ÄNNU EN SÖNDAGSCHILI

.

Vad höll jag på att fixade tidigare ikväll med i köket? Jo.. Tortillas! Det väntade nämligen en het hemgjord och  Chili där i grytan som skulle ätas till middag. Grå grytan är förresten en sån tjockbottnad gjutjärnsgryta från Kockum som jag fick i julklapp och den är så himla rund och mullig och perfekt för just grytor. Måste rekommendera hemgjorda Tortillas till all texmexmat. Superlätt att göra och faktiskt 100 gånger godare än sån köpevariant från affären.

.

.

.

Ganska varm torr panna ska du ha till dina Tortillas och receptet kommer nedan

.

T O R T I L L A S

20 st

.

Du behöver: 8 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 1/2 dl olja, 3 dl vatten

 

Gör så här: Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Kör i maskin eller blanda för hand tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme. Dela sen degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock.Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt.

.

.

.

Min tex-mex-middag är serverad i mastalen! (Nej fortfarande ingen majs så lång ögat kan nå;) Guacamole, hempicklad rödlök, mango och ananas, koriander och ost.

.

,

.

Jag är TOKIG i sånt här! Starkt, sött, syrligt, krämigt och krispigt.

.

.

Min söndagschili hittar ni här!

.

Idag har vi haft en riktigt sån perfekt söndag med långpromenad och så biomys med våra yngsta! Vi valde mellan Frost 2 och Sune och eftersom Frost var från 7 år så fick det bli Sune och den var riktigt rolig. Moje tyckte också den var spännande och detta var hans andra biobesök<3

.

Ha nu en finfin söndagskväll och glöm inte att det faktiskt är den bästa mysakvällen:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “ÄNNU EN SÖNDAGSCHILI

    1. Den är länkad i inlägget 🙂

      Fungerar den inte för dig så googla ”houseofphilia världens godaste söndagschili” så borde du få upp inlägget

  1. Oj vad gott det där lät! Är den heta chilin för stark för barnen eller äter även Mauritz?! Du har någon vit sås på bilden, vad är det?
    Ha en fin dag!

  2. Ser väldigt smarrigt ut. Måste testas! En annan fråga till dig som egentligen är från min dotter. Hon undrar om Lolos konfirmationsklänning från Ida Sjöstedt är till salu? Vilken storlek är det på den. Hon tycker den är sååå fin och ska konfirmera sig till sommaren. Vet du annars var man kan få tag på den. Verkar slutsåld överallt. Ha en fin dag!

  3. Undrar också om dom fina tallrikarna. Vad heter dom och var kan man köpa dom? Du har verkligen ett fantastiskt hem och väldigt god smak på din inredning och allt annat du tar dig för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *