DEN PERFEKTA BASEN

BETALT SAMARBETE SKINCITY

,

Lite före & efterpics denna söndag får det bli! Ovan ser ni mig helt utan make up och nedan med make-up för dagen. Lite skillnad eller hur:)

,

,

Goood morgon vackra söndag!

.

.

Vaknar upp skönt utvilad idag och full av energi! Så härligt med såna mornar.

.

Alla andra sussar så sött fortfarande så jag tänkte passa på att knåpa ihop ett inlägg med min sprillans nya make-up-rutin som jag fick hem i fredags. Jag är ju SÅ dålig på make-up och har alltid varit. Dålig på att unna mig bra grejer osv och att få till det. När jag var riktigt ung så översminkade jag mig rejält tex och såg  80-talsgalen ut med för mycket av allt haha. Sen kom det en lång period då jag inte ville att smink skulle synas överhuvudtaget och använde make-up extremt sparsamt. Sen när det började bli kul och det kanske behövdes lite mer för att få till en finare hud (läs vuxenakne) så var det ja inte så lätt och jag har aldrig  blivit riktigt bra på det. Tar mest toksnabbt bara lite concealer och solpuder och fixar bryn och så lite linje under ögat. Har provat mängder med foundations och många har varit bra men antingen blir det liite för pudrigt och tjockt och känsla av en mask i ansiktet på mig eller så blir det för tunt och ärr och små pipplor syns igenom. Vill att huden ska bli så där naturlig och mjuk och riktigt återfuktad och se naturligt solbrun ut med en make-upbas på.

.

Så när Skincity hörde av sig om att prova deras egna märke MAKETHEMAKE som är så kallad makeup-infused skincare – alltså en kombination som för samman det bästa från aktiv hudvård och lystergivande makeup – så blev det stort JA TACK. Det lät exakt som det jag letat efter.

.

.

,

Vilket ljuvligt paket jag fick levererat och så snyggt! Ja jag är en riktig sucker för matchande läckra produkter (skulle aldrig kunna ha en sån rosa/grön mascaraförpackningar i sminkväskan ni vet haha) Lyxiga borstar för alla olika moment (Har haft dessa sen tidigare och de är verkligen jättebra) och så allt det man ska ha för den där perfekta basen dvs:

.

Primer (ni vet det man lägger som bas för att jämna ut huden och minska porer etc)

Foundation

Puder

Bronzer

Concealer

Rouge

Highligter

.

.

.

Så här har jag lagt på primer och grundat med foundation med borste över hela ansiktet. På riktigt smälte foundation in såå fint med min hud och min nyans. Skincitys rådgivare är ju helt amazing när det gäller att veta vad man behöver. Har aldrig fått till en sån här jämn ton på min hud tidigare

,

.

Det är alltså dessa produkter: Borste Foundation Sheer, Soft focus primer  Flawless Filter Foundation med vitamin B  (jag har färg N3)

.

(Nu måste jag även nämna att detta är oerhört proffsiga produkter men faktiskt inte pricy! Primern kostar tex 199 kr och foundation 299 kr)

.

.

’.

Haha, ja så ser verkligheten ut! På med concealer Peptide perfecting concealer (jag har N3) vid näsan, på akne och under ögonen. SÅ bra! Och sen lite silkigt puder..

.

.

.

Squalane Melting Foundation. Underbar

.

.

.

Så på med bronzer – det svåraste enligt mig att få til bra. Lätt att det blir för mycket men denna är så fiiin: Vitamin C Soft Kompakt Powder. (Jag har färg SB 2 som ser väldigt mörk ut på bilden men är perfekt) Borste till är en fluffig Bronzer Brush

..

..

 

.

Sen på med det där sista som gör det absolut extra men som man måste ha riktigt bra produkter och vara lätt på handen med – rouge och higlighter! Ovan ser ni ljuvliga Capric Apricoat Face Palette i varma färger. En bra grej är att på alla MAKETHEMAKE´s produkter står det täckningsgrad och glow på baksidan. Denna palett har tex täckning 3 av 5 och flow 4. Borste är Sheer Blush Brush.

.

.

.

Lite highlighetr Illuminating Balm på kindben, näsrygg, under ögonbrynet och vid överläppskanten.

.

.

Vardagsmake-upen klar!

,

,

Och det västa – just den här helgen har Skincity tag 3 betala för 2 när det gäller MAKETHEMAKE så passa verkligen på nu!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “DEN PERFEKTA BASEN

 1. Hur tänker du när du beställer foundation och concealern med färg, så man inte liksom beställer fel tänkte jag =) Brukar ju test ut i butik?

    1. Jag försöker inte att vara rolig, jag bara kommentera vad jag ser i Petras bild om sig själv. Förlåt, det är allt annat en rolig…😔

     1. Till Anne: jag var inte ”tvungen”, den här är publik blog, och människor har olika synvinklar och åsikter. 👍

     2. Har man inget snällt att säga så håller man tyst, hur svårt ska det vara? Vill du att folk kommenterar ditt utseende på ett negativt sätt?

   1. Usch, vad elak du är! Varför skriver man ngt som man vet kommer såra en annan människa? Antar att du inte tycker om dig själv i grund och botten?

 2. Tack för supertips! Älskar skincity och handlat där flera gånger sista tiden. De säljer äkta varor och kan rekommendera deras Neostrata produkter för mycket känslig hud!! Kram till alla som följer denna superblogg och tack igen Petra för alla supertips du ger🙏🏻

 3. Vilka bra tips jag är inte så bra på makeup. Brukar bara köra mascara, eyeliner, ögonbryns borste och bronze. Men nu skall jag prova lite concealer också tack för tips. Mvh Åsa

  1. Så klart att du tycker det Lisa. Ett litet axplock du lämnat tidigare

   Lisa:
   Om man tycker att man ser gammal ,rynkig och ful ut så är det väl bra om man kan använda botox,fillers och plastikoperationer det räddar vilken självkänsla som helst

   Lisa:
   Det är väl bra att få tips på bra hudvård det behöver vi alla men jag tycker du se flammig ut på bilden och inte lika slät i hyn så du behöver nog alla dom där krämerna med en massa fukt precis som vi andra så inte alla rynkorna syns

   Lisa:
   Tycker mer att det ser ut som huden är fet och inte glow men det kan ju vara bilden och håret som du skriver

    1. Men åh vad jag tycker synd om både Ella och Lisa här. Ni måste ha det svårt i livet på grund av att ni inte riktigt verkar ha det sociala med er. Jag lider med er. <3 Bara för att man tycker något så behöver man inte säga det. Det lär man sig när man är liten om man är normalpuckad vill säga.

     Finns hjälp att få. Det är bara att söka för det.

     Petra! Smashing med både på och utan smink. <3

 4. Tycker att både före- och efterbilderna är lika fina – fast på lite olika sätt! Du är väldigt fräsch och vacker!

 5. Fin vardagsmake up! Bästa make upen tycker jag är när det egentligen inte syns fast det syns om du förstår vad jag menar.. En aning touch som du fått till!

 6. Kul och inspirerande inlägg! Gillar också deras produkter och borstar.
  Det skulle bli ännu mer behagligt att läsa om du kollade igenom texten innan du postade. Det är mycket slarvfel som drar ner inlägget.

 7. Asså, hur naturligt vackert ser du inte ut! Önskar själv att jag kommer se så fräsch ut i din ålder.
  Ni som kommenterar elakheter – Pinsamt tycker jag, känns som den svenska avundsjukan att ni inte kan låta människor få lyckas. Tycker ni inte om det Petra delar, håll det för er själva och sluta läs.
  Tack för bloggen Petra!

 8. Men snälla någon, Petra är inte 19 år, vad förväntar ni er? Sluta vara så elaka och lägg tid på er själv istället. För övrigt vill jag rekommendera Paulas choise och Neostrata från @skincity verkligen underbar hudvård. Och Make the makes borstar gör underverk med vilka produkter som helst när man väl lärt sig arbeta med dem rätt. Jag har finare hud vid 50 år än vid 20 år om man bortser från rynkorna….. Och de struntar jag heligt i. Inspirerande blogg, kram!

 9. Fint Petra! Älskar Skincity, de säljer Exuviande och då tänker jag främst på Vespera bionic serumet, älskar det!
  Vill även passa på att rekommendera en rolig tjej på Instagram som är makeupartist, aliandreeamakeup heter hon. Hon har en massa supertips när det kommer till smink och hudvård, tekniker, produkttips etc. Det roliga är kombinationen och hennes personlighet, det handlar inte bara om enbart om smink, utan mycket mode, mat och annat kul! Hon är mest aktiv på stories och henne Youtube videos är verkligen bra. Så om du har tid över och vill få lite inspo rekommenderar jag henne 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *