UNIVERSUMS GODASTE RÄKSOPPA MED SAFFRAN

.

Sååååå gott. Älskar saffran OCH skaldjur.

.

.

Herj lördagsbloggisar!

.

.

Kommer ni kanske ihåg att jag var superpepp på en m a g i s k Saffransräksoppa jag åt hemma hos vänner för några veckor sedan? Jag lovade er receptet på denna outstanding bjudsoppa och jag håller ju aalltid vad jag lovar (vi säger så iaf ;);)

Grejen med denna soppa är 1. Den känns väldigt festligt lyxig. (Dock är den ganska basic faktiskt) 2. Den är busenkel att rodda ihop (Fast det känns inte). 3. Den är lite speciell med en twist (kall avokado) 3. Det viktigaste – den är tokgod (På riktigt en 10-poängare)

 

.

.

Perfekt bjudrätt och utmärkt när du har gäster! (du kan förbereda soppan och bara tillsätta avocado + räkor precis innan servering)

.

V:S  S A F F R A N S D O F T A N D E  R Ä K S O P P A

4-6 pers

.

Du behöver: 4 scharlottenlökar, 2 fiskbuljongtärningar, ca 1l vatten, ca 3 dl crème fraiche, 1,5 dl torrt vitt vin (Gärna Sancerre eller Alsace) 1 paket saffran, salt & peppar (några varv med både vit och svart) 1 dl risoni pasta, 4 avocados, 2 burkar lyx/stora räkor i lake

,

Gör så här: Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Hacka löken och fräs den i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Tillsätt crème fraiche och sjud ytterligare ca 5 min.  Rör risonin. Salta och peppra. Lägg upp på tallrikar och toppa med avrunna räkor med skivad avokado (och en dillkvist vilket jag saknade:)

.

Servera med ett gott torrt vin till! Visste värd e bästa recepten de enklaste:)

.

Ha nu en fab lördags girrrls så ses vi snart igen!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “UNIVERSUMS GODASTE RÄKSOPPA MED SAFFRAN

  1. Mums! Måste testas! Vi kör soppfredagar nästan varje vecka under höst/vinter här hemma.
    Vintips?

    Må gott & ha en fin vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *