I annonssamarbete med MEMIRA

FUNDERAR LITE PÅ MINA ÖGON

,

Häromdagen var jag här! Och här är alltså ögonmottagningen Memira på Kopparbergsvägen (som faktiskt ligger precis där min pappa hade sitt kontor och verksamhet så lite nostalgisk blev jag när jag kom dit:)

.

Har ni, som har synfel, funderat på att göra en ägonlaser eller linsbyte? Eller som kanske har gjort något av dessa ingrepp? Berätta gärna om era erfarenheter om ni har några sådana. Jag funderar nämligen på om det inte vore skönt att göra detta, så att man för alltid kan slippa tanken på glasögon.. Gör man tex ett linsbyte, som är den behandlings som vore aktuell för mig, så är ens synfel fixat för livet och det vore inte fel.. Leva livet utan glasögon eller linser och jag som sitter mycket med datorn och fotar och redigerar skulle tycka det var grymt skönt att aldrig behöva tänka på synen och om man ser ordentligt.

.

.

.

Jag med mycket duktiga optikern

.

.

.

Nu har jag i alla fall gjort en noggrann undersökning på Memira som ett första steg. Det är viktigt att undersöka ögonen noga för att se om man överhuvudtaget kan genomgå en behandling och hur den behandlingen ska genomföras. Jag fick göra flera olika  tester för att se vilket synfel jag har och hur detta kan åtgärdas.

.

.

.

 

Det är lite pirrigt och nervöst med just ögonen tycker jag. Man kan ju inte blunda och tänka på något annat om man tycker undersökningen eller ingreppet är obehagligt? Jag fick dock väldigt bra information av den mycket trevliga optikern som undersökte mig och jag ställde många frågor. Som gör det ont, hur lång tid tar det för ögonen att läka osv  Jag fick veta att själva operationen inte alls gör ont och att man kan se ganska bra direkt efteråt. Under läkningsprocessen så blir synen sen stabilare med tiden. Infektionsrisken var tydligen 1 på 5000 vilket är bara 0.02%. Det känns seriöst och tryggt.

.

.

.

.

.

Så nu har jag lite och väldigt viktigt att fundera på. Är du intresserad av att läsa mer om ögonlaser och linsbyte så kan du gör det hos Memira här.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “FUNDERAR LITE PÅ MINA ÖGON

 1. Var kommer din supersnygga blus i leo från? Vill ha!!! 😍❤️

 2. Hei Petra. Pga dårlig tåreprodusjon så jeg ikke kunne bruke linser og – 7,50 i styrke så tok jeg en ICL operasjon (satte inn linser i selve øyet) i 2011, og har aldri angret. Det var aldri aktuelt for meg å ta en laseroperasjon. Da jeg er hyperskeptisk til å brenne bort deler av hornhinnen. For blir det feil, så er det umulig å reversere operasjonen. Det er fullt mulig med linseopersjon. Jeg var brillefri i 4-5 år etter operasjonen. Men nå må jeg bruke briller igjen pga at synest forandrer seg med alderen. Det var mange øyekontroller før operasjonen, og selve operasjonen var smertefri. Ettersom jeg ikke klarte tanken på at noen skulle rote inni øynene mine og jeg ikke skulle havne i slåsskamp med kirurgen, så fikk jeg en beroligende tablett før operasjonen. Den fungerte:).

 3. Jag tyckte att det lät som en schysst grej innan en kollega för några år sedan genomgick en operation som misslyckades. Något gick fel men de var tvugna att vänta en tid på läkningen för att kunna göra en korrigering så han hade problem länge. Så jag skulle råda att kolla upp riskerna med det, vad som kan gå snett. Även om det bara är en på tio tusen som råkar ut för något, vill du ta risken att det är du? Personligen är jag ruskigt nojig just med ögonen.

 4. Min man har gjort detta för drygt 10år sedan. Det bästa han gjort enligt honom! Han var oxå på memira och fick ett fint bemötande innan, under och efteråt. Bara positivt 😊

 5. Jag gjorde också en ICL-operation 2007 (satte in en extra plastlins i bägge ögonen – ej via Memira utan annan aktör) då jag var för närsynt för att synfelet skulle kunna korrigeras med laser. Jag fick reda på att det finns en viss risk för att utveckla grå starr – vilket jag nu också drabbats av på ena ögat (jag är 45 år). Jag har gjort en starroperaration på det ena ögat, vilket innebär att jag tagit bort min naturliga lins och ersatt med ny plastlins – och inte längre kan ”ställa in” det ögat utan har fått välja fokus och måste synkorrigera de avstånd där fokus inte ligger.
  I övrigt har jag varit jättenöjd med inopererade linser – men det finns som sagt en förhöjd risk att utveckla grå starr i förtid – något att ha i åtanke när man fattar beslut.
  Lycka till – hur du än väljer att göra! Fantastiskt ändå att denna typ av hjälp finns att få om man vill tycker jag! 😊⭐️

 6. Jag bytte linser för snart 4 år sedan, det bästa jag gjort. Man kan få efterstarr men de fixar Memira med en liten puff i ögonen så är det klart.

 7. Jag är lika gammal som du. För fem år sedan bytte jag linser i båda ögonen samtidigt. Jag vet inte om jag hade gjort det om det idag. Mitt mörkerseende är väldigt dåligt, samt haloeffekter dom gör att jag inte kan köra bil i mörker längre. Jag ser dessutom väldigt dåligt på dator och andra skärmar, använder då läsglasägon. Jag har fått efterstarr efteråt vilket jag fick operera bort. Så ja, fundera noga innan du genomgår operationen.

 8. Jag skulle aldrig våga riskera ögonen.
  Har en kollega som gjort ögonoperation. Men nu har det lossnat och tyvärr finns inget att göra enligt Memira. Han ser jättedåligt nu och kommer med all sannolikhet bli blind. Så sorgligt.

 9. Nej, skulle aldrig trixa med ögonen om jag inte måste. För rädd för att något skulle gå snett. Linser lär ju bli bättre och bättre. Trodde aldrig jag skulle trivas i glasögon, men hittar man bara rätt så funkar det bra!

 10. Det låter väldigt bra och många blir nöjda även om många också drabbas av sämre mörkesseende. En kompis till mig opererade sina ögon men någonting gick snett och nu har hon tjocka glasögon istället + starr

 11. Lite ”kul” att optikern själv har glasögon när man jobbar på Memira….bara en tanke. *skratt*
  Nu har inte jag synfel, men skulle inte chansa gällande ögonen, skulle hellre ha glasögon eller linser.

  1. Hon har dessa för att hon inte kan operera sina ögon. Alla kan inte opereras som sagt, det beror på synfelet och ögonens skick och sjukdommar etc. Så nu vet du:)

 12. Gjorde laserop av båda ögonen hos Memira för 12 år sedan. Hade -9,5/-10 på ögonen, typ väldigt närsynt! Hade haft linser i mängder med år. Operationen gick galant, har full syn ff på båda ögonen. Lite halo-effekt i mörker mer verkligen inget som stör. Så lycklig över mitt beslut. Min make hade ”bara” -3 på sina ögon och gjorde det två år efter mig. Blev lika bra! Kram

  1. Så kul! Är så himla sugen påa att göra detta själv nu. Tack för att du delade med dig:)

   1. Är du oxå närsynt? Trodde du ville göra ingreppet pga åldersynthet? För att slippa läsglasögon alltså?

 13. Slippa glasögon för alltid gör man tyvärr inte!
  Har du lätt närsynthet, ser du ju ganska bra på nära håll( läsning) ett tag till, eftersom du är förhållandevis ung!
  Mitt råd är att inte förhasta sej, ganska många som får problem!
  Men som den kloka kvinna du verkar vara, tänker du säkert efter före!
  Lycka till, hur ditt beslut än blir!
  Optiker Eva

 14. 48 år och varit på memiraundersökning. Jag var ingen lämplig kandidat fick jag höra av optikern. Det var faktiskt ett skönt besked eftersom jag backade lite när optikern berättade om hur mörkerseendet påverkas, och om halo-effekten. En bekant till mig är ögonläkare och är bestämd i sin åsikt ”ett friskt öga opererar man inte”. Jag hade tänkt både en och två gånger innan, även om många här lämnat solsken. Du är ju snygg i glasögon (också) och linser är ju helt ok. Lycka till oavsett beslut.

 15. Hej Petra!
  Jag gjorde en laserbehandling mot min närsynthet redan -95…. många år sedan nu men det var det BÄSTA jag någonsin gjort. Så skönt att slippa glasögon och linser. Det tog några dagar efter behandlingen då jag såg som i en mjölkig dimma o jag blev lite rädd då dom sagt att man skulle se avsevärt bättre redan efter en dag.. det tog nog en vecka men sen såg jag allt kristallklart.
  Hoppas du vågar, tror inte du ångrar dig.
  PS Mojes öron är jättefina❤️

 16. Både jag och min sambo har gjort en Lasik operation och vi är supernöjda! Helt klart det bästa jag gjort! Jag vantrivdes i glasögon och klarade inte av linser. Det enda jag ångrar är att jag skulle gjort det mycket tidigare, jag var 37 när jag gjorde operationen.
  Jag kommer sålunda behöva läsglasögon inom några år, men underbart att kunna se människor på håll =)

 17. Hade ej gjort laser, har träffat för många där resultatet inte alls blivit bra. Hade inte vågat gambla med synen.

Comments are closed.