BARNENS HÖGTID

.

Ett litet pics på kusinerna efter julklappsutdelningen (det är därför Moje ser ut som att han rejvat på Glastonbury:) Fyra av åtta stycken kussar på min sida släkten och så himla söta tycker jag. Jag har ju min minsting Moje och så har mina bröder två barn var som är under 10 år och det är såå kul med dessa småttingar. Alltså jag är bara så tacksam för att jularna får fortsätta att vara ett stort barnkalas ett tag till! Det är ju absolut främst för barnen man fixar och donar så de ska får den där magiska julkänslan ni vet. Ett minne att ha med sig hela livet. Trulle och Lolo är ju så stora nu och de älskar julen med det blir ju inte på samma sätt. De kastar sig inte över sina klappar och tjuter liksom och tror givetvis inte på någon tomte och springer inte runt och sladdar på mattorna av upphetsning längre. De är sansade och lugna och sitter is soffan och konverserar (och dricker gärna glögg) och är vuxna. (Fast båda blev så besvikna att de inte fick någon julstrumpa i år. Jag trodde inte de skulle märka något men det var tydligen helfel av mig. Nästa år och alla jular blir det strumpor till a l l a skatter som vanligt:) När jag var yngre så var det så himla viktigt att allt var som vanligt på julen då också. Tyckte inte något skulle ändras. Vi var inte så många på jularna (jag har bara en kusin och han träffade jag aldrig tyvärr) utan det var mormor och morfar och farmor och hennes sambo som kom och alltid vid samma tid på julafton och vi gjorde alltid samma procedurer och det var helt perfekt tyckte jag:)

.

Känner mig faktiskt allmänt väldigt tacksam så här på Annandagen! Mätt och tacksam över en fin jul och alla mina älsklingar och så känner jag mig ganska krasslig. Moje ligger bredvid mig som en liten kamin här i sängen (hade 40 grader i natt men är nu svalare) och vi tittar på filmer och äter godis och bara softar.

.

Hoppas ni har en fin Annandag raringar! Berätta gärna vad just DU gör idag så får jag lite underhållning här:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “BARNENS HÖGTID

 1. Jag är precis som du beskriver, så tacksam att all vill komma hem till oss år efter år och fira jul. Jag älskar att pyssla ordning och fixa.

  Vi har lämnat Värmland och precis haft ett stopp i Erikslund köpcenter påväg till svärisarnas gård på Gräsö utanför Öregrund. Det ska bli vinterbad, korvgrillning och fyrhjulsåkning.

 2. Aj, aj, inte skippa julstrumpan 🥰😆… Min mamma trodde ett år att vi inte heller ville ha den mer.. icke sa Nicke… där fick hon tänka om ☺️

  Idag gick vi o köpte oss en TV, den gamla blev omodern hel plötsligt.. det negativa med att tekniken flyger fram now days.. annars skrotar vi runt i pyjamisar hela familjen., så skönt. Spelar sällskapsspel o bygger Lego. Jag o min mami var på högmässa i vår kyrka igår, så mysigt. Vanligtvis går vi på midnattsmässa men vi var så trötta på julaftonskvällen o lilleman tog en runda med febern… så det blev ändrade planer.. älskar Julen, vi firar alltid hos mina föräldrar.. mina och syrrans tjejkompisar kommer på brunch, även den hålls hos mina föräldrar.. vi har haft den traditionen i 25 år och det är så mysigt!! Nu har några av oss fått barn o har respektive (har kommit o gått 😂) så vi blir bara fler o fler. ♥️ Men vi håller hårt på våra traditioner hur gamla vi än är.. vi är ju fortfarande barn till våra föräldrar 🥰

  God fortsättning ♥️

 3. Lång frukost på resterna från julbordet, långpromenad, tupplur, mandelmusslor och kaffe framför öppna spisen och snart lite hämtat från Jun jum ❤️

 4. God fortsättning! Har tagit cykeltur i skogen (kallt) och nu blir det bara hemmamys med familjen, det ryktas om hockey på tv men bara krypa upp i soffan och göra de andra sällskap. Bara vi är tillsammans ❤️

 5. Sen frukost. Därefter sova middag efterföljt av promenad och ett online pilatespass. Nu lite mat. God fortsättning!

 6. En oändligt lugn dag, sov länge! Jag och hunden tog en två timmars promenad och luftade oss.
  Hängde lite i soffan, och nu fixar inför jobb som i morgon.
  God fortsättning och tack för att jag får följa din blogg.

 7. God fortsättning och tack för att jag också får följa dig på din blogg! Du förgyller min vardag mer än du vet.
  Idag har det blivit promenad vid havet efter en lååång frukost. Tittat efter inspiration på nätet, vi letar efter nya ytterdörrar och golv till vår hall som ska byggas ut. Ikväll blir det fortsatt schackturnering; farmor och äldste sonen är i final. Vi myser och har det bra med andra ord!
  Kram från Skåne

 8. Låter som en riktigt mysig jul, en sån man hade som barn och hoppas att sina egna barn ska minnas framöver.
  Idag blev det en spontanbio för hela familjen -Sune, Best man som alla tyckte var bra/kul.
  Krya på er och ha en fin kväll 🤗

 9. Ja, det går inte att tumma på traditioner. Ett år tyckte min mamma att vi skulle ha Coops egna köttbullar på julbordet. Besvikelsen var stor och jag sa till henne aldrig mer om köpta köttbullar. Annars spelar det ju ingen roll men just på julbordet ska det vara egna köttbullar.

 10. God fortsättning! Vad jag gör? Förutom att undvika allt julfirande? Jag har promenerat 15 km i dag. Gäller att passar på då det bara är – 4 grader och det lovas betydligt kallare de närmsta dagarna. Använt mina nya reflex handskar och bilarna som kom längs landsvägen utan belysning verkade se mig på långt håll. Bra investering! Ätit älgkött och potatismos till middag. Svurit över strömavbrotten som kommer så fort det blir för mycket snö i träden. Tur man har järnspis, torr björkved och en bra pannlampa. Sen svurit lite till över den obefintliga snöröjning i central orten. Pengarna är tydligen slut för året, så vi får nog vänta till efter nyår, då kanske det snöröjs igen. En vanlig dag i Norrbottens inland helt enkelt. Landskapet ser i alla fall ut som ett julkort och den eviga polarnatten är snart över. Alltid nåt! Önskar dig och din familj ett gott slut och ser fram emot ett fortsatt trevligt House of Philia år!

 11. Efter en härlig julafton hos min syster med familj, så bjöd juldagen på en skön långpromenad och på kvällen var vi med dottern på Pinchos och åt middag, följt med bio, Sune som bestman. Jätterolig! Dottern tyckte jag skrattade så mycket o högt 😁
  Idag har vi haft gäster och vi har bjudit på en urgod kalkonmiddag.
  Älskar att läsa din blogg, har gjort det nästan från start. God fortsättning önskar jag dig ovh din fina familj! Tack för all inspiration!
  Kram Jessica

 12. God fortsättning! Jag och mannen firade julafton själva i vår lilla stuga utanför Åre. Så underbart med mycket snö och kallt. I går kom barnbarnen upp så då blev det en till julafton med julmat och paket mys pys de luxe❤️

 13. Jag gör detsamma här, softar i sängen alltså. Vaknade med 39 graders feber. Så är väl influensan som slagit till.

  Ha en fin dag och krya på er 💕

  PS. Bara älskar din blogg, läst den i galet många år och bara älskar den. Såå mkt feelgood och mysigt att bara titta in.
  Går ofta till arkiv och njuter av dina vackra bilder 👌🏽

Comments are closed.