SUPERGODA KARLSBADERBULLAR MED PISTAGEFYLLNING

.

Häromdagen bakade jag bullar och inte mina vanliga (de med kardemumma och maassor med smör och socker) utan Karlsbader!  Inte alls svåra att göra men så himla härliga att mumsa i sig. Och nu för allt inte riktigt känns helt rosenrosa och fab så är det bland det bästa jag vet att göra – fixaen rejäl bulldeg och lyssna på musik eller en bra podd och baka. Tänkte att ni skulle får receptet på dessa så klart – inte får ni mina bästa bloggisar bli utan det! (Och TACK för all pepp och kramar i kommentarsfältet sötisar<3)

.

.

.

.

Haha, jag fick lite bassning för att mina bullar var för perfekt fyrkantiga (la ut en liten bakfilm på story) Det är de ju inte direkt som ni ser:) Men jo jag vill ju gärna och oftast vara lite smånoga. Inget hafs här inte;)

.

.

.

Idag var alltså sommarlovet över för den här lilla stjärnan och jag har suttit med potentiella uppdrag och faktureringar! Moje har börjat på STOR nu på föris. Ojojoj så spännande med ny avdelning och nya fröknar och kompisar. Min bebis är ju ingen bebis längre direkt (Fast han kommer nog alltid vara min bortskämda bebbe;). Självklart skulle han få några av mammas bullar när han kom hem ( Jag är själv mer eller mindre uppfödd på hembakt och det ska mina skatter också vara:)

 

 

.

Gullunge  på matsalsbord (Tröja Ralph Lauren och jeans Molo och båda är från Babyshop)

.

.

Recept kommer här (Enklare variant utan fördeg!)

.,

K A R LS P B A D E R B U L L A R  M E D  P I S T A G E K R Ä M

.

Deg:

 

50g jäst
1 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
200g rumsvarmt smör
ca 9 dl vetemjöl

.

Gör så här :

.
Smula ner jästen i en bunke. Värm grädde och mjölk i en kastrull tills de är fingervarmt max 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, rumsvarmt smör och lite vetemjöl i taget. Kör degen i maskin tills du får en smidig deg. Låt jäsa ca 45min-1 timma i kylskåpet.

.

Pistagekräm

.

1,5 dl pistagenötter (100 g)

150 g mandelmassa

150 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

 

Gör så här:

.

Mixa pistagenötterna tills de är finmalda. Blanda mandelmassa och lite av smöret i taget. Häll sedan ner pistagenötterna, socker och vaniljsocker och rör om till en fin och slät fyllning.

.

Utbakning:

.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och och kavla ut. Skär ut fyrkanter som är ca 12X12 cm. Vik in kanterna mot mitten, tryck till och lägg dit en liten här med pistagekräm (Jag använde spritspåse – smidigt)). Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in dem i ugnen ca 10 minuter på 225 grader. Låt svalna.
Pudra över florsocker och njut

.

.

Nu ska jag iväg och köpa MAX till middag!  Bland det godaste jag vet faktiskt (ja i snabbmatsgenren då) Deras Halloumiburgare med chili och så Sourcream Onion fries är  heaven:)

.

Ha nu en fin kväll alla!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “SUPERGODA KARLSBADERBULLAR MED PISTAGEFYLLNING

  1. Mmmm måste testa, älskar pistage! De ser ju supersmarriga ut😀
    Hoppas du känner dig bättre och det blir lite mer rosa skimmer🥰
    Kram

  2. Mmmm, de här måste testas till helgen😋!
    Jag gillar verkligen dina receptinlägg😃💗

  3. Hej! Tänkte fråga om marmorbordet o hur det tål bakning? Vi har också ett nytt marmorbord o jag är väldigt rädd om det då jag hört det är så ömtåligt. Har dock sett fler andra som gör som du, bakar ut direkt på bordsskivan.. Går det? Blir det inga märken? Tacksam för svar ☺️ Min man hade varit nöjdare med en fru som är lite mindre hysteriskt gällande nya borde 😂

Comments are closed.