F Y

 

Mitt burspråk är en av mina absoluta bästa plaster i detta casa (förutom idag då)

.

.

Idag skiner solen här över Småstaden igen men idag är det bara j o b b i g t. Usch och fy vilken migränattack jag fick efter utvecklingssamtalet på förskolan imorse. Inte för att min lilla prins gjort något där som fick denna attack att utlösas utan det var nog lite andra faktorer. I vardagsrummet åt söder dundrar verkligen strålarna in så där har jag inte kunnat vara. (Vi har egentligen inga mörka rum alls förutom Trulles tonårsrum och källaren då)

.

Innan utvecklingssamtalet tittade jag på den just nu väldigt omdiskuterade dokumentären Leaving Neverland och fy vad jag blev illa berörd. Usch. Har ni sett den? Finns tydligen de som fortfarande tror på Michael Jackson oskuld  t r o t s att fyra pojkar/män vittnat om övergrepp och att alla faktiskt visste att han sov med småpojkar. Hade bjällror i huset som varnade om någon kom och låste dörrar och smög iväg för att ”leka”. Höll dem i hand och sa att han älskade dem och hade dem hemma som ”sina” i månader (den minsta 7 år!). Tänk vad fame and money kan göra ändå. Säg att han varit vanlig byggnadsarbetare och blivit anklagad för allt samma vidrigheter, undrar hur många som hade trott på hans oskuld då och backat? Jag kommer iaf aldrig kunna lyssna på hans musik igen och kunna tänka på något annat än vad de två stackars offren i dokumentären berättade. Finns på SVT Play här och även en mycket gripande intervju med Oprah och de två pojkarna som utnyttjades här 

 

Detta är ju inte alls feelgood, vilket ju är det jagbrukar skriva här, men ett så viktigt ämne. Tre elever i varje klass räknar man med  blir sexuellt utnyttjade och detta händer runt oss hela tiden. Vi får inte blunda för detta och måste försöka se och bry oss om vad som sker och reagera om något känns minsta misstänkt eller märkligt. Som om vuxna män vill sova ensamma med andras barn…

..

..

.

Migränen berodde säkert på just att jag såg Leaving Neverland. Den är mycket jobbig att se och väldigt naken, tydlig, äcklig och framförallt sorglig. Bland det värsta var att se att mammorna övergav sina små pojkar för att de själva blev så förälskade i pengarna, Michael och hela stjärnstatusen.

.

.

Nu ska jag hämta min lilla pojke och vi ska leka och dansa och mysa 100%<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

37 thoughts on “F Y

 1. Alla ville tjäna pengar på Michael Jackson..barn, föräldrar, tidningar mm.
  jag har ej sett dokumentären, och är en av dem som inte tror på sexuella övergrepp. Varför vet jag inte riktigt.
  Jag förstår att han var en ensam människa som inte fick kärlek som liten och att han hade många barn som sov hos honom, men det innebär väl inte att han utnyttjade dem sexuellt för det?
  De enda som vet är de som var tillsammans med honom och han själv, och en är uppenbarligen död, så det är ju svårt att försvara sig.
  En dokumentär kan ju vinklas väldigt lätt, precis som allt annat, när det kommer till pengar kan människan bli vidrig.
  Det anses inte normalt, att sova med små barn, såklart. Men han var världsstjärna och de som fick vara där ansåg sig ju vara utvalda, antar jag. Jag vet inte. Det var många som falskt anklagade honom också. Finns det några fysiska bevis på det han gjorde? Det är nog det enda som kan få mig att tro ngt annat. Han själ kändes ensam, sorgsen och utnyttjad, känner jag, men han känns inte som ngn som gjorde övergrepp på små barn. Tvärt om, jag tror han älskade barn, just för de är goda rakt igenom och inte lika girig som de vuxna var runt honom.
  Men jag ska se dokumentären

  1. Det är just det som du skriver som jag tycker är bland det värsta nu. Att han ”känns inte som någon som gör övergrepp”. Det kan man väl inte skriva om en person man absolut inte kände eller någonsin ens ha träffat. Även den gulligaste goaste jäkla jultomte kan ju vara hemsk pedofil. Han var en idol som uppenbarligen var helt trasig sen han var liten. Men det är ingen ursäkt, Hitler kanske också hade det jobbigt som barn. Räcker det inte med att 4 personer som varit med honom och faktiskt just k ä n d e honom vittnat om massor med övergrepp? Det är ju inte en eller två ggr utan 100-tals. De har redogjort för hur hans penis ser ut, exakt i detalj, de har berättat detaljerat om hur var och när. Alla egenheter han hade och alla fyra berättar samma. Hans syster La Toya berättade att påståendet om övergrepp stämde. Men han verkade ju så barnkär bara… INGEN hade kommit undan detta som inte hade varit miljardär och superidol. Jo många ville tjäna pengar på honom och han utnyttjade maximalt att han hade sin förmögenhet också och mutade sig fri.

   1. Självklart kan man inte känna om det är si el så. Å jo tyvärr kommer dessa människor undan överallt, både pedofiler och våldtäktsmän. Jag ska se dokumentären..

   2. Hej har sett första delen nu och är lite chockad faktiskt. Har alltid trott han var oskyldigt anklagad men samtidigt lite splittrad över att de är one way berättad. Men de känns genuint av de som berättar. Helt sjukt..

  2. Inte tror på sexuella övergrepp? Tror det syns utanpå vem som är pedofil? Wake up 😱

   1. Linda, hör och häpna, det finns massor av människor som ljuger om såna här händelser för att de inte är helt friska eller söker uppmärksamhet, pengar eller annat motiv. Hur många fäder har inte fått en förbannad tonårsdotter på sig som sagt att pappa haft incest med henne osv. Nej. Det krävs utredningar och bevis för att veta om det stämmer eller inte. Du kanske behöver ett wake up? Ett sexuellt övergrepp ska alltid tas på allvar, men det krävs en utredning för att få reda på sanningshalten i det.

 2. Fruktansvärt, nej hans musik kommer inte att spelad här. Dokumentären var mer än trovärdig. Stackars barn.

 3. Kommer alltid att lyssna på hans musik. Så klart handlar det om pengar. Det är ju enkelt att anklaga någon som inte lever och kan försvara sig. Blir en ganska ensidig dokumentär!

  1. Har du sett dokumentären. Det är ju just på grund av dessa två pojkar som han friades i rätten båda gångerna. De har tidigare vittnar till hans försvar för de var så hjärntvättade av honom. Utan dem hade han aldrig gått fri. Men det vet vanliga massan inte om. Det var inte fören dessa pojkar blev vuxna och själva fick barn som de kunde börja bearbeta vad som faktiskt hänt dem.

 4. Jag har också sett den. Vidrigt och sorgligt. Han var så ensam att han köpte sig kärlek och närhet. Och pojkarna föll för stjärnan, pengarna och allt roligt. Och föräldrarna trodde bara gott om honom som så många andra gjorde.
  När man sett dokumentären så ser man också med klarare syn på allt. Det syns att de blev sexuellt utnyttjade.

  1. Det finns säkert också på honom en fin tavla som du kan köpa! Bara för konstens skull!
   Ganska kul att du tar upp detta ” viktiga ämne ” precis efter förra inlägget….

   1. Snälla kan du berätta för mig vad Mikael Persbrandt har gjort som kan likställa honom med en pedofil som förgripit sig grovt sexuellt på småpojkar i decennium

 5. Pedofiler är ”barnkära”. Pedofiler finns där barn finns. Ofta närstående. Pedofiler ser inte ut, eller ”känns” på ett visst vis. Synd, för då hade det varit lättare att skydda sig.

 6. Tack för att du tar upp ett viktigt ämne! Det är bra att du tar upp detta även om det är feel good precis.

 7. Så vidrigt, jag orkar inte ens se dokumentären! Bra att du tog upp det, behövs uppmärksammas!
  Kram från Anna i Skåne

 8. Klarar inte av att se dokumentärer el läsa om barn som far illa, mår så jäkla dåligt sen. Kanske att köra huvudet i sanden genom att undvika det, men speciellt efter min utbrändhet och mitt andra barn, så går sådana saker in i märgen och sitter kvar så länge. Fy vad är det för fel på folk som gör illa barn.

 9. Tyvärr är det också ofta som förövaren skyddas mer än offren.
  Vet av egen erfarenhet då vårt barn blev utsatt som 6åring av en släkting då 17år. Tre instanser inom stadsdel och ingen tog tag i det ordentligt!! Nu har det kommit fram att det utövas hemska saker på lillsyskonet i den familjen.
  Ingen ville lyssna då på det man flaggade för. Att den finns en ”hen” i den familjen jämngammal med vår.
  Får så ont i magen och hjärtat brister!!!
  Har ej sett dokumentären men ska.

  Krya på dig med migränen 😘

 10. Så befriande med den här typen av inlägg ibland; tycker du borde göra det lite oftare. Feelgod och lyx och magasins i all ära, det är härligt att läsa om. Men ännu bättre när det finns en mix, en mix av känslor, reflektioner och ytlighet och lite oförutsägbarhet. Nu gillar jag din blogg ännu mer!

  1. Håller med dig fullständigt! Mycket bra inlägg & det ger ett djup till bloggen som gör att jag tycker den blir bättre.

 11. BBC 2 har tagit bort Jacksons musik från sina spellistor. Fint att de tar ställning…

 12. Jag tror på allt i Leaving Neverland. Men dom som inte tror på det borde hellre börja fundera på varför en vuxen man ska ha viljan att sova med barn. Det är sjukt att ens vilja sova med pojkarna för att man saknat kärlek i sitt liv. Varför skulle dessa pojkar uppfylla honom med kärlek för att han behövde någon att sova med. SJUKT! Varför var det sängar överallt?
  Avsnittet där en av killarna pratade om att dom ”gifte sig” med varandra och den guldringen som han fått MJ gjorde mig illamående. De enda som vet sanningen är pojkarna(männen idag), och varför skulle vi välja att inte tro på dom. Som sagt, om historien hade handlat om småpojkar och en man med ett ”svensson-jobb” hade vi trott mer på historien då?
  Detta är mer en dokumentär om hur äckelgubbar manipulerar barn och hela familjerna för att få det dom vill.
  Ingen trodde på när min bästis berättade att hon blev misshandlad av sin styvpappa, för han var ju så trevlig…men likaväl så blev hon dragen i håret genom hela lägenheten. Den enda som trodde på henne var min mamma som drog igång en jäkla cirkus. Blev han dömd? Nej, för han var ju så trevlig och engagerad i oss ungdomar. Inte skulle han… … …
  Kanske vi bara ska välja att tro på vad barn säger, barn hittar inte på misshandel och sexhistorier om närstående.

 13. Fullständigt fasansfullt och vad är det för sinnessjuka föräldrar som medvetet låter sina barn sova med honom i alla dessa nätter under så många år??? Det är ju inte friskt överhuvudtaget och de är medskyldiga i allra högsta grad.
  Att lämna en 7-åring i en vecka på ranchen med en man han inte känner och dra på semester i en vecka utan kontakt med sonen är fullständigt obegripligt.
  Usch vad hemskt och sorgligt, Michael var ju uppenbarligen en förstörd människa men jag ville bara inte tror att det var sant men svårt att inte tro på killarnas berättelser.. fruktansvärt, gör ont i hela kroppen.

  1. Är det så konstigt eg.? Så lätt att klandra efteråt. Om ungen vill stanna hos Michael Jackson som är/var en världsstjärna vi aldrig sett liknande till tidigare, skulle du neka din unge det? Jag tror att alla som hamnade tillsammans med Michael kände sig ärade och utvalda. Även ungarna gjorde ju det. Det är inget konstigt i det. Tror alla hade blivit star-struck över en sån situation och inte tänkt klart och vad som kanske är rätt el fel. Han hade den impacten på människor och han framstod som harmlös.
   Du kan inte jämföra 80 och 90 tal med hur det ser ut idag. En helt annan upplysning i dag än vad det var då och idag har vi mobiltelefoner, det fanns inte då. Hur ska en förälder märka att ngt är fel om inte ungen säger något heller?

   1. Mina föräldrar skulle aldrig någonsin lämnat mig hos en så märklig figur. Aldrig. Aldrig hos en människa de inte kände och än mindre hos en värdlsstjärna som var oceaner annorlunda än vad vi var. Familjen kom ju från en liten bondgård i Australien och inte en Hollywoodfamilj med gemensamma vänner etc. De kände ingen i USA. Det måste varit en sån totalt främmande allting och det gör saken än mer märklig och extremt konstig. Mamman visade ju tydligt att hon blev helt blown away, hon lämnade sin äldsta son och man och bara stack när idolen Michael kallade. Sonen var ju inte 19 år och arbetslös och detta var inte enda möjligheten för honom. Pojken var s j u, en sjuåring är pytteliten och förstår absolut inte vad som är fel som en vuxen. Säg att det hade varit stjärnan Ozzy Osbourne eller Marilyn Manson som kallat på ett gulligt minderårigt barn, en mini-Manson, och ville sussa ihop. Ojojoj då hade ju ingen människa tyckt att man kunde göra så. Men bara för att han älskade barn, hade schimpanser och pratade med bebisröst och bjöd på karuseller och sjöng Heal the world så var det helt ok.

    1. Ja, det kanske var just det som gjorde att det var ok. Han var ju älskad av en hel värld. Vem säger nej till det? Tror inte det var helt enkelt faktiskt. Jag säger inte att det var ok, men att jag kan förstå vilken sits de hamnade i.

   2. Om jag skulle neka min son 7 år gammal att sova i samma säng som en vuxen man han inte kände? Svar JA, det finns inget som helst normalt i det, inte ens på 80 talet. Om jag hade låtit honom stanna på ranchen tillsammans med mig eller min man i ett gästrum? Svar mycket möjligt, även om jag förmodligen hade tyckt det var märkligt att Michel hade den önskan.
    Tycker du helt ärligt att det inte är konstigt att din son tillåts att sova i samma säng natt efter natt i flera år tätt ihop i samma säng som en vuxen man, oavsett kändisskap??
    Var det nödvändigt för dem att få den närheten för att kunna uppträda, dansa osv ihop?
    Det var ju inte så att en bunch av kids hade en gemensam sleepover hos Michael efter att de hade lärt känna varann en tid innan. Nej det var ensamma små små barn som föräldrarna svek genom att tillåta detta, de riskerade de mest värdefulla i livet och yes, de får allt ta på sig den skulden.
    Jag vänder på din sista fråga och säger hur ska en unge märka/förstå/känna att något är fel om dina egna föräldrar givit sitt fulla förtroende och tillit till ens förövare?

    1. Jag skriver inte att det är normalt att sova ihop, men att jag förstår hur föräldrarna resonerade. Tror det är lätt att säga efteråt, hur kunde dom göra så?!
     Men det är lika svårt att förstå att kvinnor stannar med män som slår dem. Ändå händer det.

 14. Dokumentären är ju väldigt vinklad. Hur kan man som förälder gå med på lämna sina barn där från början kan man undra? Finns många människor som ljuger för tjäna pengar på det. Jag är inte övertygad om att föräldrarna har rent mjöl i påsen. Och de som deltog i dokumentär en. Inte ställde de upp gratis precis. Säger inte att han är oskyldig men man kanske inte ska tro på allt man ser eller hör.

 15. Jag har bara sett halva första delen, mådde illa så jag fick stänga av. Jag tror absolut att han har utnyttjat dessa stackars barn. Hans syster (båda) sa att han inte hade hälsosam relation till pojkarna redan på 90-talet.. Tänk de som än idag inte vågar berätta vad de varit med om. Tänker på en pojke som blev känd o bästis med MJ, han blev ovän med sina föräldrar o anklaga dem för att ta hans pengar, han ”behövde” imte dem.. låter som MJ satt griller i hans hjärna, precis som han gjorde de andra barnen. Jag tycker alla vuxna som arbetat nära honom o sett vad han har gjort o vågat avslöja honom skulle fått mer gehör, men klart.. money talks.. de som skyddat honom under dessa år är lika vidriga! Man förstår att barnen inte vågade vittna mot honom, de anklagar ju såklart sig själva för det som har hänt o när de dessutom blir mutade att hålla tyst (deras föräldrar ville ha mer pengar för nu var ju ”skadan redan skedd”).. då blir det klart svårare för barnen att vara ärliga. De trodde ju tom med på MJ när han sa att de skulle hamna i fängelse om de sa något… så tragiskt. Nu har ju dessutom båda pojkarna/männens pappor tagit sina liv? Varför? För att de ”blundade” för att få miljoner av MJ istället för att avslöja honom när det uppdagades? Vi kan bara spekulera, men jag tror absolut inte MJ är oskyldig, inte för en sekund. 🤢🤮

Comments are closed.