GOD MORGON FRÅN OSS

REKLAM & ANNONSLÄNKAR LINDEX

.

Liten ledig Maurits hänger runt i tvrummet denna morgon! Lite film på tv:n får bli morgonens mys (Aladdin är den bästa just nu:) Får se vad vi hittar på idag! Det regnar ute så lekparken känns inte suuuperlockande (Finns det något tråkigare för en vuxen än lekparker förresten:) Kanske bara lite pyssel hemma och spel och sagostunder.

.

,

.

Sitter man i soffan med kameran redo så är det bara att vänta på lite olika charmiga poser haha. En treåring sitter liksom inte stilla på samma ställe långa stunder!

.

.

.

(Moje vet så väl när kameran är framme och det är typ omöjligt att få en bra porträttbild på honom:)

.

.

.

Wow jag lyckades!

.

,

.

Vet inte riktigt hur jag ska göra så han får träffa andra barn nu? Vet inte om man törs höra av sig för lekstunder eller om man ska låta bli. Kan ju ta ett tag detta liksom… Vi ska iaf åka till fjällen om 1 1/2 vecka på påsklovet med vänner som har en jämnårig och där vi hyrt en stuga och det är jag SÅ tacksam för. Pratade om hotel osv men en stuga blir perfekt nu. Vet inte om liftar och backar kommer vara öppna då men annars får man väl gå på tur? Eller åka längd  osv och apropå det – vet ni vad jag gjorde igår? Jag anmälde mig till Tjejvasan haha. Vi är ett gäng tjejer som ska åka och jag har väl inte åkt längdskidor sen typ mellanstadiet haha? Fast jag har ju skapligt lång tid på mig att öva lite så det borde jag fixa, hur svårt kan det vara:)

.

.

Och förresten, visst är Maurits pyjamas typ den coolaste någonsin? Med zebror och leoparder i mjukaste viskos. Vill ha en jag med men de finns tyvärr bara från 92 upp i strl 142 (och kostar bara 149 kr! Halva priset!)

.

.

Önskar er en finfin lill-lördag!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

59 kommentarer till “GOD MORGON FRÅN OSS

 1. Du kommer att klara Tjejvasan galant ❤️. Dessutom kommer du att vara snyggast i spåret om jag känner dig rätt ❤️. Ha en trevlig lillelördag m.v.h Åsa

 2. Ja – ganska annorlunda att bo i Norge nu. I Sverige tänker ni helt annorlunda. Ja och min man har henmakontor. Våra jobb är stängda och våra barns skolor är stängda (3 barn). Vi måste hjälpa dom med undervisningen. Vi får böter eller fängelse i Norge om vi reser till våra fritidshus i en annan kommun. Barna får absolut inte leka med andra barn. Men vi är friska, har jobb och eget hus – så vi skall inte klaga.

  Önskar alla en fin dag!

  1. Hur fungerar det då om man arbetar inom sjukvården? Stänger den också? Eller vem tar hand om barnen när man jobbar??

   1. Förskolor och skolor tar hand om barn som har 2 föräldrar som jobbar inom hälsosektorn. Det går att söka om plats till kommunen.

 3. @linda: precis som här i Tyskland (och resten av EU/mycket av resten av världen förutom Sverige). Skolor och Kindergarten sedan i mandags; bara livsmedelsbutiker och apotek för i princip vara öppna. Igar stängdes alla de gym som ff var öppna plus lekplatser, bouleplatser eller utegym. Alla byggfirmor etc ligger ner minst en manad; gudstjänster inställda tillefter pask. Begravning bara inom familjen. Eftersom all hotell- och restaurangverksamhet ligger nere stängs automatiskt alla skidorter.
  Vi har ocksa mycket plats och stor trädgard, men tänker pa dem som kanske bor trangt med barn i en lägenhet t ex. Inte roligt! Nu hoppas vi alla att dessa atgärder förhoppningsvis kan hjälpa till att bromsa peaken pa insjukningar och bromsa upp förloppet.

  1. Jaaa. Tänker och känner så för alla som är låginkomsttagare i Europa- instängda i små lägenheter.. kvinnomisshandeln har ökat dramatiskt., så sorgligt

 4. Nå må alle ta ansvar og holde seg hjemme, dette er et felles løft og et felles ansvar for å hindre smittespredning. Ikke lurt å leie hytte med annen familie nå.

 5. I Finland har vi undantagstillstånd, och alla uppmanas hålla sig hemma i mån av möjlighet. Skolorna är stängda (distansundervisning, har funkat bra via google meet och iPads), och daghemmen är främst öppna för dem som arbetar med samhällskritiska uppgifter, typ inom vård, logistik etc. Tycker det är rätt att ligga ganska lågt nu.

 6. Underbar pyjamas, synd att det inte fanns i vuxenstorlek 🙂
  Hemma med diverse symptom och varvar nu kontorsarbetet hemifrån med ditt bullrecept nedan. Nu, under andra jäsningen, ska lönerna skickas 🙂
  Ta hand om varandra!

 7. Hej Petra!
  Du har säkerligen fått frågan 100 ggr innan, men vad heter färgen på väggen i ert tv-rum där bilderna är tagna?? Är det din egen HOP grey sand? Så mild o fin : )

  1. Ingen fara!:) Detta är Nordsjös HOP Greige. Kul att du gillar den, jag tycker såå mycket om färgen. Har ett djup men är ändå mild som du skriver:)

   1. Jag tycker ni allihop ska utnyttja tiden på allra bäst sätt de närmsta dagarna! Här i Schweiz gick det väldigt fort, när processen väl startade. Först skolstopp i fredags, sedan starka restriktioner, alla affärer stängda plus reseförbud i måndags – och nu väntar vi bara på ett komplett utegångsförbud. Det kommer när som helst. Vi ligger ca en vecka före er. Sen kanske åtgärderna blir lite annorlunda, men hitintills har alla länder fått efter nästan exakt samma schema. Använd de här dagarna o förbered er och barnen. Era semestrar kommer garanterat inte att ske som planerat.

 8. En av våra anställda kom tillbaka från Åre i helgen, ligger nu i influensa med feber och huvudvärk. Det är inte nu ni ska dra iväg. Det har visat sig att 14 dagar inte räcker för karantän, utan vissa som har varit sjuka är fortfarande bärare av viruset. Många symptomfria bär på viruset. Kan ni inte vänta någon månad med att göra allt roligt. Det beräknas att eskalera nu i helgen.
  Alla gör såklart som dom vill, jag veeet, men att boka en resa till fjällen nu, känns inte så himla smart. Det kryllar av människor där. Å jag tror du kommer få en hel del kritik här inne. Så, bli inte stött över det sen.
  Åker ni får ni väl förbereda er på att stanna inne i 3-4 veckor när ni kommer hem.
  Hoppas ni tänker om.

 9. Minns också när lekplatserna var en plåga… nu när dottern är stor och ointresserad så längtar jag tillbaka! 😂😂😂😂

 10. Tycker det är ansvarslöst att boka en resa i tider som dessa. Fjällen finns kvar tills nästa år. Men alla människor kommer tyvärr inte att göra det.

 11. Så himla kul med Fjällen! Åk och ha det underbart! Finns väl inget mysigare än att ha karantän i en stuga med frisk luft utanför för massa aktiviteter. Jag röster JA för fjällen.

 12. Tänk på den kommun du reser till. Kan de ta imot ev alla sjuka turister? Skall inte dom som är fastboende kunna få läkarhjälp?

  Detta måste vi ta seriöst! Tänk på utsatta grupper och ta ditt ansvar!

 13. Petra, det låter inte alls särskilt klokt att åka iväg nu, av många skäl. Dels att dra runt ev smitta i landet (ni lär behöva stanna på vägen för att gå på toa, handla o dyl), dels att utsätta familjen för den risken. Alla måste vi göra uppoffringar nu, hur overkligt det en känns.

 14. Rekomenderar oxå Petra att inte åka .Sverige ligger ungefär 14 dagar efter oss och vi har utegångsförbud 😱!!! Viktigt att ta detta på allvar för gamla och sjuka .
  Ha en fin dag ❤

 15. Åk och njut av fjällen! Har man inte symtom måste man leva som vanligt, gå på restaurang, aktiviteter etc. Vi måste hålla Sverige levande! Endast vid symtom och om man är riskpatient ska man hålla sig hemma! Inom sjukvården är man endast hemma vid symtom. Ingen karantän efter resor el dylikt! Hur ska man kunna driva sjukvård om alla skolor och förskolor stänger?? Vem tar hand om barnen? Sunt förnuft och inte gripas av panik i denna hysteri som råder!!!

  1. Hej, i byn där alla blev sjuka i Italien, testades alla.50% var symptomfria, men hade viruset. Vi kan inte riktigt leva som vanligt just nu.

     1. kan vi inte komma överens om att vara källkritiska och ifrågasätta det vi läser? Förhålla oss till information från myndigheter istället för tidningar som Aftonbladet. Snälla.

     2. Charlotte, absolut..men det är olika texter över allt. Jag hörde av en bekant inom vården som pratade om det här, källan letade jag bara upp. Men alla gör som de vill. Det enda jag vet är att det här inte beter sig som ngt virus tidigare. Att det slår olika hårt, mot olika människor. Jag tror ingen vet riktigt då det är så många olika berättelser om allt.
      Karantän råder i vilket fall om man reser bort, oavsett om det är i landet eller utanför. Tycker man att det är värt att resa när kulmen nås i helgen och framöver, så fine, gör det. Jag tycker det är själviskt, då så himla många ser till att tänka om, och andra lever som att det inte finns någon morgondag.
      Svenska fjällen funderar politikerna på att stänga för att inte sprida smittan vidare. Problemet är ju inte influensan i sig. Problemet är att Sverige har väldigt få intensivvårdsplatser, och vården kommer ha det i princip omöjligt att klara av ett massutbrott. DET är problemet.

  2. Nej man kan inte vara egoistisk idag och leva som vanligt.
   Dessa punkter listar Anders Tegnell upp under presskonferensen som extra viktiga.
   Stanna hemma om man känner sig sjuk
   Jobba hemifrån om det är möjligt
   Res inte inom landet om det inte är nödvändigt

   1. Precis, lyssnade just på experten på tv4-nyheterna efter presskonferensen. Hon tyckte folk skulle ta sig en god funderare på om resan verkligen var nödvändig… Skittråkigt såklart men.

 16. Blir bara så förvirrad av alla infektionsläkare och andra specialister som uttalar sig på nyheterna. Många tycker att vi skall leva som vanligt men med extra tvättning av händer. Dom flesta får inga symptom och blir ej sjuka. Det jag tänker på är att självklart ska vi tänka på dom äldre men då sa en läkare att vaccinera dom mot lunginflammation…och skydda så mycket som möjligt att inte besöka ålderdomshem och sjukhus i onödan där dom mest sjuka ändå är.. men alla yngre som får sluta jobba, lägga ner sina drömmar dom har förverkligat med att öppna eget mm…. vad händer med alla oss som ändå skall dra in pengar och skatta. Skolor som stängs. Om alla stannar hemma när dom vaknar på morgonen och känner sig krasslig så kommer epidemin att stanna av säger en infektionsläkare nu Lite tävling mellan länderna verkar det vara också…Vem är duktigast vem gör mest drastiska åtgärder mm….Nej lev som vanligt och stanna hemma om du är krasslig

 17. Jag röstar och JA till att du skall åka! Vi som är friska MÅSTE ta vårt ansvar att gynna affärer, restauranger, hotell etc. Vi kan inte stanna av och sluta leva! Följ myndigheternas rekommendationer, de kan och vet. Finns så många ”expterter” där ute som tror sig veta så mycket och skrämmer upp folk i onödan. Självklart är det illa med Covid-19. Men se hur många som dör i vanliga influensan varje år. Nä, tagga ner lite granna, sköt din hygien, stanna hemma om du är sjuk, hosta i armvecket osv.
  Ha en underbar skidresa, njut till fullo så blir det bra! Vi måste hjälpa turistnäringen flytande, annars kommer det sluta riktigt illa.
  Stor kram till dig Petra

  1. Elin, ditt svar känns lite aningslöst. Leva som vanligt? Nej, det är inte som vanligt. Dessutom är rekommendationerna just nu att alla som kan ska jobba hemifrån, gymnasieskolor och universitet har stängt, äldre ska avstå alla onödiga kontakter, vi ska inte resa i onödan inom Sverige. Följ myndigheternas rekommendationer, så kan vi klara detta tillsammans. Även om det innebär en del uppoffringar just nu.

 18. Om folkhölsomyndigheten uppmanar svenska folket till eftertanke innan man genomför resor inom landet för att minska den geografiska spridningen kan jag inte förstå hur man kan säja att det är försvarbart att resa och leva som vanligt inom landet. De borde väl veta bättre än oss vad som är rätt i det här läget. Bor själv i en ort där många från just Stockholm har semesterboende och ser kommande påsken som en mardröm om folkhälsomyndighetens råd ignoreras. Men i slutänden avgör man ju själv vad man vill göra med rekommendationer.

 19. Hade själv en bokad Åre-resa men kommer vi inte åka för att minska risk för smittspridning. Förstår oviljan att ta in allvaret i situationen men vi kan inte dra iväg på resor just nu och riskera att smittan exploderar i mindre orter som har ännu färre intensiv-vårdplatser. Eller vad händer om ni insjuknar rejält efter någon dag, hur kommer ni hem då?

  Förhoppningsvis så kommer regeringen tvinga alla att hålla sig hemma redan närmaste dagarna. Verkar behövas då det verkar svårt att förstå allvaret.

 20. Det är i skidorter med kallare väder viruset har tagit riktig fart. Ta ert ansvar och stanna hemma.

 21. Om ni är helt friska tycker jag att ni kan åka. Hoppa över afterskin dock 😄 Önskar er en skön vecka med sol och frisk luft!

  1. Problemet är att man aldrig vet om man är frisk eller inte. Viruset är osynligt och alla får inte symtom.

 22. Jag har följt den här bloggen i många år och tyckt att den varit inspirerande och härlig. Men det här inlägget gör mig riktigt provocerad! Jag är sjuksköterska inom akutsjukvården och blir så arg på era oansvariga resonemang!
  Alla måste ta sitt ansvar för att förhindra smittspridningen! Ingen vet hur stort mörkertalet är, smittan sprids även från personer som inte har symtom.
  Just nu avråds det från resor till och från storstadsregionerna och i landet i övrigt om det inte är nödvändigt. Hur kan ni då bara tycka att det är ok att leva som vanligt och unna sig ett påsklov i fjällen!?!
  Vi i vården kan inte jobba hemifrån, vi måste gå till jobbet och kämpa varje dag! Vi vet inte hur det här kommer att utvecklas eller hur länge det kommer att pågå. Vi vet bara att vi måste vara starka och stötta varandra för att orka ta hand om alla som behöver vård.
  Vårt största bekymmer är inte om vi ska åka till fjällen eller inte i påsk!
  Vi är glada om vi får några fina stunder tillsammans med våra närmaste för att hämta kraft att orka kämpa vidare tills det här är över.
  Ta ert ansvar och släpp era lyxproblem så behöver Sverige kanske inte utvecklas till ett nytt Italien!

  1. Bra skrivet! Individuella ansvar är det som gäller nu, åtminstone till skarpare åtgärder i form av för bud införs.

  2. Så bra skrivet!!

   Snälla – tänk på andra människor❤️!

   Hurra för alla inom sjukvården som gör en fantastisk jobb!

   De kommer och få väldigt krävande dagar framöver!

  3. Så bra skrivet! Arbetar också som sjuksköterska på ett av Sveriges största sjukhus och blir oerhört provocerad av dessa totalt aningslösa kommentarer att det bara är att åka iväg på påsklov! Vi rustar nu för att öka våra vårdplatser med 500 för att kunna ta emot alla sjuka. Vi personal förbereder oss på att arbeta 12-timmars pass. Vi har redan prioriterat sedan några veckor tillbaka vilka som skall kunna få vissa behandlingar eller ej. Nu måste ALLA ta sitt ansvar, och jag förutsätter att alla Influensers använder sina plattformar och sociala kanaler för att för hjälpa till med detta!

  4. Mkt bra skrivet! Alla måste hjälpas åt och lägga sina resplaner och andra lyxplaner åt sidan. Tillsammans kan vi stoppa smittspridningen! Men det funkar inte om inte alla hjälps åt.

  5. Nu ska vi hyra en stor stuga i fjällen som två familjer ska bo i och inte bo på hotell eller bo i smeten i Åre by tex. Ingen After Ski, restauranger etc. H och Bea exponeras ju för många fler varje dag i skola och på jobbet. Vi handlar med oss maten och tänker på att hålla avstånd till andra människor. Hur kan vi då utsätta oss själva och andra för eventuell risk? Lyssna på kloka Agnes Wold. Det handlar om avstånd, ca en-två meter för att inte få droppsmittan och att inte andas in viruset. (Vi har även en egen mycket proffsig och klok läkare med oss:)

 23. Ja men det är ju ett jättebra och säkert skydd mot luftburen smitta att ha ”en mycket proffsig och klok läkare med sig”!
  Hör du inte själv hur idiotiskt det låter?!?
  Hade det varit en proffsig och klok läkare så hade han inte följt med utan istället avrått er från att åka!
  Det finns inte en enda sjuksköterska, undersköterska eller läkare på min arbetsplats som ens ägnar en tanke på att åka på fjällsemester just nu!
  Tror du att ni kommer att vara ensamma i liftköer, liftar etc ?
  Just nu borde allas fokus vara på att stoppa smittspridningen med alla åtgärder som krävs för det!
  Är människor sedan så dumma att de inte kan förstå sitt eget bästa och avstå så får vi hoppas att det kommer ett förbud innan det är för sent!

  1. Finns ingen anledning att vara dum mot mig eller någon annan och det är också väldigt viktigt nu. Jag ska inte stå i någon liftkö. Har jag skrivit det? Jag ska vara i en stuga i fjällen. Kunde varit en stuga på Gotland eller någon annan stuga. Jag ska givetvis inte trängas, vara i några folksamlingar, resa med många andra eller utsätta mig själv eller någon annan för risk.

   1. I ditt inlägg uttrycker du en undran om backar och liftar kommer att vara öppna…
    Nu avråds det från resor som inte är nödvändig inom hela landet. Så hur nödvändigt är det då att åka och sätta sig i en stuga i Åre i påsk!?!
    Ni bloggare och influencers borde istället ta ert ansvar och föregå med gott exempel i tider som denna. Det tror jag ni vinner på i längden.

    1. Jag ska inte till Åre? Och om jag undrade det var det inte för att jag kunde tänka mig att vi skulle stå i några köer och nära andra om de var öppna. Det är väl inte resorna i sig som det avråds ifrån utan att träffa andra och sprida runt eventuell smitta. Om du sitter i din bil från punkt A till B utan att träffa någon så är det ingen fara.Man måste ju förstå varför myndigheterna ber oss göra på ett visst sätt för att förhindra smitta

 24. Jag läste precis en artikel publicerad fredag eftermiddag i DN, tänkte då på tråden här. ”Allt tyder på att det pågår en smittspridning av coronaviruset i Åre, enligt smittskyddsläkaren Annika Ersson. Sedan region Jämtland Härjedalen på fredagen bekräftat det första fallet i skidorten har ett tiotal personer hört av sig. Annika Ersson vädjar till boende och besökare vid turistanläggningarna i Åre att tänka på smittrisken i umgänge med andra. Och hon hoppas att de som planerar att resa till Åre i påsk tänker efter flera gånger och helst väljer att stanna hemma. Med en bekräftad smittspridning har läget förändrats.”

 25. Under denna tiden så handlar det om att välja bort sådant som inte är av vikt. Gå till jobb och skola måste man, men inte bio, restaurang, resa etc. Tänk också på att virus kan drabba så olika, jämför med vattkoppor där små barn kanske knappt får ett par små prickar och ett annat i syskonskaran som är lite äldre får mångdubbelt fler och blir jätte sjuka. Så kan COVID19 slå i en och samma familj, mellan barn och vuxen. Att då inte befinna sig i sin hemort utan riskera att belasta en annan regions sjukvård är oansvarigt. Och dessutom att bo tillsammans med en annan familj på en begränsad yta även om man är mkt utomhus är definitivt inte lämpligt

  1. Helt rätt!!!
   Det finns så mycket viktigt att tänka på och ta hänsyn till i en situation som denna. Och allra längst ner på listan kommer lyxproblem som att resa i landet om det inte är nödvändigt och det innefattar även resor med egen bil.
   Vården i hela landet måste skonas och resurser/ vårdplatser fördelas så att de kan användas där och när de behövs bäst!
   Om alla bara kunde förstå det innan det är försent och vi står med ohållbar situation, inte bara i vården utan i hela samhället.

 26. Hvis du drar til fjellet nå Petra, da tror jeg du ødelegger framtiden din som som influencer. Du må gå foran med et godt eksempel i disse svært alvorlige tider.

 27. Alla uppmanas att ta eget ansvar för att smittspridningen av Covid 19 ska kunna hållas nere så mycket det går. Vi stannar hemma från våra jobb med minsta lilla förkylning för att inte råka smitta någon. Vi tänker på våra äldre samt petsoner i riskgrupper och vi gör så gott vi kan, allt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vårdpersonal jobbar dygnet runt för att ta hand om behövande och för att förbereda för ett snabbt stegrande vårdbehov. Pedagoger slår knut på sig själva för att ge samt förbereda distansundervisning. Många människor blir av med sina jobb och en stor oro råder över vad som ska hända. Allt medan många lever med en oerhörd oro planerar några för skidsemester. Förlåt mig men jag förstår verkligen inte hur man kan stoppa huvudet i sanden (eller i snön) och låtsas som att inget av detta händer. I läget som vi befinner oss nu kan vi alla göra en insats och följa experternas råd, inte resa runt, inte utsätta sig själv eller andra för smittorisk, inte ta upp vårdplatser på annan ort. I nuläget behöver vi alla fånga de guldklimpar som vardagen ger för att tillsammans klara oss igenom detta. En skidsemester verkar, i alla fall för mig, vara ett mycket egoistiskt beslut där andra människor kan påverkas negativt. Jag tycker annars att den här bloggen är mycket trevlig och inspirerande men detta inlägget provocerar mig.

 28. Det spelar ju ingen roll vart i landet ni tänkt resa. Just nu avråder man ALLA från att resa i Sverige om det inte är nödvändigt. Och en fjällsemester är INTE nödvändigt. Ta ditt ansvar Petra! Just nu kan du inte bara tänka på dig själv utan på hur andra kan påverkas. Vad händer om någon av er blir sjuka? Bryter benet? Får influensasymtom? Har du en beredskapsplan på alla eventuella händelser? Stannar ni i er stuga då och låter bli att belasta vården i den skidort som ni kommer befinna er i? Det finns många frågor att ställa sig själv och man kan aldrig vara nog förberedd för vad som händer i framtiden även om det bara är någon vecka fram. Ta ditt ansvar och var inte egoistisk!

 29. Kanske blir det inget fritt val Petra , jag hoppas myndigheter går ut tydligare med sitt avrådande att röra sig i landet på dessa onödiga resor . Nu måste vi hjälpas åt. Vårdpersonal ska inte gå in i väggen för att en klick människor ska fortsätta sitt resande och riskera att belasta sjukvården. Detta är väldigt provocerande att läsa.

 30. Stay around your area, sa stadsministern i Luxemburg där jag bor. De vill att vi skall undvika att köra bil, för att minska risken för olyckor, då sjukhusen är så belamrade.

Comments are closed.