MUMSIGA VÅFFLOR SOM SMAKAR CHURROS

.

Lite tokgoda Churrosvåfflor med vaniljglass någon? M U M S säger jag!

 

 

Idag är det ju våffeldag hurreeey! Så klart det ska firas, vad är härligare än ett par riktigt krispiga frasiga våfflor?? Feelgood lååångt ner i magen. Men de ska var riktigt så där krispiga för att vara perfekta och jag hittade det krispigaste våffelreceptet som ni bara måste prova… Så fick jag även inspo från den inspirerande  Matplatsen till att göra Churrsovarianten (Ni vet de där spanska goda friterade pinnarna man kan köpa utomlands och på tivolin) so ni ser ovan och de måste ni prova med. Oooh my. Hur gör man dessa? Superenkelt. Man gör först helt vanliga frasvåfflor och sen penslar man dem med smält smör och doppar i en blandning socker och kanel (3 msk strösocker och 2 sk kanel) Räcker dock med att doppa en sida:)

.

.

.

Ett viktigt tips för krispiga våfflor – du behöver ett våffeljärn som blir h e t t (Jag valde att göra vanliga svenska idag i vanligt hederligt klassiskt svenskt järn – Åviken. Tänk att det fungerar fortfarande efter alla år! Fick det av min älskade mormor Ingrid när jag fyllde 20-någonting<3)

.

.

.

M A G I S K A  S U P E R F R A S I G A  V Å F F L O R

4 pers

.

Du behöver: 4.5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 dl kallt vichyvatten, 100 g smör, 1 msk socker, 1 krm salt

,

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Sikta ner mjölet i en bunke (viktigt för att undvika klumpar) Tillsätt bakpulver, socker och salt och rör om. Häll i mjölk och grädde och fortsätt rör (Vispa inte då blir det sega våfflor!) Tillsätt smöret och fortsätt att röra tills att smöret är ett med smeten.  Häll i vichyvattnet och rör nu till smeten är er eller mindre jämn (några klumpar gör inget) Värm upp våffeljärnet och häll sen ner smeten när järnet är riktigt hett. Grädda våfflorna tills de har fin färg. Lägg sen upp de på ett ugnsgaller – då fortsätter de vara frasiga!

.

.

.

Bjöd mina älsklingar (och deras vänner) på detta till mellis efter skolan! Både Churrosvarianter med vaniljglass och chokladsås och vanliga med färska bär, sylt och grädde och precis allt åkte ner i magarna

.

.

.

Maurits och våfflan!

.

.

Nu ska jag snöra på mig löparskorna och sticka ner och springa lite vid Mälaren en sväng (är så himla rastlös just nu – måste uuut) här en ha en fin fortsättning på dagen mina vänner!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “MUMSIGA VÅFFLOR SOM SMAKAR CHURROS

 1. Gud så mysigt. Våfflorna ser så goda ut. Men gör du smeten utan ägg? Måste testa. Hälsningar, Lollo

 2. Åååh exakt ett sådant gammalt järn har jag också i gömmorna ☺️
  Petra, ni kommer väl också stanna hemma från fjällen, eller hur går era tankar?
  Kram

 3. I made these waffles, delicious the best waffles I have ever made. Will make them again for the grandchildren, thankyou. Mia

   1. Stämmer det att man inte ska ha ägg i smeten? Du har ägg på bilden men inte i receptet. Tydligen blev de bra utan ägg enligt ”engelska Mia”…
    Kram

Comments are closed.