VÄRMEREKORD

.

HOT HOT HOT, alltså jag smälter bort snart tror jag! Pjuh. Jag har varit på varma platser och upplevt hetta men detta är något extra. Nästan 40 grader här och nu och här uppe på gården är det inte riktigt anpassat för Afriakvärme (igen AC tex..) Vi har varit på stranden idag igen som nästan alla andra och så har vi ätit skaldjur på en jättemysig restaurang i Villers sur Mer. Skaldjuren här är btw de bästa i världen och smakar helt annorlunda mot hemma. Färska räkor tex finns i en mängd olika storlekar och olika färger, allt från pyttesmå gråaktiga (supermärkliga) till enorma gambasvarianter. Mums. Nu ska vi fixa inför lördagsmyset och vi startar med en föris med iskall Champagne och lite ostarm fikonmarmelad och rostade pekannötter på terassen och skatterna får glass och melon.

.

.

.

Enkelt men gott när man inte orkar stå och dona så länge i varma köket! Till middag blir det grillad entercôte med vitlökssmör och en snabb tomatsallad med burrata. Allt fixas ute på matlagningsbänken på terassen som har utsikt över dalarna…

.

.

Grillen och matlagningsbänken där i mitten på terassen! Känns nästan som man är med i ett fransk matlagningsprogram i tv när man står där och fixar och fåglarna kvittrar och grannens lamm bräker haha

.

.

En liten uppdatering idag fick det bli mina bloggisar! Nu ska jag kila ut igen men hoppas ni har en magisk vacker sommarlördagskväll ni också<3

.

.

KRAM
.

.

.

 

4 kommentarer till “VÄRMEREKORD

  1. Vad jobbigt med sådan värme, här hade vi 27 idag men det är ok när vi är i vår lake cottage. Bara att hoppa i från egna bryggan och svalka sig, underbart. Hoppas det blir svalare smart ♥️. Mvh Åsa

  2. Så fint där är!❤️ Förstår att det är tufft med värmen. Väldigt varmt i Sverige också idag. Hur klarar hästarna hettan?
    Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg