BUKPLASTIKEN 1 1/2 ÅR SENARE

.

Får ju fortfarande med jämna mellanrum mail med frågor om min operation av magen och jag tänkte ge en liten uppdatering hur magen ser ut och känns idag så här 1 1/2 år senare! Min mage har ju varit med om såå mycket, en hel del som inte syns utanpå. Operation av cystor vid 25, akut operation av blindtarm vid 27, två kejsarsnitt, fyra graviditeter, en misslyckad ärrkorrigering och så en bukplastik då. Bukplastiken gjorde jag främst pga av delade magmuskler (fick in nästan alla fingrar i bredd mellan musklerna) och svaghet i bålen. Men det är klart att jag önskade en mer platt och mindre putig mage igen också och det är ju något man också uppnår med en full bukplastik (För den som inte vet så lossar kirurgen huden på magen, syr ihop magsmuskleran och drar sen ner all lös uttänjd hud och avlägsnar den och syr fint ihop huden. Naveln försvinner och ny skapas).

 

Resultatet av en bukplastik är ju helt beroende på hur man ser ut innan, hur man läker, ålder och vilken fysik man har helt enkelt.  De allvar största fördelarna för mina har varit följande:

 

Stödet. Det är helt galet skönt att ha ett magstöd igen! Att kunna röra sig och leka med Moje och träna och alltid ha den där bålstyrkan. Svanken är mycket mindre och jag känner mig helt som innan magmuskeldelningen. Ha alltid haft en väldigt stark och platt mage och nu är den tillbaka.

.

Utseendet. Det är klart att det är himla nice att slippa putmage och byxor som sitter åt i midjan. Absolut var det skönt att få bort fula ärren också (bla kejsarsnittsärr som blev fult pga fel verktyg användes när det skulle klamras ihop och det åkte upp igen) och lite lös hud. Dock hade ju inga bristningar eller annat som störde mig med magen utan detta kunde jag absolut levt med. Min hud har alltid återhämtat sig fint efter alla graviditeter.

.

Sen så är det klart att det är en tuff operation och inget man gör bara för att. Det tar veckor att återhämta sig fysiskt och bli pigg igen. Jag tyckte inte att det gjorde så ont efteråt utan var mer trött och sliten, kroppen krävde vila så jag vilade (och fick så fin hjälpa av alla med min lilla 1:åring som jag inte kunde lyfta på en månad. Så tacksam över det<3) Hur känns magen nu så här 1 1/2 år senare? Fortfarande ganska stram faktiskt. Som att jag har en lättare korsett på mig. Jag har fortfarande känselbortfall från naveln ner till ärret och det kändes konstigt och obehagligt länge men nu börjar jag vänja mig. Det kan klia där ibland,  liksom under huden, och det är så uschligt att inte kunna klia tillbaka. Ärret har läkt så fint, är himla nöjd med det. Tunt och ljust men går lite upp och ner men det spelar ju ingen roll. I början var det lite ”veckigt” vid ärret men nu är det borta. Tog dock ett tag, och ett par behandlingar med lpg,  innan det där ojämna försvann. Kirurgerna rekommenderar förresten lpg efter alla bukplastiker. Det jag väl inte är suupernöjd med är väl naveln, den är väldigt petit. Har fått kommentarer om det också och ja den är som det är:)

.

.

.

Ärret sitter precis under troskanten men jag flashar lite här så ni ska få se ni som kanske är nyfikna på hur ett så pass stort ärr läker. Det går från höft till höft)

 

.

Stark idag men starkare ska jag bli! Springer 5-6 km ett par ggr i veckan men känner mig ganska otränad just nu faktiskt så nu ska jag börja träna på gym igen och jobba på magsmuklerna och resten. Men magen är roligast eftersom det syns ganska direkt när jag kört lite mage tack vare bukplastiken:) Här kan ni läsa mer min operation och se ”förebilder”

.

.

Om det är värt att göra en bukplastik? Det kostar mycket (Från 80 000 kr) men livskvalitén höjs så pass så det tycker jag absolut. Det går inte gräsligt ont och har du fött barn och fått problem så prata med en bra klinik. (Jag gjorde min op på Akademikliniken hos plastikkirurg Jesper Bergdahl och han är en väldigt fin, duktig, jordnära och vänlig kirurg som jag rekommenderar starkt. Kände mig trygg hela tiden genom processen och det var väldigt viktigt för mig)

,

,

Idag har vi fått snö i Småstaden! SNÖ. Det vill vi ju inte ha, usch och fy. Var tungen att kila ner i klädförrådet i källaren imorse och rota fram Mojes vinterkit igen. Mina stackars tulpaner som är riktigt på g i rabatterna efter gatan fick väl en chock. Nej tillbaka med barmark, fågelkvitter och tunnjacka p r o n t o tack.

.

.

Nu ska jag åka iväg här och fixa lite topphemliga födelsedagspresenter till veckans födelsedagsbarn här! (Lolo blir femton!!)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “BUKPLASTIKEN 1 1/2 ÅR SENARE

 1. Har också gjort en full bukplastik på AK och kan bara rekommendera det. Det var tre år sedan och känseln från naveln och ner har inte kommit tillbaka tyvärr, annars finns bara plus. 🙂 Smal och fin fortfarande. Min navel är djup och fin så den kan jag inte klaga på. 🙂

 2. Jag gjorde operationen för 13 år sedan, det bästa jag gjort! Oavsett vad jag väger så är magen platt.
  Var glad för din lilla navel, min är lite väl stor istället.
  Känseln från naveln och ner är helt borta. Ovanför känns det som när man kliar sig på kinden med tandläkarbedövning typ. Det gör inget 👍🏽

 3. Woaw vad fin mage du har fått 🙂 Så himla bra att det finns hjälp att få för de som fått problem att läka ihop sina magmuskler på naturlig väg.
  Ha de gott. Kram, Catarina

 4. Du är så ofantligt ”modig” som skriver om detta som troligen flera skulle kunna attackera dig för att ta upp och framför allt visa. Så glad för din skull. Många ämnen är så tabu. Personligen ska det göras ett reportage/intervju med mig som kommer publiceras i AMELIA nr 9, om ännu ett ämne som känns tabu, fast jag gör det med skräckblandad stolthet. Kan tänka mig att du kände samma sak när du klickade på ”publicera” med detta inlägget. Man vet att man kommer få ”skit” men hoppas ändå att människor är större än så.
  Vad jag vill säga är att Jäklars vad stolt du ska vara. Fina kvinna.
  Kramar
  Maja
  Close Up Carlklint
  https://carlklint.se

 5. Ser ju fantastiskt fint ut! Vilken skön känsla att det blev så bra. Du bjuder verkligen på ditt liv, så stor kram till dig för det!

 6. Din mage ser jättefin ut. Hellre en för liten navel än en för stor skulle jag nog tycka.
  Upplever du att du har lättare att lägga på dig på andra ställen nu när du går upp i vikt, exempelvis på höfter och lår, när många av magens fettceller är borttagna? Det hör man ofta som motargument till att göra en bukplastik eller fettsugning av mage.
  Kram

 7. Sett hela MJ dokumentären nu och får nog ansluta mig till skaran om att han var pedofil..fruktansvärt sorgligt. Han var min stora idol när det begav sig, oerhört vidrigt och hemskt och inget jag kunnat förställa mig alls.
  Allt han gjorde för människor och barn, går inte ihop med det sjukliga han ägnade sig åt.
  Så svårt för dessa pojkar att hantera allt som hände. Att bli bortvald, känna kärlek till honom men samtidigt förstå senare hur fel det var. Så manipulerat agerande. Usch..

 8. Gjorde min bukplastik för 12 år sedan och har också det där ”kliet” som man inte kommer åt som du berättar om Petra. Helt klart värt varenda krona! Förstår inte varför det ska vara ett tabubelagt ämne; man vill väl vara sitt allra bästa jag! Och det är man ju om man är stark, och snygg på köpet 🙂

 9. Har precis gjort min stora bukplastik. Jag är 42 år och har kejsarsnittats 3 gånger. Mitt första barn vägde 5 kg och var 56 cm lång. Redan där var magen trasig. Jag kände tydligt hur magmusklerna revs isär.

  Jag gör min bukplastik hos Anders Liss på Art Clinc. Vi träffades 7 veckor innan operationen. Jag trodde jag skulle operera mig ganska direkt. Så blev det inte. Min diastas var ca 10 cm vid undersökningen och sträckte sig ända upp till bröstkorgen. För att magen skulle vänja sig fick jag gå med en gördel i fyra delar med kardborreband, dygnet runt. Det var väldigt bra. Bara att andas hade blivit olidligt om jag från en dag till en annan skulle sys ihop. Nu fick jag vänja organen vid trycket. Kunde öppna kardborrebanden när det blev för jobbigt. Det kan man inte göra när man sys ihop utan tillvänjning.
  På operationsdagen kom jag kl 7. Tvättade mig med descutan tre gånger innan. Blev vänligt omhändertagen av personalen. Läkare Anders Liss ritade på och fotade magen. Jag fick mina ”piller” innan operation och blev sövd i 120 min. Jag var väldigt trött efter operationen och jag upplevde en enorm träningsvärk i magregionen. Vi var tre patienter i vårt rum. Maten var toppen och jag drack mängder, oerhört törstig. Efter ca 5 timmar var jag uppe på toaletten. Jag hade mycket ont under vänster skulderblad samt i höjd med där bh- bandet är mittemellan revbenen. En huggande smärta. Ihållande trots: morfin( oxinorm), Panodil, någon antiinflammatorisk tablett samt herracillin (penicillin).
  Jag hade ju även kvar långtidsverkandelokalbrdövning. Men smärtan var där konstant. Efter lite gnäll, kom läkaren och lade en spruta lokalbedövning precis vid revbenet. Efter en kvart började smärtan klinga av. Men några timmar senare kom den tillbaka. Då fick jag först sobril och sedan oxycand. Jag tyckte det gjorde susen. Äntligen kunde jag sova några timmar. Imorgon ska jag hem om inget stöter till. Har dränage, men det är inte mycket i det, så det plockar de säkert bort. Jag hoppas jag får med mig mer än morfin, panodil och ipren hem. Någon sobril eller något som tar nervsmärta. Tror inte lokalbedövningen nådde ända upp under revbenen. Just nu är jag lycklig över att bli av med min diastas. Bara huden de tog bort vägde 1 kg. Naveln har fått ny hud kring sig. Den fiskade de upp genom att de gjorde ett nytt hål i huden på magen för den att titta fram ur.
  Hoppas någon tyckte det var intressant att läsa om min ”mage” 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *