OMORALISK & ASTRÅKIG

.

Vet ni vad bloggisar! Jag är verkligen en helt vanlig människa och tyvärr ingen perfekt sådan. Jag har aldrig utgett mig för att vara den som alltid vet bäst, har bäst koll, har högst moral och lovat er att bara ge er sånt som var och en av er önskar. Det måste ni komma ihåg! Och ni är många – runt 60-70 000 i veckan (Enligt Bloggportalen) så det är en omöjlig uppgift. Bloggen är absolut en inkomstkälla and I need money precis som alla ni andra. Jag får många förfrågningar från företag men jag väljer noga och med omsorg sånt som jag tycker passar mig och givetvis er. Nej det är inte ett visst klockmärke i parti och minut och det är inte för att jag inte fått frågan om ni förstår. Jag försöker alltid göra de sponsrade inläggen snygga och intressanta, ungefär som vanliga inlägg fast med ordet SAMARBETE högst upp. Försöker låta bli att slänga in tracklänkar i ej relevanta sammanhang. Försöker inte få er att klicka på betallänkar för att ni kanske blir nyfikna och undrar vad jag menar (typ kolla in min drömsoffa här *klick* dvs ett *cashing* för mig) Ja det blir många samarbeten ibland men som sagt jag behöver också inkomst och om företagen ser att jag ger dem bra resultat dvs ni väldigt ofta faktiskt tycker om det jag visar och inspirerar er med så vill de att jag visar mer.

 

Sen kan man tycka massor om konsumtion och etik och moral och miljö. Men jag är bara en ytlig tramsig feelgoodbloggerska som försörjer mig på att inspirera  er. Ungefär som ett magasin och ni kan inte heller förvänta er att Damernas Värld ska sluta med mode och annonser. Det är deras business. Precis som butiker inte kan sluta sälja sina varor, restaurangerna ta bort maten de serverar och fabrikerna inte kan sluta producera. Hur mycket man än kan önska det när man läser klimatrapporter..

.

Jag är i övrigt en ganska omoralisk person. Jag kör för fort med jämna mellanrum och körde utan giltigt körkort i ett år ungefär pga glömsk och klantig. Jag ignorerar ganska ofta förbud om jag inte ser någon anledning till att det ska finnas. Jag ogillar katter och tänker att de som har många katter och framförallt  kattborgar i vardagsrummet är annorlunda människor som gillar allt jag inte gillar. Fördomsfull också javisst. Jag går helst inte på föräldramöten och tycker de är onödiga. Jag ger barnen godis på fel dagar. Jag älskar Botox. Jag är snäll och go och glad och har massa tålamod men är någon dum på riktigt så tar jag aldrig tillbaka dem så långsint är jag med. Jag passar sällan tider och pratar sällan i telefon. Ogillar telefoner. Jag sopsorterar ganska ofta fel. Osv osv. Och jag ser inget fel med att folk gör reklam, om det görs på ett snyggt och tydligt sätt.

.

Jag förstååår att ni önskar inredning och inspiration men ibland så har man inte så mycket att ge där helt enkelt. Har varit en period med mycket interiör i flödena som jag inte fastnat för. Jag är inte mycket för all-beige och avskalat italienskt showroomkänsla med torkade blommor. Har inte själv fått någon inspo och det är inte alls kul! Men nya stilar kommer och inspon förändras som tur är. Vill måla om och fixa och greja massor just nu och d å behövs det pengar (Ni får se det så ni som avskyr samarbeten:)

.

Sen blir man inte suuperpepp av negativa kommentarer under precis vartenda inlägg. Ungefär som om ni skulle gå till jobbet och varje dag få höra hur himla dåliga ni är både när det gäller hur ni ser ut till vad ni gör och hur ni är (Hoppas för guds skull att ni slipper det förresten<3) Jag bryr mig ytterst sällan om vad andra gör, hur de ser ut och vilka val de väljer. Så länge de är schyssta så är det mesta helt okej med mig! (och så länge de inte har kattborgar hemma då:) Jag skämtar mycket och skrattar mycket men tyvärr så verkar många som läser här inte förstå när jag överdriver lite, raljerar eller skojar så det blir också fel.

Idag är Moje febrig och ledsen och jätteklängig och jag har halsont och pms. Inte glammigt och inte intressant eller inspirerande utan bara dagens realitycheck.

.

.

KRAM

.

.

.

79 kommentarer till “OMORALISK & ASTRÅKIG

  1. Bara att skaka av dig såna kommentarer tycker jag! Det är ju helt frivilligt att läsa din blogg så dessa mindre trevliga läsare kan väl lämna bloggen om den inte är intressant längre. Vad är problemet liksom ?!

    1. Ändra inget!!! Kör på som du brukar, har följt din blogg i 8 år. And love it! Din stil både i inredning o mode är spot on om du frågar mig! Men då är jag en 38 årig 2 barnsmamma som delar din smak…gillar att spendera pengar på min familj, älskar att jobba, träna, shoppar gärna, älskar inredning, gör själv behandlingar av ansiktet m.m.
      Om man inte gillart så varför inte sluta läsa då? Men gör inga personliga påhopp på andra personer. Jag kommenterar aldrig, är lite tråkig med det tyvärr men jag är en för gla prick för att välja att lägga min tid på att klaga/trycka ner andra! Vi kvinnor måste ge styrka till varandra, kan man inte det så bör man behålla sina förbittrade åsikter för sig själv…Tack för din feelgood blogg, så uppskattad!!!

  2. Är så trött på alla taskiga människor som ska kommentera här och alla andra bloggar. Det tjafsas på ett sätt som jag inte sett sen skoltiden. Vuxna människor som säkert har barn och barnbarn som skriver så elakt. Ni borde fundera på ert egna sätt att vara istället. Varför kan man bara inte vara snäll och säga ifrån där det behövs istället. Lägg er energi på annat, ni måste ju faktiskt aktivt gå in på Petras sida, läsa, bli upprörd, skriva något elakt, fylla i namn och Mail och sen klicka på sänd. Där bör man hunnit tänka att vänta, min kommentar är inte trevlig eller schysst. Varför ska jag skicka en moralkaka till henne. Men ni gör det ändå, skickar era tråkiga, elaka och trista kommentarer. Jag undrar hur ni mår efter det? Känner ni er nöjda? Tycker ni att ni gjorde världen lite bättre?

    Jag läser Petras blogg för att jag vill, jag tycker om och inspireras av hennes samarbeten. Jag har inte köpt någon produkt hon lagt upp för jag kan bestämma själv att jag inte vill göra det. För jag är vuxen! Men är kul att se och få inspiration. Tack Petra för att jag får allt detta gratis

    PS. Ogillar kattborgar också

  3. Älskar din blogg. Du inspirerar mycket. Huset är underbart vackert och inspirerande. Precis som du skriver är dina samarbeten ett måste. Men de är lagom och passar alltid in bra i bloggen. Fortsätt göra det du gör, vi är många som älskar det. Gillar inte heller avskalat, all beige eller katter🙈
    Och ni som är negativa eller tom elaka. Snälla, låt ingen annan behöva få ta del av det.

  4. Jag tycker mycket om din blogg, just för att den är som ett levande glossy magasin. Det är så varierande inlägg, och högt och lågt.
    När det kommer till samarbetena så är du nästintill den enda som faktiskt lagt ner möda och effort. Det märks att det är dina ord, och att du står för de samarbeten du väljer att göra. Iom att du skriver ett ”vanligt” inlägg men med ett samarbete bakom, så upplever inte jag det som reklam utan mer inspo. Du delar med dig at dig själv även om det råkar finnas en adlink i inlägget. Fortsätt gärna så!
    Och jo, jag fnissar när du raljerar! Min humor! Alla minns väl burkmajs-gate? 😉😂

    Krya på er, och fortsätt vara den du är!

    1. Håller helt med!! Ett fantastiskt levande glossy magasin ~ kan inget annat än att älska din blogg 😘😘

  5. Jag älskar din blogg precis som den är, det är min favvoblogg faktiskt. Blir alltid så glad när nytt inlägg kommer. Fortsätt med det du gör! ❤️👍

  6. Fortsätt att vara den du är, underbart med din humor!! Jag ser fram emot lite härliga adventsbilder framöver!! Krya på er 🥰

  7. Tycker du gör många fina välgjorda inlägg, min kritik är snarare av konstruktiv karaktär. Precis som på mitt jobb så vill jag veta när jag gör mindre bra grejer så jag kan ta steg framåt och bli bättre. Och om du är riktigt ärlig med dig själv, tycker du att antalen samarbeten är på en rimlig nivå? Tänk dig att du läser en annan blogg med samma upplägg….

    1. Älskar förresten din ärlighet och ironi, botox och kattmänniskor! Sånt gör ju att man vill fortsätta läsa. 🙂 Haha!

    2. Du menar att Petra ska fundera på hur mycket pengar som är rimligt att tjäna? Då förstår jag att du själv inte kräver mycket vid dina egna löneförhandlingar. Petra: samarbeta hur mycket du vill!!!! Du har den mest inspirerande bloggen av alla i alla år.

      1. visst en härlig blogg ,,,, men …tycker som många med mig att samarbeten blivit en tråkig del av bloggen , läser inte längre varje dag då samarbeten inte är alls kul gillar inte reklam över huvud taget någonstans .

    3. Jag älskar Petras samarbeten och det är en av anledningarna till att jag ofta tittar in. Jag gillar hennes stil och vi har liknande liv, så det hon rekommenderar passar ofta mig och ger mig inspiration. Sluta anta att alla är som du. Det finns andra bloggar som bara handlar om ditten och datten som du kan följa, jag och säkert många med mig vill ha konkreta tips på saker vi kan tänkas gilla. Tex när vi skulle byta tvättmaskin och torktumlare, vilket kändes som en tråkig djungel för mig, så köpte jag samma som Petra har och rekommenderade.

  8. DU inspirerar MIG !!….TACK <3 för att du utsätter dig för detta…..
    Jantelag…. avund …. har jag själv upplevt, det är inte roligt men man måste försöka strunta i det….Alla föds vi nakna och alla ska vi nakna härifrån…. så är livet och visst kan mycket vara orättvist…. men det är ju det som är just livet och en hel del kan vi ju påverka själv genom bra eller dåliga VAL….stor kram <3

  9. Finns inget bättre än öppna, ärliga & härliga människor! Det här va det roligaste jag läst på länge😂

    Älskar din blogg, har följt flera år men kommenterar sällan. Du är grym som levererar så proffsiga och fina inlägg trots alla negativa kommentaren!
    Hoppas verkligen du vill fortsätta och jag vill gärna se mer från ert vackra hem precis som det är, utan massa ny inredning! ❤️

  10. Din blogg är bäst!
    Den enda jag följer och du behöver inte ändra på någonting.
    💚

  11. Men jisses kan man bara inte sluta läsa en blogg om man är så irriterad över innehållet (allt ifrån samarbeten till stavfel..) Du levererar bra och jag älskar din ironiska sida med självdistans som tillsammans med din stil gör bloggen så härlig. Hoppas att sonen o du snabbt mår bättre! Kram

  12. Hmm, Petra, jag har katter, två st tom! Men ingen kattborg… 😂 Och jag gillar din blogg! 👍 Kan inte alla som lämnar taskiga och ”konstruktiva” kommentarer tänka en gång till innan ni tycker på sänd. Tänk så här: hur skulle jag må och känna om det var jag som fick den där kommentaren jag just tänker posta? Känns det inte bra – skicka inte! Avfölj i stället, för vad ni säkert inte tänker på är att ni sprider väldigt dålig stämning för de som faktiskt gillar bloggen och det är inte ok. Tror inte ni behöver känna att ni ska ”uppfostra” Petra, hon är vuxen.

  13. Du har en jättetrevlig blogg och inspirerar såå härligt om mode, mat, inredning, familjen och mycket annat! Bara strunta i alla tråkiga och ”neggiga” människor som borde sluta läsa din blogg om de inte gillar den.

  14. Petra, älskar din blogg och förstår man inte din härliga humor och hur mycket du faktiskt bjuder på dig själv så behöver man ju faktiskt inte läsa.
    Fortsätt som du gör för du gör det suveränt! 🙂
    Stor kram till dig!

  15. Typiskt svensk avundsjuka och folk som uppenbarligen har en massa tid över att läsa bloggar de bara retar sig på, varför?? Jag tycker du är inspirerande och har en härlig blogg, försök att inte ta åt dig av de missunsamma kommentarerna. Jag tror de som bara har negativitet att komma med måste ha andra problem sedan kan jag tycka att konstruktiv kritik är annat. Fortsätt du med ditt, vi är många som gillar det!! Kram på dig

    1. Är man avundsjuk för att man ställer sig kritisk till vissa saker? Det nämns oftast en anledning i kommentaren varför man är kritisk. Du är helt fel ute som kopplar detta till avundsjuka. Sen tror jag att många som är kritiska ibland, i grund o botten gillar bloggen, som jag, men ibland ställer sig frågande till vissa saker.

  16. Hur enkelspårig får man vara att tro att kritik handlar om avundsjuka. Lite som att säga att du verkar lågutbildad eftersom du inte vet hur man använder skiljetecken.

  17. Skaffa en moderator som sorterar bort de trista kommentarerna. Du har ju en av de största bloggarna i Sverige, så slipper du läsa all skit som bittra människor häver ur sig. Jag tycker din blogg är superproffsig och har följt den i många år. Och jag gillar din stil både när det kommer till mode och inredning. You go Girrrrl ❤️

  18. Word! You go girl!
    Om folk dessutom kunde lära sig ironins underbara värld, skulle du slippa mååånga av dina elaka påhopp. ALLT i denna värld behöver inte vara bokstavligt tolkat.

    Strunta i dem!

  19. Först vill jag bara säga att jag är en trogen följare av dig sedan många år tillbaka. Älskar din stil, din humor och ditt mod att gå utanför gängse normer! Kommenterar aldrig förutom en gång tidigare på ett liknande inlägg. Varför? Jo, för mig är bloggar just som magasin och hur ofta skriver man en insändare liksom?! Se det som att du har +50.000 läsare, det är ingen dialog utan du sänder ut till en större grupp. Om tidningar får kritiska brev, inte skriver de om dem i tidningen, så varför låter du dessa får plats i din blogg?
    Jag förstår att detta är ett annat synsätt, att skilja på personen Petra och bloggen HoP, men efter så många år och med ditt skinn på näsan tror jag du är kapabel till det. Då särskiljer man sig från de mindre proffsiga bloggarna till att driva ett företag professionellt.
    Och fyi, jag är i en position professionellt i ett ”vanligt” jobb där jag måste göra detsamma varje dag. Man förgås annars.
    Jag hejjar på dig! Låt oss hoppas detta var sista gånge vi såg ett inlägg om opeppiga kommentarer. Pms, skitdagar och allmäna pisshändelser – mer än gärna – men taskiga kommentarer, nej tack! Låt dem bara skrivas av…

  20. Bästa bloggen!
    Stäng av kommentarsfältet tills folk skärper sig. Unna inte de privilegiet att kommentera så länge de är taskiga. Finns ingen kommentarsfält på en tidning liksom. Där bläddrar man helt enkelt förbi reportage som inte passar, betalar för tidningen & får utstå massa reklam. Här betalar ni inget, reklamen är markerade, skroll förbi om det inte passar er. Läs det ni njuter av. Men om ni inte njuter så sluta LÄS!

  21. Skriv inte dåliga om saker dig själv bara för att andra gör det. Du är en fantastisk person som bedriver en framgångsrik blogg. Du är toppen helt enkelt. Tack för superbra blogg.

  22. åh, tråkigt att folk klagar.. VARFÖR går de in o läser då? hitta andra intressen isåfall. Låt det rinna av bara.. Jag längtar i alla fall varje dag att läsa din blogg för ny inspiration <3 kan inte klara mig utan – kram!

  23. Heja dig Petra! Om en stör sig mycket på dig så kan en ju låta bli att läsa tycker jag. Klart du ska tjäna pengar eftersom detta är ditt jobb!

  24. Bloggen är perfekt och som du skriver precis som ett trevligt magasin! Har följt dig i många år nu. Roligt att läsa, fina bilder och om man inte gillar kan man ju bara klicka sig vidare till någon annan sida. Lätt som en plätt! 🙂

  25. Nej fy asså…. Men BRA kommenterat & sluta ALDRIG att blogga, är den blogg jag läser mest & får sådan inspo och goda skratt! Sååå all kärlek till dig <3 & de andra bittra människorna får som alla säger sluta läsa då, för ÄNDRA inget! Kramisar från Skåneland! <3

