RAMEN

.

Söndagens tidiga middag serverad i matsalen och idag blev det…Ramen! Elle japansk buljongsoppa. Har faktiskt aldrig lagat det tidigare men nu kommer det bli en återkommande rätt här hemma kan jag lova. Mmm. Perrfekt sån mumsig härlig söndagsmat.

-.

.

Todeloooo Söndag!

.

.

Hoppas ni mår bra!? Här i Småstaden sitter jag uppkrupen i tvrummet (det är så extra mysigt här nu med nya överdraget och kuddarna) varm och rosig efter en aktiv söndag. Yes nu är det även hos mig, som hos typ alla andra, n y a tider!:) Kände efter fjällresan att nu måste det vara lite nog här för min del också. Ni vet alla chokladkartonger och mumsiga efterrätter och väldigt ofta extra-allt-mat (åt jag typ 3 plankstekar den här veckan??:) och massa gott att dricka på det…Plus inte så mycket ordentlig träning.. Nytt år och nya vanor är inte så dumt och är ju ett perfekt tillfälle att liksom strama till sig lite. Bli lite starkare och snabbare och fräschare utifrån och in. Nu är jag ingen som lägger på mig så där jättemycket när jag frossar så det är verkligen inget jätteproblem och jag bryr mig inte. Unnar jag mig ordentligt så går jag upp 2-3 kg kanske? Aldrig mer. Så jag tokjagar inte några kilon här. Däremot blir jag både fluffig och plufsig och det ogillar jag himla mycket för då vet jag att kroppen inte mår bra. När min B-kupa blir lite för liten och byxorna stramar över låren, när kroppen helt enkelt inte är som vanligt..

.

Så. Då är det bara att ta tag i det. Och det är det bästa att det är så lätt. All träning är bra träning som jag brukar tänka och huvudsaken är att den blir av! Långa prommisar och löpturer är en bra start för att få fart på kroppen och väcka den. Det går ganska fort ju att komma igång, ca 3 veckor så där ungefär.  Sen efter ett par veckor blir det styrka också. När det gäller maten är det inga jätteomställningar utan mer VV-tänket dvs MINDRE mat och mindre portioner och mer utspritt över dagen. Och så öka grönsakerna och minska kolhydraterna. Ingen raketforskning, det klarar vi:) (Och unna mig kommer jag alltid att göra för ooh my vad värdelöst tråkigt livet vore utan allt det goda som finns! Kommer aldrig förstå de normalviktiga som inte gör det bara för att de väljer att väga ett par kg mindre istället. Blir du lyckligare för att du väger 56 och inte 59 kg och då istället ständigt tänka på vad du äter? Eller blir du lycklig av att tex  kunna gå ut och äta och känna att du kan välja vad du vill på menyn utan att ens reflektera över kalorier och kolhydrater och b a r a njuta?) Hälsosamt är jättebra, unna sig är jättebra och träning är det b ä s t a

,

,

.

Det är såå bra mat. Buljong och grönsaker och fläsk och lite nudlar och massa massa god fyllig smak. Jo mitt Ramenrecept innehåller lite socker och det ska det göra, ingen sockerpanik:)

.

.

Vill  ni ha det enkla receptet så kommer det här.

.

R A M E N

.

Du behöver: 2 ägg, 100 g ramennudlar, 2 msk färsk ingefära, 2 vitlöksklyftor, 1 l kycklingbuljong (tärning och vatten), 2 st stjärnanis, 1 st piri-piri (eller färsk röd chili), 2 tsk råsocker, 300 g fläskfärs, 150 g böngroddar, 200 g babyspenat, 2 msk risvinäger, 2 tsk sesamolja, 4 msk mörk tamarisoja, 4 skivade salladslökar, 1 kruka koriander

.

Gör så här: Lägg äggen i kokande vatten, koka i 7 minuter och låt dem svalna tills de går att skala. Äggen ska inte bli kalla. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, häll av vattnet och skölj dem kallt.  Hacka ingefäran och vitlöksklyftorna fint Koka upp buljongen med ingefära, vitlök, stjärnanis, piri piri och råsocker.  Salta lite och stek fläskfärsen i en stekpanna på medelstark värme tills färsen är genomstekt. Fördela nudlar, en ägghalva, böngroddar och spenat i djupa portions skålar. Blanda i risvinäger, soja och sesamolja i buljongen och fördela den i varje skål.  Toppa varje skål med färs, koriianderblad och fint skivad salladslök. Servera genast!

.

.

Idag blev det en löptur efter Mälaren och oj vad det inte var härligt haha. Blåsigt och trögt värre. Efter det blev det lite armstyrka ute på Lifefitnessställningarna nere vid Lögarängen. Inte heller så där superhärligt men skönt efteråt. Och ikväll blir det Gino som söndagsmysgott:)

.

.

Ha nu en härlig kväll goingar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “RAMEN

  1. Ser vrålmumsigt ut! Tack för receptet, säkert lika smarr som dina övriga recept jag provat 🙂

    Önskar SÅ att jag kunde lägga på mig 2-3 kilo, minst, har problemet att inte kunna lägga på mig och lite för tunn. Men röra på sig behöver man ju oavsett, kan du inte köra lite pepp träningsinspo-inlägg?
    Jag har varit lite för slapp denna vinter, förutom hundpromenader, och behöver stärka upp mig lite. Har du några goa core-övningar du kan tipsa om kanske?

    Kram

Comments are closed.