JAG ÄR HELST INTE EN TANT

.

Idag läste jag, åter igen , att jag är gammal. Gammal är ju ord om kvinnor från 40 år som en del människor använder. Finns de som också ironiskt kallar sig själva gamla och tanter, fast de bar är runt 40…

.

Nej jag är banne mig ingen tant och tänker inte minsann skämtsamt och med glimten kalla mig själv för det heller. Inte kalla min man för gubben höhö. Inte förekomma någon genom att ”äga tantordet själv” ni vet. En tant är för mig, och nog för de allra flesta människor, en lite präktig, gammeldags något inskränkt kvinna. Ett ganska nedlåtande ord. En tant är en som är ej tillåtande, ej excentrisk, inte särskilt jätteglad och som beter sig som att livet inte är särskilt härligt. En som gärna skriver lite bitska kommentarer om hur saker är vid sin dator. Är lite som de suriga damerna i gamla filmer ni vet. ”Anderssoon, nu får du gå ut på gården och säga till gossarna som väsnas” . Den här ”tanttypen” finns för mig i alla kvinnans vuxna åldrar, alltså den här personlighetstypen. Min mamma är ingen tant, min svärmor är ingen tant. De är äldre kvinnor helt enkelt. Känner nog inte en enda tant? Gjorde det när jag var yngre, de flesta runt mig idag är inte ett dugg tantiga. Men då tänker vissa men nååå, det där ordet har ju bara bara med åldern att göra. TANTÅLDERN. Ok. Medelåldern går man in i vid 35 års ålder (hej välkomna hit alla 35 åringar – det trodde ni inte va) och pågår till man blir 60+ Väääldigt lång tid mao. Efter 60 blir man just äldre vuxen , en äldre människa helt enkelt. Det här med ålder och år är ju något som någon person för många herrans år sedan hittat på för att göra saker med överskådliga och för att vi människor ska få lite begrepp om det här obegripliga som kallas tid och livet. Och döden. Brrr. Och när man dör vet man inte. Fy. Man kanske aldrig kommer till den sk medelåldern ens! Men om man har TUR blir man en sk äldre människa vid 60 och det önskar vi väl alla, att få bli just äldre. Ändå ska det här med ålder användas som något jäkligt nedlåtande hela hela tiden i vårt ändå ganska moderna samhället. Vi blir äldre, vi mår bra längre och vi är mer måna om oss men ändå – ett himla tjöt om ålder. När jag läser dessa kommentarer om ”att du är fööör gammal” ”borde veta bättre när du är såå gammal” ”passar inte någon som är snart 50 juu””tantbloggareee” ”Känner personligen att du är lite gammal för just de skorna. Inget illa menat men det är ungdomsskor” (som nu senast) osv så tänker jag alltid att det är en ganska missbelåten person som skriver just det där om mig. Nog inte en positiv, lycklig och härlig jämnårig väl? Säkert någon som är så där runt 30 år och som kanske inte är allt det där de kanske önskar och som ja känner ett behov av att hävda sig själv med ålder ”Jajaja jag är iaf y n  g r e”  De här bittra kommentarskrivarna har ett bra mycket mer ”tantbetende” enligt mig! Herregud ALLA blir äldre och ingen kommer undan att åldras basta. Man ska inte tro för en sekund att man klarar sig! Du som skriver sånt där  kommer själv, snabbare än du kan tro, bli 40 och 50 och 80 (ja i bästa fall då) Varför gräva graven åt sig själv genom att hetsa om just åldrar – du ska ju dit själv väl? Varför inte kratta lite och peppa eller helt enkelt inte bry sig om kvinnors olika åldrar. Det är inget fel med att bli äldre förutom att man kan få ont och bli lite sliten. Man blir lugnare och skönare som person, men man blir inte smartare eller automatiskt prydare. Man får inte en inre kompass att ”det här borde jag inte göra pga av 44 år har gått sen jag föddes”. Don´t be afraid girls – du kan göra precis vad du vill när och var du än är i livet! Living la vida locca! Vem säger att en kanske lite mindre bildskön 28 åring ska klacka runt i kortkort och inte en störtsnygg 44- åring? Om det nu är det ytliga detta handlar om. Jag föredrar att se det sistnämnda (ja jag är också ytlig) Man blir alltså inte en ”tant” för att det gått 46 år sen man föddes. Man är helt enkelt bara äldre precis som alla andra människor som varje dag åldras lite grann. Renee Nyberg, en av de absolut snyggaste kända tv-kvinnorn jag vet är 52 år. SÅ jäkla tantig eller hur? (Skulle ju dock aaldrig kunna ha vita skor enligt vissa tyvärr) Fräscha pigga Jessica Almenäs, Tilde De Paula, Malin Gramer, Kristin Kaspersen, men herreguuud vilket kafferep. Tanthatt på och långkjol därtill. Ni vet att jag är väldigt mycket för att alla får göra precis som de vill så länge det inte skador någon annan. Klä er hur ni vill, använd vilka behandlingar och metoder ni önskar för att känna er unga och må bättre eller strunta helt i det ytliga. Bara ni mår bra. Sån är jag både här och irl. Men sluta någon gång att dissa andra kvinnor.

 

Nej det är inte festligt att kasta detta tantepitet och ålderkommentarer runt omkring sig. Nej det är inte roligt att bli dissad av andra tjejer/kvinnor (tanter!) pga av att man passerat 35, eller 55, eller 65. Det är inte roligt att det alltid ska plussas 5 år uppåt from att man fyller 35 och fram tom man fyller 60 (35 – då är du i 40-årsåldern men när du är 25 då är du inte 30-ish och definitivt inte 20 år vid 15) Det är inte görkul att läsa att man ska sluta med det man älskar för att man plötsligt är, som jag, mitt i livet. Håll inte på och kalla någon för kärring eller gubbe (om man kallar en 40 årig man för farbror är det också ganska nedlåtande) eller andra nedlåtande epitet om det inte är er egna ”grej”.  Ja åter igen, vissa av er tycker det bara är gulligt eller festligt eller busigt ironiskt att kallas för tant men de flesta tycker inte det.. Som sagt – ni är snart där ni under 35 år också så se till att vara mer tillåtande mot er själva redan nu (Fjortisarsna tycker tyvärr redan ni är äckelgamla men de förstår ju inte så bra pga inte helt mogen hjärna;)

 Jag är äldre, du är äldre, vi alla är äldre än vi var när vi föddes

.

.

KRAM

.

.

.

58 kommentarer till “JAG ÄR HELST INTE EN TANT

 1. Hej

  Ta inte åt dig! Du har en vacker familj, fantastiskt hus och framgångsrikt företag. Din blogg är grym och jag läser den varje dag.

 2. Men alltså ” det är ungdomsskor”??? Då skulle hon se hur jag klär mig och jag är 46!! Vi får visst ha coola sneakers och trasiga jeans. Tycker du passar perfect i de dojjorna. Alltid snygg och stilsäker fina Petra! Förstår inte meningen med dessa nedlåtande kommentaren vi ska väl pusha och hålla varandra om ryggen?
  Kram

 3. Oj vilken lång text! Mysko inlägg tycker jag. Och nedsättande om ’tanter’. Jag säger som Dorsin – jag älskar tanter! (Därför spelar han gärna tant). Tanter känns snälla, en skön förebild. Lite fint när var ålder har sin personlighet och vi ser lite skillnad på generationerna. Men självklart ska man vara den man vill och göra det man känner för så länge det inte skadar någon annan. Vare sig det anses tantigt el ungdomligt, tycker jag.

 4. Jag tycker inte att tant innebär inskränkthet och de andra negativa attributen du använder. Egentligen tänker jag att en tant är som äldre damer var när jag var yngre. Nu för tiden är många av oss som börjar bli äldre, mer ungdomliga i stilen än de var förr. Jag associerar tant med någon med vänlighet, korrekt uppträdande och mycket livserfarenhet, och med en kanske inte alltför modern stil. Jag vill ju inte heller bli kallad tant, trots att jag är t.om lite äldre än dig, men det är för att jag är mer sån som du. Som mår bra av att hålla mig ung. Men en del accepterar åldrandet utan att tänka så mkt på det, och faller kanske in under tant kategorin på ett annat sätt. Men igen, jag tycker inte ordet tant är så negativt laddat. Men appropå dina sneakers, herregud, dom kan man väl ha upp i vilka åldrar som helst. Jag tänker klä mig så pass ungdomligt som jag känner för.

 5. Some people have an ”old” concept of age! Everyone is aging, so whatever your age, the mantra for everyone should be ”better not younger!”

 6. Jag läser din text och ler. Jag köpte ett par Chunky sneakers och min dotter sa till mig…. att Mamma inte för att vara taskig, men de skorna var inte din stil….de är lite för ungdomliga. Vad gjorde jag då? Jo gick tillbaka med dem och bytte till ett par mer klassiska sneakers. Hm… kanske jag ej skulle ha gjort?

  Kram och tack för en fin blogg!

  1. Jo du gjorde rätt om det kändes rätt att byta! Jag tycker det är mer classy med klassiska sneakers även om chunky passar bra på andra oavsett om man är ung eller äldre. Din dotter känner ju dig och menade väl så jag tror det blev rätt, man vill ju vara lite modern som ” tant” men på lagom nivå eller hur !?!

 7. Men hallå där, ålder är bara en siffra som min mycket kloke son brukar säga, jag fyller snart 69 och började genast kolla efter dina supersnygga sneakers, sportigt är alltid fint oavsett ålder, så glad att jag fortfarande är intresserad av både mode och inredning, hoppas det kanske håller mig ung i sinnet kram Petra

 8. Åhh, jag håller verkligen med dig om Reneé Nyberg. Herregud så snygg kvinna! Jag och min man var med i programmet Bytt är Bytt förra året och därmed stod jag väldigt nära henne under ett par timmar, och Gud hon är ju bedårande tjusig. Jag lovar att jag som är en 36-årig 4-barns mamma såg betydligt mer sliten ut än henne. Hahaha =) Du är också grymt fräsch!

 9. Snygg blus👌🏼vart är den köpt?
  Själv så delar jag och min dotter på massor av plagg fast det skiljer 30 år på oss😊

 10. Nu tror jag att tant A, som lämnade kommentaren om skorna, kan vara samma tant A som brukar lämna förnumstiga och lite trista tantkommentarer (och då får man betänka ´tant´ i den trista formen- finns ju roliga, härliga, trygga tanter också tycker jag) lite då och då. De allra, allra flesta kommentarer du får fokuserar ju på hur ung och snygg du är! Själv känner jag mig ibland som en sur tant, ibland som en yvig tonåring- livet är inte svart eller vitt tack ock lov. Tack för en fin blogg!

 11. Alltså…. jag är 48 o har coola lite tjockare sneakers från Nelly… dom är kanon snygga på.. fortsätt som du gör Petra 👍🏻

 12. Tant för mig är mer en mentalitet hos de kvinnor i typ 60+ åldern som tappat hela sin ”mentala lyster” (om ni förstår vad jag menar?) Men! Jag är 42 och har alltid kallat mig tant Camilla för alla små barn i min umgängeskrets. Av någon anledning. Haha. Och det känns helt ok att de pratar om mig som tant Camilla. De slutar med det när de blir äldre…

 13. Visst får man klä sig hur man vill. Men varför brusa upp sig över en ynka kommentar om åldern? Det framhäver ju bara att du själv är otrygg i din ålder. De flesta av oss vill ju se o känna oss fräscha trots vilken ålder vi är. Men om man verkligen själv känner sig nöjd med sin ålder o sin klädsmak kan man väl inte ha behov av att förklara sig så innerligt? Hursom, må alla klä sig efter den tycke o smak de har.

 14. Håller med dig! De där är ett ord som vissa använder för att trycka ner andra. Har själv råkat ut för det och jag accepterar det inte heller. Vederbörande fick sig en tillrättavisning på jobbet och fick ringa och be mig om ursäkt. Bra att du skriver att du inte accepterar det! Vi är många som inte accepterar verbal mobbning och de som sysslar med det ska inte tro att det är accepterat av oss andra som respekterar varandra. Jag är 45 och är ingen tant. Snygga sneakers vill ha likadana 🙂

 15. Hej
  Vill först tacka för en bra blogg.
  Har du några tips hur man håller iordning en 10 årings flickas rum ?
  Dina barns rum är alltid så dina.
  Hur gör du med deras saker?

  1. Köp fina pappaskar på ex Åhléns så kan de vräka ner allt jox däri…

 16. Word! Såna kommentarer som du får säger mer om den som lämnar dem än det säger om dig! Ren och skär avundsjuka, vilket är väldigt oklädsamt.
  Själv är jag jämnårig med dig och klär mig både som tonåring och äldre kvinna. Jag väljer kläder som jag trivs i och går min egen väg. Ibland kan jag väl misslyckas med kombinationer, men då är mina ungdomar snabba att rätta till mig. Både på gott och ont.
  I samma veva som jag fyllde 42 kände jag att jag landade och kände mig bekväm i ålder och med vad livet har att erbjuda. Lite sent kanske, men jag känner mig idag trygg i vad jag är och har. Ett lugn som harinfunnit sig och jag känner mig tillfreds med livet, även om det fortfarande spelar mig spratt och sätter krokben för mig.
  Livet är inte lätt, men det mesta löser sig ändå, även om det inte alltid blir bra så går det att leva med. Allting är ju relativt.
  /ÅsaS

 17. I många fall kan jag njuta av att vara lite äldre och inte så noga med att passa in, som jag var i yngre dagar. Ängsligheten är borta och man kör liksom bara på. Skiter i vad folk tycker.
  Det är kul att kunna leka med stilar och vara damigare ena dagen och mer naivt lekfull den andra. Kul att bära kläder som får en själv och andra på gott humör.
  Jag har nog aldrig sett dig i något du inte klär i. Trivs man i kläderna så är man oftast snygg i dem. Man bär liksom upp dem.

  Skit i de surkartar som begränsar sig själva med oskrivna regler och f ö r s ö k e r
  begränsa oss andra.
  Kram

 18. Men på riktigt, orkar folk hålla på med såna kommentarer om tant hit och dit?! Tydligen! Livet är för kort för att rikta fokus mot sådant tjafs, lev i nuet och var glad. Jag är 52 och kommer aldrig att kalla mig tant. Jag klär mig som jag vill och mår bra av = då är jag också mycket mera till glädje för andra när de möter en glad jag istället för en nedtryckt jag som någon annan velat forma. Petra du är jättesnygg, har en finfin familj – låt oss alla fortsätter vara oss själva.

  1. Haha det där hade kunnat skrivits av mig, bortsett från att jag är 51… Håller med till punkt och pricka! 😊

 19. Låt dig inte provoceras :). Blir ju bara ännu roligare för yngre att kalla er äldre kvinnor för ”bloggtanter” o dyl.
  Finns så mycket nedsättande om kvinnor i alla åldrar. ”Fjortis” om tonårstjejer, ”dagisfröken” om utbildade lärare/pedagoger, ”regeringen”, eller ”Kärringen” om den man är gift med osv.
  Just om bloggare/influencers finns massor med nedsättande skämtsamma ord som jag inte ger tips om här :).

 20. Jaha, missat hela skodebatten. Jag har sett skorna på olika bloggares sidor och undrat vad det är för fula grejer de har på fötterna! 🙂 Nu vet jag vad de heter och att de är högsta mode! 😉 Kanske rentav sköna? 👟Petra, du klär i allt!

 21. Nämen tant för mig är något snällt! Gullig, snäll, trevlig mm Men tror det betyder lite olika beroende på vart man bor. Jag bor i Hälsingland och jag har alltid använt det som nåt positivt! Jag är lika ung eller gammal som du Petra men tar inte illa upp om nåt barn säger tant.
  Och klär mig fel om vi inte får ha sneakers 😂 Jag har en sportig stil med jeans och sneakers, dagligen! Funkar bra även som ekonomiansvarig på ett större företag.

 22. Varför skulle du ens lägga ner tid för att svara på en kommentar som denna? Gillar din blogg men inte denna typ av inlägg.

  1. Håller inte med dig alls! Jättebra att Petra tog upp detta! Det hjälper många av oss andra ”vanliga” förstå att inte bara vi är drabbade utan vem som helst, till och med Petra råkar ut för sådana härskartyper!

  2. Håller inte med dig! Jättebra att ta upp detta. Fy vilken oförskämd kommentar hon fick! Bra att personen som skrev det kanske lär sig något!

 23. Jättebra att du tog upp detta Petra! Väldigt oförskämd kommentar och kanske förstår A att det är sårande och inte ok att skriva så!
  Kram

 24. Too much emphasis is placed on age, I’m 66 years old and still like to look nice and my husband wants me to look nice and wear fashionable things. So you go for it girl keep going the way you are. 💖

 25. Utan att ha läst kommentaren i fråga vill jag bara försvara ordet tant. Tant använder många i min ålder (40-åringar) som ett begrepp i att man blivit lite tryggare i sin ålder. Att man vågar göra som man vill. Lite ”bejaka sin inre tant”, typ. Det är skönt att få känna att man får göra på olika sätt, att man får tycka en hemmakväll är skön, att man får titta på icke-coola tv-program osv.