  26. Tack för din brutala ärlighet, all respekt för den. Du bjuder verkligen på dig själv och det som mest lyser igenom tycker jag är din godhet mot din familj… Tycker också att du är makalöst inspirerande på så många sätt… och ditt estetiska sinne är så imponerande. MEN det jag inte förstår är att du inte väljer att ibland inspirera oss med tex second hand eller ekologiska kläder?
    Vi kan inte fortsätta förstöra jordens resurser. Punkt. Klädindustrin är ett monster som förstör miljön både lokalt ffa i Asien och globalt och hur fräscht är det?
    Du gör jämförelsen med ett magasin men där har de anställda ekonomisk press på sig. Förstår att du vill tjäna mkt pengar men kanske skulle du klara dig ekonomiskt med färre inlägg som uppmuntrar konsumtion?
    Du har ju faktiskt makt att förändra måååånga människors köpvanor och därigenom förändra framtidsutsikterna för allas våra barn. Det är stort tycker jag. (Nu låter jag kanske präktig men jag är som de flesta bara rädd för att vi vuxna förstör våra barns framtid.)

  27. Alltså, folk är inte kloka! Jag fattar inte vad som hänt med människor. Lättkränkta, gnälliga och krävande. 😀 Jag kanske inte alltid tokgillar dina reklaminlägg, men jag fattar ju att de behövs för att du ska kunna driva bloggen och jag kan scrolla förbi dem och glömma dem och så var det inte mer med det. Önskar såååå att stämningen på Internet kunde bli lite mer förlåtande och vänlig. Ingen är perfekt. Allt är inte svart eller vitt. Och vi som gillar din blogg kanske är lite för dåliga på att tala om det? 😉

  28. Tack för en fantastisk blogg – du ä g e r! Anställ en portvakt/utkastare (då de som inte gillar ditt upplägg inte hittar vägen ut)! Kasta ut alla förnumstiga kärr_ng_r med ”konstruktiva” kommentarer så kan vi andra ha trevligt här inne 🙂

    Kram/Ann

  29. Nä, helt på riktigt tycker jag det är trist med bara samarbeten. Inlägget skrivs för att du ska tjäna pengar. Å det fattar jag att du såklart ska göra men den genuina Petra försvinner mer och mer. 8 av 10 inlägg är ju samarbete?
    Sen att i princip aldrig svara på frågor är så märkligt? Det visar 0 intresse för dina läsare, känns det som.
    Själv älskar jag katter. Ett underbart djur. 2 underbara egna har jag. Håller med dig om kattställningar men det finns snyggt designade sådana också. De är till för att katten ska kunna sträcka ut och klösa. Små hus och hyllplan är för att katten ska kunna spana och mysa. Så nu vet du det 😉
    Tror dina läsare säger- kom tillbaka, det är väl allt?

    1. De flesta här verkar snarare säga att hon ska fortsätta precis som hon gör. Jag tycker att Petra är genuin och härlig i varje inlägg, samarbete eller ej. Vem har rätt, du eller jag? Svaret är: ingen av oss, vi tycker bara olika. Jag följer bloggen för att jag gillar den. Frågan är ju varför du följer den?

  30. Fortsätt precis som du alltid gjort Petra! Din blogg ör den enda jag rutinmässigt söker mig till för glädje och inspiration i vardagen och det finns ju många att välja på).
    De som lämnar elaka kommentarer skulle aldrig jobba gratis och ingen inredningstidning skulle vara gratis. Du ska vara stolt över att du har en så bra och lockande blogg att många vill jobba med dig. Stäng av kommentarsfältet ett tag så att du kan fokusera på det du är bäst på. Dina lovers följer dig utan ett kommentarsfält ändå. You rock!

  31. Gillar verkligen din blogg! Du gör ett jättebra jobb! Kikar ofta in här för inspiration. Jag tycker det är härligt att du är så ärlig Petra.

  32. 60-70000 läsare i veckan.
    Av alla dom tusen får du i regel ett par vänliga frågor efter varje inlägg som du sällan eller aldrig ids svara på. Varför?
    Du skriver själv att läsarna är din inkomstkälla och att bloggen är ditt jobb, ändå är väljer du att INTE ha en dialog med läsarna som är hövliga och vänliga mot dig.
    Du lägger hellre tid på att försvara dig när det dyker upp något negativt i kommentarsfältet.
    En lösning borde vara att stänga kommentarsfältet helt, så slipper du ju båda problemen. Kvar blir en blogg typ som ett glassigt Magazzzin med mycket reklam som kan inspirera dom som väljer att bli inspirerade. Precis som Damernas Värld som du själv nämner.
    J.

    1. Snacka om att dra alla över en kam. ”Avundsjuka” o ”troll”… Är vi det? Vi som bara önskar få svar på våra frågor i kommentarsfältet, men möts av total tystnad.

      1. Nej det är inte alls det som menas i mitt inlägg eller vad jag tror andra menar här i kommentarsfältet. Det är väldigt mycket negativitet i kommentarsfältet nu och mycket klagande på det jag gör och inte gör och många påståenden. Precis som du nu vill låta påskina att jag bara överdriver och låtsas som du inte förstår någonting av vad jag/vi menar. Jag tycker verkligen inte de som bara frågar vanliga frågor är några avundsjuka troll. Herregud. Det är när man tex skriver att ”jag bara är en ängslig förälder som vill att mitt barn ska vara som alla andra” som är trolligt när det absolut INTE är fallet (Känns detta igen kanske?;) Jag är dålig på att svara på frågor och jag ber så mycket om ursäkt för det. Är alldeles för vimsig och glömsk när det gäller det. Nonchalant är det absolut och jag ska skärpa mig.

        1. Din blogg inspirerar Petra 💖, men ibland lyfter jag verkligen på ögonbrynen åt vissa saker o tycker ”men kom igen!” därav min kommentar, som jag står för. Skulle kunna sagt samma sak med kärlek till min bästa väninna. Känner mig inte som något troll 👹

  33. Kör på precis som du brukar, du är större än fjantarna. Keep up the good work

  34. Ett av de bästa inläggen du gjort i bloggen! Älskar att du visar att du är både mänsklig, rolig och avskyr kattborgar 😉

    Du har en fantastisk blogg. Lyxig och inspirerande. Som att läsa en finare tidning. Reklamen ser jag som en bonus. Om något intresserar mig så klickar jag. Och om det inte tilltalar mig så låter jag bli. Enkelt.

  35. Heja dig Petra älskar din blogg och har hängt med sedan starten. Mata inte trollen, du inspirerar så många. Kill em with kindness. Kramar en trogen bloggläsare Sofia i Stockholm

  36. Älskar din blogg. Läser ytterst få men har som rutin att kolla din varje dag. Länge sedan jag köpte glassiga magasins. Behövs liksom inte

  37. Du vet vad jag tycker om dig och din blogg❤️ No words needed☀️! Fantastiskt bra inlägg✌️
    Kraaaam

  38. Snälla du behöver inte ändra din blogg, gillar så mycket din feelgood stämning. Den smittar av sig och man får mycket inspiration speciellt på fredagar/lördagar i mat, drink eller modeväg. Sen är det kul att även följa dina skönhetstips, kul när du testar och går all-in på beauty även om jag inte väljer att göra samma. Ditt yngsta barn är i samma ålder som min äldsta och det är skön igenkänningsfaktor på allt småbarnsliv som du väljer att dela med dig av. Skit i alla gnällspikar, de kan dra nån annan stans.

  39. Du behöver inte försvara dig. Det är ju frivilligt att gå in och läsa din blogg. Jag älskar den och tycker den är så inspirerande och givande!!!

  40. Jag har inte sett så elaka kommentarer som här på don blogg och förstår att du ruttnar. Jag har följt din blogg sedan 2013 och tycker den är superinspirerande. Jag tittar dock sällan på kommentarerna med anledning att de innehåller en trist och missunnsam ton.
    För din del är det inte bara att skaka av sig och jag förvånas över att kvinnor här lägger tid på att ondgöra sig över än det ena än det andra. Det finns ju en uppsjö av bloggare att följa, så ett hett tips är att följa någon man gillar. Själv har jag verkligen inte tid till annat än att lägga mi. tid på positivt flow.
    Nu ser jag att det är några stavfel i mina rader vilket är en dödssynd. Tyvärr går det inte att backa tabben och jag har inte tid att skriva om vilket jag förstår kan röra om i grytan.
    Hörrni damer som klankar, är det inte ändå fantastiskt att detta med att driva en blogg är en ny möjlighet för kvinnor att tjäna pengar… det gillar väl de flesta att göra. Är det kanske där skon klämmer? Ett tips då är att fokusera mer på er egen karriär än att gnälla på Petra, som det går bra för.
    Ett tips till dig Petra är att ha lite högre svarsfrekvens då läsare bemödar sig med att kommentera dina inlägg och då menar jag naturligtvis inte de som enkom gnäller och bara vill vara dumma.
    Tack för en härlig blogg!

  41. Gillar din blogg, skulle inte läsa annars! Och älskar katter, dock inte kattborgar i vardagsrummet 😉

  42. Jag älskar din härliga blogg.Har läst den i flera år men aldrig kommenterat(jätte tråkigt är Jag,Jag veet) men nu när jag läste kände jag att jag måste skriva.Om man bara klagar,varför läser man den då?Fortsätt skriv som du brukar ,den är härlig att läsa😊kram

  43. Tokälskar din blogg precis som majoriteten av oss som kikar in här varje dag. Brukar tänka att samarbeten i en blogg är precis samma sak som annonser i en tidning och fattar inte hur man kan se det som något konstigt. Är jätteglad över att du inte heller hakat på den beiga trenden med torkade blommor , förstår mig inte heller på den 😊 Ditt hem är helt fantastiskt som det är. Du har den bästa bloggen, de mest inspirerande inläggen och helt klart de finaste bilderna och precis som du älskar jag inredning, mode och Botox💕 Stor kram till dig💕

  44. Alltså jag förstår inte vad det är för fel på folk! Gillar ni inte bloggen så får ni väl sluta läsa den, svårare än så borde det inte vara. Istället ska ni gnälla och slänga ur er taskiga kommentarer bara för att ni råkar känna för det. Skäms på er!

  45. Men oj vad hände? Men jag kan ju gissa, det är väl det vanliga gnället. Jag blir så ledsen när folk förstör för dig och för oss som gillar att hänga här. Puss på dig! Kram

  46. Älskar din blogg, har följt dig i flera år. Följer ingen annan mer än att jag kikar in nån gång ibland hos dem. Ja, det har blivit lite mer dyra tips här på hopf, men hade det stört mig hade jag inte fortsatt läsa. Kram!

  47. Heja Petra, säg ifrån! Gillar din blogg och har läst den i många år, och tänker fortsätta med det.
    Strunta i alla avundsjuka knepiga människor.
    Kram på dig!

  48. Jag vill börja med att säga att jag alltid gillat din blogg och har följt dig i många år. Men jag kan absolut förstå kritiken på senaste tiden. När det blir fler reklaminlägg än egna då är det inte roligt för oss läsare/följare att titta in. Sen säger inte jag (och inte de andra heller) att du inte lagt ner tid på att göra dem fina och ”egna” men det känns inte kul att bara läsa om saker eller tjänster som man ska köpa hela tiden. Att kritisera din roll genom att skriva att du marknadsför ”omoralisk shopoholism” är inte näthat eller avundsjuka. Vi läsare måste kunna vara kritiska och kunna ifrågasätta utan att det ska vara ett påhopp, så länge vi är sakliga och kritiserar inläggets innehåll inte dig som person eller din familj. Vill du bara att dina följare ska rosa eller vara tysta?
    Jag kan också förstå att många påpekar det trista i att du inte besvarar frågor, för om man nu ska vara bloggare och ha det som jobb så måste man också förstå att det är en del av jobbet precis som andra branscher har gäster, patienter eller kunder som har frågor som måste besvaras.

    1. Jag får så mycket kritik om ungefär allt jag gör och skriver om. Inte bara att det klagas på sponsrade innehåll utan mycket annat. Man får komma med kritik man man kanske inte måste dissa allt och precis hela tiden? Ett antal läsare att satt det i system att vara negativa mot ALLT här inne och då undrar man ju varför de överhuvudtaget läser. Bloggare mår också olika och har olika bra och och dåliga perioder och man kanske kan förstå det och även sansa sig när man ser att många andra skrivit exakt samma sak. Ofta blir det liksom drev och det är inte kul när man faktiskt lagt ner tid och tanke på ett inlägg (även om det är ett sponsrat inlägg). Jag ber om ursäkt för att jag är dålig på att vara på frågor. Det är absolut nonchalant och dumt men det är mest för att jag är en ganska ostrukturerad och slarvig person. Dock är det väl inget krav som finns på bloggare? Eftersom våra läsare, till skillnad från patienter och kunder, inte betalar något för att ta del av det vi gör (Utan vi får istället betalt av… samarbetspartners och sponsorer!).

