HEJ MÅNDAG!

.

Morgonkaffe i allrummet i det gamla Gotlandshuset! Sett från köket. Har inte papsen här i närheten just nu så jag kan fråga men jag troor att huset är från 1900 (nu spatsera han förbi här utanför så nu vet jag att det är från 1903:) Från början var detta gamla klassiska stenhus med tjocka väggar en flerfamiljsbostad med små lägenheter men gjordes sen om till en bostad. Ni ser ju på listerna och dörrarna och pärlsponten att det mesta är bevarat från 1903. Helrenoveringen innebar fix och målning av alla ytskick och lite nytt golv här och där och så nya toaletter och två tillbyggnader gjordes på nedervåningen. Mina föräldrar köpte gården 2005 och på övervåningen är stora allrummet helt omgjort och så finns det ett sovrum med två sängar där upp också som är i gammal stil. Utvändigt är allt helt nytt, även fönsterna är utbytta.

.

.

.

Nu som följer HofP vet ju vid det här laget att min mamma också har ett stort intresse för inredning och design! Klassiker ska det vara och gärna danskt teakträ från 60-talet blandat med modernt och Ikea. Till det ljust och fräscht och trasmattor så man får rätt sommar och Gotlandskänsla. Så fint tycker jag och så himla trivsamt

..

.

.

Morgonstund denna julimåndag. Igår och inatt fick vi massa regn och riktigt busväder men de har lovat att det ska bli kanonväder idag igen? Men klockan närmar sig 12 och här sitter vi och läser magasins och spanar ut mot himlen och försöker se någon blå himmel mellan de tjocka grå molnen… Hm (Och jag som skrev att det minsann aaallttid var sol här häromdagen, där fick jag;) . Kanke får vi hoppa dagens planerade stranddag och göra en utflykt istället. Finns ju faktiskt massor med saker att göra och se här på Gotland, Fårö lockar nog mest idag men vi får se!

.

.

Men nu blir det grillad lax, kall örtsås och färskpotatis!

.

.

Ha nu härlig dag raringar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “HEJ MÅNDAG!

  1. Mera! Jag kan inte se mig mätt på ert fina Gotlandshus, både ute- och invändigt

  2. Verkligen fin och perfekt Gotlands-inredning. Älskar alla danska och skandinaviska inredningsdetaljer.

  3. Vill också gärna se mer av huset. Varifrån kommer det fina soffbordet i trä?

Comments are closed.