KYCKLINGFILEÉR I UGN MED GORGONZOLA

.

Oh my vilken mathelg det blev! Vi har ätit s å mycket gott och jag har fortfarande matkoma nästan haha. Massa trädgårdfix har vi också gjort med gräsmattejobb i form av vertikalskärning och topdress och nysådd där det behövdes så att nya robotgräsklipparen kan göra sitt jobb sen.  Och så har vi haft fikabesök (i trädgården obs) och rensat källare och ja donat mest

.

.

.

Detta är ju det bästa! H och jag lagar smarrig middagen tillsammans och så goda ostar till den.

.

.

.

Kycklingfile i ugn med gorgonzolasås – jag smäller av så smarrigt. Serveras med riktigt bra al dente tagliatelle

.

.

.

Bästa BÄSTA osten jag vet är Brillat Savarin. Ooooh my. Mmm. Riktigt mogen ska den vara också. Ovan med tryffel och vanlig (föredrar dock the original, kan typ äta en osttårta själv:)

.

.

.

En busenkel snabb sallad jag gör till det mesta: grönsalladsmix, avocados och stora gröna urkärnade oliver. Dressing: ringla bara över olivolja + crema balsamvinäger + lite flingsalt + nymalen svartpeppar.

.

.

.

Snabb och enkel mumsig middagsmat så passar både helg och vardag! Klart på 30 min

..

U G N S G R A T I N E R A D  K Y C K L I N G F I L É

M E D  G O R G O N Z O L A  &  T A G L I A T E L L

.

4 personer

.

Du behöver: 10 halva kycklingfiléer ca 750 gram, 3 msk smör, salt, nymald svartpeppar, 4 dl mellangrädde, 140 gram riktigt god smakrik gorgonzola, 1 pkt tärnad bacon 150 gram

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Bryn bacon i en stekpanna. Förbered med att koka upp vatten till pasta. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan. Tillsätt smör och värm upp stekpannan. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna. Lägg kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter. Tillsätt grädden samt strö över bacon. Smula över gorgonzolan. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och osten har fått färg. Koka pastan. Servera kycklingen med tagliatelle, massa river parmesan och god sallad!

.

.

.

.

M u m s

.

Idag är Moje tillbaka ett par timmar på förskolan och det känns så konstigt. Jag har massor att göra som blivit liggande så det behövdes och han vill verkligen tillbaka men jag har hela tiden liksom en liten fjäril i magen. Han var s å glad att träffa alla små förisvännerna och personalen var så rara och välkomnande och han har ju varit hemma med mig  i ca 6 veckor men jag vet inte:/

.

.

Ha nu en fin måndag alla!

.

KRAM & VAR RÄDDA OM ER

.

.

.

4 kommentarer till “KYCKLINGFILEÉR I UGN MED GORGONZOLA

  1. Åj vad gott! Och om man inte gillar oset av stekt bacon kan man rosta den i ugnen. Man bara breder ut baconen på ett bakplåtspapper på galler eller plåt. In i ugnen 10 min. Sedan kan man klippa den med sax till lämpliga bitar.

  2. Om du gillar ostar! Jag har världens tips till dig! https://www.wasbymagasin.se/ 40 minuter från Småstaden, butiken heter Blommor och Brie. Cathrine som jobbar där kan sin ost och har alltid utsökta varianter! Som namnet avslöjar så finns det alltid en liten blomma att få med sig hem. Prova! Du kommer INTE att bli besviken!

    1. Ser himla gott ut! Tyckte salladen ser väldigt fräsch ut så den hade jag i går, enkelt och gott. Tack för tipset!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg