JUST LIKE JACKIE O

ReKLAM & ANNONSLÄNKAR FÖR ÅHLENS

.

Kanske inte märket är Chanel på denna söta boucléjacka men visst ger denna lite såna vibbar! Älskar såna här klassiska historier som ger en elegant twist på vilken enkel vardagsoutfit som helst. Som på Moi ovan, vanlig svart bomullströja, vanliga svarta tighta jeans och vanliga svarta boots och så en wow-jacka. Den här jackan kommer jag använda MYCKET kan jag lova er (jag har strl 36) och den finns här

 

 

.

Och YES jag mår mycket mycket bättre idag och det är för att äntligen är shark week här (att man kan vara glad över det men det är som bokstavligen att solen går upp igen på riktigt, häxan surtant har flyttat, de tunga molnen är mycket lättare  och mamman är åter happy:) Tack för all pepp förresten och all förståelse och alla råd snälla ni. Nu ska jag ta tag i problemet på riktigt, vill verkligen inte känna mig så där mer. Det är hemskt.

.

.

Ikväll skulle det vara gala här i stan (H skulle gått!) men den är inställd, precis som Beas konsert nästa vecka och Trulles studentkryssning – vad är det som händer?! Jojo jag vet också vad som händer men jag menar med världen och var ska det ta slut. Hm. Och gymmen stängs ner, eller man uppmanas att inte gå dit, och jag som precis börjat tränat styrka på riktigt. Vem vet när man kan gå dit igen… Får väl ta tag i vårat egna lilla pyttegym istället och göra det man kan göra där. Känns liksom lite som ingen riktigt vet hur vi ska ha det och hur mycket och vad man ska sluta med eller vad säger ni! Tror ni det överdrivs genom media med Corona eller är ni kanske så att ni tänker ni det värsta scenariot? Jag försöker ta det piano och framförallt lugna barnen, oh my vad tjejerna blivit uppskrämda här hemma och de läser typ ALLT och ställer massor med frågor. Är det samma hos er?

.

Nu – åka och storhandla massa gott! (Är vrålhungrig – inte bra att handla då:)

.

KRAM

,

,

,

Rekommenderade inlägg

27 kommentarer till “JUST LIKE JACKIE O

 1. Jag tänkte lite som du innan jag verkligen satte mig in i det…. Nu not så munter längre. Mest orolig över mina föräldrar 70+ och min dotter som äter immunsuppressiv medicin. Mitt råd lyssna på dem som är mitt i stormen för den kommer hit också är helt övertygad om det. Annars är en början att kolla på coronadokumentären på svt-play.

 2. Ja, tyvärr så är nog läget riktigt illa vad gäller corona. Jag har bunkrat upp tidigt, men det räcker ju inte långt även om man tycker att det ser mycket ut när man står där med vagnen i kassan. Man får väl vara lugn utåt, men som vuxen planera och agera för familjens bästa.

   1. Kan bara svara för egen del såklart, men jag har köpt värktabletter, handsprit och hämtat ut extra av receptbelagd medicin. För det kan bli/är svårt att få tag på tror jag. Det är orsaken för min del.
    Att vara vänlig och omtänksam, även försiktig med kontakter med äldre och andra utsatta riskgrupper när man kan är dock gratis och finns förhoppningsvis i oändlig supply hos de flesta, får vi väl hoppas. Allt gott!

    1. Det tyckte jag lät klokt. När folk bunkrar så tänker jag att det är mat och liknande 🙂

 3. Jo, jag är livrädd. Inte så mycket för att bli smittad själv, men för att vården inte ska räcka för alla som behöver. Se på Italien där läkare måste stå o väga vilka som inte kan få intensivvård osv. Mardröm! Och de ekonomiska konsekvenserna har vi bara sett början på. Nu måste verkligen ALLA ta ansvar och göra vad man kan för att sakta ned spridningen så vården har en chans. Det är allvar. Sköt om er! ❤️

 4. Snyggt! Och skönt att du mår bättre 🙂
  Angående corona så är jag inte orolig för egen del men min pappa skulle nog inte klara sig nåt vidare om han åkte på det, så klart man är orolig för andra människor.
  Sen har vi den ekonomiska aspekten, väldigt många företag kommer ju gå i konkurs och väldigt väldigt många människor kommer bli av med sina jobb. Bara ett exempel är ju hotellbranschen, Scandic varslar över 2000 personer och kommer troligtvis stänga 50 hotell, Nordic Choice liknande, m.fl.
  Restaurangbranschen drabbas lika hårt och ja, säkert de allra flesta företag i Sverige. Katastrofläge i vårt land.
  Flera skolor stänger, och inte ber man sina äldre föräldrar om hjälp så vem betalar för föräldern som är hemma? Får man vabba i ett sånt läge trots att inte barnen är sjuka, när tar vab-kassan slut i vårt land?
  Finns inget facit på detta så det är helt klart en jäkligt läskig situation.

  Vi får hoppas på en värmebölja som tar kol på viruset då det inte trivs i värme.

  1. Nej, man får inte vabba så länge barnen inte är sjuka eller smittbärare. Arbetsgivare ska så långt som möjligt låta folk jobba hemifrån om skola/förskola stänger. Gäller jobb där det är möjligt förstås.

   1. Nä precis, så hur gör man då om skolorna stänger? Olovlig frånvaro från jobbet är ju skäl för uppsägning så blir ju ganska omöjlig situation för de flesta. Väldigt få i det stora hela kan ju jobba hemifrån..

    1. Man får nog lov att vara lite innovativ i kris-tider. Först vabbar du för ditt barn en vecka eftersom hen är snuvig och lite varm. Sen vabbar din partner en vecka. Behöver ni stanna hemma längre är du nu lite krasslig och är hemma, sen din partner. Sen är barnet krassligt igen osv…. Finns även möjlighet att ta ut komp, semester, tjänstledighet.
     Hoppas det löser sig.

     1. Jag förstår inte riktigt, menar du att man ska fuska? Är varken barn eller man själv sjukt så kan man inte göra så, krävs dessutom läkarintyg efter 7 dagar.

      Jag är glad att regeringen beslutat att det är upp till varje skola om den ska stänga eller ej och jag hoppas inte mina barns skola stänger. Barn är heller ingen riskgrupp, med undantag för en del med nedsatt immunförsvar då.
      Tjänstledigt är ingen rättighet om man inte ska ska studera eller prova starta egen verksamhet. Några komptimmar räcker inte till veckor om man tvingas vara hemma så länge. De 5 veckor semester som de flesta har räcker till de 4 stängningsveckorna under sommaren och en till enskilda dagar övriga 4 lov under året. Nog få som har över till corona-ledighet så att säga.
      Väldigt många familjer skulle drabbas hårt om man beslutar om stängning.

      Man ska också komma ihåg att influensa är farligt varje år för gamla och andra i riskgrupper. 2018 dog ca 2600 personer i Sverige till följd av influensa med lunginflammation.
      Hittills har en person dött av corona-viruset i Sverige (rätta mig om jag har fel), men det kommer förmodligen öka en hel del så klart man ska ha sunt förnuft kring detta men man ska vara försiktig med att måla fan på väggen och tänka på att den ekonomiska krisen vi väntar kan bli enorm om vi stänger ner Sverige i denna hysteri.

     2. Bra svar Catta! Skulle alla tänka lika med att ”fuska” för att va hemma så kommer detta bli ännu värre… utifrån att jag jobbar inom HR retade verkligen den kommentaren mig extra mkt. Bra om alla tänkte ett steg längre när de tror på lätt lösning…

    2. Skulle försöka svara dig på din sista kommentar. Håller helt med dig. Det är hysteri. Jag tror det blir ett undantag om man tvingas vara hemma pga skolorna stänger. Karensdagen är ju bortplockat och det finns garanti för virus-sjukskrivning hos försäkringskassan, dvs om du måste vara hemma pga karantän osv.

     1. Ja, så blir det säkert, får vi hoppas, man får också hoppas att det blir undantag för företagen isf. De betalar ju de 14 första dagarna innan försäkringskassan kliver och blir många anställda hemma så blir det stora pengar och då blir det förmodligen varsel eller konkurs för många småföretag som inte har råd med sjuka anställda.
      Vi har en tuff tid framför oss.

      Kram!

     2. Håller mig till din linje Catta, folk är helt fel ute att faktiskt medvetet fuska. Är barnet friskt får man inte vabba med ersättning. Tycker det är kusligt att människor tycker sig ha rätt till det. Som jag i ett längre inlägg nedan skrev så kommer vår ekonomi o välfärd framöver drabbas hårdare än vad viruset kommer göra. Låt riskgrupper och personer över typ 65 hålla sig hemma med betalning från staten så kan vi andra driva samhället vidare, som inte slås ut hälsomässigt på samma sätt. Ge ett bidrag till dessa att handla hemifrån ( om man nu tycker det är ett dyrare alternativ). Sen att de faktiskt INTE vistas i miljöer där smittorisken är hög!! Ev företags konkurser, varsel och uppsägningar kommer leda till i värsta fall missbruk, depressioner, kriminalitet etc. Jag kanske har helt fel tänk i detta men visst, jag e orolig men inte för viruset i sig utan följderna som kommer bli…

    3. Så som vi har det (jobbar för ett danskt företag där de danska skolorna är stängda) så arbetar vi hemifrån med barnen hemma. Arbetsgivaren har förståelse för att de med små barn inte kan vara lika effektiva så där är stor flexibilitet, och så ”tar man igen” det man kan efter normal arbetstid. Barnen är alltså hemma och föräldrarna hemma men det är inget vab, utan man arbetar hemifrån med barn. Där är det också så att barnomsorg finns för de föräldrar som båda arbetar inom sjukvård, polis etc.

     1. Hur är det för alla som inte kan jobba hemifrån, borde ju vara majoriteten som inte kan det?
      Livsmedelsbutiker, restauranger, hotell, lager, fabriker, ja typ alla förutom vissa kontorsjobb måste ju vara på arbetsplatsen för att kunna jobba.
      Sjukvårdspersonal osv är ju bara en bråkdel så resten behöver ju också barnomsorg.

 5. Coronaviruset och dess olika konsekvenser skall vi ju göra vad vi kan för att undvika men medierna har ju som alltid missbrukat läget och skapat en oro som förhoppningsvis inte är befogad.Att börsen går ned från ”all time high” till det läge som var för ca 1 år sedan är ju inte helt oväntat.Vi vet från tidigare liknande ”kriser” att det mesta ganska snabbt återgår till ett ”normalläge”.Skräm inte barnen. Var försiktig, men om vi tänker positivt har vi större möjlighet att hitta bra lösningar.

 6. Det är ren hysteri nu. Media har lyckats ordentligt med sin skräckpropaganda.
  Läget är allvarligt, men det bästa man kan göra är om du inte känner dig kry, stannar ni hemma och väntar ut det. Corona är lömskt, för det kan bete sig som en lättare förkylning. Så minsta krassliga känsla, stanna hemma. För övrig, försök lev normalt.
  Det som är oroväckande är för gamla och människor med sämre utgångsläge, pga sjukdom och människor med dåligt immunförsvar och sjukdomar som inte har samma motstånd som en frisk människa har.
  Det är en ny situation, så läs helst på sidor som vårdguiden och folkhälsomyndigheten och skippa allt annat som aftonbladet och expressen.
  En vän på jobbet mötte i morse en kompis som är smittskyddsläkare och sa att corona är uppblåst i media.

 7. Wow, så snygg du är Petra. Så skönt att du känner dig bättre. Önskar dig och din familj en skön helg.
  Monica

 8. Man ska absolut ta det här allvarligt men samtidigt vara förnuftig och realistisk. Personligen är jag inte heller rädd för min eggen del, men så klart för mina föräldrar (och andra) som är i riskgrupper. Men här har jag nåt att tillägga….Var i affären för att handla igår och det var hysteriskt! Hur mkt folk som helst och mängder med folk därtill en hel del ”äldre” människor (som kanske inte skall vara i dessa miljöer) slet och rev och betedde sig oerhört dåligt, anser jag, folk kastade sig över det som fanns kvar i hyllorna och trängde sig fram och var allmänt hysteriska! Nu talar jag för egen del, men mina föräldrar kan inte tänka sig att hälsa på oss nu däremot åker de till affären och handlar i parti o minut. Har sagt till dem att använda sig att internet-handling och hämta i sån där ”hämta-station”, alternativt mathem.se där man får det till dörren. Men det nappar de inte på….vilket jag tycker är mkt märkligt om man nu är så himla rädd. Det pratas om att stänga skolor…..är smittorisken så mkt större där än någon annanstans undrar jag? Vad komemr alla barn göra med sin tid om inte skolan är öppen? Jo, de kommer hänga i köpcentrum, hopp- och lekland o andra platser med folksamlingar är min spontana tanke…?! Smittorisken för att skolan stänger kommer inte hjälpa utan mer själpa, tror jag. Föräldrar som (kanske) måste vara hemma med barn under 12 år utan ersättning då barnet inte är sjukt, det kommer leda till sämre ekonomi för familjer (många som kanske redan har det knapert). Folk som arbetar på platser som stänger, kommer drabbas av eventuella konkurser och bli arbetslösa… det kommer ta ende med förskäcklelse om man gör drastiska åtgärder som kanske inte är helt genomtänkta, avundas inte våra politiker som måste ta beslut som de sedan får skit för av allmänheten. Jag anser att är folk bara hemma om de är dåliga, att man tvättar sig ordentligt, struntar i handslag o närkontakt i den mån det går, OCH att de som faktiskt tillhör riskgrupp håller sig hemma så kan vi som inte drabbas så hårt av själva viruset fortsätta arbeta. Jag är ärligt mer rädd för Världsekonomin än själva Corona.
  Ha en god helg alla, gör det NI kan och bli inte otrevliga o hysteriska, det hjälper ingen.

Comments are closed.