INNE I VÄRMEN OCKSÅ

.

Gooood morning fredag!

.

Åh fredag idag och helg som väntar och ja nu känns det verkligen som det är fredag hela veckan!:)

.

Sportlovets sista dag och sista dagen i Visby och den ska vi spendera nere på hotellets spa igen (H och småskatterna är redan där nere) och sen så blir det museum för att tuta i Bea lite ”spännande Gotländsk historia” haha. Man kan ju inte bara shoppa och äta och roa sig heller! Nej men på riktigt så är den sk Fornsalen om Gotländsk vikingatid och medeltid ett riktigt fint och intressant och vi har ju varit där förut (men nu var det några år sedan)

.

Men först lite pics från Visby och då sånt som vi gjort ”inomhus”. Pics från små rara gränder och ljuvliga torg och ringmur och ruiner har ni nog redan sett, även om man skulle kunna fota huur mycket sånt som helst. Mycket tacksam stad att fota i kan jag lova:)

.

.

 

.

Mojeskrutten på vårt hotel! Så himla cool innergård bland ruiner. Och Moje fick ballonger och då blev han MYCKET lycklig

.

 

 

..

Frukostbilder! Yes så här ser min favvohotelfrukost ut vilket är: lite fil med granola och tranbär, grov fralla med bakad leverpastej (jag äälskar leverpastej och inlagd gurka men äter det typ aldrig hemma) exotisk frukt, äggröra och bacon och så en stor kopp kaffe med havremjölk.Mumsfillibabba. Och där har vi min familj i frukostmatsalen efter vi har gått loss i buffén (Typiskt oss, två av tre håller på med iPhones och en fotar haha)

.

 

 

.

Hotellets spa är himla himla mysigt och ligger längst ner med en hamaminspiererad bassäng med liggplatser runt och placerad mellan gamla murar. 100%mys. Dock var det ganska mycket folk när vi var där igår pga sportlov (fick passa på och fota när alla andra liksom simmade åt andra hållet) Finns behandlingar också (Selma Spa+) med det var fullt så det blev ingen massage för mig buhuu. Moje kan flyta runt med puffar själv nu vilket han älskar. Vill aaldrig gå upp.

.

 

 

.

Gå till restaurang Strykjärnet kan man göra en eller varför inte två ggr. Vi tröttnar aldrig. Väldigt mysigt och Normandiskt och SÅ goda crêpes. Jag tar med spenat och lax och crème fraiche. Moje med smält smör och socker.

.

.

.

Och jag funderar på att bli vegetarian! Iaf efter att jag åt detta på Kitchen & Table igår. Faktiskt bland det godaste jag ätit och det är 100% grönt. Cabbage anda Friends dvs rotselleripuré, smör och vitlöksbakad vitkål med pankofriterade misomorötter, grönkål och tryffelmajonnäs. Mmmmm. Jo jag hade en stekt röding som tillbehör också men den behövdes inte. Man kanske skulle bli flexitarian iaf? Då äter man väl mest vego eller hur är det? Vi äter inte mycket kött alls faktiskt, eller max en gång i veckan tror jag och då mest högrevsfärs. Högrevsburgare, råbiff, charkisar nu och då, bacon i carbonaran och så en blodig biff i månaden – det räcker för moi. Sen så måste jag få äta fisk och gärna och ofta kyckling (kyckling äter vi allra mest, säkert 2-3 ggr i veckan)

.

.

Ha nu en riktigt fin fredag alla bloggisar och T.A.C.K för att ni kikar in (och skriver så mycket snällt<3)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “INNE I VÄRMEN OCKSÅ

 1. Ni ser ut att ha det helt fantastiskt mysigt! Saknar faktiskt tiden när barnen var små och vi tog ledigt och gjorde mysigheter tillsammans…ett minne blott💕
  Stor kram

 2. Åh vad mysigt ni ser ut att ha det? Är det där man ska bo om man vill besöka Visby eller kan du rekommendera nåt annat ställe? Jag skulle vilja åka till Visby med mina barn. Jag tar även gärna emot tips om vad man inte får missa i Visby? Själv älskar jag att se ruiner men tror inte barn är så intresserade av sånt 😉

 3. Hej! Fast kyckling och fisk är också kött. 🙂 Men du menar väl ”rött” kött.

 4. Go for it! Jag har ätit nästan uteslutande vegetariskt de senaste tre åren och min senaste hälsoundersökning visade topp-resultat i både BMI, kolesterol, blodvärden…..plus att du gör klimatet en stor tjänst. Läs EAT Lancet rapporten (Gunhild Stordalen) om du inte gjort det!

 5. Att vara Flexitarian är att välja vegetariskt ”så ofta det går” och du gör ju så redan. För en flexetarian är allt kött kött dvs nöt, fläsk, fick och fågel. De väljer vegetariska alternativ på restaurang och i vardagen men äter kött om de blir bjudna på middag eller har en favoriträtt som innehåller kött som de gör ibland.

  För den som inte väljer bort kött helt är det bästa alternativet nog att göra som ditt tänk redan är, att välja sina tillfällen och se till så att det är ”bra” dvs ekologiska småskaligt lokalt kött och i mindre dos än innan.

  För vår värld, framtiden, djurhållnigen och den egna hälsan, ät grönt!

Comments are closed.