MYSFREDAG & MONSTERMUFFINS

.

 

Så vaknade vi uppe hemma i kära gamla Småstaden imorse! Vi kom ju hem igår eftermiddag från fjällen och det var lika skönt som alltid. I mitt casa är det så – hemma är liksom alltid bäst. Sängen är skönast och soffan är mjukast (och det är ja fräschast haha) Jullovet är ju över för alla skatterna nu men Moje är ledig, hemskt onödigt att börja föris på en fredag när jag kan välja att vänta lite till med det viktigaste! Vi har haft en jättemysig dag och Maurits fick välja dagens aktivitet och då ville han baka. Kakmonstermuffins som de gör på programmet Supertipset på Barnkanalen som han har kollat på flera gånger.

.

.

.

Ni vet ju att jag gärna bakar med barnen! Bästa mysigaste aktiviteten enligt mig. Nu är ju Moje bara tre år så han får ju mest hälla i bunken och vispa och så vid bakandet. Inte mäta och greja, nononoo. Och så får han slicka skålen, som faktiskt är det bästa av allt!

.

.

.

Hade ingen blå karamellfärg kvar så det fick bli svarta små kokoshåriga monstermuffins (Monsterögon i socker finns på Panduro)

.

.

.

Kakmonster klara till fredagsfikat! Visst blev de bra söta. Recept kommer nedan:

.

KA K M O N S T E R M U F F I N S

(Eller Chokladcupcakes med smörkräm)

.

Du behöver: 1 dl kakao, 2 dl socker, 2 dl mjölk, 150 g mjukt smör, 2 ägg, 3 dl mjöl, 1 msk vaniljsocker (eller Vaniljextrakt), 1,5 tsk bakpulver

Gör så här: Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll/klicka i smeten i 8 st stora muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 grader i ca 18 min.

.

C H O K L A D S M Ö R K R Ä M

Du behöver: 250 g osaltat smör, rumstempererat,  400 g florsocker, 100 g kakao, 4 msk standardmjölk, 0,5 vaniljsocker

Gör så här: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker, kakao och vaniljpulver. Rör slätt och häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Spritsa eller klicka ut smörkrämsfrosting på dina chokladmuffins.

.

För att göra monster: Färga 3 dl kokosflingor i valfri monsterhushållsfärg genom att skaka ihop färg och flingor i en plastpåse. Strössla kokos över dina muffins och sätt fast två sockerögon och tryck in en halv chokladkaka i ”munnen”.

.

.

Ikväll ska vi bara vara hemma och se på någon mysig film och ta det superlugnt. Äta räkpasta och dricka gott vitt och softa och det ska bli såå skönt så. Nu hör jag att H är på ingång från jobbet här (gårdsgruset knastrar, bästa larmet haha) så bäst jag sätter fart! (Har m insann duschat och gjort mig iordning men sitter fortfarande i morgonrocken:)

.

.

Ha nu en fab fredag alla gulliga läsare!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “MYSFREDAG & MONSTERMUFFINS

  1. Men så fina muffins, knappt så man törs äta dom. Ha en fin helg!
    Hälsningar
    Camilla

Comments are closed.