SEMESTER 2019 – MINA FÖRÄLDRARS FRANSKA GÅRD

.

Eftersom som min lilla kära Mac Book här hemma strejkar och inte har en endaste uns utrymme kvar för nedladdning av pics (alltså ni anar inte vad jag misshandlat min stackars lap) och fick besöka datordoktorn idag (står nu och ”processar”) så tänkte jag att kan ju skriva om, och visa, vad vi planerar att tillbringa sommaren och semestern nu i år! På bilden ovan ser nu ju gården Haras de Sharock Inn som är vår franska pärla i Normandie. som jag ju visat er flera ggr. Här har jag tillbringat många somrar kan ni tror (pappa tog över gården som var under uppbyggnad och färdigställde hus och stallet 1986) och jag älskar den. Det var farfar som planerade att bo här med sina galopphästar men han dog plötsligt och mycket sorgligt i en hjärtinfarkt och fick aldrig se gården bli färdig.

.

Första sommaren var det k a o s här kan jag lova med hästar och byggarbetare överallt. Vi bilade ner från Sverige och mamma och pappa hade en Chevavan som vi åkte förbi Ikea i Paris med och köpte typ allt med oss ner, lakan och täcken och servis och glas osv osv. Byggledaren hade ju lovat att allt skulle vara klart tills vi kom men nope, det var det ju inte kan vi säga. Mais non. Vi fick ta in på hotell ett par veckor ist och var på gården på dagarna och försökte komma i ordning så gott det gick (jag var 14 år då) så det skulle vara klart när våra vänner skulle komma ner och hälsa på. Vilka minnen! En lunch när vi satt framför stora öppna spisen och åt kom ett stort engelskt fullblod helt enkelt skrittandes inne  i huset på de nylagda klinkerplattorna, det var ju sommar och varmt och dörrarna stod på vid gavel och något staket runt själva huset fanns ju inte då grävmaskiner var tvungna att komma fram för att jämna till tomten. Tänk er Lilla Gubben i Pippi Långstrumps hus ungefär fast mycket större. Jag var den enda med hästvana (hade ju två egna ponnies hemma) så jag fick helt enkelt försiktigt leda ut den där hästen:9

 

Numera är det bara jag och min familia och mina två bröder (med familjer) som tillbringar våra somrar här (mamsen och papsen vill bara vara på Gotland då)

.

.

 

.

Skatterna när vi var i Normandie senast och Moje var 1 år och pytteliten<3

.

..

.

.

Här kom alltså fullblodet – klopperi klopperi:)

.

.

..

H med nybakat morgonbröd i mammas väldigt franska lantkök

.

.

.

.

Utsikt från våra ägor över äppellundarna! Och man ser havet där längst bort, badorten Deauville ligger väl ca 1 mil bort så man får ta bilen när man vill dit och bada.

.

.

Cirka en månad planerar vi nog att vara där nere, vi får se. Så mysigt när man åker ner och är där ett tag och verkligen kommer in i det franska lantlivet så det blir lite vardag. Åker ner varje morgon till lilla söta byn med gamla korsvirkeshus och köper färskt bröd och croissanter och alla är så vänliga och hälsar glatt. Farbröder som röker Gallois med en baguette under armen i gathörnen – precis om på film (Frankrike är verkligen precis som på film! Iaf på Rivieran, Normandie och i Paris där jag har varit:) Och maten, oooh my vad jag älskar maten i France. Skaldjur och ostar och vin, mmm…

.

.

Läängtar verkligen massor till sommaren nu här! Inte så himla långt kvar ju:)

.

.

KRAM

.

 

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “SEMESTER 2019 – MINA FÖRÄLDRARS FRANSKA GÅRD

  1. Å så himla fint!!!! Väntar så på om det kommer en utvärdering om din hudbehandling du gjorde på Östermalm?

    Svara

  2. Dessa bilder tål att ses igen, så underbara! Vem tar hand om gården när ni inte är där och finns det fortfarande hästar där? Ser fram emot sommaren och fler fina bilder från Frankrike!
    Kram från Anna i Skåne

  3. Underbart!! Men jag blev mest nyfiken på hur dina ponnies såg ut, tävlade du? Berätta! 😍

  4. Ert liv, wow! Fantastisk villa, möjlighet att vara på Gotland, möjlighet att vara i Frankrike. Jag gissar att du älskar livet med dina älsklingar.

  5. Åh det får mig att längta till april så vi åker till Frankrike i 5 veckor 💕 nu ska man bara stå ut med vintern i 3 veckor till och sen bye bye 😀 Ni får nog en härlig semester!

  6. Så fint! Finns det möjlighet att hyra det någon/ett par veckor under sommaren eller nästa sommar? Hör gärna av dig! Mvh Klara

Comments are closed.