VÄRLDENS GODASTE SAFFRANSKLADDKAKA

..

Det behövs sinte SÅ mycket så sitter plötsligt julkänslan bara baam där!:)

.

Tjingeling raringar!

.

.

Åh här håller jag på att smygstartar supermysig adventstider minsann! I år är jag lite så där galet på och ganska tidig och det brukar jag nog inte vara? Minns inte riktigt haha. Men idag har det bakats Saffranskladdkaka och klunkats julmust (men det för ju SÅ gott) och några amarylllislökar och hyacintlökar har shoppats och även en hel del fint till uteplanteringarna. Imorgon ska julbelysningen komma upp ute (flera andra villor har ju fått upp sina redan här i vårt fina område så det är bara att köra på:) Jag och Bea och Moje var på Bauhaus för att leta lite speciallampor och där fanns hur mycket jullampor och julbelysning som helst och Moje höll på att gå upp i taket av spänning och festlighet och tycket det var såå fint. Lilla gubben, detta blir ju hans första ”riktiga jul” där han förstår och är med och peppad på allt:)

..

,

.

Pudrade florsocker i Harlequinmönster för att det känns liksom också jul.

.

Nedan kommer recept på denna urgoda adventskaka som ni måste ha grädde och bär eller sylt till!

.

 

S A F F R A N S K L A D D K A K A

.

Du behöver: 100 g smör, 1/2 g saffran, 100 g vit choklad, 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, smör till formen

..

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

,..

.

.

La ut en bild på Insta imorse på hur det såg ut när jag och Moje bakade kaka i köket! Och upptäckte då att Insta tagit bort likes? Eller de har gjort att man själv bara ser hur många likes man har (och just den här bilden hade väl 21876 ungefär;) Men vaarför gör Instagram det så oanvändarvänligt hela tiden undrar jag?? Först algoritmer osv och sen detta, nej de gör det inte lätt för oss influencers (eller andra). Eller vad tycker ni? Dessutom är jag extra ledsen på dem just nu för att jag la ut en story där Mojes springande lilla nakna rumpa sågs på några meters avstånd i några sekunder i våras och nu kan jag fortfarande inte ha businesskonto och inte reklammarkera osv och mina kunder blir drabbade. En lite söt suddig barnrumpa, på story, på avstånd i 4 sek.. Men unga tjejrumpor med stringisar i supernärbild i MASSOR går finfint dä (och det finns ingen att vända sig till någonstans med några frågor eller önskemål så klart. S å surt är det:/)

 

.

Nu ska jag till gymmet en liten sväng här och köra lite styrka men vi syns snaaart igen finingar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “VÄRLDENS GODASTE SAFFRANSKLADDKAKA

 1. Ja, tell me about it!
  Så svårt med insta. Känns som man simmar genom seg slime när man är där inne. Allt har blivit så svårt!

 2. Åh så gott det ser ut. Använder du dig av någon mall eller nåt liknande för att få till mönstret? Ha en fortsatt härlig lördag.

  1. Yes, jag använder romber som jag klippt ut. Rätt enkelt, lovar att jag ska visa och detsamma till dig!

 3. Hur gjorde du det fina Harlekin-mönstret på saffranskakan? Ha en mysig lördagskväll i regnet (iaf i Sth)! Hälsar Åsa.

 4. Jag förstår inte vad Insta har tagit bort? Jag ser då fortfarande hur många likes andras bilder har?

 5. Men ni ser fortfarande själv antalet likes? Jag tycker inte det gör något att vi andra inte ser antalet.. man gillar inte en bild mer eller mindre om den har många eller få likes ändå..
  Ja, insta är verkligen märkliga när det kommer till bilder o vad som får visas eller inte.. dubbelmoral deluxe!

   1. Aha ok, eftersom som du i meningen före skrev en fråga ang om Instagram tar bort likes så tänkte jag att du verkligen undrade. Försökte att hjälpa dig men jag ger mig, jag är tydligen inte ett dugg till hjälp…

  1. För att så många likes får typ Kenza och de som har över 1 miljon följare och inte jag och andra som har lika många. Och så la jag dit en smiley så jag trodde verkligen att ni skulle förstå att det var ett skämt.

   1. Fast du gör smileys i dina parentes väldigt konstiga. Du börjar meningen med en parentes och slutar med t ex 😉 Du måste ju avsluta med en parentes också, alltså: 😉 ) Blir väldigt förvirrande vart parentesen slutar annars.

    1. Då ber jag om ursäkt. Jag ska skriva :)) så att ni också verkligen förstår och inte blir förvirrade

 6. Hej! I min ”fån” (d.v.s telefon *smiley*) ser jag semikolon parantes – inte en smiley. Jo vet att semikolon parantes ska tolkas som smiley, fast det finns en parantes längre upp också…. Kan det vara tekniken som ger upphov till missförstånd och inget annat ? Hur som, så tycks det inte varit otroligt att tänka sig 21000 likes – tycker inte jag heller.
  Allt gott och fin söndag önskar jag alla!

 7. Jag ser fortfarande hur många likes du har på Insta 🙂 Den nya ändringen måste enbart ha rullats ut på vissa användare än så länge 🙂 Syftet är att minska hetsen och jakten på likes, främst för att unga användare kan må dåligt av likes-hetsen som kan uppstå. Det är vad jag läst iaf 🙂

 8. Den kaken så jammen god ut, så den må jeg prøve å bake 🙂 Gleder meg til enda mer juleinspirasjon 🙂

 9. Superproffsiga Sofia Wood som bloggar på ELLE skriver just om detta med likes på Insta idag på ett väldigt klokt och sunt sätt.
  J

 10. Vill bara säga att jag tycker alla får göra som de vill så länge man inte gör någon annan illa och förstår hur du tänker. Samtidigt har jag 2 små pojkar så jag förstår också Instagrams synvinkel, någonstans får man dra en gräns när det kommer till barn. En lättkläd rumpa med string är oftast på en vuxen människa som kan göra ett eget val. Du har även äldre barn och detta med likes tror jag är positivt för just tonåringar. Den osäkra tiden i ens liv, tvivlen på sig själv, jakten på likes kan vara ohälsosamt. Bara en tanke🙂

 11. Om det är så att insta tagit bort likes tycker jag det är super!! Folk får gärna lägga upp bilder men att allt ska få likes för att bli ”godkänt” tycker jag är förkastligt. De som inte får så många likes på sina bilder då?! För att de kanske inte känner så många men även för att de inte är tillräckligt snygg, snäll, populär etc. Jag förstår att det blir negativt för er influencers men ni bidrar ju till mångt och mycket till denna hets. Det ska vara dyra kläder, snygga bilar, fint hus med dyra inredningsdetaljer, helst många och väluppfostrade ungar, sommarhus på ngt flådigt ställe, långa och dyra utlandsresor etc. etc. Det tar aldrig slut… Och säg inte ”du behöver inte läsa” för det är omöjligt att värja sig mot denna hets. Hoppas fb tar bort sin likes med så folk kan få vara nöjda med sig själva och lägga ut vad de vill utan att funderar på om de får likes eller inte. Har själv slutat med sociala medier för det tog mer energi än vad det gav.

Comments are closed.