HATAR GETINGAR OCH FÄSTINGAR OCH MYGG

.

Stackars liten Maurits som just nu ser ut som om en alien har kommit och tagit över hans lilla söta face:(

.

.

Heeeej onsdag!

.

.

Inget inlägg igår! Orsaken till det var att det var en sån där piiiiipdag. Förutom att vädret helt lagt om och blivit regn/blåst/15 grader (jeepp så blir det när man klagar på det!) så gick min dyyra proffskamera sönder och la av helt, nog kortslutning i kortläsaren, och jag fick åka till Visby för att lösa detta… Men det gick ju inte. Finns ingen hjälp att få där och då tänkte jag att jag köper väl en ny kamera som jag kan ha när min inte fungerar/ska in på lagning men den jag ville ha fanns inte att köpa någonstans. Men det var ju värdsliga grejer som löser sig så klart (dock VÄLDIGT viktiga grejer i mitt yrke) men nu är iaf en ny kamera på ingång med expressbud som jag hoooppas ha imorgon eller iaf innan helgen!

.

Men det klart jobbigaste som hände igår och som tog upp mest tanke och tid var så klart att Moje fick ett getingstick i ansiktet och dramat kring det. Usch. Man vet ju inte hur mycket som kommer svullna upp och rädslan för att inflammationen ska sätta sig på luftvägar osv. Han är ju tyvärr också överkänslig för stick från kryp precis som jag är och jag har flera gånger fått riktig allergichock pga av för många stick. Svullnat upp groteskt mycket i ansiktet och fått kli på hela kroppen och alla stick blir stora och liksom bultande. Hatar verkligen kryp och insekter. Spindlar och skalbaggar och tusenfotingar och bromsar och flugor och ja allt sånt som har fler än fyra ben.  Blä. Springer runt med flugsmällan hela tiden nu för att smälla alla flygande kryp jag ser och det verkar verkligen vara rekordmycket såna i år. Men ingen mer rackare ska få sticka min lilla älskling<3 (Finns det förresten nå got man kan göra för att lindra svullnaden från ett stick i ett barns ansikte? Letat på nätet men hittar inget men ni kanske sitter på något suveränt husmorstips?)

.

Annars är det mest bara bra här på Gotland. Min storebror har kommit över hit med rolig tjejkusin och Bea är så lycklig över det och snart ska jag åka iväg och ta en check med Moje på läkarcentralen och sen handla mat inför middagen ikväll. Efter det blir det en löptur men vi får se hur den går för jag har en gaalen träningsvärk faktiskt. Körde ett sånt Tabataträningspass i förrgår i bara 15 min och är fortfarande helt mör! Har ni provat det någon gång bloggisar? Känns iaf väldigt effektivt kan jag lova:)

.

.

Ha nu en skön dag alla!

.

.

KRAM

.

.

.

9 kommentarer till “HATAR GETINGAR OCH FÄSTINGAR OCH MYGG

 1. Nej men usch och fy stackars lille plutt, hoppas det lägger sig pronto♥️ Läskigt som attan när man är överkänslig, min dotters kompis fick ett stick i handen och jag skojar inte när jag säger att den blev nästan tre gånger så stor, såg ut som en uppblåst vante. Tänk om det varit i halsen/ansiktet istället 🙈

  Tråkigt som tusan med kameran också, min håller också på att balla ur..

  Ha nu en fortsatt fin semester, utan dumma bugs och kamerastrul!
  Vi har samma väder på västkusten och hänger just nu på ett sånt där vidrigt lekland 😅
  Kram

 2. Det finns kylpåsar man lägger i frysen. Använder jag på getingstick och nässelutslag!

 3. Stackars lilla killen det svider och kliar jag köper Xylocain salva 5 %på apoteket, smärtstillande för tex sår och insektsbett om du inte redan har det.bra vid skrubbsår oxå.
  Jag harnjobbat med barn i förskoleåldern i 30 år och vi hade denna på förskolan. Hoppas det blir bättre snart och vädret oxå.må så gott

 4. Kortisonsalva från Apoteket men får ej smörjas för nära ögonen. Sedan receptfri allergitablett kan man ge 0.5 tablett av även till barn. Badda med svalt vatten och ev ha en sval urveiden handduk på. Be Apotek om info det finns ex medel vid vattkoppor som kan lindra.
  Själv mega allergisk och har kortisonspruta och kortisontablett redo. Även döttrarna reagerar så vi hatar allt vad insekter flugor getingar och fästingar heter.
  Jag fick rådet vid sick på underarmen 2016 att vara stilla och vila extremt mycket så reaktionen inte sprids i kroppen.
  Hoppas det går över snabbt! Rådgör även med BVC så ni vet till nästa gång! Kram fr Hörby

 5. När min son var liten lade mormor en liten bit halvupplöst fräsande treo på sticket. Mycket effektivt. Var tydligen ett tips hon fått inom vården, men jag vågar inte lämna ut det utan att be ev hågade att kolla upp det med expertis så det inte finns nytt tänk om detta. För vuxna som tål Treo är det säkert inga problem!

  Ja, en liten utvikning. Den dagen skrubbade min son upp knäna när han välte med den nybyggda lådbilen och sedan kom getingen. En dag med både skratt och tårar. Den glömmer vi inte!

 6. Jag lägger alltid lite flytande honung på sticket om jag eller barnen får ett stick. Smärtan försvinner då väldigt snart och tydligen beror det på att sockret gör så att giftet dras ut ur sticket. Prova nästa gång faran är framme!🐝

 7. Men stackars liten! Jag har alltid Hydrokortison på men har även hört att honung hjälper.
  Hoppas han mår bättre💕
  Kram

 8. Aloe Vera som finns på apoteket kan lindra och svalka … lille stackaren . Tycker du skulle gå och få typ betapred som du kan ge honom om han nu är så överkänslig !! Det kan faktiskt gå riktigt illa och blir ofta värre efter varje gång han blir utsatt för stick !! Hemska varelser 😱😱

 9. Lös en Treo i lite vatten så det blir som en gegga. Smörj på. Funkar super bra!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg