NOG DEN GODASTE CHICKEN RED CURRY NÅGONSIN

.

Middagen serverad i matsalen igår! Bara jag och H som åt så det blev lite som en hemmadate och extra mysigt<3 Och min thailändska currygryta blev faktiskt helt magiskt mumsig, på riktigt. Ni måste testa detta recept ni också om ni också gillar thailändskt. Jag är galen i just kombon krämigt, sött, syrligt, starkt och därför älskar jag thailändsk och sydamerikansk mat med hetta och syra och så massa koriander.Finns det någon godare krydda egentligen?  Lustigt för när jag var yngre så avskydde jag just koriander och tyckte det smakade hemskt, som parfym ungefär haha.

.

.

.

Krämigt långkok med lite sting. Kycklingen blev verkligen helt galet mör och fin. (Får nästan alltid frågor om mina fina fat och de är alltså från Royal Copenhagen så ni vet:)

 

.

.

Försöker få in ännu mer grönsaker i maten och på tallriken. Brukar köra minst halva tallriken med grönt ungefär, ett bra tänk. Klassisk tallriksmodell och den där gamla ”skolidén” är inte så dum. Mår ju såå mycket bättre med mycket frukt och grönt och nu är det ju snart verkligen säsong också. Ska handla mycket primörer från lokala gårdshandlare och så – så himla mysigt. Mumsiga salladen jag serverade till Curryn var busenkel och med asiatisk smak den med. Recept kommer nedan.

.

.

RED CHECKEN CURRY I CROCK POT

(Går förstås att koka ihop på låg värme i vanlig gryta också:)

.

8 port
1,5 kg kycklingfilé

2-3 msk röd currypasta

1 msk kokosolja

2 gula lökar

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

4 dl vatten

4 msk jordnötssmör

2 stjälkar citrongräs

4 msk finstrimlad ingefära

3 msk sweet chilisås

2 msk fisksås

2 msk kycklingfond

1 burk cocosmjölk

 

Putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden. Lägg ner i crockpotten. Hacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med röd currypasta i en kastrull. Häll på vatten, sweet chilisås, kycklingfond, fisksås och jordnötssmör och låt koka upp. Strimla citrongräs och ingefära och blanda ner i kastrullen (om ni vill ha lite extra hetta så tillsätt en halv hackad röd chili också). Häll allt över kycklingen i crockpotten. Tillaga på ”låg” i ca 4 timmar. Pressa över lime och häll på kokosmjölk och rör runt. Strimla paprikan och tillsätt den. Tillaga på ”hög” ca 20 min. Strö över färsk koriander vid servering. Servera med valfria tillbehör som exempelvis salladen jag gjorde och risnudlar.

.

.

BUSENKEL THAISALLAD

 

Grönsallad

1 avocado
1 liten rödlök
2 morötter
Färsk koriander
1 msk rapsolja
1 msk fisksås
1 msk sweet chilisås
1 pressad lime

.

Strimla sallad (eller använd tex färdig påse med ex maché eller blandsallad) strimla morötterna och löken och dela avocadon i bitar. Blanda. Rör ihop rapsolja, fisksås, sett chilisås och lime och häll över mycket färsk koriander.

.

.

Nu ska jag hitta på något med min lilla sjukling här hemma! Han har legat och sträck-kollat film här på morgonen stackarn (hej dåligt mammasamvete!) så nu måste han få gör något annat istället.

.

.

Ha en fin måndag nu bloggisar!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “NOG DEN GODASTE CHICKEN RED CURRY NÅGONSIN

  1. Du är ju duktig på ALLT! Ändra inte din blogg! Den är bra som den är! Hoppas sötaste lillgrabben kryar på sig snabbt – med dina omsorger är det nog t o m mysigt att vara lite sjuk! 🌺

  2. Äter inte kött, så tror du att det skulle funka med scampi men med samma ingredienser annars?

  3. Nu ska vi verkligen införskaffa en Crock-pot! Ser helt magiskt ut!! Vilken crock-pot har ni?

Comments are closed.