IBLAND MÅR JAG (INTE HELLER) SÅ BRA

.

En kopp cappuccino och jag i soffan idag. Kanske ser mysigt ut men jag känner mig inte alls cosy…

.

.

Bonjour mina vänner

.

.

Jag vet att jag snott rubriken på dagens inlägg (nästan) från söta Therese Lindgrens bok men den passar ju även mig. För ibland mår jag inte heller så bra även om det kan tyckas så i min ”glassiga feelgoodbloggbubbla” som jag oftast delar med mig av. Men jag försöker vara transparent med det här också och med mina egna dippar så att ni vet och förstår varför jag kanske inte är lika peppig som jag brukar..

.

Oftast mår jag ju bara bra men igår fick jag känning av den där hemska känslan igen, från ingenstans kom den – att jag inte kunde andas och att jag inte fick luft. En panikångestattackvarning (Ni som följer mig sen ett tag tillbaka vet ju att jag blev dålig och fick såna attacker för några år sedan). Nu gick det inte så långt igår men jag tar detta som en varning. Jag har just nu världens jobbigaste PMS också och då känns alla små bekymmer mycket större. Och allt hemskt som man läser om och ser på nyheterna kommer plötsligt mycket närmare. Man har inte den där vanliga känsloskölden. Som när det berättas om en liten liten flicka som blev fosterhemsplacerad i samband med födseln (pga av missbrukande och psykiskt störda föräldrar) men som tvingades av svenska myndigheter, tre år liten, att flytta hem till sina biologiska föräldrar som hon inte kände överhuvudtaget. Och som ett halvår senare tog livet av henne. Alltså jag grät så mycket över detta. Blir både jättearg och ledsen. Moje är ju 3 år – så liten och så beroende av oss som han  älskar och litar på till 100%. Så fruktansvärt hemskt och sorgligt

.

.

.

Nej jag har idag noll energi och fryser och vill bara sova. Men det går ju inte, jag har en stor familj och jobb som ska skötas. Men jag måste fortsätta röra på mig trots tröttheten (motion är det bästa när man är hängig) och sålla jobben och inte ta på mig sånt jag inte egentligen trivs med (har precis avbokat en pr-resa utomlands inkl flyg..) och inte ta in allt som är jobbigt och inte bekymra mig över sånt jag faktiskt inte kan påverka eller göra något åt. Köra min andningsövningar och så ska jag börja med Yoga – alla verkar må så himla bra av det

.

.

.

Och så ska jag hålla mig borta från alla nyhetssidor och rapporteringar när jag inte mår hundra. Fokusera på trevliga saker istället.

 

Men som sagt det känns bra att dela med mig till er med detta och hur jag mår nu. När jag delar med mig så kanske jag visar att alla kan känna så här ibland? Att även ”happy me” har mina dagar (stor skillnad på dagens inlägg och det förra men så är känslorna också helt olika) och att oro och ängslan och hormoner finns och ställer till det för oss tjejer och att det är ok.

.

.

Är hur som helst så glad att ni kikar in och att ni finns där ute och för alla snälla hälsningar<3

.

KRAM PÅ ER

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

39 kommentarer till “IBLAND MÅR JAG (INTE HELLER) SÅ BRA

 1. ❤️stor kram fina !! nyheter har jag slutat titta på för länge sedan det får mig bara att må dåligt ….. det är så många andra som tittar så man missar liksom inget ändå 🙈

 2. Petra… känner igen mig. Jag försöker själv undvika tv och nyheter när jag mår för dåligt. Det blir bara för mycket och för många intryck. Kan rekommendera basal kroppskännedom hos sjukgymnast. Men framför allt acceptera att du mår som du gör och att du känner som du känner. Och skulle nån Skriva nåt dumt till dig idag så låt det bara passera..spara på krafterna. kram å tack för att du finns och delar med dig. Älskar din blogg💕du gör skillnad🙏🏻

 3. Den värld vi har skapat är sjuk och ohållbar på många sätt och för mig är det ett mått på friskhet att reagera psykiskt.

  1. Känner likadant. Vilken sorg och vanmakt den flickans RIKTIGA familj måste känna (dvs inte den biologiska) ,den familj som levt med henne och gett henne kärlek från livets början. Har gråtit och känt mig så besviken på våra lagar som inte ser till barnets bästa. Men hur jobbigt det än är tror jag det är viktigt att vi fortsätter läsa och att det granskas och tas upp, så att det inte göms undan. All styrka till den drabbade familjen ❤❤

 4. Prova yoga! Det är verkligen bra och skonsam träning för kroppen, bra rörlighetsträning. Men, största belöningen är det psykiska. Lära sig att varva ner, gå in i sig själv och din kropp. Lyssna på kroppen. Ge det ett tag och hitta din yoga form!

 5. Jag har också varit helt sänkt sen jag hörde om ”lilla hjärtat”, det är så sjukt att en domstol går enbart på lagar och inte tänker på barnets bästa.
  Hon slets ifrån den enda familj hon älskat och kände, togs från den enda mamman som brytt sig om henne och från sina systrar. Jag inte ens föreställa mig året av skräck hon levt i innan hon dog.
  Våra myndigheter är så grymma och det finns många fall där man dömt likadant. Att barnet ska tillbaka till föräldrar, trots missbruk och våld. Lagen måste ändras så barnets känslor och behov går före biologiska föräldrar rätt till sina barn.

  Att detta får hända i Sverige 2020 är helt åt helvete rent ut sagt.
  Kommer nog aldrig kunna sluta tänka på detta.

  Kram

 6. Vet du!
  När man känner att det är för mycket, och man bara vill gömma sig i sovrummet och sova. Då är det dags att ta ett steg tillbaka.
  Din hälsa är viktig.
  Själv är jag på väg tillbaka på 25% efter utmattningsdepression. Och hur skralt det än blir i kassan så är min hälsa och fortsatta mående viktigare än inkomsten just nu.
  Tänk på att du ska hålla länge.
  Vill tipsa om mediyoga!
  Det bästa jag gjort någonsin. Andas, avslappning och bara min tid.

  Ta hand om dig ❤️

 7. jag bröt också ihop när jag läste om lilla flickan. Det är helt obegripligt att föräldrarätten vägde tyngre än barnets bästa i detta fall. Jag har också en treåring hemma och de är så små och den lilla tjejen blev berövad hela sin trygghet, familj och värld. Så fruktansvärt för fosterfamiljen också som gjort allt för den lilla tjejen, sån oerhörd tragik. Kammarrätten som dömde i detta ärende är medskyldiga och borde dömas för tjänstefel eller liknande. Det borde bli konsekvenser men det är väl tyvärr önsketänkande.
  Hoppas du mår bättre snart Petra!

 8. Dear Philia, it is so nice to hear and see you every day. It is so fresh and exciting to see new things and to hear of your doings and feelings. Even your bad feelings. It is so real.

  Have you ever telling this to Jesus? Do you know Jesus? You need him. He can heal this. Greetings

 9. Tack för att du delar med dig. Jag har precis gått igenom en jobbig period med missbruk hos en närstående. Det är tufft men man blir mer förstående för att alla har sina problem . Mvh Åsa

 10. Har haft problem med panikångest från och till i över 20 år och har sedan ett år tillbaka gått på yinyoga. Provat vanlig yoga förr men föredragit livligare träning. Har dock blivit helt biten av yinyoga och tycker det ger så mycket på så många plan. Mår bättre både i kroppen och mentalt. Har också provat olika instruktörer och nu landat hos en som är fantastiskt. Yogan har även hjälpt mig att börja ifrågasätta saker som jag bara sett som självklara. Har börjat se över livet, omgivningen, vad jag arbetar med och rollen jag har för andra. Har helt enkelt börjat utgå från mina egna behov mer och inser att resan bara växer och fortsätter. Hoppas och tror att det även gör mig till en bättre mamma, fru och medmänniska.
  Testa!
  Skickar lite kramar och pepp

 11. Visst virvlar allt runt omkring oss och påverkar vårt mående ibland. Jag tycker att det är fint att du delar med dig….jag tror många mår bättre av att veta att andras liv också svajar ibland.

  Kom ihåg att när det är som tyngst så vänder det snart ❤️.

 12. ❤️❤️❤️
  Nä fyy – såg klippet igår & blev helt tom… så tragiskt fruktansvärt hemskt att sånt bara få hända…

  Stor kram till dig, känner igen mig. Ibland kommer den bara över en, känslan som slår ned en totalt, från ingenstans.. och jag är bara ledsen & låg. Men det går över. Att omfamnas att sina nära & den man älskar, då känns det bättre!

 13. ❤ Kjenner meg igjen. Ikke les nyheter under pms. Jeg har erfart at nok søvn, hvile, mindre kaffe og sundt kosthold har en positiv effekt på angst. Vet ikke om du drikker alkohol, men jeg måtte avstå fra alkohol i festlige lag i mange år, da det er en trigger fordi ” dagenderpå” har samme symptomer som angst ( hjertebank, tørr i munnen, heteslag). Føler med deg ❤

 14. Känner igen mig, har lidit av panikångestattacker i några år och de kom från ingenstans utan förvarning. Blev så rädd…
  Vi har alla våra ”downs” i livet och det spelar ingen roll vilka vi är. Jag har ett fantastiskt liv men ändå kommer dipparna. Så skönt att du skriver om detta❤️
  Varm kram

 15. Jag känner också igen mig tyvärr. Tror att för min del handlar det om att jag är högkänslig (HSP), vilket jag har förstått först på senare år (är nu 45). Att få svar på varför jag t.ex. reagerar så starkt på nyheter, varför jag behöver vila oftare än andra, varför mår jag ofta dåligt osv har hjälpt mig att sakta må lite bättre. Kan rekommendera Högkänslighetspodden. Kram

 16. Åh, du får en varm kram – och lite blommor! Lilla söta mamman! 🌸🌸🌸

 17. Det går över, peppning bara. kanske kan ett hormonplåster hjälpa lite ? har själv fått precis och nu vaknar man lycklig o glad 🙂 kram

 18. Styrkekramar till dig. Blev också helt bedrövad när jag hörde om den lilla flickan. Fy så hemskt! Hoppas du mår bättre snart.

 19. Det är alltid fint när du delar med dig av livet 🙂 fortsätt gör det ibland. Alla har vi upp och nedgångar och det är skönt att någon skriver om det. Bloggvärlden (har jag ofta sagt) är för rosa och fluffig för att det ska bli behagligt att läsa till slut.
  Jag är högkänslig och behöver skärma av mig emellanåt. Jag har också varit sjukskriven för utmattningsdepression och börjat jobba igen 100% efter 6 månader av sjukskrivning och psykologhjälp, mediyoga, otroligt bra 🙂 och en bra paus i livet. Nu letar jag ett jobb som inte är 100% för jag värderar fritid och ork mer än att ha klirr i kassan.
  Fruktansvärt för den lilla flickan och hennes familj. Blev oerhört berörd.
  Kram till dig och hoppas det vänder snart. Det är bra att stanna upp i livet emellanåt, att omvärdera och få perspektiv.
  Kram Åsa

 20. Fina du! Man kan inte alltid vara på topp. Hoppas att det känns bättre snart.
  Sköt om dig!

 21. Tack för ett ärligt inlägg. Strongt att berätta också när livet inte alltid är på topp. Hoppas du får må bättre idag!

 22. Det är så sorgligt med Lilla Hjärtat. Varje gång jag läser om det blir jag så ledsen. Här har man verkligen tänkt utifrån föräldrarnas perspektiv och inte det som är bäst för barnet.

  Angående yoga, ”alla” mår inte bra av yoga. Jag till exempel får ångest av det.

 23. Vad fint att du delar med dig av dina känslor. Att vara bräcklig ibland är att också vara modig tycker jag. Känner igen mig i vad du beskriver, när filtret liksom inte sållar bort allt utifrån. Önskar dig det bästa på alla sätt och tack för en blogg som fortfarande inspirerar efter alla dessa år jag följt den.

 24. Känner så väl igen mig! För mig hänger det ihop med pollenallergi, då ökar min ångest och panik. Styrkekram till dig ❤️

Comments are closed.