SÖNDAGSBRUNCHEN – HUEVOS RANCHEROS

.

M.U.M.S

.

.

Hej söndagsbloggisar!

.

Denna dag kickade vi igång med en brunch här hemma. Småtjejerna var super sega (de var visst uppe till 3 i natt) och även vi efter att suttit uppe och sett den r a f f l a n d e Eurovisonfinalen! Såg ni? Oh my så spännande det var hela omröstningen till sista minuten. Men jag tycker att rätt låt vann hur som helst så stort GRATTIS till Holland:)

..

..

 

..

Stekte hjärtplättar till barnen och serverade med färska hallon och lättvispad grädde. Jag och H åt dock något helt annat nämligen Rancheros! Har velat prova på denna mexikanska frukost/lunch ett tag, tycker jag ser Rancheros överallt på Netflix och Youtube och i reklam och på insta, men inte kommit till skott förrän idag. Är inte något stort fan av bröd längre (får ont i magen) så jag försöker äta andra goda grejer på morgonen och detta var såååå gott. Extremt mättande också. Lite starkt och salt och syrligt och gojsigt, comfortfood helt enkelt!

.

.

.

Detta ska ni prova! Inte svårt alls.

.

.

.

Receptet kommer här:

.

H U E V O S  R A N C H E R O S

.

2 portioner

.

Ingredienser

.

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

1/2 msk mald spiskummin

1/2 msk paprikapulver

1/4 tsk chiliflakes (jag använde dock en hel liten röd chili)

1 burk krossade Muttitomater

1/2 msk balsamico vinäger

1/2 msk strösocker

200 g svart bönor i påse

1/4 tsk svartpeppar

3 ägg

2 små salisiccia

75 g  riven cheddarost

1/2 dl färsk koriander

.

Gör så här:

.

Använd en vid stekpanna och bryn löken och salsiccian (som du klippt upp och tagit bort skinnet) under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor. Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.  Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten och koriandern. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd (Jag hoppade dock detta)

.

.

Helt perfekt söndagsbrunchmat!

.

.

Ha nu en härlig söndag alla sköna bloggisar!

.

KRAM

.

.

,

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “SÖNDAGSBRUNCHEN – HUEVOS RANCHEROS

  1. Vill du bara få medhåll och hurrarop skall du nog inte blogga. Alla har ju rätt till en åsikt. Du bloggar ganska ofta om inlägg som många har åsikter om. Håller med många i föregående inlägg, du verkar mest vilja ha medhåll och bli irriterad om man har en avvikande åsikt.

Comments are closed.