SÖNDAGSFIX

.

Dagens bakverk – mycket mumsig Key Lime Pie!

.

Vilken mysig söndag vi har haft här hos oss idag! Pysslat och donat, Bea har sjungit i kören i Domkyrkan (alltså flickorna i kören är såå duktiga och har haft konsert både idag  och igår tillsammans med Uppsala domkyrkas flickkör) klippt fruktträd och bakat. Precis så där som en vårsöndag gärna får vara! Hade hoppats på liite skönare väder bara, här har det blåst som jag vet inte vad och det är ju bland de värsta som finns. Blåst alltså:)

.

.

.

Har ni inte smakat Key Lime Pie måste ni. Busenkel att svänga ihop och receptet nedan fick ja av en kompis och den här pajen är verkligen jättesmarrig.

.

KEY LIME PIE

.

Du behöver

Till botten:

200 gram digestiv
125 gram smör

Till fyllningen:

2 burkar sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor

Gör så här

Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter. Placera pajen kallt ett par timmar, gärna över natten.

 

 

.

S Ö T

.

.

Medans jag bakade så fixade min honey ute på gården. Min H har verkligen blivit en riktig handy man! När vi träffades så var de jag som kunde och gjorde de mesta med just hem och trädgård. H hade två rum och kök och städerska och levde ungkarlsliv. – jag hade en gammal villa och trädgård och två barn och var tvungen att fixa och ta hand om de mesta:) Nu klipper någon äppelträd som han inte gjort något annat (och min make är så lång så han behöver nästan ingen stege heller!:)

.

.

Nu blir det skjuts till basketträningen här! Sen blir det söndagsmys och söndagspizza och filmtajm – bästa med veckans sista dag;)

.

.

Vi ses imorgon igen tjejer!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “SÖNDAGSFIX

Comments are closed.