      1. Det börjar bli dags att sätta punkt för denna diskussion men vill bara skriva en kort sak gällande dialogen med läsarna. Nej, det finns inget krav på att ni influencers ska svara på frågor men som jag skrivit till dig tidigare så hade du lyft bloggen en aning om du tagit dig tid att besvara frågorna. Varför inte göra det till en vana att kika igenom frågorna till förra inlägget innan du skriver ett nytt? Behöver inte vara mer avancerat än så, en enkel rutin som skulle vara väldigt uppskattat.

        Jag fattar att det är skittrist att få så mycket skit och jag kan ärligt inte förstå hur folk orkar reta sig på någon så mycket och alltid skriva något negativt. Men jag tror också att du kan motverka det genom att bemöta alla kommentarer du får, det är inte mer än max 10 kommentarer som du brukar få. Inte jättetidskrävande att besvara dem.

        Klart du ska köra vidare på ditt spår och din stil! Men ta inte dina läsare för givet, investera lite mer i dina läsare så kommer du garanterat få utdelning för det. 😊

  49. Denna gång kan jag inte motstå att skriva några rader. Jag har kattborg i vardagsrummet, ogillar Botox och mainstreaminredning. Men inte ska jag vara elak för det, älskar dina inlägg om resor, mat och när du hittar /gör saker du trivs med, ibland scrollar jag snabbt och ibland granskar jag närsynt 😁 mitt val att läsa.
    Skriv det du vill, sluta ge hatarna plats, det är bara trist att focus får ligga på dem. Jag gillar all inspiration, även sån som inte är min stil eller sätt…. olika ger utveckling, kram på dig🤗

  50. Älskar din blogg! Vi har typ ingenting gemensamt (28-åring i Stockholm utan barn) men jag älskar din blogg just för din humor och sätt att se på livet. Reklaminläggen är helt okej så länge du också bjuder på dig själv, det är den perfekta mixen och den mixen har du idag! Kram

  51. Gillar din blogg jätte mycket! Gillar läsa om lite flärd och unnar de som har möjlighet till det, varför är folk så avundsjuka. Så ledsamt att folk är elaka mot dig, men stå på dig. Kram

  52. Har aldrig kommenterat din blogg tidigare. Men förstår inte hur folk orkar grotta ner sig i andras liv o åsikter. Stäng ner o sluta läs. När text o bild hör ihop är det skoj att läsa. Heder åt dig som inte vill lura folk att ”klicka” på olika varor för att du inte vill berätta var dom kommer ifrån. Jag är äldre än du, aldrig gjort en ”behandling”, har inte samma stil på kläder eller hem. Jag läser även underbara Clara. Helt enkelt för att det är inspirerande med olika människor. Må gott!

  53. Älskar denna blogg! Vi har typ inget gemensanmt, jag bor på landet i ett gammalt skrutthus med hästar, hundar och katter och har konstant skitiga golv 😃 , jobbar på en stort globalt bolag och reser runt världen mest hela tiden.
    Älskar att få en inblick i ditt liv och nappar gärna på kläptips!!

  54. Snälla! Kan du inte ta bort mitt efternamn på min kommentar. Inte van att skriva så jag förstod inte att hela mitt namn kom med. Jag har ovanligt namn o söker man på mig så hittas jag lätt. Inte för att jag är hemlig men tror nog du förstår vad jag menar. Tack på förhand😁

  55. Brukar inte skriva kommentarer till dig. Men jag har följt dig länge, flera år. Jag gillar att du har varierat innehåll med lite av allt. Fortsätt som du gjort, skit i hatarna..vem orkar hålla på. Jag har inte botox men jag har en katt. Peace <3

  56. Äskar din ärlighet! Skit i alla bittra som inte klarar av låta bli att läsa din blogg -trots att de ogillar den.

  57. Igenkänning på så mycket! Ogillar också katter, går inte på föräldramöten, inga godisdagar hos oss, långsintheten själv, hatar att ringa, sopsorterar fel.. Alla har sina sidor, men få är beredda att visa upp de sidor som andra lätt kritiserar. Älskar att du är ärlig!

  58. Jag älskar katter och har tre stycken, en har vi fått hem nu i veckan som är så söööt så jag dööör, och jag bryr mej inte om du inte gillar det, jag gillar dej ändå, trots att jag inte gillar folk som ogillar katter =)
    Har följt dej i många år och tänker fortsätta med det, för alla gillar vi olika och alla har rätt till det, vi kan samsas ändå och ha överseende med allas våra brister =)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg