LÄSGLASÖGON

Ej reklam

.

Hemmajag idag! I cashmeresetet som är det skönaste (Soft Goat) och med läsglasögon på näsan

 

Jag har ju aldrig behövt några glasögon. Alltså såna man har när man har synfel och inte ser på håll osv. Läsglasögon däremot behöver jag numera och det behovet kom bara så där BOOM över en natt för några år sedan! Eller jag upplevde det så iaf. Helt plötsligt kunna jag inte läsa den där pyttetexten på tex pillerburkar. Sen kunde jag läsa den texten med hjälp av stark belysning. Sen var jag tvungen att ha bra belysning för att läsa helt vanliga böcker och nu behöver jag bra belysning för att läsa tex middagsmenyn på restauranger (Alltid såå dunkelt ljus) Och när man hamnar där så tror man att man måste gå och göra ordentlig synundersökning och beställa bågar och glas osv (vilket jag gjorde) men synen försämras ju lite hela tiden så läsglasögonen behöver bli liite bättre varje år och då är det tur att det finns billiga standardläsglasögon. Förut fanns väl dessa mest på bensinmackar och typ Clas Ohlson (och såg lite ut därefter) men nu finnas det snygga designläsglasögon överallt. Mina sprillans nya blev jag s å nöjd över när de kom häromdagen så jag måste bara visa er! DOCK är detta ICKE ett samarbete. Fast man så klart kan tro det. Såg just dessa brillor på Charlotte Perelli på Instgram (hon gjorde däremot reklam) och tyckte de var så lagom. Klotrunda godingar men inte för crazy stora och sköna. Ett litet gratistips helt enkelt!

.

.

.

Läsglasögon finns i styrkan 1.0 1.5 2.0 2.5 3.0 och jag har 1.5 Vi människor är tydligen ganska lika med just åldersynthet och den dåliga synen börjar vanligtvis komma vid 40 år. Dock hade jag själv ingen aning om detta när min syn på nära håll började försämras, att det händer typ alla. Alla får så småningom hålla texter etc längre och längre borta för att kunna se! (Dock ser man typ inget på håll med dessa brillor, det är därför man får köra en GW och sätta på glasögonen och ta och sätta på och ta av:)

..

..

.

Där ser ni vad märket heter och modellen heter Grace. Ingen länk av mig idag för då kommer säkert någo anmäla mig för icke utmärkt reklam så ni får googla:)

.

Hur är det med er – har ni också drabbats av ålderssynfel? (Tänk att när jag var ung så tycket jag det var sååå tjusigt med sån guldlänk som damerna som jobbade i boutiquerna hade sina glasögon i runt halsen. Hur de så där elegant satte dem på nästippen när de skulle slå in i kassan och göra paket:)

.

.

KRAM

..

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “LÄSGLASÖGON

 1. Snyggo!
  Nästan så jag längtar till ålderssynfel bara för att få bära snygga bågar 😉 Fyller 39 i år så kanske blir det lite suddigt snart haha.
  När du nämner att behöva bra ljus till restaurangmenyer så tänker jag på min söta mamma som tar fram sin penna med starkt blått ledljus på restaurang för att kunna läsa, så jäklar roligt.

  Hon klagar alltid på dåligt ljus och för hög musik när hon är ute haha, stackarn.

 2. Har du kollat så du inte behöver progressiva brillor? Jag började som du och vi är lika gamla 😋
  Läsglasögon funkar m mina linser m progressiva ser jag som en kung 🤗 snygg var du i dom iaf. 🤗

  1. Om du läste hela inlägget , så står det att P inte behöver glasögon mer än när hon ska läsa ….. Progressiva glasögon är bra, men då behöver man ha mer problem med synen än åldersrelaterad , dvs glasögon vid tex läsa tidningar, böcker osv ….

   1. Jag trodde inte heller jag behövde progressiva förens jag kollade synen hos optikern. Det var inget illa menat, så jag förstår inte din tillrättavisning faktiskt. 🙄

    1. Å det har inget med ngt tidigare synfel att göra heller. Det har med ålder och elasticitet på linsen att göra.

    2. Menar inget illa jag heller 🙂
     Jag ser oxå dåligt på kort håll ( åldersrelaterat ) Har självklart varit hos optiker och kollat upp min syn.
     Då det enbart var pga ålder och endast på kort håll, läsa tidningar, recept osv då ska man inte ha progressiva glasögon .
     Jag antar att P har kollat upp sin syn hos optiker då hon ibland lider av migrän .
     Så inget illa menat , kanske jag som skrev lite ” otrevligt ”
     Hoppas du inte tog illa upp !?
     Men som försvar tror jag det var för jag tycker ibland det inte spelar någon roll vad P än skriver så är folk så på och ifrågasätter och är allmänt elaka , och sådan vill nog varken du eller jag vara .

   2. Ja, progressiva glasögon är super! Jag har aldrig haft annat synfel än just ”åldersrelaterat”, dvs fick svårt att läsa mindre text på nära håll. Skaffade läsglasögon vid 45 hos optikern och var nöjd med det i ett par år tills jag tröttnade på det där ”GW-syndromet” som Petra kallar det 😉 Alltså jag tröttnade på att behöva ta av glasögonen om jag satt och läste och behövde titta upp för att se något på längre håll. Jag skaffade progressiva (dubbelslipade) glasögon som gör att jag kan använda glasögonen hela tiden utan att behöva at av och på. Superskönt. Dock har jag bra syn på håll och behöver egentligen inte glasögon annat än när jag läser, så inte behöver man ha mer problem med synen än s k åldersrelaterat för att ha progressiva glas 😉 🙂
    /Maria

 3. Snygging, de klär dig perfekt. Och jo, jag har de senaste 1-2 åren råkat ut för precis samma fenomen (47 åring). Det är så mycket roligare om de kostar pyttelite och jag kan köpa flera då de tycks försvinna i huset.

 4. Själva bågen klär dej utmärkt, glasen har en mindre klädsam reflex !
  Rekommenderar en kvalitetsmedveten kvinna som du att prova ut och köpa hos legitimerad optiker!
  Visst kostar det lite, men då får du exakt de glas som är perfekta för dej!
  De här ” färdigglasögonen” kan vara bra att ha som extra par att ta till när man bara behöver tillfällig förstoring, t ex kolla prislappar etc
  Lycka till och ha en riktigt skön helg!
  Kram
  Leg optiker Eva

 5. Jadå, var många år sedan det blev aktuellt för mig med läsglasögon, trots att jag har linser som är utprovade för ”alla mina fel” så räcker det inte när det är skum belysning :-/ så ett par läsglasögon finns alltid med i väskan, de här du visar var ju supersnygga, ska in och googla fram dom 😀 tack för en bra blogg!

 6. Jag har valt glasögon (hos optiker) utan antireflex för jag tycker det är snyggare… Ren slump att jag upptäckte det. Får man fråga vilket märke och färg du har på läppglansen? 💋 Väldigt snyggt! Glasögonen klär dig för övrigt mycket bra!⭐️

 7. Alla behöver inte läsglasögon förr eller senare. De flesta, ja, men inte alla. Är själv närsynt(ser ju då inte bra på långt håll) men läser helt obehindrat utan glasögon/linser på väldigt nära håll. Är dessutom ca 10 år äldre än du. Enligt optikern inte helt ovanligt🙂 och enligt henne så är det så det kommer att vara för mig. Väldigt tacksam.

Comments are closed.