PERSBRANDT, MELLOPARTY & HUSETS VIN

.

I matsalen har en så cool tavla med skådisen Mikael Persbrandt kommit upp! Hittade tavlan i senaste Elle Interiör och tänkte direkt att honom ska jag ha. Först provhängde han i vardagsrummet men han passar bättre här. Så han kan slå sig för ögonen och tänka åååh neeej över samtalen och stojet och stimmet som är där med jämna mellanrum:)

.

.

.

Bonjour mina raringar!

.

.

Nope jag kikade ju inte in till er igår men jag han faktiskt inte! Det var späckat schema hela dagen och sen hade vi Melloparty här hemma igår kväll med supertrevliga vänner (vi saknade dock vissa som tyvärr inte kunde komma pga av en olycka:() Det var glitterklänningar och höga klackar och fjäderboa och partyglasögonen och jag hade gjort Italienska kalvfrikadeller med linguene och världens maffigaste chokladkaka (Ni ska få receptet på den jag lovar. Kakan hade verkligen a l l t:) Vi vuxna kikade iofs inte alls på själva Melodifestivalen men vi fick rapporter och uppdateringar av barnen uppe i tv-soffan om hur läger var och yes,  RÄTT LÅT VANN! Jippieee! Tror det kan hur bra som helst för duktiga John Lundvik i Eurovision. Älskar den där gospelgoa melodin och brukar faktiskt lyssna på den när jag springer -. då lyfter man liksom lite extra på fötterna (speciellt vid den där tonartshöjningen – då ni går det undan;)

.

En supertrevlig kväll blev det med glada barn och roliga sommarplaner som avslutades sent så det är en ganska seg bloggerska idag, zzz.  Har dock varit ute och gått långprommis i kylan (alltså det var HEMSKT kallt och blåsigt ute trots att solen sken, fy) och städat förråd och ordnat i lådor.Men är inte det bästa känslan? Att sortera och få ordning, att kika ner i en perfekt städad låda är ju ren lycka haha. Kan gå och dra ut dem och kika bara för att vara lite extra nöjd;) Synd att det aldrig kan få fortsätta att vara så hos mig (det gåår bara inte i vår familia på 6 personer varav 5 slarvers)

 

.

.

.

Måste bara tipsa om det här italienska vinet från Enzo Bartoli som har blivit ett husets favvomärke. Så himla gott, prisvärt och snyggt dessutom är det Barberavin. Finns i rosé också som är ännu bättre och nästan magiskt (och man får inte huvudvärk och hangover av dessa. Inte jag iaf och jag är ganska så känslig. Dricker jag tex ett gals med fel vitt vin typ ett som är för sött eller kanske ett för mustigt rött så exploderar mitt stackars huvud dagen efter. Vill man inte ska hända)

.

..

.

.

Lite Mellopartydukning på g igår

.

.

Hoppas ni har en skön söndag vänner!? Här ska jag nu beställa hem pizza till hela gänget för är det söndag så är det och då ska man unna sig lite extra:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

17 thoughts on “PERSBRANDT, MELLOPARTY & HUSETS VIN

 1. Läste texten innan fotona laddat ner (lite segt i min mobil) – och tänkte / nä, vad läbbigt! Skulle inte vilja ha Persbrant som stirrar någonstans i mitt hus. Men då var det ju inte, såg jag sedan! 😂 Jättekul tavla. 😊
  Tycker också att rätt låt vann till slut – de flesta verkar vara överens om det för en gångs skull. Härligt! 🌸

 2. hej jag har letat på nätet men inte hittat Micke P tavlan, var köpte du honom?
  tjohopp

 3. Efter att lyssnat/sett på Mia Skäringer igår så har min bild sv Persbrandt ändrat sig.. har inte riktigt varit med i allt som skrivits men nej, fy vilken man. 🙁
  Men min åsikt!!

  Jaaa!! Rätt låt vann!! Heja!

 4. Men oj vad fantastiskt fint ni har det i matsalen! Vilken vårkänsla med den skira buketten! Persbrandt tavlan är väldigt intressant, var köpte du den?
  Ha en trevlig kväll!
  //Dominika

 5. Jättefin tavla! Vi såg inte mello igår men saknade det inte så mycket. Har härliga dagar i vårt fina fjällhus med härliga turer på fjället med klarblå himmel, vinter när den är som bäst. Ha en härlig söndagskväll önskar Åsa

 6. Eh, Persbrandt på väggen? Han är väl en av de mest omtalade kring metoo – debatten. Många rumpor har hans händer vilat på. Skulle ALDRIG ha honom på min vägg, sen får han vara hur bra skådis han vill. Urk!

 7. Hej Petra, undrar också lite hur du ställer dig kring Persbrandt och det han utsatt kvinnor för? Denna tavla är ju fotot som finns på framsidan av hans självbiografi där han utförligt beskrev ett övergrepp på en kvinna som han deltog i. Även om han är en skådespelare av rang, inget att diskutera om det, så har han ju betett sig vidrigt mot många människor, framförallt kvinnor. Kan du bortse från hans beteende och ändå tycka att tavlan är cool? Vore intressant att höra dina tankar.

 8. Nej ,fy för Persbrandt det passar sig verkligen inte att ha honom på väggen
  Där gör du ju ett statement som inte är ok åtminstone inte för dina flickor.
  Men var och en gör som dom vill eller hur.

 9. Persbrandt? Hur tänker du där, kring #metoo och det han själv skrivit om? Kan du bara bortse från det för att det är en cool bild? Eller har du inte reflekterat över det?

 10. Angående tavlan och all form av konst/foto så är jag kanske inte så att jag tycker att man måste hänga upp sina idoler på väggarna. Konst och foto får gärna vara lite skavigt och beröra och provocera. Nej jag skulle aldrig ha tex en diktator eller dömd våldsbrottsling på väggarna hemma men jag kan tänka mig Persbrandt
  eller ha en coffetablebook om Bergman och se en film av Bergman även om han hade en en skev kvinnosyn. Att ha en konstfoto på Persbrandt som skrev om ett övergrepp där han skulle varit delaktig i sina memoarer (och som väl sedan ströks?) betyder ju självklart inte att man tycker att det är okej för män att utnyttja kvinnor. (Är han dock dömd för övergrepp eller om ni vet mer så berätta gärna så tar jag ner honom direkt)

  1. Hej!
   Persbrandt är inte dömd för något övergrepp. Det som faktiskt stod i hans självbiografi var att han visste inte om det var en dröm eller upplevt. Sedermera ströks stycket ur boken. Sen kan man ju tycka tycka vad man vill om Persbrandt. Men man kanske skall vara lite försiktig med sina anklagelser innan man har alla fakta klart för sig.

 11. Hur tänker du här? Du som kvinna och med två döttrar borde kanske överväga att inte ha Persbrandt uppe på väggen! Ser du det enbart som en fin bild eller ser du bakom bilden och det han utsatt kvinnor för? Känns otroligt ytligt om du frågat mig. Jag tror iof inte att du kanske tänkt så men borde nog göra .

 12. Har du inte sett Mia Skäringers show, gör det! Skrattade och grät om vartannat, vred på mig ibland av olust pga saker hon lyfte men det var bland det bästa jag sett!

Comments are closed.