I annonssamarbete med GINA TRICOT

PÅSKMUMS!

.

Idag har jag bakat dessa godingar! Beas skola har sin årliga Påskmarknad och det är alltid trogna som håller i den och alltså var det Beas klass tur (Skolan eller ”lilla rosa slottet” är så pyttig att det bara finns en klass i varje årskull) Föräldrar och barn skulle baka och eftersom jag var helt sänkt igår så fick det bli baka av idag (Då jag plötsligt mår prima igen:) Gjorde Kärleksmums, alla älskar väl kärleksmums, med bästa receptet för dessa som ni ska få nedan. Påskade till dem med gulfärgat kokos och marsipanägg – tadaaa – jättesöta påskkakor.

.

.

.

I bakartagen i köket och idag ser jag ut så här! Haha, en liten kille frågade mig på Mojes förskola om jag var militär. Jo jag svarade att jag var en fänrik ev fjärde graden men jag kunde visst inte lura en fyraåring så lätt! Snyggelisnygg skjorta är det iaf och den finns här. Har ett par fräscha vita jeans till (att man kan skapa vårkänsla såå lätt) och mycket liknande för liten peng finns här.

.

.

.

Sladdade ner på skolgården med en stor bricka med dessa i sista minuten! Sista minuten är mitt andra namn, jag kommer aaaalltid då. I bästa fall (annars kommer jag 10-minuter-en-kvart för sent) Bea var iaf väldigt nöjd, huvudsaken

.

.

.

Påskpacketerat och klart för marknaden

.K

K Ä R L E K S M U M S

 

Ingredienser:

200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser Glasyr:

150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe

Garnering:

2 dl kokos

Gör så här:
.
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet. Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.Tag ut kakan ur ugnen och gör ca. 20 hål i kakan med t.ex skaftet av en slev. Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan. Strö till sist över rikligt med kokos (Gult kokos får du genom att lägga kokosen i en påse och droppa ett par droppar gul karamellfärg över och sen skaka påsen ordentligt). Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar. Skär sedan upp i rutor.

.

Tänk att det strax är påsklov förresten! Sista skoldagen imorgon. Har lite småutflykter planerade nästa vecka och så måste jag sjävklart prata med påskharen också… Vet ni förresten var man kan beställa riktigt fina, lyxiga och framförallt goda chokladägg på nätet? Har letat som en tok men hittar inte något:/

.

.

Nu ropar Mojelito på mig här men vi ses snaaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

41 kommentarer till “PÅSKMUMS!

 1. They seem SO delicious!!😋 How could you resist them?

  Excuse me for asking but is there something wrong in the picture, or do you have scars on your chin..?🤔

 2. Dom var jättefina 🙂 men du det här med att ofta vara sen, inte ok. Det e bara att bestämma dig för att vara i tid. Det är så himla respektlöst att alltid vara sen, å bara säga, sån är jag..
  Hade en polare som alltid gjorde så, å det var min bästa vän (då) och jag blev lika störd varje gång hon var 15-30 min sen och jag fick stå och vänta. Tänk va skönt att vara i tid istället? Du slipper stressen och personen slipper bli irriterad. Om du säger 18:00 till ngn, säg 17:30 till dig själv, så kommer du kanske i tid nästa gång 🙂

  1. Jamen det är ju så med alla egenheter som man har som människa, det finns alltid något med alla som kanske inte är helt hundra inte sant. Ingen är perfekt och huvudsaken man inte gör saker för att vara elak. Alla har de där små skaviga egenheterna, en del är besserwissrar och dryga på nätet, ganska respektlöst det med? Kanske bara att sluta vara dryg men det kanske inte är så lätt inte sant Åsa. Man kanske tycker att man får vara den man är.

   Såna människor som tex alltid tycker att de vet bättre än andra är bland det mest störande jag vet iaf:)

   1. Hej! En liten fundering! Komma för sen eller inte finns det förmodligen inget rätt svar på! Men, låt folk få reflektera och ha åsikter! Jag tycker generellt bloggvärlden behöver bli bättre på att kunna ha ett öppet klimat där åsikter om att komma i tid eller inte behöver räknas som att man är dryg. Att ha en offentlig blogg måste väl innehålla att man blir ifrågasatt angåendes dess innehåll? Även om du som person står i fokus?
    Så nyfiken kring detta!

    1. Man får absolut ha åsikter, jag tillåter väldigt mycket reflektioner och påpekanden och kritik här på HoP! Men ibland vill jag bemöta dem jag med och det kan jag väl få?

     Just den här kommentatoren har skrivit många kommentarer, oftast väldigt negativa, om mycket jag gör och då tycker jag det var lite ironiskt att hon tycker att hon själv får vara så pass kritisk, oskön och ej tillåtande mot andra men ingen annan får ha några tillkortakommanden. Inte ens få ha egenheten att komma en kvart för sent:)

    2. Alltså måste ju även Petra få ha åsikter i kommentarsfältet? Petra är en människa. precis som vi andra tänker jag. Bara exceptionellt duktig på estetik och driver en blogg i världsklass. Dessutom verkar hon vara en himla trevlig tjej. TACK Petra för allt du ger!

    3. Att någon delar med sig av sitt liv för att inspirera andra betyder ju inte att det är fritt fram att kritisera. Och att framföra sin åsikt som en sanning är rätt besserwisseraktigt. Vem är en läsare att bestämma att något inte är ok? Jag tex bryr mig inte om en kompis ofta är 15 min sen, vet jag att någon brukar vara sen så brukar jag komma lite senare också så är problemet löst 🙂

   2. Ja jag vet jag kan vara kritisk mot dig, jag vet. Det är oskönt, och drygt. Ofta då jag skriver, när jag har en åsikt, eller tycker olika.

    I det här fallet drog det igång ngt jag avskyr och det är människor som kommer sent, fullt medvetna om det, men gör inget för att försöka ändra det hos sig själva.
    Det tycker jag är drygt och kommentaren var hör och häpna även ett tips/råd för att kunna bättra sig. Fasen..försökte ju få till det med gladgubbar och allt 😉 men det gick inte fram, och det är säkert för att jag är en oskön person. Och dryg. Och besserwisser.

    Så fortsätt vara sen och stressad om det funkar för dig. Jag ska jobba på att vara trevligare i mina kommentarer.
    Trevlig helg!

    1. Vad bra! Ett tips från mig tillbaka – skriv tex inte ordet avskyr när det gäller människor. Det är sånt som är riktigt oskönt:)

     Peace
     Petra

     1. Åh, så fint av er att ”mötas”. Det är fint att erkänna misstag, Åsa. Ta till dig av Petras ”Peace”, Åsa, så bli ingen av er nertryckt. Livet har så många prövningar och sorger att man gott kan undvika att såra varandra. Vänlighet föder vänlighet. Det känns bättre för alla. Har själv drabbats av en stor sorg denna vecka. Jag vet att även den minsta gest av vänlighet värmer oerhört. 🌺

 3. Va en större människa Åsa och lär dig acceptera och anpassa dig till andra människor. Din fd bästa vän var /är inte så för att irritera dig utan det är en egenskap! Vi är alla olika och ju mer vi tänker gott om andra och hittar lösningar ju bättre mår vi själva. Det innebär att du kanske tom hade haft kvar din bästa vän än idag?
  Du har säkert dina egenskaper som andra måste anpassa sig till utan att du tänker på det!
  En reflektion bara❤️ Och inget illa menat!
  Trevlig helg alla

   1. Jag har missat bussar, båtar, tåg och flyg men det har då bara drabbat mig själv. Nu har jag världens bästa tidtagare som hjälper mig när vi åker någonstans tillsammans<3

  1. Nej, det var ingen människa jag ville ha kvar i mitt liv och det är ingen sorg, tvärt om lättnad idag 🙂 Det pga av många olika saker.

   Jag accepterade det i alla år, hur trist det än var, att stå och vänta, förutom en gång då jag satt i 1 h och väntade på en människa som haft hela dagen ledig, Jag satt själv på en restaurang. Jättekul, verkligen. Då sa jag ifrån. Jag talade om hur oschysst jag tycker det var. Hon förstod, sedan kunde vi skratta åt det.

   Har du dyslexi, så kan du inte göra så mycket åt det. Kommer du alltid sent, ja, det går att påverka om man lägger manken till.

   Självklart ha alla sina egenheter. Men man jobbar väl på dem? Jag försöker göra det iaf.

   1. Människor med funktionsnedsättningar som tex ADHD kan ha problem med tidsuppfattning, svårigheter att passa tider, problem med att planera sin vardag och att göra saker i rätt ordning :). Kan ju vara något sådant 🙂

    1. Visst kan det vara så, det har jag hört talas om. Men min vän hade inte ADHD..det var mest bekvämlighet och lathet där 🙂

 4. Å vilka mumsiga bitar! och häftig garnering. Bättre sent än aldrig! Finns många som aldrig ställer upp när det skall göras något med skola, idrottsföreingar mm så stor eloge till dig som fixade det trots att du inte var i form igår

 5. Hej Petra!
  Ser verkligen jättefina ut och så fint med det gula ihop med kokos!
  Tänk bara på att det är nötförbud på alla skolor i hela Sverige och marsipan innehåller ju mandlar, bara så någon stackare inte får en allergichock! Gäller ju både barn och vuxna som lämnar/hämtar sina barn. Det är så lätt att glömma det förbudet.
  Mvh Monica

   1. Jobbar själv på skola så av erfarenhet vet jag hur lätt man glömmer det.
    Ha en go helg!

    1. Oj är det? Det har jag aldrig hört talas om. Jag har en son i skolan, borde man inte få den informationen som förälder?

 6. Hej!!!!
  Du har verkligen klockren smak .. har sökt o sökt var du köpt din fina blå/ vita ”persiska” matta?
  Vill verkligen ha en sån..

 7. men vad är det för ordträta mellan ngn Åsa o ngn Petra längre upp i kommentarsfältet? är det philia Petra eller ngn annan Petra? Oskönt från båda när det ska vara en feelgood blogg nej jag blev verkligen häpen nu…finner inte ord

  1. Det var helt mitt fel..och HoP Petra talade om att jag var oskön och en dryg besserwisser, när jag kritiserade henne, men det är utagerat och jag ska bli en skön och odryg och anspråkslös tösabit i kommentarsfältet 😉 dvs bättra mig

   1. Åsa, släpp martyrskapet, skaffa en hobby och tala inte med hat i munnen. Livet blir roligare om vi har lite överseende med varandras tillkortakommanden, jag lovar!

    1. Jag är ingen martyr…jösses 😂 vem hackar på vem egentligen? Jag är glad tjej!! Å jag mår bra! 😘
     Men jag fattar att åsikter inte gillas så länge man inte stryker medhårs, smickrar och beundrar. Martyr kan du vara själv 😅

     1. Åsa du kanske ska läsa en annan blogg som inte irriterar dig lika mycket. Dina kommentarer är väldigt dryga och otrevliga.

 8. Men huuuur mumsiga!! Du kan det där med att skapa vackra ting för ögat du, bäst är du.
  På Hönö där jag är uppvuxen kallar vi kärleksmums även för babbakaka, ingen aning om vart det kommer ifrån men hade inte hört kärleksmums förrän jag började gymnasiet haha. Här i Götet kallar vi också de som jobbar i skolköket för Bambatanter, det vet jag inte heller vad det kommer ifrån. En liten fredagsparantes haha.

  Här sitter vi ute på altanen och njuter i varma kvällssolen, ääälskar våren!
  Hoppas du får en riktigt go helg!

  Kramis

  1. Bamba=Barnmatsbespisning, är också uppvuxen i Göteborg.😉 Kakan har jag dock aldrig hört med det namnet…..
   Kram Birgitta

 9. Åsa, snäääälla!🙏 Bara lägg ner! Dina kommentarer är alltid, och har alltid, bara varit tragiska.
  Älskar din blogg, Petra❣️

 10. Jag blir också irriterad på folk som inte kommer i tid ,för mig signalerar det att dom tycker att deras tid är viktigare än min och då kan jag stå där och
  vänta det är mycket respektlöst.
  Jag har nästan avskedat folk som varit sena stup i kvarten till jobbet där funkar det inte att vara sen.

  1. Tycker också att det är väldigt respektlöst att inte komma i tid. Händer det någon gång ibland så fine men om det händer ofta och personen ifråga dessutom är medveten om att hen ofta är sen så tycker jag nog att det är dags att skärpa till sig och inte vara så nonchalant mot sina medmänniskor. Ingens tid är viktigare än någon annans.

 11. Just wondering, if you can be on time at business meetings – and I really think you can, when money is at stake.. – being late other times is just plain unpoliteness. Not nice, not at all.

Comments are closed.