OCKSÅ EN TVÅA

.

Länge sen jag visade någon annans hem här på HofP! Snubblade över en liten lägenhet på bara 88 kvm hos mäklaren Alexander White och blev lite knockad av den faktiskt. Hur läcker och lyxig kan en tvåa vara egentligen? Med portugisisk kalksten och VINRUM i köket. Så otroligt sobert och snyggt. Allt är helt perfekt (utom en sak – lamporna haha. Det skulle ju ha varit några ytterst enkla moderna designlampor i fönstrerna istället ellr hur:)

.

.

.

Lägenheten ligger vid Östermalmstorg i Stockholm. Äälskar Östermalm och har alltid gjort, skulle jag bo i huvudstaden skulle jag vilja bo där. Eller på Djurgården. Eller i Äppelviken.) När jag var liten fanns det en liten barnklädesaffär just här där mamma brukade handla  urfina ni vet såna Madickenklänningar till mig..Och där på bilden skymtar vi ju Hedvig Eleonora kyrka, där jag och H gifte oss!<3 (Nio år sedan snart – herreguuud vad tiden går) Trulle och Flisan bor ju hos sin pappa vid Karlavägen varannan helg så det är mycket prat om Östermalm här hemma. (Bästa maten får man på Broms, Nybrogatan och Daphne enligt Lolo. Tips:)

,.

.

,

.

(Alltså stör mig såå på lampan:)

.

.

Kolla sovrummet! (Men! Tänk på att du måste ha en enbart beige – grå- vit uppsättning kläder om du ska bo och passa in här:)

.

.

Moje mår hur fint som helst idag (t u r) och mitt humör är också på top! Solen skiner och fåglarna kvittar och det känns nästan nästan lite vårigt gör det inte? Nu ska jag ta och klicka hem lite surprises till la familia till Alla hjärtans dag här. Vi brukar alltid ge såna små presenter och ha mysfrukost a la kärlek<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

40 thoughts on “OCKSÅ EN TVÅA

 1. Den lägenheten föll inte mig i smaken alls 🙂 men lamporna gillade jag, framförallt med den takhöjden. 88 kvm är en jäkligt stort för att vara en 2:a, tycker jag.
  Jag älskar Vasastan i Stockholm och Kungsholmen 🙂 Men det är för att jag har bott där 🙂

 2. 88 kvm tycker jag inte så litet😅
  Dessutom ganska stort för vara en tvåa. Väldigt fin men håller med dig om lamporna😅

 3. Ja, varför har man lampor med sladdar på bild? De behöver inte vara inkopplade när man fotar. Göm dem eller fotoshoppa bort dem. Också trött på pinnlampfötter..
  Men viktigast av allt – lillpojken mår bra! Kanske han inte kan gå på toa när han behöver på föris? ja, en rutinerad mamma som du vet förstås vad du ska tänka på… ha det bra!

 4. Jag älskar lampor och har några stycken fina designlampor. Tyvärr ser mina lampor i fönstren ut ungefär som i tvåan. Har inga direkta fönsterbrädor, endast 15 cm att ställa själva foten på och 20,5 cm in till själva fönsterglaset. Hoppas att Du kan ge mig tips på fina lampor som kan passa.

 5. Varför benämna 88 kvadrat som litet? Jag bor k radhus på 74 kvadrat. Fördelat på 4 rum och kök med mina två barn. Snälla sluta nervärdera allt som inte är stort lyxigt och flott. Tänk på oss som är vanliga människor och inte på samma nivå som du. Ordet lyx har lite stigit dig pt huvudet och verkar vara ditt enda fokus när du benämner hur saker ska vara och det du köper till 30-talsvillan.

  1. Jag menade inte så utan jag tycker bara att lägenhet var så over the top och kändes extremt stor (vinrum!) för att var 88 kvm. Jag har bott i en exakt lika stor lägenhet själv och den upplevdes och uppfattades i rymlighet verkligen inte på något sätt som denna kan jag lova:)

   Jag nedvärderar inte alls, herregud vi har det klart minsta huset i vårt område och det finns alltid de som har myyycket större!

  2. Att ordet ”litet” skulle vara nedvärderande ligger i din tolkning. Jag bor på 54 kvm och bodde här under flera år tillsammans med mitt nuvarande ex och hans barn, tre personer alltså. Jag tolkar inte hennes inlägg som du gör, inte i närheten faktiskt. Jag tog det inte ett dugg personligt.

  3. Är det inte för att bloggare tillför oss något som vi följer dem och du väljer ju själv. vem du följer? Finns hur många människor som helst som stör oss på diverse sätt, som tur är kan vi helt enkelt välja bort dem. Jag tycker den här bloggen är inspirerande och kul och är därför följande. Skulle det inte kännas bra, finns det möjlighet att sluta och göra något annat. Det är ju det som är så bra – man väljer själv.

 6. Fantastisk lägenhet, det som störde mig mer än själva lampan var sladdarna som hängde och dinglade framför elementen. Det stämde inte in i den övriga sobra stilen. Helt plötsligt kändes vår kommande vinkyl som ska installeras med nytt kök i nästa vecka….väldigt futtig 🙂 Ha en fin dag!

 7. Tycker det var lite för stel lägenhet. Gillade dock första bilden med fina vitriner och snygg matta. 🙂

 8. Var går barnen i skola? Åker som från Östermalm till Västerås varannan vecka för att få i skolen, eller tvärt om. Stackars barn:(

  1. Men då kan du sluta tycka synd om dem. De är 18 och snart 15 år och åker till pappa varannan helg med tåg som tar typ 45 min. De är friska och mår bra och har det bra. Finns förfärligt MÅNGA barn det är hemskt synd om av många olika anledningar.

 9. Och jag stör mig på beige, både på kläder och i inredning, en ”icke-färg” som bara är tråkig…

  1. Inte alls ”mobbing” bara en kommentar till ovan skrivet inlägg som förtydligar att det är ok att tycka olika. Nivån på uttryck är ju redan satt.

 10. ALLTID wanna be upper class i allt omnämnande av fina områden, dyra butiker, dyra vanor, märken etc etc som skall låta som att du bara nämner det lite i förbifarten liksom. Puh!

 11. Alltså jag förstår inte vad som är problemet.
  Vi betalar inte en spänn för att läsa och få ta del av det Petra visar. Hudvård inspirerar mig föga och då läser jag lite fortare. Och vissa inlägg som dessa läser jag fler gånger och uppskattar. Både bild och text. Gå ut och samla skräp eller något annat vettigt om ni har energi över. Gillar att läsa kommentarer för att ofta får man fler tips, idéer & inspo. Men att komma med otrevligheter som antagligen aldrig skulle sägas öga mot öga är bara onödigt. Fortsätt med att förgylla min vardag Petra <3 Kram lotta

  1. Jag håller med dig, varför läsa en blogg där man mer eller mindre stör sig på allt som skrivs?

   Själv gillar jag lägenheten otroligt mycket, kul att du visade den Petra. 🙂

 12. Jag börjar bli less på alla gnällspikar som kommenterar, det lömnar så otroligt dålig energi. Sluta läs bloggen eller sluta klaga! Vuxenmobbning eller ren och skär elakhet kallas det, sök hjälp!

  1. Precis samma tanke! Ville t om svära en vals över hur folk beter sig! På allvar??! Jag läser denna blogg för att jag blir glad & få pepp och inspo, skulle inte göra det om känslan var tvärtom! blir t om rädd hur folk är, könns som det finns så mkt hat & ilska hos en del och sorgligt att detta ska ventileras på en feelblogg. Stort fett långfinger till er som gnäller!
   Kram till er alla andra! Och puss till Petra!!

 13. Kanske kan ni som är väldigt lättstötta och kritiserar Petras sätt att uttrycka sig kanske kan hitta andra bloggar som passar eran livstil bättre. Om nu syftet är att kunna identifiera sig med bloggerskan ifråga. Finns ju hur många bloggar som helst, som bor smått, som bor stort, som är nya familjer, gamla familjer etc etc…jag menar kan ett uttalade om majs få folk att gå i taket måste det väl vara bättre att läsa andra bloggar? Hade varit kul att veta att ni som stör er så grymt, varför läser ni här? Genuint nyfiken…

  1. Jag är också nyfiken, på riktigt. Blir man irriterad, sårad eller känner nåt annat än good feeling, avfölj. Hitta någon annan blogg som passar bättre. Eller fortsätt läsa men kommentera inte! Man kan behålla irritationen för sig själv, det är ingen som är intresserad av era negativa kommentarer. Tänker på Bianca Ingrosso som slutade blogga pga allt hat… En grundregel kan kanske vara denna: hade du kunnat/ vågat säga din kommentar face to face? Om inte, skriv den inte heller här- eller på någon annan blogg heller för den delen. Puss alla på alla 💖 dag

 14. Jag tror faktiskt att många blir sårade. Många av oss – de flesta kanske – lever inte i en så flott värld som Petra. Vi läser bloggen som man läser en saga. Allt är vackert och till synes en lyckligt lottad familj. Så kommer en kommentar som tydligt skiljer ut våra världar. Någon kämpar på i en vanlig lägenhet utan dyra designmöbler, kämpar hem med matkassar och ordnar mysiga fredagkvällar efter en lång arbetsvecka. Det serveras tacos med burkmajs (!) och gräddtårtorna görs med färdiga sockerkaksbottnar och grädden stryks ut med spateln som man skrapat vispskålen med (någon mer än jag som känner igen sig?). Kanske just därför känns en kommentar överlägsen – inte för att den är menad att vara så – utan för att den så tydligt markerar att vi lever i skilda världar. En sårad människa blir ofta en arg människa. Och vips så har en mindre klädsam kommentar hamnat i det offentliga. Inget gör saken bättre. Såra och såras. Jag tror inte för ett ögonblick att Petra är ute efter att såra någon av sina läsare. Det finns inte på kartan. Sluta ta åt er, sträck på er! Ni är kalasbra! – Och den som eventuellt orkat läsa detta ska belönas med ett av MINA tårtrecept: När min son skulle fylla fem fick han önska sig en tårta. Han valde våningstårta! Tydligen sett en bröllopstårta i någon saga. Jag fixade ihop en med hjälp av färdiga tårtbottnar och toppade med en hög skiva rulltårta som översta våning. Såg bra ut. Nästa år ville han ha en likadan. Men nu hade jag glömt att det krävdes många paket tårtbottnar för att få till en nivåskillnad. Nu stod jag istället med något framför mig som såg ut som en obegriplig gräddhög. Tårarna var nära. Vad gör jag nu? Jo, en skidbacke full med snögrädde. Leksaksfigurer som skidåkare, tandpetare som slalompinnar. Sonen var jätteglad, men jag minns den fortfarande som tårtan som såg ut som en soptipp…
  Ta nya tag – skratta åt eländet – och gå vidare! Kramar till alla glada, sura, arga, vårtrötta (jag) människor! Tänk på en soptippstårta – ”va f-n, spelar roll”, som min son skulle säga!🌸💜☀️💚🌷💛🍒 Ja, inte när han var fem, men nu som vuxen… 😉
  🍀🌸🌷🎂🌷🌸🍀🤷‍♀️🍀🌸🌷🐣🌷🌸🍀☀️🌸🍀🌷👩🏻‍🍳🌸🍀🌷

 15. En riktigt (lyxig) maskulin boning i mina ögon.
  Kan nästan ana de välstrukna skjortorna i långa rader i garderoben.
  Jenny

 16. Verkligen bachelor-feeling på den. Kanske dax för din son att flytta hemifrån ;).
  När jag var ung och singel bodde jag i en ”liten” våning vid Tessinparken på Östermalm. Öppen planlösning och fin, men lite mer 80-tal på min ;).
  Nu bor jag i skogen vid havet, men flyttar jag tbx blir det Söder.

 17. Takk for all inspirasjon som du gir 🙂 Man må jo ikke elske alt eller ingenting, for min del holder det å se løsningen på soverommet med skap og benk under vinduet , og tenke at vi kanskje gjøre noe lignende på vårt soverom. Eller kanskje ikke, men fint å se muligheter. Utover det er det bare å nyte. Liker å se hva som inspirerer deg.

 18. Sjukt snygg lägenhet, hade älskat att bo i en sådan. Även om man inte har ekonomi kan man ju uppskatta en lyxig lägenhet eller annat och få drömma lite. Mer sådan inspiration 🙂

Comments are closed.