I annonssamarbete med COUNTRY DREAMS

B R O W N

.

Ingen har väl missat att det är mycket brunt och beige just nu! Både när det gäller inredning och mode. Jag är ingen beige person när det gäller inredning ska jag erkänna (been there done that ordentligt kan man säga) men älskar beige på kläder. Brunt gillar jag både hemma ( helst i taupe) och på mig själv och i vår har jag investerat i en brun cool knappa med stora knappar. Riktigt vid modell och med ett finfint fall. Den är så mjuk så den formar sig liksom efter kroppen, yes en ny favorit.

.

 

.

Idag matchade jag kappan med melerad lite boxig stickad tröja (i mjukt garn som inte sticks. Såå himla skön) svarta byxor och sneakers. Det var så extremt härligt ut idag så det inte var klokt. Vårfeelings extra allt med takdropp och plusgrader. Stort gilla att slippa halsduk, vantar och mössa!

.

.

 

.

På miniprommis i kvarteret:)

.

.

Dagens: Ullkappan från Selected Femme hittar ni här, tighta svarta byxor By Malene Birger här, stickad Second Female tröja här, lacksneakers gamla By Malene Birger och väskan är från Ceannis (Köpt i Visby i somras:)

.

..

Så måste jag bara skriva också att ibland blir jag faktiskt lite t r ö t t bloggerska. Vad jag än gör och skriver så blir det liksom alltid fel? Brukar skaka av mig det mesta neggo men när jag känner att flera läsare på allvar tror att jag vill såra eller vara dryg så känns det ganska trist faktiskt. Nej jag vill verkligen inte jävlas med någon av er, jag vill bara roa och underhålla er. Kan inte alla bara utgår ifrån det? Jag veet att ni är många som  uppskattar det jag gör och jag är så glad för OCH så himla tacksam för peppkommentarer som ni lämnar när det blir så här. Otroligt tacksam faktiskt, vissa av er sätter verkligen ord på exakt vad jag menar och hur jag känner<3 Men ibland tar ju det där andra över tyvärr. Jaja, ska försöka skaka av mig detta nu och göra det bästa av den här lill-lördagskvällen:)

.

.

Ha en fin kväll nu så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

40 thoughts on “B R O W N

 1. Hej fina du! Vill inte ens kommentera flödet igår om lägenheten, usch! Tycker bara att du är bäst och det är ledsamt att du ska behöva stå ut med otrevligheter. Du vet ju att vi är måånga som tokgillar dig och ger dig vårt stöd, men en enda negativ kommentar bland hundra positiva kan sätta sina spår.
  Jäätecool outfit and you go girl💕

 2. bravo pour votre joie de vivre communitative et merci pour toutes les jolies choses que vous nous montrez je suis une fervente lectrice de votre site.Il faut continuer dans ce sens encore MERCI;

 3. Hej Petra,
  Jag blir på riktigt förvånad hur i all sin dar det är ställt med knäppgökarna som ibland lämnar kommentarer. Varför i all sin dar läser dom din blogg, jag förstår faktiskt inte och är genuint nyfiken på att veta. Jag älskar din blogg och du inspirerar mig och många. Snygga bilder och en härlig blandning av allt. Du är min favoritblogg, Jag förstår precis vad du menar när du uttrycker dig, man behöver verkligen inte vara speciellt smart för att förstå… Ibland ifrågasätts det mest konstiga, tror att det oftast är pga avundsjuka och bitterhet. Det finns ju som sagt många andra bloggar dom kan läsa. Varför läser man något som man uppenbarligen mår dåligt av? Som sagt! Jag är genuint nyfiken på varför? Fortsätt som du gör, det du gör gör du förbaskat bra! Låt ingen knäppgök ta ifrån dig det.
  /Malin

 4. Jag storgillar din platsbyggda bokhylla. Funderar på att göra en liknade här hemma. Hur djup är hyllan?

 5. Jag gillar verkligen din blogg och särskilt blandingen mellan inredning. mode, recept och lite familjeliv.

  Jag förstår verkligen inte grejen med vuxna människor som är elaka anonymt på internet. De kan ju bara inte må bra. Antar att du i vissas ögon är lite för vacker, lite för lycklig, har lite för fin familj och lite för fint hem. Och jag menar verkligen den kommentaren på absolut finaste sätt, som i ändra dig inte, ändra inget i bloggen och ta inte åt dig av avundsjuka människor.

  Keep up the good work, vi är många som inspireras och peppas av dig varje dag!

 6. Du är verkligen min favorit blogg, kikar in varje dag för och se om du har gjort något inlägg. Ha en jätte mysig alla ❤️ dag

 7. Förstår att du ruttnar på allt. MEN du är rutinerad bloggare då du vet precis vad som driver igång människor här inne,så vill du inte starta ett drev så skriv inte att du har en flobbig kropp när den är perfekt. Skriv inte att 88 kvm är litet för det är den inte osv. Ja du fattar. Din kollega Emma skriver inte på det överdryga sättet du gör. Men väljer du det då får du också ta de sura citronerna. De flesta är medelsvensson som läser din blogg å jag tror du saknar trafik annars skriver man inte så provocerande som du väljer att göra. Köper inte det tugget att du tröttnar å jada jada. Det finns människor som bir på ”finare” adresser än du,men de påtalar inte det i minut och parti dom du gör. Människor som hävdar sig hela tiden har komplex anser jag. Vi vet å fattar att du lever ett lyckligt kiv i sus och dus, men dont rubb it in i varje inlägg.

  1. Du är ju inne och läser och kommenterar ofta och jag förstår verkligen inte varför om du tycker att jag skriver ”överdrygt”+ Du läser verkligen in massa i det jag skriver som inte stämmer. Hur kan du veta vad jag tänker? Sluta att spekulera i det. Eller påstå att jag i parti och minut påpekar att jag bor på en fin adress. Har jag aldrig skrivit. Jag älskar området där jag bor och vår gata och vårt liv ja, så låt mig. Nej det är inte Bel Air men det är den bästa platsen jag vet. Jag jag är lycklig men jag har mina problem precis som alla andra så klart, som jag även har skrivit om här på HoP. Jag har dock valt att mest skriva om det härliga i livet och guldkanterna på bloggen och det tänker jag fortsätta att göra. Och jag tänker inte be om ursäkt för att jag har det bra och är lycklig. Livet går upp och ner och det gäller att njuta när det mesta bara känns fint.

   1. Ok, då läser jag in en massa som inte stämmer. Jag ska skärpa upp mig. Överdrygt var ett hårt ord, du är inte överdryg.
    Nej du ska absolut inte be om ursäkt för ditt liv, det har jag aldrig sagt. Men jag tycker ändå att du borde efter så många år veta vad som kan dra igång alla här inne?
    En annan grej, du svarar gärna på bittra kommentarer som min nu tex, men nästan aldrig på frågor du får?
    Kan du inte ta dig en stund att svara på alla dessa människor som skriver fint till dig och som undrar över olika saker? Jag tror de skulle bli jätteglada faktiskt.

  2. Men snälla lägg av! Petra skriver inte ett dugg provocerande och VARJE gång det blir en diskussion i kommentarsfältet förvånas jag över hur oerhört lättkränkta personer det finns här. Hur i hela friden kan man ta det Petra skriver, vända det och utgå ifrån att hon vill vara elak, provocerande och nedvärderande? Hur är det möjligt?!

   Köper inte ditt tugg för en sekund, du vill vara försöka hävda dig själv genom att sätta dig på höga (svajiga) hästar och försöka se ner på Petra samtidigt som du hävdar att du minsann ser vad hon gör och att hon gör det medvetet. Du tillhör den lilla skaran som minsann förståååår. Skitsnack säger jag!

   1. Jag sitter inte på några höga hästar, jag skrev det jag tänker och känner i vissa inlägg. Tror absolut inte hon vill vara elak. Mer förvånad hur man väljer att skriva efter så många år som bloggare om man inte vill ha en reaktion fr sina läsare.
    Om att säga vad jag tycker är skitsnack så får det stå för dig. Din tolkning Monika.

 8. Blir riktigt irriterad på alla trista kommentarer. Så patetiskt och tragiskt att det finns vuxna människor som beter sig så. Hoppas verkligen du kan skaka av dig det Petra. Du har den bästa bloggen, det finaste hemmet, ger den bästa inspirationen och den bästa ”feelgood”-känslan. Så heja dig. Kram Caroline

 9. Äh, du är jätteintressant att följa. Jag vill gärna ha omväxling och något nytt tillfört i vardagen. Din blogg är, som många skriver, väldigt mångsidig. Dessutom vill jag titta extra på det som jag tycker är vackert. En fröjd för ögat! Keep on blogging, girl! ♥️♥️♥️You rocks!

 10. Snälla skaka av dig detta pronto. Människor som beter sig så här har svårt med att vara nöjda med sig själv och då går det inte att uppskatta andra. Du har en bra blogg med lagom dos av det jag uppskattar. Keep up your good work 😍🙏🏻. Kram från Pernilla

 11. Jag älskar din blogg och alla dina inlägg. Det är den första bloggen jag kikar in på när jag vaknar och hoooooppas att ett nytt inlägg finns varje gång. Som flera andra skrivit så förstår inte jag heller hur människor beter sig ibland, helt galet! Skaka av dig alla lättkränkta människors åsikter och ha en underbart mysig alla hjärtansdag med din familj♡

 12. Du förgyller min dag, längtar att gå in och se dina inlägg varje dag och sååå mycket inspiration jag får från dig ! Bry dig inte om avundsjuka människor <3

 13. Du är fantastisk Petra! Du inspirerar mig och ger tips. Fortsätt skriv positivt och spontant om ditt liv och inte så redigerat och pk som någon eller några få vill. Lyft din lycka och glädje över ditt liv. Jag miste min bästa vännina i bröstcancer för 10 år sedan och allt sedan dess så uppskattar jag och gör vardagen till en fest så ofta det går. Glad alla hjärtansdag till dig! kram

 14. Jag förstod att det inlägget skulle provocera. Östermalm provocerar. Sånt som är ouppnåerligt för andra provocerar och de känner sig mindre när saker som är utom räckhåll står framför dem. Jag har hängt med länge och precis som en bästa vän håller man inte med varann i allt, finns ju alltid saker man gillar bättre och sämre. Men man älskar henne ändå. Det som är så tråkigt med blogg är att det är för lätt att basunera ut saker som är otrevliga som man aldrig hade sagt face to face. Jag vet att du är bisy med en stor fin familj och också en snart 3-åring, jag förstår också att det inte är lätt att hålla sig ifrån att svara på elaka påhopp och kommentarer men jag skulle önska att du svarade ibland på de trevliga kommentarerna istället. Jag går ofta tillbaks för att se om det blivit någon respons på nåt man skrivit men vad jag sett så har jag inte fått det. Då känner man sig lite ensam och överflödig. Snälla strunta i dessa domare och fokusera på en dialog med oss bloggvänner istället 😍🤗💖 Vi gillar dig för den du är, även om vi inte håller med om allt, som en bästis fast inte irl 😘 Kram på alla hjärtans dag, du är en av de grymmaste coolaste snällaste mammor jag ’känner’ 💖

 15. Åh vilken snygg kappa! Tycker du är så himla snygg i alla kläder du visar på bloggen och det är verkligen roligt med någon som visar en fin och varierad stil. Tack för inspiration! Det är pga inspirationen som jag följer din blogg och kikar in dagligen.

  Blir så himla nyfiken på alla blogg-läsare som lämnar pissiga och nedlåtande kommentarer och om ni som skriver sån skit också uttrycker er likadant IRL t ex i fikarummet på lunchrasten till kollegorna., på föräldramöten till andra föräldrar och lärare, i era vänskapsrelationer etc. Skulle vara intressant att veta hur responsen brukar bli och hur de relationerna ”faller ut” när ni tar er rätten att säga och tycka saker ur ert egna lilla perspektiv och dessutom hävda att ni har RÄTT i samtliga åsikter genom att vid kritik/respons på det försvara er enligt principen att det är någon form av mänsklig rättighet er förbehållen att inte bara tänka och tycka vad ni vill om andra utan också säga/skriva det för att ni liksom vill och känner för det oavsett hur det får mottagaren att känna. Det är jag så himla nyfiken på!

 16. Menn herregud Petra ska väl inte behöva anpassa varje ord hon skriver för att det ska ”passa” läsaren! Då får de hänga någon annanstans. Allt passar inte alla och de som vill hittar alltid något att trycka till på.

 17. Jag tror att det handlar om ren avundsjuka. När en person inte själv är nöjd med vad de har t.ex. jobb, relation etc. så blir hon/han elak och nedsättande mot den som är lycklig. Är man lyckligt med sitt eget, så blir man i regel inte provocerad av andras lycka. Bara en tanke……så ta inte åt dig. Det är bara olyckliga och avundsjuka människor som är elaka.

  1. Hej Marlene. Nej, jag är verkligen inte avundsjuk. Jag är supernöjd med mitt liv, knepigt va? 😉

   Så du menar om du stör dig på ngn person i din omgivning någon gång ibland, är du per automatik avundsjuk då? Det känns som den äldsta kommentaren ever, att skriva att ngn är avis. Kom med ngt nytt nu.

 18. Ignorera trollen, så kvävs de så småningom! Och tänk på att dessa alla troll är ett bevis på hur framgångsrik och bra du är, de skulle aldrig bry sig annars <3

 19. Jag trodde detta var (ÄR) en livsstilsblogg med trevlig inspiration av alla de slag. Och det är faktiskt så jag ser den, som ren inspiration. Hittar delar som jag gillar och tar efter men ändå på mitt eget sätt. Jag har inte råd med dyraste lampan/vasen/etc, utan köper liknande produkter som passar min ekonomi. Inte så att jag köper ALLT som visas, utan sånt som jag VILL ha och som passar in i vårt hem och liv.
  Första anledningen till att jag hittade in hos Petra var för att jag läste om henne nånstans. Minns inte riktigt om det var i nåt månadsmagasin eller om det var i morgontidningen, då vi båda bor i samma småstad och är jämngamla. Jag känner inte Petra, men har mött henne ett par gånger, och hon är på riktigt så snygg som på bilderna här på bloggen. Och det lilla jag pratat med henne verkar hon genuint ärlig och trevlig, lite lätt ”blyg”, och absolut inte snobbig och otrevlig som vissa vill påstå.
  Jag fortsätter hänga här, just för att inspireras, så fortsätt så som du gör Petra, för det vinner du på i långa loppet!
  ÅsaS

 20. Tack tack tack snälla underbara ni. Ni vet verkligen exakt hur man sätter orden och fullkomligt öser ju kärlek över mig här! Vad har jag gjort för att förtjäna detta??❤️ Åh. Vet inte vad jag ska skriva riktigt men jag blir verkligen såå himla g l a d ska ni veta. Generösa underbara girls är ni. Fortsätt alltid att vara det. Snälla tjejer får massa gott tillbaka eller hur❤️❤️❤️

 21. Åh, lilla Petra.
  Fasen så dryga och galet tråkiga människor det finns. Jag håller med ovanstående, varför i hela världen går de in och läser din blogg då? Otroligt! Nä, försök att skaka av dig nättrollen (fast jag vet att det är sååå svårt).
  Vi är många som gillar din blogg jättemycket.
  Kramar i lass

 22. Marlene; ditt innlegg er eksempel på hersketeknikk. Vet ikke hva det heter på svensk; google det så kommer du til å lære noe…

 23. Fast va? Alla ni som sitter och säger att de som kommenterar negativt är nättroll osv. Vad jag läst så är det mest negativ feedback Petra får i många inlägg. Alltså ibland om någon är missnöjd med något så kommenteras det.

  Glöm inte att Petra ständigt poängterar att detta är hennes jobb. Bloggen drivs som ett företag. Det är en kanal som hon har för att kunna marknadsföra produkter och tjänster åt företag. Allt handlar i slutändan om pengar. Och man har såklart rätt att komma med feedback och förbättringsförslag. Faktiskt så brukar de flesta företag bli glada av sådan feedback.

  Petra kan detta spelet mycket väl och hon spelar det till sin fördel. Med det säger jag inte att man behöver vara elak eller gå till personangrepp här inne. Men om det är något man inte håller med om som hon skriver, så måste man väl få uttrycka det, utan att kallas nättroll eller ombes sluta läsa. Man kan ju fortfarande gilla helheten.

  1. Konstruktiv kritik är väldigt välkommet, men det är skillnad på att dissa någon och påpeka elakt hur man är som förälder eller påstå att jag har en personlighet som är väldigt ofördelaktigt när man inte har någon aning hur jag är irl. Det är inte saker som ”Jag tycker du borde ha en blå kudde där istället för en grön” ”Tänk på miljön och ta tåget nästa gång” ”Lägg ut mer recept istället frö dagens” ”Visa mindre reklam” Från början tjänade jag inte en krona på bloggen och det var inte min tanke alls när jag startade – jag bloggade enbart för det stora nöjets skull. För att jag är och alltid varit en kreativ person som gillade att skapa roliga och intressant inlägg. Bara för att jag numera tjänar pengar på detta och fakturerar för uppdrag så har jag ju inte automatiskt blivit cynisk och beräknande och allmänt slug gällande bloggandet och nej allt handlar verkligen inte om pengar. Finns andra bloggar som kör ut hundratals adlinks i veckan och och inte skapar särskilt mycket själv och nej dessa bloggar går det inte så himla bra för heller. Ni är kräsna bloggisar och jag vill ge er det bästa jag kan ge er, även om jag givetsvis också gör samarbeten och visar reklam och har annonser. Feedback gällande hur inläggen skapas kan ni absolut ha men inte på mig som person, min personlighet eller mitt utseende. Jag är som jag är och det ni ser är en liten del av vad som är jag. Det här me påhoppen är ungefär som att du skulle klaga på någon annan kreativ skapande person, en författare som skriver personligt eller kanske en musiker eller konstnär, och påstå att de inte ska se ut som de gör eller uttrycka sig som de vill. Bara för att de tjänar pengar på sina verk. (Och nej jag spelar inga spel. Blir fasiken tokig på dessa ständiga påhopp)

Comments are closed.