MIN FREDAG!

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNK FÖR ÅHLENS

.

Seent inlägg idag vänner! Vet inte riktigt varför det blev så men det blev en fredag med en del bra och del som gått ”halvbra”. Man ska inte klaga över småsaker  alls i dessa tider och det gör jag inte. Jag bara k o n s t a t e r a r att den fjärde maskinen går sönder i mitt kök på typ ett halvår. Först gick fläkten, sen slutade kylen funka, efter det spisen och nu har diskmaskinen gett upp (och den var inte ens så jättegammal – bara 3 år och det borde väl en normal diskmaskin överleva med lite råge) Jajaja värdsliga ting (men lite surt)

.

.

.

Så nu för vi diska för hand över helgen! Som när man var ung och flyttade hemifrån (eller jag hade ju faktiskt diskmaskin då med haha) Vet ni att jag vara bara 17 år och gick första året på gymnasiet när jag flyttade till eget för resten av livet? Gaalet. Ägare av en helt egen bostadsrätt som var en tvåa och jag gjorde allt själv i mitt lilla hem och klarade mig bra! (dock beroende av ekonomiskt stöd hemifrån så klart). Ingen hjälp alls med matlådor eller städ eller tvätt eller något minsann och det tycker jag var ganska duktigt faktiskt  (Mina tonårsbarn skulle aldrig klara det tror jag:)

,

,

.

(Men tonåringarna ska få hjälpa till att diska tills ny maskin är installerad, jajamensan;) Gillar ni min sköna tröja förresten? Finns här

.

 

.

Det fina smycket runt halsen som är min nya smyckesfavvo är från Thomas Sabo om ni undrar!

.

.

Och ikväll när vi skulle äta mysig fredagsmiddag så skulle jag göra örtgratinerad hummer men när H delade de så var de typ ruttna – uuyack!!! Stank och var helt svarta inuti. Ni vet man är laddad och sippar på lite rosé och ska hålla på och fixa gott och så blir det bara fel. Blev så himla besviken och äcklad och ville egentligen inte äta något alls sen! (Men älsklingen kastade sig iväg och köpte goda biffar som slank ner)

.

Nu ska vi kika på andra säsongen av advokatserien The Split här på SVT (serietips!) men ha en mysig kväll så ses vi imorgon igen goingar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer till “MIN FREDAG!

 1. Vilken fin header du har Petra! Du ser verkligen söt och trevlig ut, vacker som en dag 😊 Ha en jättefin helg 🌸

 2. Undrar om din 3 åring är intresserad av bilbanor (t.ex. Brio) och Duplo Lego? Mina egna barn lekte mycket med dem (mobiltelefoner/i-paddar fanns inte då). Och nu plockar mina barnbarn fram Briobanan och Lego klossarna fram så fort dom kommer på besök.

 3. Skulle ännu säga: Trevligt med ny bild på ”startsidan”. Jag har följt dig länge och måste säga att du blir bara snyggare med åren! Tack för trevlig blogg!

 4. Grymt snygg header Petra!
  Surt med maskinen men jag tillhör dem som gillar att handdiska trots att vi har diskmaskin haha. Nåt rofyllt över det.
  Jag flyttade hemifrån, ända till Spanien, när jag var 18 (efter att mer eller mindre bott hos min kille sen jag var 15 iofs). Älskade verkligen hela utmaningen med att klara sig själv, hitta lägenhet och jobba 6-7 dagar i veckan för att klara den saftiga hyran där intill strandpromenaden, så värt haha. Fick ingen hjälp hemifrån så var bara att knega på hela nätterna där i barer och annat.

  Hur kommer det sig att du flyttade så tidigt förresten?

  Ha en fin dag snygging!

  1. Wow vad stort! DET var verkligen duktigt gjort i den åldern. Jag blev mer eller mindre utslängd haha. Nej men jag hade kille som var 5 år äldre och ville vara vuxen och festa och allt det du vet. Sen bodde vi på en gård ute på landet och jag ville ju vara i staaan:)

   Fin dag till dig med!

 5. Flyttade oxå som sjuttonåring är nu sjuttioett. Vår diskmaskin Siemens köptes när vi gjorde nytt kök 2004 den går än ser lite skruttig ut vill ha en ny men mannen ska förstås vänta till den går sönder. Bara tre år då måste det väl finnas garanti. Ha en fin helg här skiner solen alltid något när man inte kan göra så mycket som riskgrupp. Kram Yvonne
  F

 6. Men vilken otur ni haft med era köksmaskiner! Min kyl och spis har tuffat på i snart 20 år. Har bara bytt fläkten en gång. Är utan diskmaskin. Ett aktivt val. Finner det ganska meditativt att stå och diska. Fin ny header och som alltid ett trevligt innehåll.

 7. Vilken jättefin färg på dig!
  Vi har en fungerande diskmaskin, men ibland handdiskar jag ändå, bara för att det känns lite meditativt lugnande.
  Jag flyttade utomlands själv efter nian och bodde i egen lägenhet och gick i gymnasiet i södra Europa. Man fixar det och det skulle våra ungdomar också göra. Vi gör de nog mindre och hjälplösare än vad de är ❤️ Kram

 8. Hm, trist med maskinen. 3 år är lite väl kort.
  Men hummern?! Gud va äckligt! Gå tillbaka där ni köpt den. Hummerspad får aldrig komma i kontakt med händerna som den ligger i. Livsfarligt. Det där var ju beyond det.
  Ursnygg tröja 🤗

 9. Jag flyttade också hemifrån när jag började gymnasiet (pga hade fått för långt pendlingsavstånd till skolan). Bodde tillsammans med en tjejkompis i en stor hyresrätt och det var väldigt kul år =) Men vi skötte oss bra och fick större självförtroende. Helt underbara år faktiskt. En erfarenhet jag är stolt över och absolut inte skulle vilja vara utan.

 10. Vår diskmaskin la av för inte så längesedan, surt men tycker ändå att det är nåt rofyllt med handdisk…dock inte i veckor🥴. Jag flyttade till ett litet torp på mamma o pappas gård när jag var 16, fixade mest mat o tvätt själv och lite hyra för värme o vatten. Sen drog jag vidare till stan när jag var 21 och fick en chock vad dyrt allt var😀
  Kram

 11. Jätte fin header Petra! Väldigt kul o se lite av din inredning, har följt dig i många år och din inredning är fantastiskt. Hoppas det löser sig snabbt med diskmaskinen.

 12. Så drygt när hushållsmaskinerna går sönder!! Vår diskmaskin gick sönder några veckor efter att garantin gått ut, min andra dotter var tre dagar gammal…precis då man inte vill att sånt ska hända. Trots allt bara materiella ting och man kan ju diska för hand tack och lov. Men ändå -drygt! Hoppas resten av helgen blir bättre. Kram

 13. Attans vilken osis du har med dina köksmaskiner. Så snygg byxdress på din nya header. Gillar även de vita byxorna du har på bilden ovan, får man fråga var du har köpt dem?

 14. Tror man vill tro att barnen inte skulle klara sig för man vill vara behövd. Jag va 16 år när jag flyttade från den lilla byn jag är uppväxt i till Malmö för att bli florist ett halv år senare komma hem och köpa mitt första hus och starta blomsteraffär. Men tyckte de va jobbigt när min 19 åring tog sängen och flyttade till sitt hus

 15. Fy vad tråkigt att diskmaskinen gått sönder. Roligare kan man ju ha för pengarna. Tror inte mina barn hade klarat att flytta hemifrån som 17-åring. Men vem vet. Utmaningar växer man av.

 16. I love such pictures. They are so clean and pure and reduced. I like that. You are looking so good. Your kids are so sweet and nice.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *