FULL FART & HUR MÅR NI?

.

Pics från dagens Instastory!

.

Full fart här hemma när jag varit själv igen med denna lilla prins idag! Påsklovet är ju slut och det märks att han saknar sina föriskompisar och börjar tröttna liiite på sin mami. Vi har varit i parken och lekt i lekstugan, pysslat, sett på film och bakat chokladbollar och nu börjar ideérna tryta lite känner jag! Så hit me med dina vara-hemma-ed-barn-tips (vet att jag frågat förut men gör det igen) och kanske era allra bästa filmer/böcker/appar? Hoppas på att sån där riktigt härlig vårvärme kommer snart igen då allt man gör ute bara känns härligt och inte brrrr.

.

Hur går det för er fina läsare i dessa konstiga och omskakande tider?!  Jobbar ni och allt är mest som vanligt eller är du kanske permitterad eller jobbar hemifrån? Eller har ni och era nära och kära kanske blivit drabbade av själva Covid 19 och h u r  m å r n i??<3

.

Idag har jag själv en liten dipp och tänker negativa virustankar att detta aldrig kommer ta slut men det är klart att det gör. Ingen i min närhet har blivit sjuk men jag har vänner inom vården och vet verkligen att detta kräver enorm kraft från alla alla er som jobbar där och kommer göra så länge. Beundrar er så oerhört. Och så tänker jag på ekonomin också och framtiden och barnens planer och ja allt. Men bara att försöka tänka positivt och framåt, vi fixar detta inte sant!

.

Stor KRAM  & Var rädda om er

.

.

.

Rekommenderade inlägg

53 kommentarer till “FULL FART & HUR MÅR NI?

 1. Åå behöver också lite tips på saker att göra hemma!
  Jag är föräldraledig med vår lilla Bianca 6 månader, men håller storasyster Molly 3 år hemma från förskolan under rådande omständigheter.
  Tack för att du delar med dig av din vardag, stort som smått.
  Alltid lika kul att kika in och få läsa lite feelgood och vardag 🙂
  Kram

 2. Jag får samma tankar, svårt att inte få det liksom, igårkväll kunde jag inte sova pga ångest.. men lyckades rätt snabbt tänka om..
  Vi arbetar hemifrån både jag o maken sedan 5 veckor tillbaka, känner inte så stor oro för arbetet, ännu.. saknar även de vanliga vardagsrutinerna.. fast det är mestadels mysigt att arbeta hemifrån o få hem barnen tidigt från skolan. 💗 detta går över.. tar bara lite tid.

  Det jag hoppas vi lär oss av detta är hur bra vår planet mår när vi inte maxar vår industri.. vi borde alla ta ett steg eller tio tillbaka o fundera på vad vi vill lämna över till nästa generation, till våra barn. Inte är det en nersolkad planet vi önskar?

  Sköt om dig💛

 3. Har förberett mig på ev barn hemma-kaos och samlat ihop tips i listan nedan, min son är visserligen bara 3 men något kanske kan funka för er?

  Picknick ute
  Tejpa upp väg/bana på golvet (med papperstejp)
  Pussla
  Spela spel
  Oobleck https://www.google.se/amp/s/www.ekotipset.se/blogg/2018/12/9/oobleck-den-magiska-leran-p-bara-2-ingredienser%3frq=Lera&format=amp
  Leka affär
  Baka
  Fyll olika hinkar med vatten (dusch)
  Dansparty framför Youtube
  Utklädnad
  Diska
  Fiskedamm
  Skattjakt i trädgården
  Måla med vattenfärg
  Klistermärken
  Cykelutflykt
  Grilla korv ute
  Grilla pinnbröd ute
  Skogsutflykt
  Play doh
  Så krasse
  Hinderbana
  Gympapass/träning
  Gör pappersflygplan
  Potatistryck
  Kasta stenar i vattnet
  Bygg koja
  Ha kuddkrig
  Bowla inomhus
  Afternoon tea
  Disco
  Kurragömma
  Blås upp ballonger
  Klistra klistermärken
  Gör badstickers av disktrasor
  Gömma nyckel. Var är nyckeln? Ledtrådar som fisk, fågel eller mittemellan samt ”nu börjar det brännas” eller ”nu är det kallt” kan hjälpa.
  Vilken försvann? Lägg ut saker på ett bord, be barnet att blunda, ta bort en eller två grejer, och låt sedan barnet gissa vad som försvann.
  Inomhuspicknick till lunch(på filt, med picknickmat)

 4. Hej,

  Min dotter är dock 8 år men vi hjälper henne att blanda egna små geletvålar. Perfekt när man ska tvätta händerna så ofta. Nu vill hon tvätta händerna frivilligt flera gånger om dagen😂 tips kom på tv4 nyhetsmorgon. Du behöver flytande tvål, vatten och gelatinpulver och ev några droppar karamellfärg. Silikonformar exempel isformar el chokladpralinsformar

 5. Jag jobbar, lagar matlådor, tränar, sover, skottar snö och så där rullar det på. Vanliga vardagslunken här uppe i norr. Ingen i min omgivning än som har Corona vad jag vet. Oroar mig mest över att vi här i Norrbottens inland inte har någon vård att tillgå på nära håll. Hälsocentralen har till och med stängt och flyttat personalen till närmsta sjukhus 8 mil bort. Vår nedbantade vård oroar mig faktiskt mest i dessa dagar. Inte viruset i sig.

  1. Men vad hemskt att er vårdcentral stängts!!! Hur är det möjligt?! Ta kontakt med de lokala tidningarna och berätta!

   1. Lokala tidningar gör dessvärre inte någon skillnad i den nedbantning som sker av den svenska glesbygden. Vi som bor i Norrbottens inland får helt krasst finna oss i att inte ha samma samhällsservice som övriga landet. 25% av befolkningen i vår kommun är i riskgruppen för Covid-19, så drömscenariot hade varit att de fem obs-platserna och jourverksamheten hade fått vara kvar. Risken är att detta är ett steg så att de försvinner för gott.

    1. Tänker att det finns läkare i appar som man kan ha videosamtal med om det gäller vanliga funderingar och behövs vårdcentral så kanske man får ta den där timmen det tar att resa? Om det är akut läge så finns helikopter utryckningar och de går ju fortare och smidigare än köer i Stockholm innerstad tex och säkert inte samma tryck som i en storstad.
     Nu bor jag inte så långt ifrån vårdcentral el sjukhus så jag kan inte föreställa mig hur det är. Å jag hoppas avvecklingen är tillfällig just nu under denna hemska period och att allt blir bra igen ❤

 6. Jobbar på dom vanligt. Ingen i min omgivning har blivit smittad som tur är. Vuxna barn som också jobbar som vanligt. Tur att man är introvert då drabbad man inte så hårt av social distansering 😂. Mvh Åsa

  1. Haha jag är likadan. Inte så mycket som har ändrats i mitt liv heller. Inser hur mycket ensamvarg jag är. Men oroar mig över ekonomin i landet och är ledsen för alla som blir arbetslösa och alla företag som går omkull. Fruktansvärt. Men tror vi gör rätt att inte köra lock-down. Bättre med immunitet.

  2. Jag och mannen jobbar på som vanligt, men idag har jag vabbat då vår son ( jämnårig med er Bea), har ont i halsen o småförkyld. Här tillåts inte barnen komma till skolan med ens milda symtom & man måste vara symtomfri fri minst 2 dagar innan man får återvända till skola/förskola . Samma gäller för oss lärare/pedagoger. Jag känner lite som du lite uppgivenhet att när ska detta ta slut?! Stor kram & tack för din blogg

 7. Jobbar mer än någonsin just nu! Är placerad på vår Ivaavdelning med Covid -19 patienter. Långa dagar i hel ansiktsmask (gasmask), plastförkläden och handskar. Fullständigt dränerad på kraft och ork, efter jobb är det vila och mat som gäller. Vi inväntar besked om sommaren nu-personligen tror jag att all semester ryker för oss, finns inga resurser att hålla igång allt med färre personalstyrka. Är egentligen inte orolig alls över smitta-men hur vi ska må fysiskt och psykiskt när detta är över. Då ska vi avveckla allt och kavla upp armarna för att kapa alla operationsköer som bildats! De tankarna skrämmer mig lite faktiskt….

 8. Det är verkligen en konstig tid vi alla lever i nu. Om man blir sjuk i feber och ont i halsen hur ska man då veta om det är Corona eller inte. Den frågan ställer sig säkert många många med mig. Min syster ligger hemma i feber som åker upp och ner och lite ont i halsen. Hon har liksom ingen aning om det är Covid eller inte och vill mest veta för att förstå hur och hur länge hon måste vara hemma när hon blir frisk. Önskar så mycket att allt snart återgår till en bättre och friskare värld för oss alla.

 9. Livet ser ganska likadant ut för oss, vi har inte jättestort socialt umgänge annars heller och vi jobbar på som vanligt eftersom vi båda har samhällsbärande yrken. Men jag lider med barnen som inte får gå till skolan, leka med kompisar eller gå på sina fritidsaktiviteter. Dottern gråter på kvällarna och säger att nu förlorar hon de få kompisar hon haft eftersom ingen får träffas för att leka. Gör ont i mammahjärtat att höra även om jag vet att andra har det värre 💔 Eftersom barnens pappa bor i Sverige (och vi i Finland) innebär det även att de inte kan träffa honom.. 😔 Längtar tills detta är över, även om det ger perspektiv på vad som är viktigt i livet. 🙏

    1. Om de inte måste skicka dem men ändå gör det, så ja. Ser många föräldralediga som låter barnen vara på förskola fastän de borde vara hemma i dessa tider. Finns barn som absolut måste gå till förskolan, barn som kanske har ett infektionskänsligt syskon hemma. Låt förskolan vara för barn och föräldrar som inte har något val i dessa tider.

     1. Våra barn är på förskola och fritids. Jag är så glad över att inte skola och förskolor är stängda. Mannen jobbar långa dagar och jag är sjukskriven (utmattningssyndrom). De går där 3 dagar i veckan, så att jag får möjligheten att vila (och de får leka av sig 😊).

 10. Jobbar hemma på 80%, jobbar inom industrin och vi har permitteringar på gång här, hur skall detta sluta? Tonårsson hemma och går i virtuell skola då skolorna är stängda. Konstigt är det och ibland vaknar jag med ångest; för att åldriga föräldrar skall bli sjuka, för eget jobb, makens jobb , äldsta barnets jobb och framtid, alla har permitteringar på gång.
  Bor i Finland och det känns som att ekonomin är i fritt fall här.

 11. Hej Petra!
  Tack för att du delar med dig av stort som smått, ljus och mörker. Jag känner också oro från och till. Särskilt för mina föräldrar som är 70+. Jag hjälper dem med inköp av mat, blommor och små presenter, men jag märker att de börjar tycka det är jobbigt nu att inte kunna vara aktiva och röra sig i samhället, så som de brukar. De börjar verka nedstämda och så är jag inte van att se dem.

  Samtidigt blir jag så ledsen och arg när jag ser 70+are, och andra också för den delen, som inte anammat rekommendationerna.
  Hur ska vi kunna få bukt med det här när några struntar i det och lever på som om allt vore som vanligt. De tankarna kan jag vakna med mitt i natten och sedan är det omöjligt att somna om.
  Kram och var rädda om varandra 🖤

 12. arbetar administrativt inom fastighetsdrift på ett sjukhus så vi har FULLT upp att göra. Känns väldigt märkligt när hela världen för övrigt verkar vara hemma och har hur mycket tid över som helst

  1. Ni är navet! Tack för allt ni gör! Hoppas ni får andas ut och blir belönade så snart som möjligt ❤️

 13. Är i isolering och sängliggande med misstänkt Covid 19, har aldrig i mitt liv varit med om något liknande. I mitt fall är det som influensa, men 1000 gånger värre. Är van med andningssvårigheter då jag har astma men detta går inte att jämföras med nästan.
  Då det bröt ut för mig totalt så tvärkom det bara, pang bom, mitt i natten. Feber, extremt svårt att andas samt skakningar. Det var så pass att ambulansen fick komma hit. Tack o lov så låg barnen och sov så de slapp se det hela. Så otäckt! De konsulterade under hela tiden med en akutläkare och efter någon timme sa de att jag inte behövde åka in då jag kunde prata trots andningen samt att febern inte översteg 39 grader. De tog inte heller Covid test eftersom jag inte blev inlagd men de var väldigt säkra. Nu snart en vecka senare är jag fortfarande sängliggande och ser ut som jag har varit med om en boxningsmatch. Men börjar sakta (jääääättesakta) känna mig pyttelite bättre. Idag är dock en tyngre dag.

  Med det sagt, tack för dina fina blogginlägg! Blir alltid glad att läsa din blogg, särskilt nu när man ligger och inte vill tänka det värsta. Ta hand om er och kram

 14. Ja, hur mår man? Tycker det känns så tröstlöst att ett vaccin troligen är så pass långt borta. Jag trodde jag var en rätt asocial person, men börjar redan tycka att det här är mentalt påfrestande. Jag saknar uteluncher med kollegorna, att kunna gå i affärer och träffa mina föräldrar och svärföräldrar. Har nu jobbat hemifrån i fyra veckor och hemskolar barnet (pga tillhör riskgrupp). Det börjar kännas instängt. Men är väldigt glad över att bo i hus så man i alla fall har en trädgård som man snart kan börja vara ute i. Man får se till att komma ut och gå promenader och prata med folk i telefon i alla fall.

 15. Måste tipsa om OSMO som man köper till ipaden, man kan rita och leka pizzeria och leklära sig att koda osv, googla på OSMO får du se! Jag pluggade redan på distans så min skillnad är att jag nu fått sällskap av mannen här hemma som jobbar på i IT-branshen, tvärtom för mig mot alla andra alltså. Barnen går i grundskolan som vanligt och de är pigga, peppar peppar…
  Min mamma dog (cancer) för 3 veckor sedan så jag har en deprimerad nybliven änkling till pappa som kommer till oss ibland några timmar och som jag hälsar på trots att han är 70+, vet liksom inte hur han skulle klara sig annars stackaren. (och det är såklart i samråd med vården vi ses!) Men svärföräldrarna bor lite längre bort och vi åkte inte till Öland i år för att fira påsk med dem så man saknar dem och är såklart orolig för dem precis som alla andra med äldre i familjen😢 Ingen av oss är ensam i det här, vi lider alla på ena eller andra sättet.
  Kraaaam!

 16. Låt honom gå på förskolan några timmar , varför inte ??? mitt barnbarn tre år har gått. på förskolan hela tiden , de bor i Stockholm hon älskar att gå till föris och umgås med sina kamrater .Förstår inte hur någon här inne skrev att hon bryr sig om sitt barn ?? fånigt resonemang .

  1. Förskolan borde i dessa tider vara till för de familjer som har behov av omsorg. Det är klokt på många sätt och vis att minska barngrupperna och därmed risken för smitta både för barn och pedagoger. Eftersom pedagogerna också såklart måste vara hemma vid minsta tecken på sjukdom så är det oftast minst en personal kort på förskolan vikarier går inte att få in nu. Så om man inte absolut behöver borde det vara en självklarhet att hålla sina barn hemma nu.
   Fint att du håller din kille hemma Petra.

  2. Om föräldrarna jobbar är det väl självklart med förskola, men barn till de föräldrar som är permitterade, föräldralediga osv får inte lov att ha varken föris eller fritids för sina barn under denna tid där vi bor (Göteborgsstadsdel). Väldigt rimligt ändå för att minska smittspridning.

   Men om Stockholm skiljer sig från övriga landet nu så gjorde de det redan innan då föräldralediga har rätt till 40 timmar omsorg för syskon när resten av landet har 15 timmar. Så mentaliteten kanske är annorlunda?

   Passa på att njuta av era barn ute i natur osv, finns massvis att göra. Vädret har ju varit fantastiskt länge nu i stora delar av landet, så ut och njut 🙂
   Finns fler som är hemma så har man friska vänner kan man ses tillsammans ute, gör vi varje dag. Bygger kojor, klättrar i berg, spelar fotboll, fikar, åker inlines, hoppar studsmatta mm.

   1. Bra där av Göteborgs stad, önskar min kommun ( en kommun ett par mil norr om Göteborg), tänkte så. Här får barn till permitterade komma & föräldrarlediga(!) Sombförskollärare står kan maktlös , även om vorcghed ständigt skickar ut mejl att hon vädjar till barn med Permitterade o föräldrarlediga att hålla de hemma , men på min förskola är det bara de som är föräldrarlediga som hörsammat den vädjan, de andra kommer ändå, men lite kortare dagar dock. Heder åt Petra som väljer att hålla Moje hemma, tänk om fler föräldrar resonerade så. För sjukdomen drabbar ju även oss personal på förskolan.

   2. Så spännande med folk som inte bor i Stockholm men som ändå vet hur det är här. Som föräldraledig i Stockholms stad får man ha syskon på förskola vid föräldraledighet max 30 timmar per vecka. Vi bor tio kilometer från city och får ha syskon på förskola max 15 timmar per vecka. Tror inte Stockholm alls skiljer sig från övriga landet. Här tar de flesta smittan på stort allvar och gör sin plikt och håller social distansering och följer riktlinjer. Så många som ”läst” och ”hört” om de där stockholmarna. Det är INTE som vanligt här! Inte alls!!

  3. Anna-K, det är sådana som tänker som du gör som gör det svårt för samhället att bromsa upp smittspridningen.. varför ska vissa ha så svårt att förstå??!!
   Ja, vi ser hur det har gått för Stockholm, det är absolut inte ett föredömligt exempel som resten av landet vill följa!
   Om alla bara tänker till lite och tar sitt j-vla ansvar så kommer vi ur detta snabbare.. detta är inte en vanlig säsongsinfluensa.. den tar vem den vill! i väldigt snabb takt..

   1. I Sverige finns inget som säger att vi skall hålla barnen hemma från förskolan såvida de inte är förkylda, febriga och hostiga.

   2. NU blir jag förbaskad på riktigt . Får inte barn som har föräldrar som jobbar ha dom på förskolan??? dom är friska och jobbar på så vi får in skatter så vi kan bedriva sjukvård här i Sverige. Dom sprider inte smitta dom har inte rest till Italien som vissa andra som tog med sig smittan dit . Ta du ditt ansvar för det gör jag och även min sons familj i Stockholm . Det är väl knappast deras fel det som händer inte bara i Stockholm utan resten av världen. Sen verkar du oerhört obildad i i ditt sätt att agera.

    1. Ingen som sagt att de inte får gå i förskolan., handlat om att människor tar sitt ansvar och vill inte riskera att barnet drar hem smittan.. Arbetar man hemifrån så kan man gott hålla sitt barn hemma, precis som Petra gör. Förskolan är inte skolplikt, det är till för att arbetande föräldrar ska kunna göra just det. Du kan fortfarande smitta innan du själv har blivit sjuk. Dina kommentarer visar hur belyst du är, ”vi är inte sjuka, vi smittar inte”. och ”vi har inte varit i Italien” tror du alla som blivit sjuka i Sverige varit i Italien???!.. På riktigt?! Med den inställningen kommer man inte långt! så du kan bli hur förbaskad du vill, huvudsaken är att du någon dag fattar hur det ligger till.. för din omgivnings skull!

     1. Måste nog ändå kommentera på detta. Hur kan man jobba hemifrån samtidigt som man har sina barn hemma? Jag jobbar 100% och skulle inte kunna få något gjort om jag hade mina barn hemma. Hur gör man då? Sätter barnen framför en skärm för att själv kunna jobba? Säger man till en 1,5 åring att vara tyst för att mamma måte ha ett skype möte? Jag är inte med på vad du menar?

    2. Klart man får ha dem på förskolan om man jobbar, även hemifrån alltså, men om man är heltidspermitterad = ej jobbar så har man inte rätt till barnomsorg på vår förskola/skola.
     Väldigt bra tycker jag.

     Fint av dig Petra att du hjälper till för att underlätta för din sons föris i dessa tider.

  4. Det är ju inte för Mojes skull som han är hemma utan för att underlätta för hans förskola och för personalen och de barn som måste vara där. Eftersom jag är egenföretagare så styr jag mitt arbete helt själv och vi får helt enkelt anpassa oss efter rådande situation och göra det vi kan. (Även om Moje också tycker om sitt föris och gärna skulle vilja vara där och leka)

  5. Fånigt?
   Att bry sig om i de här tiderna att minska på umgänget då det handlar om en sjukdom som kan innebära döden.
   Vad i det är fånigt?
   Ditt resonemang är inte alls hållbart.

 17. Jobbar mer än någonsin då jag är intensivvårdssjuksköterska. Tuffa arbetspass och tuffa arbetsförhållanden. I skyddskläder som skaver, trycker, gör ont och är så varmt det är våran vardag.
  Så uppmanar alla att verkligen tänka sig för om inte annat för att minska trycket på sjukvården, vi går på knäna…

  Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *