VÄRLDENS GODASTE RABARBERKRÄM

.

Jag fortsätter att frossa i mumsig rabarber här hemma och springer ut med jämna mellanrum till pallkragarna längst ner i gården och knipsar av nya stjälkar! Är ju skogstokig i denna delikatess, iaf säsongens första mjuka fina tunnare variant. Smakar som syrligt godis (som är mina favvisar för allt som är surt syrligt är bäst. Mojitos, Frizzflaskor, you name it:) Iaf om du gör denna lena barnsligt goda kräm (med mycket socker) Severade skatterna detta som mellis denna lördag och det blev tummen upp. Ja inte från Maurits då men han är så liten så han räknas inte:) Jag åt en hel del jag med så klart med tillbehöret vanlig ovispad grädde. Man kan liksom inte låta bli..

 

Detta är den kräm jag brukar göra varje år på vårrabarbern och den är extremt enkelt att göra och tar typ 10 min att koka ihop.

.

.

R A B A R B E R K R Ä M

.

Du behöver:.

5 rabarberstjälkar
4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 kanelstång (eller pudra i vanlig mald kanel)
2 msk potatismjöl

.

Gör så här:

Skölj och skär rabarberna i bitar. Blanda alla ingredienserna utom potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda på låg värme i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i 0.5 dl vatten. Häll i redningen i en fin stråle, vispa under tiden. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt svalna. Servera krämen ljummen eller kall.

.

.

Nu blir det lördagsmys här för hela slanten! Hoppas ni får en fin kväll ni med<3

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “VÄRLDENS GODASTE RABARBERKRÄM

  1. Bra tips! Gjorde din rabarberkaka förra helgen, det blev en strykande åtgång här hemma. Ska testa krämen idag!

Comments are closed.