HEJ MARS! HEJDÅ BOLLIGA PILAR!

.

Skapligt mycket grenar borta på raden av träd efter gatan!

.

.

Heeeej Mars!

,

Hemma i Småstaden igen och det är våååår! Välkommen mars, oh my vad du har varit efterlängtad inte sant. Inte för att vi fryst ihjäl oss denna vinter men den har ändå känts lång tycker jag? Har ju knappt varit någon sool och det vill vi ju alla ha. Men nu är det alltså vår får riktigt basta och ljuset är tillbaka och snart kommer fågelkvittret och kaffestunder i solen på trappen! Sen kan det komma bakslag med snö (som idag, gaaah) och kyla men vår är det ändå:)

.

.

.

Här bor alltså moi! Kanske någon ny här inne som missat det:) I världens mysigaste gamla villområde. På vår gata ligger husen på rad väldigt tidstypiskt 30-tal precis vid gatan och med hela tomten samlad och döljd bakom huset. Huset är från 1932 och har 9 rum (238 kvm) plus källare  När vi köpte huset var det ju ganska så gräsligt (50-talspimpat med gult tegel..) och vi har nog gjort om allt på utsidan förutom originalfönstren (alla utsmyckningar på huset och puts och friser och färg och val etc är mina egna påhitt. Man kan göra MYCKET med ett sånt här hus) Trädgården var då helt obefintlig, ett snår av ogräs och jordhögar och halvfärdiga hemska planteringar med massa bark.  Jo våra älskade gamla fruktträd fanns, thank goood. De fyra bollpilträden på rad lät jag vår trädgårdsmästare plantera och då var de väl kanske 170 cm höga. De har växt GALET mycket i kronan de senaste åren så för ett par dagar sen fick ett par kunniga komma och kapa till dem ordentligt och vilket lyft det blev! Så ljust, även om de just nu liknar kala såna där apträd på Skansen haha (Hoppas  inte växer för fort nu)

.

,

.

Har planterat massa med tulpanlökar där i rabatten efter husväggen i år och jag hoppas verkligen de håller sig nere i jorden ett tag till trots att det har varit så milt (Vill att de ska tokblomma i maj istället) Har en hel del planer för trädgården i sommar men det är så svårt att få till det när man är bortrest så mycket som vi är på somrarna. När allt är som finast och blommar som mest så är vi liksom alltid borta och är något nyplanterat så behövs det ju vattnas. Får satsa på augusti-septemberperenner tror jag:)

.

.

Ha nu en mysig söndagskväll – här blir det som vanligt filmtajm och en stoor skål med smågodis (mums!)

..

.

KRAM

.,

,

,

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “HEJ MARS! HEJDÅ BOLLIGA PILAR!

  1. Det är något visst när man går in i mars, eller hur… då blir det ips vips vår även om det kan komma några bakslag, eller starurar som man säger på Gotland. Vi åker ner till ön nu i veckan som kommer för att kolla om våren har kommit. //Tina

  2. Ett vackert hus! Bor också i 30-tals villa och gillar huset skarpt! Är i färd med att bestämma kulör till vårt nyrenoverade sommarhus vid kusten i Bohuslän och gillar kulören på er villa. Vet du ncs-koden? Trevlig måndag!

  3. Så fint ni har det! Kommer ihåg för flera år sen att du la ut en bild på hur huset såg ut när ni precis flyttat in, och din lilla knallgula bil stod på uppfarten:)
    Ha en fortsatt fin vecka, kram

Comments are closed.