SPORTLOV RUNT HÖRNET

.

Hellooo torsdag!

..

,

Äntligen en febeberfri dag här hos oss idag – hurreey – och nu håller vi tummarna att det är helt friska barn som vaknar upp imorgon! Vi har nämligen planerat att åka till mormor och morfar på Gotland i övermorgon och spendera sportlovet men det går ju inte att åka om vi är fortfarande är krassliga.. Utsätter absolut inte mina älskade föräldrar för dessa galna föris och skolbakterier i onödan (tycker jag inte någon ska utsätta sina lite äldre mor och farföräldrar faktiskt!) Men jag har en EXTREM Gotlandslängtan just nu så jag hoppas verkligen vi kommer iväg och att den där ”Afrikavärmen” kommer nästa vecka som utlovat (låter ju ganska skönt faktiskt inte sant) Tänk om det är så torrt så jag kan springa på mina kalkiga slingriga vägar efter havet också, åh. Yes hav, frisk hög luft, sol, Gotlandshusmys och massa god mat är vad jag önskar allra mest just nu.

.

.

.

Bjuder på lite sommarbilder från gården på ön så länge! Men hur härligt ser det inte ut och det är precis så där vackert. Mamma är en estet ut i fingerspetsarna och pappa är världens pyssligaste så de är en fin kombo de två ihop och blommar verkligen ut där i deras andra hem på Gotland. Kreativiteten flödar ständigt kan man säga:)

.

.

Nu hör jag att H kom hem från jobbet så nu ska jag kila iväg uut en sväng! Hämta paket på posten (tavla) och fixa naglarna (så skönt med egen mammatid!) och åka och handla lite smått och gott till imorgon.

.

Ha nu en finfin kväll så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “SPORTLOV RUNT HÖRNET

 1. Åh vad mysigt med Gotland, hoppas ni får bli friska tills dess!
  Mina kiddos har haft feber on and off under tre veckor, även lite under semestern i värmen förra veckan. Aldrig varit med om att det kommer och går så men nu börjar det ge sig. Har faktiskt fått hjälp av just farmor/svärmor under denna veckan då vi känt att vi inte kunnat vara borta mer från jobbet och det har hon gladeligen gjort, även om det innebär att hon själv kan bli smittad. Faktiskt vanligt att mor och far-föräldrar tar vab nuförtiden och det tycker jag är fantastiskt att de kan göra och få ersättning för det, om de nu vill såklart.
  Tycker du att det alltid är fel eller syftar du till om man tex har extra nedsatt immunförsvar?
  Jag är tacksam för att hon vill ställa upp, annars hade jag inte hunnit med mitt jobb denna vecka. Är barnen väldigt dåliga eller har typ magsjuka är någon av oss hemma men vid förkylning och feber kliver ibland svärmor in, guld värt. Vi har inga vikarier som kan kliva in och ta min tjänst utan mina kollegor kan ta vissa saker men resten läggs på hög tills jag kommer tillbaka och då får man jobba över istället och det är stor stress att få ihop livet då.
  Vore intressant att höra vad du och andra läsare har för åsikter kring detta. Livet ser ju så olika ut för alla.
  Drömmer om att kunna jobba hemifrån precis som du och kanske någon dag kan den lyxiga drömmen bli sann 😍

  1. Såklart kan man inte ta för givet att någon ska passa sjuka barn, men hos oss är det ofta mormor och morfar som kommeroch ”vabbar” och de har inget emot det alls!

   1. Visst är det så, inte alla som ens har mor eller farföräldrar att få hjälp av. Men jag har vänner som är helt och hållet beroende av att få den hjälpen, om de ska kunna ha kvar sina företag v.s, som reser mycket osv. Har också vän som fick lägga ner sin verksamhet pga just att det blev mycket vab ibland, hon hade ingen möjlighet att boka om all kunder till veckor därpå för det skulle innebära dubbelt så långa arbetsdagar och det går inte heller med barn. Hon hade varit väldigt tacksam om hon hade haft mor och farföräldrar eller någon annan som hade kunnat kliva in och ta en del av barnens sjukdagar så hon hade kunnat ha kvar salongen..
    Härligt att ni också får den hjälpen! Guld värt 🙂

  2. Catta det som funkar för er är den bästa lösningen. Jag ser absolut inget konstigt i det. Influensa och magsjuka man vill bespara dem som du säger och genom de värsta febertopparna kanske. Det är fint ha möjlighet att hjälpas åt generationer emellan. Men alla bedömer vad som är bäst för dem såklart!

 2. Din mammas öga för det vackra och mysiga … slagen på fingrarna av ingen! Hygge ♥️

 3. Härligt med mammatid💕! Hoppas alla blir friska och att ni kommer iväg till underbara Gotland⭐️
  Kram

 4. Det hemmet är så fint – här ser man ju verkligen att någon BOR och LEVER. Inte stelt och ängsligt och samma som alla andra (grått, grått, grått o.s.v). Är så trött på alla dessa klonade inredningar nu! Din mamma borde starta en inredningsblogg.

 5. Så skönt att ni kryat på er och förhoppningsvis kan fara iväg till Gotland, som är så fint. Jag har aldrig varit där på vintern, men kan tänka mig att det är en lugn och vacker naturupplevelse i kontrast till sommarmånaderna när ön invaderas av oss turister. Önskar er en fin semester hos din rara mor och far i deras dito lilla hus. Kram!

 6. Jag undrar var tapeten med fiskarna kommer ifrån? Blir så inspirerad av gotlandshuset, speciellt nu när vi drömmer om ett eget sommarhus i Bohuslän.

Comments are closed.