INREDA FRANSKT SOVRUM MED IKEA

 

På nya byrån i France – några svenska Skultunamässingljusstakar (mamsen har många) cigarrlåda, min favoritparfym just nu och en B&O-spelare (Charles Trenet går varm – älskar ju sån gammal musik)

.

.

Nu kanske ni tror att det kommer ett sponsrat reklaminlägg från vårt stora blå-gula varuhus men nähä det gör det inte!  Mais oui, jag har renoverat ett av sovrummen (finns två sovrum nere och ett skapligt stort sovloft en våning upp) , det lilla, och då har jag typ  bara använt snygga och braiga Ikeagrejer och lite sånt som redan fanns. MEN OH MY vilket strul vi haft med fransk Ikea, orkar inte gå igenom allt här och nu men alltså det är inte en bit kaka att beställa fransk postorder kan jag lova. Gaah. Iaf inte om man äger en hästgård långt ute på en kulle på landet och när man ej har f a s t franskt telefonnummer (franska chaufförer får/kan inte ringa på internationella nummer som tex ett svenskt mobilnummer)

 

Men visst måste man väl hatälska Ikea lite? Älska för att de har så mycket bra grejer ändå och bra priser och hata för att det ofta är lite strul och fel och tomt på lagret och så att man måste skruva och hålla på  i tiimmar haha (Inte ens de där bottenmadrasserna kommer ju i ett stycke längre?)

,

.

.

Ville få till en fransk lite romantisk känsla som passar huset. Rummet är det sovrum som jag och H sover i och det vätter åt norr med stora träd utanför fönstret så det är inte det lättaste att fota. Men det är s å fint där inne nu. Fräscht och lite hotelligt. Hade jag hyrt ett lantligthus i Frankrike  så hade jag velat mötas av ett sånt här sovrum! (Nu hyr vi inte ut vårat hus men ni fattar) Sängbord, sänglinne, spegel, byrå, matt, gardiner, täcken, kuddar, sänglampor och säng Ikea. Tavla – en antik vacker som var farmors.

.

.

.

På mitt sängbord (pallar från Ikea) ligger boken jag läser just nu – Min historia av Michelle Obama. Vilken kvinna. Älskar The Obamas!

.

 

.

Valde en ljust pastellig beige-rosa väldigt matt färg till väggarna som går bra ihop men terracottafärgat klinkers. Kläderna har vi på en enkel stång och rosorna är plockade i köksträdgården. Och ja mamsen är såå nöjd med vad jag fixat med (vissa var ju lite tveksamma till det;). När man har fri tillgång till ett sånt magiskt unikt lantställe som vi har så känner jag att jag vill bidra lite jag också, det sitter i kroppen att man vill hålla efter farfars gård. Tror han också hade tyckt att jag gjorde detta helt ok (Han spökar förresten här, på riktigt, så annars borde han väl protesterat?:)

 

.

.

..

Hur har ni det hemma i Sverige? Här är det just nu gaaaalet varmt. Tydligen värmerekord i France med 44 grader på vissa ställen. Fredagen har vi alltså tillbringat nere på plagen igen och ätit och druckit gott och nu är vi hemma igen uppe på kullen och Maurits sover äntligen (därav seent inlägg..) och jag och min älskling ska pusta lite till åt hettan och dricka iskall Minuty och mumsa franska praliner och se Allsången medans mörkret faller och syrsorna går  bananas här utanför:)

.

 

.

Vi ses imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

 

18 kommentarer till “INREDA FRANSKT SOVRUM MED IKEA

 1. Varför inreder ni inte med fransk vintage? Kul att blanda. Finns ju fantastiska marknader i varje liten by. Riktiga möbler i gedigna material till bra priser.

 2. Också druckit Minuty ikväll! Bästa rosévinet! En vän hade med det ner till havet, magisk kväll här på västkusten idag!
  Hur fint som helst blev ju rummet, enkelt och stilrent men ändå ombonat, där sover ni gott gissar jag.
  Vill se meeer av huset!

  Natti natti

 3. Superfint!! Hittar dock ingen matta på IKEAs hemsida som ser så fin ut, skulle gärna veta vilken det är?

  1. Jag tror att det är ”Stoense”. Jag har precis köpt den i beige och grå 200x300cm. Snygg, mjuk att gå på och prisvärd😊

 4. Så fint og smagfuldt – helt klart heerlig hotelfeeling😍 Jeg har en fråga jeg inte vet om du kan svare på, men, er det lov å ha hund med på stranden i Deauville?

 5. Fantastisk fint👍Bildet er helt nydelig, er jo Edvard Munch.Et av hans vakreste bilder😊

 6. Blev verkligen toppenfint! Skaffa ett franskt kontantkort till en mobil så har ni lokalt nummer så kan budbilen ringa om du vill/ vågar använda Ikea vid nästa renovering 😃

 7. Jag undrar också vilken matta det är? Ser superfin ut på dina foton, hittar ingen motsvarande på Ikeas hemsida….

 8. Fint! Jätteinspirerande att se vad du gjort på några dagar och med ikeamöbler! Jag får verkligen den där hyrt-hus i Frankrike-känslan, när man kommer och de precis städat, vädrat och ställt in blommor i sovrummen!

 9. Superfint! Undrade om man kan få färgkoden dom ni har på väggar? Perfekt nyans👍🏻

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg