I annonssamarbete med LINDEX

HEEEEJ FREDAG

.

Bullfix hemma i mitt kök denna fredag!

.

.

Heeeej vänner!

.

.

H a p p y fredag på er och fin Internationell kvinnodag eller kampen fortsätter som det ska heta! Viktig dag idag och jag har pratat med mina döttrar om detta vid frukostbordet (storebror hade också gärna fått lyssna men han var inte med så tidigt sjusovaren) Förklarade för Bea hur det var att vara kvinna i Sverige för bara hundra år sedan och hur det fortfarande är på många många platser i världen. Hur det fortfarande är orättvist även i vårt land med tanka på löner och föråldrade normer. Så otroligt fel det är och hur vi är det starkaste könet som klarar av allt som män gör PLUS det allra viktigaste som finns, att vänta och föda barn. Det klart tuffaste en människa kan gå igenom. Sen pratade vi om att för evigheter sen, och innan religioner och riktiga samhällstrukturer, nog inte var någon större skillnad mellan man och kvinna. Man var helt enkelt  tvungen att se till att hålla sig varm, ha mat,  och hålla sig frisk. That´s it, det var man helt upptagen med. Eftersom kvinnor är tuffast och det var de som kunde sätta barn till världen så kom vi fram till att det var nog måste varit de som styrde det mesta då:)

.

 

Hur som helst. Denna fredag har Bea´s klass fikaföräljning i skolan (de samlar in pengar till klassresan) och det var min tur att fixa bullar! Massa bullar blev det och jag gjorde två varianter av snäckor – med mandelmassa och med kanel. De med kanel blev gigantiska och eftersom det var samma deg (gjorde en trippelsats av vetedeg – oh my vad jag avgudar med proffsiga extra stora Kitchen Aid som klarar det!) så berodde det nog på fyllningen (säg till om ni vill ha recept:)

.

.

 

.

Bullbakerska i köket! Gillar ni min blur förresten? Ett budgetfynd från Lindex som jag måste tipsa om. Perfekt färg och form med ballongärmar och tufft leoprint som man ju älskar. Dock lite stor så ta en mindre strl (har själv den minsta) Finns här.

.

.,

 

.

Kom och köp GIGANTISKA kanelsnäckor! Myycket fyllning och kardemumma i dessa:)

.

.

.

Nu ska jag och Moje ta med oss detta lass och rulla ner till ”lilla rosa slottet” där Bea går i skola (Bea har gjort de söta skyltarna med stämplar)

.

.

.

Ha nu en riktigt mysig fortsättning på dagen girls!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “HEEEEJ FREDAG

  1. Jag förstår att du skriver om detta med glimten i ögat. Men man får väl ändå tycka att både män och kvinnor kan vara tuffa om det behövs? På stenåldern (innan religionerna kom och förstörde så mycket) tror jag att männen var de som var ute och jagade (pga kroppsstyrka) och kvinnorna hemma med barnen. Kvinnorna bar barnen i magen och det naturliga var nog att de först och främst tog hand om dem när de var små iaf, och männen behövde väl som sagt jaga maten =) Vet inte vad jag vill ha sagt, mer än att vi har nog haft våra roller från början, av naturliga skäl. Och vad är det för fel med att rollerna till viss del lever kvar, vi är olika, män och kvinnor. Vi kan inte alla vara en ”hen” och hur roligt vore det? Lika löner och samma frihet däremot, borde vara grundläggande, i alla religioner.

      1. X, det blir väl inget bättre med att skälla på ett tankesätt som är olikt ditt. Män och kvinnor är olika, det är naturligt. Att blunda för det är inte realistiskt. Att jobba för en mer jämlik värld, speciellt utanför de nordiska länderna är toppen. Men vi är olika. Har varit och kommer alltid att vara. Njut av kvinnligheten på ett sunt sätt ❤

  2. Så goda bullarna ser ut! Hade vart jätte kul att få receptet på! Jag är feminist och vill inget annat att det ska bli jämställt och jämlikt i samhället, men tror alltid det har vsrt skillnad mellan könen. VILKET ÄR FEL FEL FEL. Men när jag läste böcker när jag gick i 2an, 3an stog det alltid att medans männen var ute o letade kött så var barnen ich kvinnan hemma och plockade bär?! Men har aldrig läst det i en bok nu, på senare år. Alltså 10 år. Vilket jag tycker är jätte konstigt? Stog det så i böckerna när jag var liten bara för att, eller för att det stämde? Tänkt på detta innan. Så läskigt när ingen faktkst har de ”rätta” svaren från förr.
    http://Www.caloveline.com

  3. Tänk om pappan gjort bullarna för att ”make a statement”. Bara en tanke hur vi med små medel kan ändra perceptionen på jämnställdhet.

  4. Alla har väl olika intressen. Att mannen måste baka bullar för att göra ett statement känns tråkigt. Att Petra och Bea bakat är ju för att det älskar att pyssla i köket och gör det med fint resultat. Hemma hos oss är det min man som bakar, eftersom han är den som trivs bättre i köket, och han bakar inte för att göra ett statement 🙂

Comments are closed.