  Sen är det ju snyggt med de som klär sig som den ålder de är, inte som den ålder de vore de var. Syftar inte på någon och har som sagt inte läst kommentaren. Men om någon som är 40 kommer med ett plagg man annars mest ser på tonåringar så ser det osäkert ut, som att personen vill vara något den inte är. Och det är ju motsatsen till att vara tant. 🙂

  1. Måste bara fråga om du tycker det är okej när tex en kvinna som är tio-femton år yngre än dig kallar dig för tant? Vill du bli kallad för tant? ”Ursäkta tanten, var har du köpt dina tonårsskor?”:)

   1. Det som gör tex. Renee Nyberg så attraktiv och cool är bla hennes självdistans och humor. Om någon kallar henne tant tror jag hon flabbar högt, skakar på huvudet och rusar vidare i livet 🙂

 26. ”Den svenska tanten” är ett konstprojekt där man hyllar den snällhet och integritet som kännetecknar henne.
  Jag älskar ordet tant och tänker på starka, självständiga kvinnor som inte låter tankar om utseendet gå först. Klart man vill vara snygg men det är inte det viktigaste. Sorgligt isf.
  Jag brukar tänka att det bor en tant i mig:) Jag gillar att baka småkakor, sy, plantera blommor, dricka kaffe osv men dricker också gärna mycket vin, klättrar i berg, bär Chanelväska och löptränar. En tant kan göra allt hon vill och bryr sig inte om vad andra tycker….

  1. Det konstprojektet handlade väl inte om tanter i mening av kvinnor som ex Kristin Kaspersen (om nu tant är ett åldersepitet) Även om hon skulle gilla att sy och dricka kaffe och är stark och snäll. Vill du bli kallad för tant så uppskatta då om någon yngre kallar dig det:)

  2. JAAA precis. Att vi bär olika nyanser av det att vara kvinna o människa, både tant och bergklättreska!! Och när vi är äldre kan vi vara i kontakt med alla åldrar om vi har turen att ha hälsan kvar. De mest inspirerande äldre damer jag känner är sådär mångfacetterade. SÅ vackert.

 27. Tant för mig är absolut inte inskränkt, mer rar. Vad gäller kommentaren om skorna får ju alla tycka vad dom vill. Man klär sig som man själv vill utan att behöva skriva ett långt försvarstal .

 28. Håller med till 100 %. Det finns en viss typ av kvinnor, en liten minoritet , som ägnar mycket energi åt att försöka hålla andra kvinnor på plats. Tragiskt, för är man lycklig med sin egen tillvaro så har man ju inte det behovet . Jag fyllde 40 i höstas och har nog aldrig känt mig starkare och gladare (och mer obrydd om vad andra tycker och tänker).

 29. Herregud EN (1) kommentar om tant varpå detta långa inlägg, det är till att vara defensiv! Förstår att det pratas mkt om näthat när en bloggare känner sig nödgad till försvar på en så egentligen harmlös kommentar/åsikt.

  Lina

  1. Nej det har inte varit en kommentar om min ålder i en negativ form. Säkert hundra. Och jag skriver om detta med åldersfördomar och fenomenet generellt och hur ålder används som något negativt och för att dissa kvinnor.

   Näthat och nättroll är också ett fenomen där en del kvinnor skriver negativa och elaka påhopp bakom sina skärmar. Du har ju bland annat skrivit att jag har för stora löppar, är typisk nyrik och ser bajsnödig ut. Försök vara lite schysstare så känns det lite bättre.

   1. Håller med dig Petra! Det är ju inte en kommentar utan många och efter ett tag kan man tycka att; nu får det vara nog!! Jättebra att du tar upp det, inte ok med elaka kommentarer. Vissa tror och tycker att det var en liten kommentar, där tryckte jag till henne lite diskret men ändå tillräckligt mycket för att det ska kännas. Och när du nu säger ifrån ska man försöka göra dig till en känslig och ängslig person vilket du inte alls är! Du är stark och modig och säger till när man går över gränsen! Bra gjort!
    Kram

 30. Märkligt med den fixering vid ålder som finns i samhället idag. Ännu märkligare är att ökad ålder ofta förknippas med något negativt och att vissa tycker att äldre borde begränsa sig på olika sätt. Jag firar varje nytt levnadsår och känner mig tacksam för att få bli äldre – Alternativet känns inte så lockande.

 31. Ordet tant är för mig fint, står för någon som är väldigt trygg i sig själv och godhet. Tyvärr känns det som den tant jag tänker på är på väg att dö ut. Jag blir glad när jag ser tanter med hatt och kappa 🙂
  En helt annan sak, jag har så ofta sett att läsare här ställer frågor till dig ang inköpsställen osv men du svarar aldrig på dem. Här däremot är du in och svarar, negativa kommentarer får uppmärksamhet men vanliga enkla frågor svarar du aldrig på, varför?

 32. Ha, ha! Jag är 51 & gymnasielärare! Mina elever frågar om var jag köper mina kläder & ger mig komplimanger. Är fransklärare & gillar att klä mig chict modernt.

 33. Håller med dig Petra! Tycker många kommentarer hänger upp sig just på ordet ”tant”. Jag tycker det är ett jättebra inlägg, speciellt som det är så många över 50 som, när vi söker jobb, inte ens får komma till intervjuer för att vi är just över 50. 50? Vad är det för ålder idag? Ingen alls! Jag är inte nån övervintrad ”tant” som tycker allt var bättre förr eller som inte vill ha förändringar! Jag har jättemycket erfarenhet med mig i mitt jobb, jag har inga småbarn, jag har lärt mig både att ta plats och vara ödmjuk. Varför tas vår kompetens inte tillvara? Vi kommer alla, om vi har TUREN, att bli 50 år. Varför då dissa arbetssökande bara på grund av ålder??? Om några år står du själv där!

 34. As kommentar var ikke stygg. Hun sa sin ærlige mening om skoene. Det får man tåle. Det var Petra som var stygg mot A, slik hun fantaserte om at A må ha et dårlig og mindreverdig liv siden hun kunne kritisere Petra. Kritikk er ikke misunnelse.

 35. Jag tror faktiskt att inom en inte alltför lång framtid så kommer detta bli nästa stora fråga i stil med HBTQ, rasism metoo osv. Åldersdiskrimineringen är stor och utbredd! Jag satt med i en rekryteringsgrupp på mitt arbete där alla som fyllt 50 år var helt ointressanta!?!Jag försökte göra min röst hörd men blev tystad. Är själv 38 år.

 36. Åldersdiskrimineringen i samhället kommer att bli nästa stora grej efter rasism, HBTQ och metoo, var så säkra! Det finns så många duktiga och kompetenta 50-,60-, och 70 plussare, säkert fler som är äldre ändå! Är själv 38 år och satt med i en rekryteringsgrupp på mitt jobb där alla som fyllt 50 år var ointressanta! Va?! Jag försökte göra min röst hörd men det var lönlöst, ingen lyssnade. Man vill ha ung och fräsch personal som dessutom är formbar. Tycker det är viktigt med människor i olika åldrar på en arbetsplats! Fy för åldersdiskriminering!!

 37. Håller helt med om att kommentaren var fullkomligt onödigt. Tycker en så så håll det för dig själv.

  Själv tycker jag det är roligt att kalla mig själv ”tant” i tredje person ihop med mina kompisar etc. ”Akta tant, det är halt ute”. Eller om en pojkvän (ni vet de där ljuden som kommer från ingenstans när man ska böja sig ner) ojar sig när han ska knyta skorna kan jag skämta ”Ska jag hjälpa farbror?) Tant är gulligt men såklart hade jag inte heller velat bli kallad tant av någon annan. Jag gillar heller inte at bli kallad Damen av folk. Jag kan göra det med mina närmaste men skulle aldrig kalla någon annan för tant. Fast för mig är tant en kvinna kommen till åren som lite lilafärgat silverhår, rejäla skor (för tanter är kloka), är snälla och glada och tackar glatt när man håller upp dörren för dem tex (fast det gör jag för alla iofs, och oförskämt många har inte vett att tacka. Sorry off topic).

  Men skit i skokommentaren, den var bara löjlig.

  Ha en fin dag.

 38. Har lärt min son att inte säga gubbe eller tant utan här kör vi med kille på alla killar mellan 0-100 och tjej på samma sätt. Du anar inte hur många killar och tjejer på 60+ som bara ler när min treårig ropar kille eller tjej.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg