TRÄNA TRÄNA TRÄNA

.

Jag på ett av mina gym idag (Ja jag använder två olika fortfarande – craazy)

.

Jezuz vad jag tränar just nu! Har verkligen blivit riktigt hooked på gym och då är det ju bara att följa den känslan (brukar oftast gå över efter ett tag haha) Tränat nog 4-5 ggr i veckan den senaste tiden

.

Nej men på riktigt så vill jag för första gången i mitt liv lyfta tungt och få lite muskler också. Jag har tränat regelbundet i massor med år men då med fokus på kondition, springa har liksom varit min grej. Sen så har jag haft duktig PT för länge sen (åh bästa Patrik!) som lärt mig  hur man ska göra så att man tar i med rätt muskler och vad man ska tänka på vid lyft och så men jag har aldrig tränat musklerna intensivt någon längre period. Inte brytt mig så mycket alls om att få synliga muskler och så ni vet. Men nu vill jag! Och jag tänkte fråga er godingar som vet och är vältränade – h u r mycket behöver man egentligen träna för att bli riktigt stark och musklig?? Och hur lång tid tar det egentligen?? Ge mig ert bästa effektivaste schema – jag skulle bli SÅ tacksam (och apropå träna så hittade jag nyss det här gamla träna rumpaklippet med just Patrick haha. Ja herregud. Men jag hade verkligen så dålig balans pga delade magmuskler och litet magstöd. Det syns ju väldigt väl i klippet:))

 

Tänk om man kunde vara i livets form vid 48 – det vore väl inte så dumt…

.

(Och tyvärr blev det inget lampinlägg här idag. Hann inte ut till Erikslund och köpa batterilampa till kameran för att kunna ta kort(och laddaren fanns inte inne i stan) innan det var dags för hämtning och Tacomiddag och ja allt annat vardagsliv i en fyrabarnsfamilj. Men imorgon är det jag som fixar kameraladdare det första jag gör)

.

Ha en mysig torsdagskväll så kör vi freeedag imorgon!

.

 

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “TRÄNA TRÄNA TRÄNA

 1. Vad härligt med träningsfilosofi! Jag vill tipsa om Styrkebyrån, två kvinnor som gör träningsprogram och en podd om styrketräning. De är grymma!

 2. Har anlitat pt sedan sept-19 och det har gett resultat i form av tightare kropp. Men om du ska få synliga muskler och se muskulös ut så är det nog 5 pass/ vecka i några år… aldrig samma muskelgrupp två dagar i följd 😀

 3. Jag rekommenderar också Olga. Hon kan allt när det kommer till kvinnokroppen och träning.

 4. Mitt svar på frågan är Läääänge – många år för att bli ”riktigt musklad”.
  Själv kör jag 2 rygg/bröstpass, 1 ben/rumpa, 1 armar/axlar, samt 2-4 yoga-pass per vecka. Har själv tränat hårt i hela mitt liv och är trots det inte speciellt ”stor”.

  Mitt tips är att inte mesa med vikterna, utan (förutsatt att tekniken sitter) verkligen lasta på. Jag kör oftast 6-12 repetitioner och tre varv per övning. Sista varvet ska jag helst inte klara den/de sista repsen. När du klarar alla varv och alla reps – då måste du öka vikterna nästa pass. Mina pass består av 8-12 olika övningar som syftar till att träffa musklerna på olika vis. Fått hjälpa av PT att sätta samman olika pass. Kör ett upplägg i ca en månad, sen byts vissa övningar ut för att inte kroppen ska vänja sig vid en sorts träning.

  Tips två är att med jämna mellanrum kör max-viktpass, dvs testa av HUR tungt du kan lyfta. Tex marklyft, squat, bänkpress och press över huvudet. Kul att mäta att ens insatser på riktigt gjort nytta och att man blivit stark.

 5. Du ser väldigt vältränad ut Petra!.

  För att blir starkare och få synliga muskler, skulle jag säga att träna styrketräning 5-6 gånger i veckan( inte fler än 6 gånger). 3 gånger är alldeles för lite. Tycker du ska kolla in en bra app som Linn Lowes lagat, du kan köpa olika paket som går över 3 månader. Dessa har olika fokus( kolla in henne på Instagram). Otroligt inspirerande( det tog henne 4 år att gå från pinnsmal till en kvinna med muskler). Skulle ändå säga att på 1 år kommer man långt( du kommer att se skillnad). Håller med P i sitt inlägg, du måste lyfta tungt, mesa inte med vikterna( förutsatt att du fått in tekniken och inte har någon skada/ont någonstans).

  Vill också pass på att skriva att du är en kvinna med otroligt god smak. Finner din blogg väldigt inspirerande, du är några år äldre än jag och ser helt fantastisk ut!
  Gillar starkt allt inom hudvård( precis som du).

 6. Martina (next level biohacking Johansson är mitt tips! D ä r pratar vi vältränad med muskeltonus och lyfter tungt gör hon! Min förebild 🙂

 7. Kolla in Carina Lund på Insta. Helt vanlig tjej 40+ som äter vanlig mat och tränar hårt. Sån förebild! Hon kör tung styrka, man måste våga ta i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *