GRILLAD FLÄSKKARRÉ & UNGSBAKADE RÖDBETOR MED FETA

.

Kom nu hela familia – maten är klaaar!:)

 

.

Todeloooo!

.

.

Hösten har kommit till Småstaden helt plötsligt! Kallt och rått och blåsigt, brrr, och löven börjar falla från pilträden efter gatan. Dags att ställa in sig på innemyssäsongen och göra det bästa av den helt enkelt! Och vad man kan göra fortfarande, och som vi gör flera gånger i veckan, är att grilla. Mmm. Älskar ju grilla mat och något som jag uppskattar mycket numera så är det grillad fläskkarré. Enkelt och ganska otjusigt men vääldans gott faktiskt. Gäller bara att grilla karrén ordentligt iså den får yta och så ska den vara benfri förstås! Kryddar den med bara salt och svartpeppar eller marinerar en stund i Caj P´s Original. (Den enda färdigmarinaden som jag hittat so far som jag gillar:) Till kvällens middag serverade jag ugnsrostade rödbetor med fetaost. Bra höstpoäng för rotsaker i ugn och rödbetor när de bästa bästa rotsakerna.

 

Gör rödbetorna efter Tareq Taylors enkla recept:

.

700 gram rödbetor

100 gram fetaost

Pinjenötter

Olivolja

Flingsalt

Färsk Oregano

Crema Di Balsamico

.

Skala och klyfta rödbetorna och lägg på en plåt. Ringla över bra med god olivolja och strössla över flingsalt och blanda. Kör in i ugnen i 180 grader i en 30 minuter. Ta ut plåten med betorna och strössla över pinjenötter och rosta sen i ugnen i ca 5 min på hög värme. Lägg upp betorna och smula över feta, oregano och ringla över någon matsked Crema Di Balsamico. Klart!

.

.

.

Lite gott rött Entrecotevin extra anpassat till grillat kött fick det bli till maten!

.

.

.

.

Höstig middag serverad på en vanlig tisdag. Såsen till är min klassiker som passar till nästan allt och som barnen älskar: Ta en burk creme fraiche och blanda med en pressad vitlöksklyfta, salt och lite Chili Explosion. Färdigt på typ en minut!

.

.

Nu ska jag krypa ner bredvid H i soffan och kika poet nytt avsnitt av Fartblinda (Cmore) här!

.

.

Önskar dig en mysig kväll så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “GRILLAD FLÄSKKARRÉ & UNGSBAKADE RÖDBETOR MED FETA

 1. Mums, den rödbetsblandningen ser så smarrig och festlig ut. Försöker låta bli att grilla alltför ofta, fast det är så gott. Studier visar att äldre kvinnor som äter hårt grillat kött löper nästan 50 procent större risk att få bröstcancer. Det är en rejält ökad risk. Men njuta då och då kan man göra, utan att tokknapergrilla. Kram <3

 2. Hallå!
  Kan rekommendera marinaden Smokey honey till just fläskkarré. Finns på påse.
  Karrén blir supergod om den får grillas på indirekt grillning, men det kanske ni gör redan? Då slipper ni det brända.
  Vi kan grilla mitt i vintern om andan faller på hahha.

 3. Men mums! Karré är det bästa att grilla tycker jag, jag gillar när det är lite fettsprängt sådär, smakar mycket mer då.
  Gör precis så med rödbetor men har oftast chevre istället för feta, galet gott. Ett tips på god sås/kräm till grillat som jag brukar göra: 150 g fetaost blandat med ca 2-3 dl turkisk yoghurt, lite rivet skal av citron och eller lime, salt peppar och nån färsk ört efter smak. Vrölgött som vi säger här i Götet!

  Fler mat och recepttips tack! Gärna med svamp 🙂 Gjorde världens godaste kantarellpizza häromveckan och har dille på allt med kantareller just nu så hit me med nån smarrig gryta eller nåt, du är ju grym på mat.

 4. Mums!!!
  Men köpte du Entrecóte i Sverige? Kan inte hitta den på Systemet ?:(( Tipsa gärna vart man kan hitta den!😉

 5. Lite konstruktiv kritik bara: Jag tycker att det smyger in sig en del skrivfel i dina inlägg nuförtiden. Jag har kanske ett för kritiskt öga till sådant, men det kan kännas irriterande att läsa då det finns små fel med jämna mellanrum. Hoppas alltså att du har tid att läsa igenom dina texter i framtiden 😊

Comments are closed.