palta framför tv:n får man göra en trappa upp där mattan tål allt och lite till:) Moje kaskadkräktes tex rakt ut i sängen, sånt oväntat som händer, men trots att det var i sängen så blev det ju fläckar av kräks på mattan som små prickar och de går ju aldrig bort:(

   Kraam

   1. Tack gulle för svar, men herre så nervis man blir nu då, gaaah. Man har skaffat sig en ”prydnadsmatta” då alltså haha. Vill minnas att det är typ bambusilke i er tv-rumsmatta va? Får satsa på en sån då om denna går åt skogen..
    Tråkigt med fläckarna på er sovrumsmatta, är ju inte billigaste mattan heller precis. Men de är ju så vackra, blev världens skillnad hemma och mannen blev precis lika kär som jag.

    Kram

Comments are closed.