I annonssamarbete med COUNTRY DREAMS

MELLOBAKELSER

.

Melodifestivaltittande väntar ikväll igen här hemma! Tjohooo! Bea är ett riktigt Mellofans numera och det är såå roligt. Har koll på vilka som ska varav med och hjärtröstar och grejjar. Till mysfikat framför tv:n har vi idag gjort Mellobakelser hon och jag, fyllda med en citronmousse som smakar heeeaven (Har redan provsmakat den ordentligt haha) Runt bakelser så har vi fixat vit marsipan med loggan också men om ni vill göra samma och inte orkar göra denna (det är ju lite ”pill”:) så kan man lätt göra lite modern art med Mellofärgerna också så klart eller fält som flyter in i varandra eller vad som man har lust med. (Färgerna som vi målat med är vanliga hushållsfärger från Panduro som är väldigt lik vanlig akvarell att hålla på med)

..

..

.

Såå goda. I promise.

.

.

.

I botten gjorde jag det busenkelt och köpte färdiga tårtbottnar och tryckte hit rundlar ur med ett tunt glas. Sen på med lite god hallonsylt på dessa.

.

.

 

.

Först satte jag marsipanremsorna runt sockerkaksrundeln och sen fyllde jag på med citronmousse upp ill kanten innan jag spritsade små minitoppar. Sen strössel på det! Recept på citronmousse kommer nedan:

.

C I T R O N M O U S S E

 

vispgrädde 3 dl

citroner 2 st

äggulor 5 st
.
strösocker 1 dl
.
vatten 1 dl
.
.
Gör så här:
.
Tvätta citronerna och riv skalet, var försiktig med att inte få med något vitt från skalet då moussen lätt kan bli besk. Pressa citronjuicen. Blanda äggulor, socker, vatten, citronsaft, citronskal i en bunke. Koka upp vatten i en kastrull och ställ sedan bunken i det kokande vattnet. Vispa blandningen till den tjocknar men inte kokar. Låt sedan blandningen svalna. Vispa grädden fast. Rör ihop en stor klick av grädden i citronkrämen. Vänd ner resten av grädden och låt moussen vila i kylskåp en timme (jag hade i några droppar gul hushållsfärg också för att få lite gulare festligare mousse:)
.
.

.

.

Gillar ni min nya MYCKET färgglada våriga och blommiga blus? Finns här. (Jag har strl S men den verkar slut, dock finns det M och L kvar såg jag nyss) La ut den på Insta förra veckan i en story och vips försvann det många blusar och det förstår jag. Älskar den själv – man blir ju så h a p p y av lite färg ju!:)

.

 

..

Ha nu en riktigt riktigt mysig och/eller festlig lördagskväll raringar!!!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “MELLOBAKELSER

  1. Wow! Så fina bakelser ni gjort! Och blusen blir man glad av! Trevlig – och mumsig – Mello! 💙💖💛

Comments are closed.