BO VID VATTEN

.

Vi bor ju i en stad vid Mälaren och vårt hus ligger väl 5 minuters promenad från strandkanten. Detta är något som jag är himla glad över eftersom jag nästan är beroenden av att ha sjö och hav nära. Blir liksom lycklig av just det och så klart är havet det allra bästa, inget slår det. Men Mälaren duger bra den med och vi har som en liten skärgård av små öar som man kan ta fina gamla vita skärgårdsbåtar till sommaren. När jag är ute på mina pw´s så är det oftast nere efter sjön jag går och numera finns det en suverän  liten väg som sträcker sig ända bort till Öster Mälarstrand och går man hela så blir det 7 km i benen.

..

 

.

Många är det som är ute och  går här soliga dagar! Och så passerar man ju Sveriges nog populäraste hotell The Steam (typ alltid fullt) som ni skymtar bakom Lolo och mig. Ett stort lyxigt hotel/spa i det gamla Ångkraftverket och där finns även äventyrsbadet Kokpunkten, den lägre glasade delen till vänster ni ser. Här var det för bara några sedan ruggigt muggigt värre kan ni tro (man gick helst inte där själv på kvällarna) och kallades lokalt för Skitviken:)

.

.

 

,

Igår tog vi Lolo och Moje med oss på långprommis och det var kanske inte den skönaste prommisen pga av blåst och kyla men lite härligt ändå. Stannade till vid lekparken och lät Moje gunga bebisgunga (och vi bor väl ungefär där bakom vid H´s näsa så det blev ju en bit att gå)

..

.

..

.

En lite blek och trött jag igår! (Jacka från Woolrich)

.

.

 

.

Mina fina

.

.

Vad trivs ni helst kära bloggisar – är det också vid vattnet? Eller kanske i fjällen eller i skogen eller mitt i city eller i ”öppna landskap”? Berätta gärna, alltid så kul att läsa era hälsningar<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 thoughts on “BO VID VATTEN

 1. Trivs också vid havet och vid stranden, men är riktigt trött på vädret i Norden, då halva året bara är blåsigt, snöigt och kallt :/ Man kan bara njuta fullt ut i 6 månader (eller mindre). Därför planerar vi att flytta till Frankrike och bo där, sen komma hit hem till somrarna.

 2. Vi bor i Sveriges äldsta stad Sigtuna. Också 5 minuter till Mälaren fr vårt hus. Och nu har vi precis köpt en stor motorbåt med 7 kojplatser. Ser framemot sommarem 2019 mer än ngnsin! Båtliv är så nice !!!!

 3. Havet kommer alltid vara nr 1 för mig, är uppvuxen på Hönö i Göteborgs norra skärgård och Bohusläns ljusa klippor med salta bad är det inget som slår enligt mig. Mig numera bor jag faktiskt på andra sidan sundet, i Torslanda som ligger på Hisingen och här finns mycket skog vilket jag också tycker är helt underbart. Vi har ju hund och då är man ju ute många timmar i veckan i vått och torrt och då är skogen ofta skönare att promenera i än längs havet, stilla och mysigt. Men skönt att vi har lyxen att bo nära både hav, skog och öppna landskap.

  Kram

 4. Bor vid havet (Helsingborg) behöver vågorna, tångstank och brinnande solnedgångar.🥰. har också hus nere i Alperna, i en dal uppe i det blå.. frisk krispig luft och härlig sol på somrarna.. omringad av fantastisk skog och eget vatten direkt från berget. Iskallt och uppfriskande.💗

 5. Älskar havet!
  Växte upp i en skärgårdsstad med utsikt över viken och hamnen. Det har nog präglat både mig och mina två syskon. Vi har alla boenden och sommarkåkar med havsutsikt och båtar vid bryggan. Vaknar till vågskvalp och måsskrik, somnar till solnedgång i havet-livskvalite`:).

 6. Har bott tidigare precis vid havet i Oskarshamn.En fri horisont från huset ,inte så dumt alls!
  Nu har vi en våning i La Cala nära Marbella i Spanien vi ser berg och hav från vår terass.Helt amazing,älskar havet . Så har vi ett hus i Oskarshamns skärgård ,där är det helt fantastiskt att åka ut med båten till en liten fin ö och bara vara en hel dag på sommaren.Vårt permanenta hem är ett radhus i Västerås,mm, många ställen blir det ,just nu är vi i Spanien och laddar för en bergsvandring i morgon tisdag. Mälaren är väl sådär,kan inte mäta sig med havet när man är uppväxt där : ) Tack för en jättetrevlig blogg så inspirerande och såå mycket feelgood!
  Kram från Carina i Västerås (vi möttes på Grand Hotel i våras)

 7. Vart har du hittat tavlan på Mikael P grym 🙌🏻 Du skrev ngt om Elle ?? Har du möjligtvis ngn länk ? 🥰

 8. Hej! Jag bor i stan, precis vid vattnet vid båthamnen i sundsvall. Har även en stuga i skogen, bra kombo. Är väldigt sugen att komma och bo på steam hotel, verkar så mysigt och lyxigt. Kram/ Malin

 9. Älskar fjäll, både toppar och dalar. Och skogen att vistas där gör mig lugn. Älskar att vara i skogen, gå med röjsågen eller motorsågen, vårda mina träd, veden värmer många gånger.

 10. Jag älskar havet, växte upp i Hjuvik som ligger vid havet(Gbgs skärgård). Nu bor jag i ett nytt hus vid Starekilen i Strömstad, det är en del av Kosterhavet så utanför fönstret ser jag när sonen åker wakeboard och i höstas hade vi delfiner här.

 11. Vatten – havet är livet! Bor 7m från havet på Västkusten, Sveriges framsida 😉
  Tack för att du delar med dig av ditt o datt!

 12. Bor vid havet i Spanien och i skogen i Sverige…än så länge. Går allt som planerat så blir det en havsvik där med till sommaren.

 13. Älskar alla vackra platser… både hav, sjö, skog, öppna landskap och fjäll…
  Bor i ”villastad” lite utanför ”centrum” med skog intill tomtgränsen. Men har även närhet till både Stockholm och Uppsala, vilket passar oss bra. Gillar ju stadsvyer också!
  Har vårt andra hem på Smögen, där havet ju finns inpå knuten var man än går 😉 Vi har även ett fjällprojekt på gång, så i framtiden (om allt går som det ska) kommer vi även kunna få en större del av fjällkänslan tillgodosedd 😉

 14. Uppvuxen i Stockholm men nu flyttat till annat land. Bor självklart vid havet:) går inte annars! Tack för din inspiration på resor och inredning! Älskart! Aldrig skrivit förut men läser en gång i veckan. Ser på tomt, möbler, resor. Tack!

 15. Till vardags bor jag i hus precis innanför yttre cityringen i samma småstad som du. 5 min promenad utåt, och där ligger skogen och åkrarna.
  Sommartid spenderar jag helst ute på landet, mitt bland åkrar och skog, utan ”lyxiga” faciliteter. El har vi, men inget rinnande vatten. ..och så utedass.. Kontraster mot stan, men jag gillar det.

 16. Jag har det bästa av två världar, Bor vid havet i Roslagen och har en liten stuga i fjällen❤️

Comments are closed.