I annonssamarbete med SKINCITY & COUNTRY DREAMS

EN HELT NY HUDVÅRDSRUTIN – CODAGE

.

Nu tycker ni säkert jag är konstig men det ni ser ovan är l y c k a för mig! Sprillans nya krämer från lyxiga franska Codage! (Jag håller i en nattkräm som jag nu har dag och natt och en fuktgivande mask)  Jag är ju en riktig krämjunkie av stora mått och lägger både tid och pengar på min hud. Tycker det helt enkelt att det är så roligt och intressant med skönhetsvård och älskar att prova nya märken. Eftersom jag har erfarenhet av just detta så vet jag ju nu vid 46 års ålder ungefär vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vilka ingredienser jag ska leta efter i just mina hudvårdsprodukter. Och nej det går inte alls lika bra med ”Nivea från Ica” som många brukar hojta, iaf inte på mig. Jag skulle vilja påstå att det är extrem skillnad på bra och dåliga krämer! Du kan få påsar under ögonen, utslag, flagna, få igentäppta porer och acne, blir extremt yt-torr med massa linjer som följd och allmänt grå och trist av dåliga krämer. När jag har gjort min morgonrutin/kvällsrutin i badrummet så vill jag att min hud ska se ut som den gör när man kommer från en behandling hos en hudterapeut. Samma lyster önskas och det ska ju inte vara helt omöjligt att vara hobbyhudterapeut eller? Vad de kan göra borde man väl till stor del kunna göra hemma med rätt produkter. Och har du bara rätt produkter så får du även den där åtråvärda lystern – enkel matematik ju:)

.

.

.

Skincitys duktiga proffs frågade mig vad just jag önskade för min hud och med min erfarenhet så var jag ganska specifik. De undrade om jag provat Codage och det har jag inte gjort tidigare. Har dock läst en hel del positivt om detta märke (Kakan Hermansson har ju hyllat deras peeling bla) Snygga praktiska förpackningar har märket dessutom, inte alls fel att ställa lite synligt och snyggt på badrumshyllan!

.

Så nu har jag en egen skräddarsydd hel hudvårdsrution från Codage och jag är så himla spänd på resultatet att denna..

.

.

 

.

Om ni undrar över min gosiga rosa tröja så är den nya och från Lexington (samma som jag hade på mig även förra helgen om  ni minns:) Svarta jeans från Twist & Tango.

.

.

.

Har bara använt krämerna i två dygn så jag kan inte ge en ordentlig recension riktigt än men jag kan redan berätta att nattkrämen är helt underbar. Doftar gott, är dryg och plumpar verkligen upp min hud utan att puffa till runt ögonen. Ögonkrämen är också fantastiskt skön. Serum är verkligen Codage i ett nötskal och de har många olika och man kan använda två ihop för att få en optimal boost. Jag har själv Moisturizing serum och Anti age serum i kombo. Nedan kommer en lista på de produkter jag nu använder:

.

.

Varje dag i följande ordning

.

1. Rengöring Sooting Cleanser
.
2. Exfolierande ansiktsvatten några gånger i veckan
.
3. Serum Intense Moisturizing som återfuktar, reparerar och skyddar din hud. Med sk “layering” applicerar du 1, 2 eller fler serum på varandra. Med denna teknik kan du uppnå enastående resultat på din hud. Applicera morgon och/eller kväll
.
4. Resultatinriktat serum Anti Age. Kompletterar ditt återfuktande serum och arbetar ännu mer resultatinriktat och korrigerande för just ditt hudtillstånd. Applicera morgon och/eller kväll efter ditt återfuktande serum
.
6. Nattcreme Night Cream (morgon OCH kväll. Helt fantastiskt skön på huden)
.
.
Peeling 2 ggr i veckan
,

Peeling lotion

Närande och intensivt återfuktande ansiktsmask 2 ggr i veckan
.
.
.
.
.
.
.
.
Oj vad denna söndag gick fort!? Redan mörkt och jag är g l a d att matkassen för veckan precis trillade in här så jag slipper åka iväg till affären och stresshandla söndagsmiddagen (Oh my vad det är skönt att  middagen till den 6 personers familj några dagar i veckan är uttänkt och hemma redan:)
.
.
Ta nu tillvara på det sista av helgen (glöm inte söndagsmyset ni vet!) så kör vi mååndag imorgon!
.
.
.
.
KRAM
.
.
.

Rekommenderade inlägg

24 thoughts on “EN HELT NY HUDVÅRDSRUTIN – CODAGE

 1. Jag uppskattar sådan här samarbeten OM jag sedan verkligen får en riktig recension. Tycker ofta att bloggare skriver precis som du nu gjort, att de gör positiv reklam men endast använt produkten ett par gånger. Så nu hoppas jag att man verkligen får en ordentlig utvärdering av dig efter några månader. För det är ju först då som det blir riktigt intressant och man får lust att köpa (el inte köpa) produkten.

  1. I det här fallet tolkar jag det som att det är reklam för Skincity och hela poängen är att de skräddarsyr produkter efter just din hy. Codage är ihopplockat till Petra men även om de fungerar på henne kanske Skincity skulle rekommendera ett annat märke till just dig.

  2. Jag håller med dig Amelie! jag blir så anti när alla influencers och bloggare gör reklam och tycker att produkterna är SÅÅÅÅ bra. ja vad ska dom säga? Kanske kan lura 15 åringar vilket jag försöker förklara för mina döttrar att inte gå på denna hysteri med reklam där det enda det går ut på är att bloggare och influencers ska tjäna pengar.

   1. Jag försöker absolut inte lura någon här på HofP. Jag har bloggat i 10 år snart och har alltid varit väldigt noga med vad jag visar och vilka samarbeten jag gör. Det är väldigt viktigt för mig! Klart ett eller två samarbeten har kanske blivit till under åren som jag inte känt blev helt hundra, det ska jag erkänna. När det gäller skönhetsprodukter och krämer så skriver jag alltid exaktt hur jag upplever dem, jag hyllar inte något som inte funkar för mig. Ja vi influenser tjänar pengar på våra samarbeten och det är inget fult eller fuffens med det. Vi tvingar ingen att köpa det vi skriver om och det är upp till er läsare att bestämma vad ni tror på och vad ni inte tror på och vad ni vill lägga era slantar på.

  3. Som svar till Amelie:

   Med mig är det så att jag känner faktiskt ganska omedelbart om en produkt fungerar på mig eller ej! Jag har testat så himla mycket så jag vet snabbt när det är ingredienser som kickar igång huden. Nej en utvärdering baserad på en längre tid kan ju så klart inte ges nu men min hud känns ungefär som efter en riktigt bra ansiktsbehandling du vet. Den sköna känslan och upplevelsen är ju direkt

   1. För mig är det likadant, känner direkt. Gav det ett försök att prova några dermalogicaprodukter fast de inte kändes bra i en månad minst som man ska göra. Det blev inte bättre, bara sämre 😊 Jag gillar Skincity, bra utbud och duktiga hudterapeuter man kan chatta med direkt. Tummen upp för mig!

 2. Vet ni vad?
  Jag hade så torra fläckar i ansiktet – rött, upphöjt, torrt, flagnar. Provade alla sorters krämer & olika krämrutiner. Började även med massa kortisonkrämer. Inget hjälpte! Jag slutade sminka mig och använda krämer för att se om det hjälpte. INGET hjälpte tills jag läste att mjölk kan påverka. Så jag slutade med alla mjölkprodukter! Mina problem är HELT borta! Så sjukt egentligen att det var mjölk. Ville bara berätta, ifall andra upplever sånt också. Kram!

  1. Mjölk kan påverka enormt mycket, min vän blev av med sin migrän genom att sluta med ALLA mjölkprodukter. Och för andra är det gluten som spökar.. Jag får mkt mer lyster och färre pormaskar om jag äter bra. Win – win – utsidan och insidan

   1. Åh, kul att höra! Men nu när du säger det så blev jag även av med min spänningshuvudvärk. Alltså, så galet ju. Men så skönt att äntligen hitta boven till problemen. ♥️

 3. Skulle jag köpa alla dessa produkter skulle jag få lägga bortåt 5000 spänn. På min hud. Det.kommer.aldrig.ske. Som tur är funkar Loreals kräm för 120 spänn precis lika bra på oss 46 åringar.

  1. Jag förstår att det kan vara så. Absolut, Man får prioritera. Men det där med en kräm för alla är inte sant. Kul att Loreal funkar super på dig – på mig är det som att slänga vatten på en gås:)

 4. Själv väntar jag fortfarande på recensionen av swiss clinics produkter du provade för ett tag sedan.. var dag/nattkräm och serum 😉

  1. Jag tycker de fungerade bra men kanske inte suuperbra i långa loppet. Blev ingen irritation och huden blev lite jämnare men just min hud kräver mer fukt.Kändes som att den vande sig vid kräm och serum ganska fort och effekten avklingade. Rollern gör ju dock sitt till att produkten kommer ner i huden på ett annat sätt (kanske går det att använda rollerna till andra produkter också?:/)

   1. Köpte dom när du tipsade om dom och måste tyvärr hålla med! Min hud behöver också MASSA fukt! Jag är så lat på kvällarna att jag köpte en allt-i-ett från neostrata. Bästa jag gjort!

 5. Jag upplever ofta att cremer känns fantastiska första tiden, sedan känns det som vilken creme som helst.
  Ögoncreme har jag aldrig fått ngn effekt av alls? Provat både Clinice till Biotherm, ngn supervariant, men icke hahha.
  Nu mer kör jag bodyshops ansiktscreme/mask med ett par droppar argan olja i, som jag köpte i Grekland. Får både lyster och mjuk hy. Just 2 droppar arganolja i det mesta gör susen och kostar på mig ansiktsbehandling ibland.
  Å vatten, vatten har gjort underverk för min torra hy. Helst 1,5 l /dag.

 6. Om det är något jag satsat på de senaste 25 åren så är det hudvård (hade förmånen att resa mycket i många år och Kastrup var som en gottepåse. Vilket gett resultat, oavsett vad jag eg använt (i de dyrare segmenten). Så jag har satsat på Clinique, Esteel Laudeer, Chanel, masker från Gam flow och Pete Thompson, serum och olja. Vilket verkligen gett resultat då min 25-ish ögonfransbyggare berömda min 43-åriga hy och sa (du har ju inte en poor och en hud too die for). & Estelle & Thild. Med byggda fransar och fixade ögonbryn och kanske lite solkyssta kinder och you are good to go. Mycket bättre än alla make up i hela världen. Huden är A & O. Iaf enligt mig.

  Tack för tips och för mig spelar det inne roll om det är reklam eller ej, det är bra att få tips om varor man kanske inte vet om.

 7. Jag är precis som du Petra, en krämnörd, som verkligen märker skillnad mellan bra och dåliga produkter. Min favorit är Dermaceutic (bl.a.med syror) som jag köper på Skincity. Har känslig blandhy med rosacea och sen jag började sköta min hy minutiöst för 15 år sen har jag verkligen fått fina resultat. Min rosacea syns inte alls längre och trots torr vinterluft har huden lyster! För mig är det värt varenda krona. Ja, jag lägger nog en tusenlapp eller två i månaden på krämer och ansiktsbehandlingar, men är för övrigt sparsam, så det är inga problem. Har kompisar som tvättar sig med tvål och vatten, smörjer med typ Nivea, och har sen en perfekt hy, men för mig funkar inte det! Bara att gratulera till dem som haft tur i genlotteriet, och fötts med perfekt hy som tål det mesta. Men för oss andra så kan riktigt bra hudvård göra stoor skillnad. Så jag förstår dig till fullo!

 8. Jag skulle vilja tipsa om NeoStratas hudvårdsprodukter. Jag är också väldigt kräsen när det kommer till hudvård och har spenderat mycket pengar på olika krämer. Jag är i din ålder och har märkt stor skillnad på huden sen jag började andvända NeoStratas anti age serie.

 9. Skulle vara bra om du sammanfattade hudvården i ett inlägg, tex årets bästa ögonkräm, concealer osv

 10. Intressant att läsa om produkterna. Själv använder jag inte särskilt mycket hudvård. Sminkar mig bara och så använder jag ett serum. Kompletterar med propolis vid behov. Fungerar klockrent för mitt ansikte. 🙂

 11. Be dom skicka hem Codage micro peelingen till dig asap Petra, den är GRYM!!
  Tyvärr är den inte så dryg tycker jag, så jag använder min mångåriga favorit Exuviance Triple Microdermabrasion face polish till vardags & när jag vill lyxa till det så kör jag Codage 😉

Comments are closed.