LITE ÄRENDEN I FAVORITEN DEAUVILLE

.

Jag och mina minsta älsklingar utanför Petit Bateaubutiken! Alltså de har så mycket mysigt till små barn, riktigt bra franska kvalitetsbarnkläder. Tyvärr så var nästan allt i strl 5 år slut (han har visst den storleken mitt lilla svenska jättebarn) men vi hittade lite nya fina pyjamasar. (Beas kläder ära ren Ralp Lauren och Mojes hoodie från Molo och shorts PoP. Båda har sneakers från Nike)

 

.

Bonjouuur mes amis!

.

Idag har vi gjort ”must do´s” nästa hela långa dagen! Som sagt har man en gård som sommarlantställe så innebär ju det lite fix också. Inte mig emot som typ älskar att hålla på men det är nog inte för alla direkt:) Imorse så fick jag ett ryck och rev ut hela ena sovrummet på nedervåningen. Tapeter och allt fick flyga för nu ska det bli fräscht igen! Rycket innebar att rummet behöver bredspacklas och målas och så ska det även få nya sängar, lampor och möbler. Kanske nya gardiner och överkast också… Så det blev en tur till möbelaffärer och målarbutiken nere i Deauville och no no no, det är inte l ä t t att prata färghandelspråk med någon som är lika dålig på  renoveringsengelska  som jag haha. Blev en snygg blandning av ytterst knagglig engelska – franska och även svenska där helt enkelt. Och så lite gester på det. Men jag tror att vi fick till en bra kulör till slut! Och någon frågade om jag talar franska flytande pga att jag har varit här så mycket men nej, det gör jag inte. Inte barnen heller men jag har ju läst franska och Lolo läser just nu.

.

.

.

Tror Moje tycker de pratar märkligt här, han har plötsligt blivit en liten blygis<3

.

.

.

Deauville är den ort vi åker till allra oftast när vi ska shoppa, äta eller göra något kul. Är väl någon mil dit från oss och det är SÅ fint där så klockorna stannar. Riktig klassisk och lyxig gammal badort typ St Tropez fast mycket svalare haha (Jo vädret har slagit om och blivit very british) Fast jag har inte så stora problem med det där med solen längre, det var värre förr när man fick paniiik för man måste bli bruuun innan man åker hem! Nu vill jag ju inte alls bli brun av just sol längre och är mycket mer rädd om huden (kör BUS istället, köpte nyss Clarins busdroppar som är grymma) Men värme vill har ha tillbaka igen pronto explosivo:) (Min jacka är gammal favör från Lexington och klänning från MQ)

.

.

Så imrogn blir det måla sovrum 100% (så kul!) och jag lovar att ni ska får se resultatet så klart:)

.

.

Kram & Bisou!

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

14 thoughts on “LITE ÄRENDEN I FAVORITEN DEAUVILLE

 1. Mysigt det ser ut. 🙂 Gillar barnen att vara där? Mina ungar hade dött av tristess om de inte haft några jämnåriga kompisar att leka med. :/

  1. De älskar att vara här men så klart längtar de efter kompisar också. Men de har ju varandra och så får vi snart ner vänner och deras barn på besök!

 2. Jag tror inte M är speciellt stor utan de franska kläderna är små i strlk. Kul att göra om men måste ni inte komma överens med de andra som ni delar huset med? Det kan ju vara känsligt om man inte skulle gilla det den andra har gjort osv

 3. Hej! Så mysigt i vackra Frankrike & så mycket tiiid ni får tillsammans med barnen & som barnen får med sina syskon. Kompisar hinner de vara med resten av årets veckor! Vill tipsa om appen Babbel där barn & vuxna kan lära sig franska på ett kul sätt. Ha det gott! / Franskäraren Mia

  1. Tack för mysig hälsning och tack för tips om appen – den ska vi kolla in! Ha det så fint du med<3

 4. Det ska bli kul att se resultatet:) Vi har hus i Spanien och efter några år börjar vi hitta våra favoritställen, bästa Sangriabaren, bästa bageriet, bästa Paellan osv. Det är så härligt att ha ett hus utomlands också, att få leva lite vardagsliv och känna sig som hemma. Jag kom hem från Spanien i onsdags men längtar redan tillbaks! Får vänta en månad sen är jag där igen<3 Njut av fina Frankrike nu!!

 5. Instämmer i Es kommentar om att man bör kolla vad de andra tycker först som man delar huset med innan man gör om. Men det kanske Petra redan har gjort. 😊

  1. Nu är det ju så att gården ägs endast av mina föräldrar. De är de som sköter driften och det är de som bestämmer hur det ska vara. Jag och mina två bröder får ju bo här precis hur mycket vi vill men om det ska ändras något så är det bra att höra med mamsen och papsen först ja:)

   Jag har bestämt färger och målat sovrummen förut och gör det nu igen (för att jag är den som tycker det är kul) och mais oui, mina föräldrar litar på mig och är nog mest tacksamma att jag bidrar med underhållet:)

  2. Jag tycker att det var en mycket konstig kommentar. Dels har nog Petra m fam full koll på detta själva och dels har ju inte vi läsare med det att göra.

 6. Hej petra Jag gillar verkligen din blogg och foton. Snälla berätta för mig hur du har en sådan fin jacka. Jag har liknande men blev skadad och jag letar efter en annan.
  Hälsningar

 7. Kul att se bilder från Frankrike och vad man kan göra i området. Ska dit med min familj om ca en vecka 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *