L Ä C K E R T

.

Lite svalkande läskande snygga sommardrinkar någon??:)

..

.

Tjingeling härliga freeeedag!

.

.

Sommar, sommar, sommaaar! Jodå här på öjn fortsätter minsann sommarfeelingen. Än är det semester kvar och vi lever verkligen skönt semesterliv 100% fortfarande. Det fina vädret är också tillbaka, hurrey, och det tackar vi för! Idag har jag tränat  (8,2 km löpning på 45 min kändes riktigt bra) och så har vi metat och målat och byggt små drakar och snart ska jag hoppa in i bilen och åka till affären och hämta ut ett paket med min nya kamera jippiee. Min gamla är ju helt paj och måste in på lagning när vi kommer hem och jag kan ju inte vara utan en kamera (Picsen idag har jag dock tagit med pappas lilla systemkamera som jag till slut fick kontroll på. Inte helt lätt detta  när det blir Nikonsymboler och inställningar osv istället för Canons)

.

.

.

Gjorda så himla goda och enkla snittar igår som jag måste dela med mig av! Kommer bli nya favvortilltugget, mums.

.

S M Ö R D E G S T A R T L E T T E  M E D  P Ä R O N

4 portioner

320 g fryst smördeg
3 fasta päron
200 g brie
ca 1/2 dl hackade valnötter
1 lättvispat ägg

honung

Värm ugnen till 200 grader.

Kavla ut smördegsplattorna något och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Skär osten i skivor och fördela osten på smördegen. Lämna en kant på ca 2 cm runtom. Strö över valnötterna.  Pensla kanten med det vispade ägget. Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun. Lägg på skivor av päron och ringla över honungen.

.

.

.

Bad ju om drinktips häromdagen och tusen tack sweeties för alla de som ni gav! Igår var det drinkdags igen och då blev det dessa pastelliga goingar med rom och rosé . För att göra det extra festligt och härligt så tog jag lite lite lime runt glaskanten och doppade försiktigt i lite lite strössel (Det ska inte var några mängder och barnkalasvariant alltså:) Fint va? Sååå enkelt. Recept på denna sommardrink kommer här:

.

.

S O M M A R D R I N K   M E D  R O S É

2 cl pressad limejuice
2 cl sockerlag
4 cl vit rom
sodavatten
Lite rosévin

Gör så här:

Börja med sockerlagen. Lös upp en deciliter socker i två deciliter kokande vatten. Låt svalna. Blanda pressad limejuice, sockerlag och vit rom och fyll upp med sodavatten och rosévin. Tillsätt med isbitar och dekorera med en skiva lime.

.

.

 

.

Mumsmums (Alltså vad jag älskar min man. Lite löjligt mycket nästan! Min klippa och min stora trygga varma famn. Häromdagen hade vi tillsammansdag – 13 år. Ojojoj<3)

..

.

Nej nu måste jag sticka här men ni får ha en F A B fredags darlings! (Kanske kikar in lite senare igen om jag hinner:)

.

.

KRAM
.

.

.

1 kommentar till “L Ä C K E R T

  1. Vad kul med ny kamera!! Skulle behöva byta ut min med och har önskat mig en i födelsedagspresent🤗!
    Drinken ser ju supersmarrig ut, måste testas🍸
    Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg