SOCIALISERAT EN SMULA

.

Våra vänners fina fina sekelskiftesvilla här i Småstaden (de har gjort en liknande make-over som vi dvs köpt ett (fult) gammalt hus i 50-talstegelkostym och charmat till det med puts osv) Älskar det där vackra rymliga storfamiljshuset – trevligaste jag vet!

.

.

Hello Sunday!

.

Mår ni bra!?! Det gör jag och faktiskt pigg och alert trots middagen igår!:) Vi tog en sväng till några av våra allra närmsta vänner för att äntligen socialisera lite och äta middag. Vet inte om det är ok eller dumt men är man bara två familjer så är väl smittorisken minimal och vi har varit i social karantän i evigheter känns det som… Väldigt härligt var det att ses iaf och vi hade bestämt att träffas tidigt så att det inte skulle bli lika sent som alltid (dvs man själv och barnen blir föra sega dagen efter) Hemma redan kl 23 – duktiga familias!

.

.

 

Vi blev bjudna på bubbel Moules Frites och H var glad, yster och yvig!

.

.

.

Jag och snyggvännen var glada och färgglada

.

,

.

Gult igen, man blir glad av gult! Jeans från Replay, klackar från Billi Bi och top från Soaked in Luxury

.

.

Nu ska jag kila tillbaka ut här för idag fotar jag ett jobb ute i trädgården (och vädret är strålande som tur är!)

.

.

Önskar er alla en riktigt fin dag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

65 kommentarer till “SOCIALISERAT EN SMULA

 1. Blir så ledsen, frustrerad och arg när man träffas inne…. fortfarande är rådet att man kan ses ute med distans… ändå så ses man inne?? Varför?? För att man är less på att vara isolerad ihop med din familj? Själv hade jag varit lycklig om man fick vara hemma med sin familj. Smittan fortsätter och fler insjuknar. På iva går vi på knäna och nu är våran sommar semester hotad. Hotad för att vi i Sverige inte kan acceptera att hålla oss ifrån umgänge, middagar och uteserveringar.
  Snäll acceptera detta och tänk på oss som jobbar nästan dygnet runt med dom svårast sjuka inom vården, vi måste få en bättre arbetsmiljö. Vi måste få lite ledigt och vi vill ha semester med våra barn, partner… vi är helt vanliga människor som behöver återhämtning. Vi är inga maskiner… vi gråter av trötthet, av att inte räcka till, av att lämna familjen för att vara på jobbet i 12 timmar.
  Känns det fortfarande ok att träffas på middagar?? Snälla tänk till!!! Vi måste hjälpas åt😢😢😢

  1. Helt ärligt, no need for shaming. Vi har fattat poängen men alla gör som dom vill dumt eller inte. Självklart vill jag även tillägga ni inom vården är hjälpar nu och annars <3

  2. De allra flesta i Sverige som inte tillhör någon riksgrupp träffar nog fler människor än jag! Jag jobbar hemma och har Moje hemma. Folk går fortfarande till sina arbeten och butikerna osv har öppet. Det är möten mellan människor överallt och inte lock down. Vi träffade EN enda familj inomhus, de enda vi träffat sen Corona bröt ut. (Vi träffar inte syskon osv) Folk på arbetsplatser fikar, har möten och äter lunch ihop och barnen går i skolan men vi är verkligen ytterst försiktiga och undviker det allra mesta och kör med matkassar etc.

   1. Nu är det ju så att din vän råkar vara läkare och arbetar inom vården så för mig är det ju totalt obegripligt att hon bryter mot rekomendationerna medan hennes kollegor bönar och ber till allmänheten om att följa dessa!

    1. Du kan inte för en sekund tänka efter och förstå att det kanske är just läkare som faktiskt kan behöva slappna av en liten stund med två vänner en kväll. Som verkligen inte förtjänar påhopp från någon på något socialt media. En läkare som är under ständig press och stress inför morgondagen, som sitter och gör visir av overheadplast på fritiden till personalen och krisplanerar, som troligtvis inte får någon semester alls i sommar, som är den som kanske riskerar sitt liv när dem utsätts för stor dos smitta från någon riktigt sjuk och som är på helspänn. Det är på läkarna det stora ansvaret ligger, skulle du klara av att hantera det? Blir det kris så kallas alla läkare in. Hacka på mig för att vi sågs men ge sjutton i att hacka på henne. ALL fantastisk vårdpersonal som jobbar och sliter ska ha heder och bara kärlek nu. DE är hjältarna

     1. Hälsa din läkarväninna att vi är många som är djupt tacksamma för den insats läkarna gör inom vården och vilket enormt ansvar de bär i många svåra situationer!
      Kram!

    2. Ulrica, hon bryter inte mot rekommendationerna! Ge fan i att skriva sån skit om läkare som faktiskt har koll på rekommendationerna (!) och som sliter arslet av sig just nu!

  3. Ja, de rekommendationer vi får är oklara … lärare & förskollärare, matbespisningspersonal måste ta sig till jobbet ( ofta kollektivt) utan någon som helst möjlighet till social distans… Men Petra som dessutom har hemma sitt barn fr förskola & verkligen gör allt det hon kan får kritik… Vi har inte undantagstillstånd som i Finland t ex.

  4. Folkhälsomyndigheten publicerade den 1 april föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Dessa innebär bland annat att var och en av oss har ett personligt ansvar att medverka till att förhindra smittspridning. Generellt gäller att du bör undvika större sociala sammanhang där flera personer träffas såsom fester, bröllop, begravningar och andra tillställningar. Personer som är 70 år och äldre bör begränsa sina nära kontakter.

   Med andra ord har Petra, hennes familj och vänner följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De begränsar sina sociala kontakter och sammanhang men eftersom ingen av dem tillhör riskgruppen och de är symtomfria har de möjlighet att i begränsad form träffa andra.

   Convid-19 drabbar drabbar de flesta på ett eller annat sätt. Petras vännina jobbar i vården så hon kanske inte heller får någon semester i sommar. Eller blir själv smittad på sitt jobb. Petras man kanske är en av dem som förlorar sitt jobb. Petras föräldrar kanske är några av dem som inte klarar sig. Och du som skriver sliter med långa arbetspass och drömmer om ett liv efter detta. Som alla andra. Såklart är det lätt att känna ilska när man är slutkörd och ser middagsbilder i solen men glöm inte att det alltid finns så mycket mer där bakom.

  5. Håller med dig fullständigt! Folk är på riktigt korkade… Är så tacksam för att ni i sjukvårdspersonalen gör det ni gör! TACK:

 2. Jag är inne på min 6e vecka med andningssvårigheter tryck över bröstet extrem trötthet o massa andra konstiga symptom dock ingen feber.Exakt dessa symptom har flera i min närhet och att det sitter i länge.1177 säger att det är Corona vi har.Min vännina låg i 40 grader i två veckor förmodligen Corona det med. Min sambo blev pyttelite snuvig blödde näsblod. Väninnans make inga symptom. Vad jag vill komma fram till är att smittspridningen är lömsk!! Håll er Hemma för tusan!! Har aldrig i hela mitt liv mått så dåligt som jag har gjort dessa veckor!!!

 3. Vilket härligt inlägg med vackra bilder! Så fint era vänner bor. Jag tycker din väninnas blus/kofta var så fin, varifrån?
  Härlig trädgårdssöndag till er!
  Kram från ett ☀️ Skåne

 4. Ja tyvärr gör alla som dom vill- ser resultatet v det…
  Har tidigare inte förespråkat utegångsförbud med böter men snart känns det som det enda rätta… ledsamt! Att tänka på andra verkar inte existera!
  Ser inte oss som hjältar- vi gör vårat jobb och vill oxå ha vår ledighet!

  1. Vem bryr sig om lärare, förskolepersonal & personal i skolmatsalar? Vet personal som är äldre som inte träffar sina egna barnbarn men måste ta kollektivtrafik för att träffa andra barn….

   1. Hej. Jag jobbar i förskolan, och måste vara på plats varje arbetsdag. Jag tror inte att självvald katantän på fritiden skulle hjälpa mig, då smittorisken är störst på förskolan. Jag går på resturang, självklart med avstånd och handsprit. Det blir så dubbla budskap om att jobba som vanligt och sen sitta hemma på fritiden. Så länge resturanger följer råden, så tycker jag vi ska stötta om vi är friska, tills dess att myndigheterna stänger ner samhället. Mvh Malin

   2. Förstår din frustration men vem riktar sig din kommentar till? På ett svårt problem finns sällan en enkel lösning och du skriver på en blogg som handlar om livsstil och inredning.

 5. Jag gillar ditt konto och har följt dig länge men det här inlägget gör mig både ledsen och arg. Vården gör ett fantastiskt jobb och går på knäna. Covid 19 är ett lömskt virus som kan smitta utan att bäraren har några symtom. Du skriver att du är mestadels hemma med Moje och inte träffar många andra. Men hur är det med de andra på middagen?? Jag bor i USA och här är ”shelter in place”. På över en månad och för ett bra tag framöver får vi bara lämna hemmet för att köpa mat eller gå till apoteket. Allt är stängt utan mataffärer och apotek. Det är helt surrealistiskt att se hur middagar med goda vänner fortfarande pågår i Sverige. Fulla uteserveringar i vårsolen osv. En av våra vänner i Sverige, frisk 50 åring, har just kommit hem från sjukhuset efter att varit mycket nära att dö av Covid 19. Snälla, ta detta på allvar! Om vi alla hjälps åt kommer det komma en tid då vi kan ses igen irl.

  1. Dessutom är ju vännen läkare och arbetar inom vården! Helt obegripligt att hon/de bryter rekomendationerna som kollegorna i vården bönar och ber allmänheten att följa!

 6. Jobbar i butik och det är två meters avstånd till både kollegor och kunder som gäller. Ni står väldigt nära varandra och som sagt kan vem som helst bära på smittan utan symptom. 😢

 7. Enligt rekommendationerna ska man inte vara mer än 50 personer på samma ställe och hålla distans ute i samhället. Att man inte skulle få träffa ett fåtal personer på en middag har jag inte hört något om. Känns som vissa personer tar varje chans att ”hacka” på Petra. Jag är förresten själv sjuksköterska, så jag förstår allvaret och det är jag säker på att Petra och hennes vänner också gör.

  1. Lite så jag känner med, att det ska hackas & tryckas ner. Jobbar inom förskolan & har en njurtransplantaterad son hemma. Men vi som familj har tagit ett beslut om att fortsätta leva som vanligt. Vi lever ju redan det liv som rekommenderas, undvika onödig smittorisk, vilket vi gör. Men är alla friska så ser jag inget problem med att umgås 2 familjer som känner varandra. Sen behöver man inte umgås jämt men någon gång då & då skadar nog inte. De kanske t.o.m. var ute en massa som vi inte fick se.
   Ni som tycker detta är så hemskt, håller ni 2 m avstånd till er familj med, har ni ingen närkontakt alls längre?
   Använd sunt förnuft & lev livet på ett säkert sätt. 🤗

 8. Kompisens tröja? Du försöker och försöker men många hittar bara fel. Så länge man håller sig hemmavid och träffas friska i mindre sällskap så❤️. //lärare

 9. Orka Mallorca! Jag tycker att allt ser superhärligt ut! Undrar något så ytligt som fasadfärg på vännernas hus? Blir galen på alla färgprover här hemma nu i jakt på den perfekta ljusa-beiga-men-inte-vita-nyansen. Vore såå tacksam för svar!!
  Tack för härlig fellgood alltid!
  Kram Anna

 10. Vilka härliga och vackra bilder som förgyller i ett i övrigt väldigt grått coronaläge! Tack för inspo! Tar gärna länkar till era ursnygga outfits! 👌🏽

 11. Fint hus och härligt med nära vänner! Träffas går väl men man kanske kan försöka hålla distansen Mellan sig som är rekommenderad? Den gäller ju alla, oavsett riskgrupp eller inte?
  Nu har ju Sverige gett ansvaret till oss invånare utan förbud om att få umgås men det kan ju bli förbud om vi inte klarar av att axla ansvare. Är superstolt att bo i ett land som litar på oss invånare att vi kommer fixa detta tillsammans. Men precis som du skriver är det oerhört ensamt emellanåt. Ta hand om er!

 12. Wow vilket hus! Och vilken snygg vän & inredningen! Allt var bara wow! Och så himla härligt att träffas och hänga! ♥️ Alla behöver vi lite socialt, skratt och god mat i dessa tider! 😘

 13. Hej,
  Att följa rekommendationerna är ju helt frivilligt och visst är det förståeligt att man längtar efter social samvaro med vänner. MEN, kanske det är ett inlägg som inte passar på bloggen just nu. Har man en större plattform är det ju viktigt att man använder den med eftertanke. Delvis av respekt mot alla som arbetar inom de samhällsbärande yrkena, polis/vård/skola/omsorg/kommunal service men också mot de drabbade, de som blivit sjuka, som förlorat närstående eller sina arbeten och möjlighet till försörjning. Börjar vi tappa det och spridningen sätter fart kommer det ta ännu längre tid för vårt samhälle att återhämta sig. Dessutom känner jag till flera exempel där personer blivit smittade (och rejält sjuka) i sociala sammanhang då man trott att det har varit ok att träffas då ingen haft symptom. Jobbar din vän med COVID-patienter så skulle jag inte VÅGA träffa henne.

  1. Jag följer rekommendationerna och ännu mer. Och vet du, jag tror att såna här inlägg kanske är precis vad många läsare kanske vill läsa just nu. Att se att jag träffar någon jag tycker väldigt mycket om och vi unnar oss en kväll mitt i allt. Vi två i ett par timmar. Efter veckor av att inte träffat nästan någon på fritiden eller på jobb (Jag har skrivit mycket om vår sociala distansering) Jag respekterar och uppskattar verkligen alla inom samhällsbärande tjänster som måste hjälpa oss just nu och underskattar verkligen inte smittorisken. Att du ens antyder att jag nu utsatt mig för en stor risk när jag träffat min vän säger en del om dig.

   1. Klart det blir diskussioner som detta när man ber ett helt lands befolkning att förhålla sig till rekommendationer.
    Man väljer vem man vill träffa och det är klart det är större risk för att bli smittad om man träffar vänner som jobbar inom vården.

 14. Älskar dina pics i bloggen! Behöver lite inspo och glada inlägg nu 😊! Blir så deprimerad och ledsen av alla hemskheter och misär där ute. Jag blir glad av att läsa din blogg 😊….

 15. Att folk bara orkar att konstant kritisera och hitta fel oavsett vad du gör. Jag tycker ni som familj har helt rätt inställning och gör rätt i att hålla en mysig kväll med vänner. Att ni ses en kväll är väl samma sak för en person som går på jobb eller handlar mat i butiken. Här fick en hel del troll mer att gnälla över. Hoppas ni får en fantastisk vecka.

 16. Drömhus! Och vilka pinglor 🙂 Himla mysigt med lite umgänge, inte fel alls tycker jag.
  Fick också en dänga av en läsare för att vi umgicks med en annan familj på påskafton, men det skakar jag bara av mig. Ömsesidigt beslut av två symptomfria familjer, som heller inte blivit ålagda med restriktioner, att ha trevligt tillsammans.
  Vi umgås i princip varje dag, dock oftare ute än inne dessa tider, för att vädret varit så underbart också.
  Har inte hört att det inte skulle vara ok.

  Vill man jaga folk som sprider smitta i onödan så ska man ju åka till byggvaruhandeln och matbutikerna där det är mer trängsel än vanligt dessa tider. Där vi bor är det alltid helt fullt på Ica Maxis parkering och till Byggmax köar folk. Långt över 50 personer samtidigt.. Även på uteserveringar.

  Alla ni som skäller på Petra, har ni barn? Får de inte träffa kompisar alls nu då? Idrott?
  För oss är utomhusaktiviteter som fotboll igång som vanligt och nu har även gymnastiken och handbollen inomhus dragit igång fr.o.m denna vecka, med anledning av nya besked och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten den 16/4.

  Vi ska självklart visa hänsyn, följa rekommendationer och skydda våra äldre och extra utsatta men vi ska inte sluta leva.

  Ha en fin dag alla!

 17. Jag bor i ett 50-tals hus på Österlen och jag verkligen gillar den stilen, framförallt när de som bott i de tagit väl hand om det hantverk som husen verkligen är skapade med. Gillar inte att peta till folk och kalla deras hus fula bara för att de tillhör en viss tidsera MEN om jag nu ska göra det så är det riktigt fult när ytlig medelklass sönderrenoverar hus och låtsas att de köpt en sekelskiftsvilla och sätter puts överallt. Vad med varsam renovering och spara på tidstypiska detaljer? Tjo hej svejs på dig och er innefest som går till handlingarna som en del av smittspridningen och inte tvärtom.

  1. Väldigt fördömsfull kommentar du lämnar, inte särskilt nice alls. Jo jag kan uppskatta 50-talsstil också men när den är där den ska och inte när den sitter på ett 100 år gammalt hus. Då är det inte lika fint och vårt hus var verkligen fult och sorgset (du hittar bild här https://houseofphilia.elsasentourage.se/2018/04/06/man-glommer-ratt-fort/) Mycket renoverades radikalt sönder då som alla vet. Nej det är inte lätt att återskapa gamla hus och det kanske inte finns resurserna att ta bort mängder med påspikat tegel. Då får man som vi göra en annan lösning med sin sekelskiftes och trettiotalsvilla och jag kan lova att vi båda sparat allt det original som kunnat sparas eftersom vi älskar den stilen (Sen är det väl ganska tydligt att det verkligen inte var någon smittspridande fest)

   1. Ok men hur vet du att inte var en smittspridande fest? Den kompetens som ni besitter vad gäller var och vad som sprids mellan människor har inte ens myndigheter, virologer och epidemiologer… Varför inte bara stå för att ni inte kan få ihop pandemin och konkret se det i ert liv och där med inte kan bedömma riskerna?
    Varför tro att en vet om det är smittspridning eller inte. För ni vet inte det. Ingen idé att övertyga andra om att ni vet. Vi vet att ni inte vet.

  2. Faktiskt reagerade jag mer på det; kalla hus ”fula”, än inlägget om att träffa goda vänner. Finns ju folk som inte har råd att bo i fula tegelhus :/

   1. Så jag får alltså inte tycka något materiellt jag har eller haft är fult för att någon då kan bli sårad. Jag tycker inte om när man förstör gamla vackra hus och förfular dem, det har jag alltid tyckt och har inget med ekonomi att göra? Jag tycker inte om 60-talsbetong heller men jag vill verkligen inte att någon nu ska bli ledsen över att jag tycker det:/

   2. Nämen, varför hackar och tjatar alla? Brukar man hacka och klaga på detta elaka sätt…eller är det för att man är extra bitter och elak just nu…eller mår ni dåligt pga coronaisoleringen? Om ni inte har ngt snällt att skriva, vänligen skriv inget alls då. Jag blir illamående av alla elaka kommentarer. Låt oss som tycker om att bli glada och inspirerade av Petras blogg läsa den istället ❤️!

 18. Åh så mysigt ni haft! Jag ställer mig oxå till ovan skara som tycker det är helt ok att träffas som ni gjort, så gör vi oxå (om alla är friska o inte i riskgrupp såklart). Blir så oändligt trött på alla som ska hacka på minsta lilla stup i kvarten. Det står ingenstans vad jag sett att man inte får umgås på det viset?! Jag ser då hellre att man går på ALLA 70+ som vistas i miljöer där de INTE ska vara! Överallt är de och dessutom står de o trycker bakom en i köer med vagnar o rullatorer…inga 2 meter här inte! Det gör mig förbannad! Jag fastslår fortfarande att vi som är friska o inte i riskgrupp måste hålla samhället flytande så gott det går, vår ekonomi kommer gå fullständigt åt skogen annars! Det är så lätt att säga att vi ska stänga ner allt o total isolera oss, utan att tänka på de följder det kommer innebära! Ska bli intressant att följa de länder som gjort så och se hur det gå med smittan o deras ekonomi. Självklart är det tragiskt med alla dödsfalls men vi måste se till allt….
  Lev så normalt det går men följ rekommendationer, håll avstånd, tvätta händerna och sluta gnälla!

 19. Men vad skönt med ett tjusigt inlägg. Nu fick jag ny energi att börja fundera på roligare saker än vad som möter oss dagligen överallt. Era vänners hem är verkligen jättefint och en blandning av modernt och klassiskt. Man skulle verkligen vilja se alla rum:-)

 20. Hoppas verkligen att ingen av er blir sjuka med Covid-19 då det inte är att leka med. Blir ändå förvånad att du som en av Nordens största bloggare gå ut på din blogg med ditt sociala umgänge i dessa tider blir så oerhört provocerad att du inte kan ta ditt ansvar. Läser i kommentarerna att din vän är läkare, tror du verkligen inte att hen har träffat någon med corona i dessa tider?

 21. Are these really grown women that comment in an ugly tone? My goodness, grow up!
  Could you do a post on your favourite classic decor items? Pillows, candle holders, vases etc? I get so much inspiration from you, so thanks for that. x

 22. Hej! Men alltså herregud, folk är ju verkligen knäppa.
  Att man i dessa dagar ska gå och bli så himla bittra är ju bara så sorgligt.
  Kan vi inte bara glädjas med varandra och respektera varandras val vad det än gäller.
  Blir vi lyckliga av att hacka på andra?
  Gillar ni inte Petras blogg så är det ju bara att lämna denna sida.
  Ni måste vara väldigt olyckliga.
  Var och en tar nog sitt ansvar på bästa vis. Vi är alla människor i längden, vi är alla beroende av varandra. Vi ses på diverse arbetsplatser men allt blir så otroligt dubbelt. Sunt förnuft.
  Och självklart är vi tacksamma för alla vårdpersonal, det kan vi nog alla skriva under på.
  Tack Petra för att du alltid levererar med topp klass.
  Du är en ren inspiration och Din blogg är min absoluta favorit!
  Jättefint hus din väninna har med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *